mandag den 1. april 2019

Gisp rim i græsset!!!!!!!!!!!!!!

Nej den lovede frost var desværre ikke en aprilsnar. Her kommer gode billeder og sørgelige billeder.
 Selvom der ikke var tegn på rimfrost, da vi gik i seng, så det alligevel sådan ud, da vi stod op
 flot er det selvfølgelig


 men ikke noget hit, når man har rhodoer i blomst 
 til morgen så det fint ud


 de fleste steder
 men det holdt desværre ikke, efterhånden som solens stråler ramte dem blev de brune :(
 Daurilut er færdig med at se køn ud for denne gang
 måske har globigerum klaret det
men Isola Bella er helt færdig for i år, det er trist at se på, godt der kommer flere i blomst inden længe.
Men jeg har aldrig før set, at træpæonerne kan tage skade, heldigvis er den ved at rette sig op igen.
Det var anderledes opmuntrende billeder fra marts, der skulle have været på i dag, de kommer i et senere indlæg. Nu vil jeg ud og kigge på skaderne.
God 1. april

14 kommentarer:

 1. Hej Lisbeth

  Jeg tenkte på deg i dag tidlig, for her var det -6,7 grader. Når det blir så kaldt her, så kan det jo bli minusgrader hos deg også. I luftlinje er det tross alt ikke så langt ned til Samsø herfra ;)
  Det er trist med dine brune blomster! Får håpe at ikke skadene er for store. Mine er stadig dekket av snø, i alle fall de fleste.
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Tak for tanken, heldigvis skal rhododen nok overleve, men blomsterne er desværre færdige, det er så trist at se på de brune blomster. Det varer nok lidt endnu, inden dine blomstrer, men sneen hjælper dem mod barfrosten.
   Klem

   Slet
 2. Hej Lisbeth

  Her (Nordjylland, ved Aalborg) var der helt hvidt overalt til morgen, dog ikke sne - men tykt lag rim og - 4 grader. Meget smukt, men jeg havde da foretrukket at det havde været for en måned siden.
  Sikke en skam med de brune blomster på rhodoerne, det var en imponerende blomstring nogen af dem var i gang med.
  Mvh. Gitte

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gitte
   Ja det har været koldere mange andre steder end her, ikke desto mindre kunne rhodoerne ikke lide det :( jeg ville også hellere have haft det i marts, måske er det ikke sidste gang, det sker.
   Jeg har gemt billederne fra i går, så I får lov til at nyde synet endnu en gang, mens de endnu var kønne.
   Jeg var glad for at høre fra dig igen Gitte :)
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 3. Ja, det var godt nok ærgerligt - nu gik det jo lige så godt med vejret og blomstringen... Er det specielle tidligblomstrende rhododendron eller har det bare været så varmt at blomstringen er begyndt meget tidligere end normalt?
  Godt at du har mange rhododendron som endnu ikke blomstrer :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja det var meget ærgerligt, selve blomsterne var helt stive af frosten i morges, når solen kommer frem bliver de brune og slappe, slut med dem. Det er nogle, der er sat til at blomstre i marts/april, nogle gange går det godt, andre ikke. Men det er ekstra tidligt i år, på grund af den lune vinter.
   Ja det glæder jeg mig også over, det ærgerlige er mest at skulle se på de grimme beskadigede blomster, når de nu lige stod så flot.

   Slet
 4. Uh så ærgerligt. Liige som de var på deres smukkeste.
  Jeg havde sat 4 lys i drivhuset i aftes, men skyndte mig alligevel ud i morges tidligt, i nattøj og træsko. På frysepunktet, hurtigt et par lys til, phyy ha reddet på vippen. Jeg har nemlig rigtig mange frølinger derude, der ikke mere er plads til i vinduskarmene.
  Der var faktisk 3,5 graders frost i morges kl 6.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
 5. ps... Kommer i tanke om et gammelt gartner trick,,, ved morgen frosne planter kan man sommetider redde blade og ofte osse blomster ved at overbruse planterne i et stykke tid. Husker vi ofte gjorde det på de hortensia der stod ude i koldhuse. Men det var jo nemt, der var jo dyseanlæg. Det kan du nok ikke lave i haven.
  gunvor

  SvarSlet
 6. Hej Lisbeth

  Her var der -5 og is i min sunken garden...
  Ja detr er vel første rigtige frost siden en gang i februar?
  og april kan godt give mere - vi får se...
  Det er jo en chance med de tidlige rhodoer, nogen år går det!
  Den ser umiddelæbart hård ramt ud - træpæonen, men mon ikke den retter sig!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja I havde mere frost, det er træls, at rhodoerne får frosne blomster ved - 1.5, men ja det er en chance. Det er egentlig ikke så tit det går, og der kan fra nu af komme nattefrost helt hen i maj, vi har stort set slet ikke haft frost.
   Jeg blev noget chokeret over at se træpæonen, jeg har to af samme slags, begge var ramt, men heldigvis ikke andre i den grad. De har rettet sig, men ikke helt.
   Tak i lige måde

   Slet
 7. Hej Lisbeth
  Jamen dog, det var godt nok trist med rhododendroner og træpæon. Forhåbentlig retter pæonen sig.
  Jeg tror ikke, vi havde det så koldt. Påskeklokkerne bøjede bare hovedet ganske let. Og der var lidt rim på lysthusets tag. Og ellers har jeg heldigvis kun planter, der tåler det.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja det var ikke helt godt, det var et trist syn at komme op til. Pæonen har rettet sig næsten helt, men jeg blev noget chokeret, da jeg så den. Vi havde jo heller ikke meget frost, men nok til at ødelægge 4 rhodoer. Jeg har mange planter, der ikke kan tåle det, når de er i blomst.
   Kh Lisbeth

   Slet
 8. Ærgerligt. Det pyntede ikke på Isola Bella, men planten har det vel ok. Skuddene på din træpæon ser helt urteagtige ud, og så er de jo nok mere sarte.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Ja det er meget ærgerligt, Isola Bella og Daurilut pynter absolut ikke i haven nu. Træpæonen har heldigvis rettet sig igen. Jeg er sikker på, at både den og rhodoerne nok skal klare sig.

   Slet