lørdag den 27. april 2019

Vand i haven

Så fik vi regn, ja vi er glade for hver en dråbe, men vi havde nu gerne set det fordelt over lidt flere timer, det gik godt nok stærkt, men vi skal ikke klage. Til morgen startede regnen igen, heldigvis mere stille og roligt.
 32 mm blev det til i går
og 10 i dag, det er dejligt, men jeg føler med jer, der ikke fik ret meget.
 og Bent fik sved på panden, han måtte skynde sig ud og løfte låget på trekammertanken, så den kunne få noget luft. En slange blev ført over på nabogrunden, ellers havde der været mere oversvømmelse på gårdspladsen
.
det hjalp, her er det allerede sunket lidt ned
 regnvandsbedet
 kom i brug for en gang skyld
 her er der meget vand i grøften
 og på vejen
roserne her mangler heller ikke vand lige med det samme
 planterne var glade
 R. Hydon Velvet
og R. Wine and Roses
 efter regnen
ser det sådan ud
tulipanerne hænger lidt, jeg ville have lavet et indlæg om mine tulipaner, men det må vente til i morgen.
Før regnen:

 R. Blauköpfchen
 R. rex er ved at åbne sig
 R. Wiltonii
I staudebedet er der plads til mere, derfor tager jeg til plantemarked i Lille Malunds Have  i morgen. Er der andre, der har planer om det? Det kunne være hyggeligt at mødes med andre, jeg kender. Det starter kl. 10.
Rigtig god lørdag med masser af regn, til dem der trænger.

26 kommentarer:

 1. Härligt att ni fick rejält med regn även om det kom lite snabbt. Hos mig har man justerat ner prognosen efter vart och nu landar det nog på 10-15 mm. Det behövs mycket mer...

  Ha en fortsatt fin helg! Carina

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Carina
   Ja det var dejligt og tiltrængt med noget regn. Men der er mange andre, der trænger. Vi er fint tilfreds for et stykke tid :)
   Tak i lige måde

   Slet
 2. Det var en ordentlig portion regn, I fik hos jer. Her faldt der 16 mm fra i nat og til sidst på formiddagen - det var ikke så kraftigt. I fik dobbelt så meget, og det ligner jo nærmest et skybrud. Sikke en god idé med regnvandsbedet.
  Nu håber jeg ikke, at tulipanerne i Gavnø Slotspark er slået ned, når vi besøger parken i morgen.

  SvarSlet
 3. Hej Gitte
  Ja vi var meget heldige. Det var også et skybrud, vi har mange gange haft rigtig meget vand i haven, men nu har vi regnvandsbedet, det hjælper meget.
  Jeg tænker, tulipanerne står fint i morgen, jeg synes ikke, at mine tog meget skade, de dukkede hovedet lidt, men det var også det.
  God tur i morgen

  SvarSlet
 4. Hej Lisbeth

  Super med den gode mængde regn - og jorden skal nok suge det hele til sig!
  12mm er det blevet til her - og kraftigt også - meget hænger som hos dig - mon ikke det retter sig?

  God tur imorgen!

  SvarSlet
  Svar
  1. God morgen Karsten
   Der var du jo, jeg havde overset din kommentar.
   Ja vi fik en god mængde regn, i morgen er jorden nok til at arbejde med igen. Planterne blev glade. Godt du også fik, men det var for lidt.
   Tak for det

   Slet
 5. Hej Lisbeth

  Nå er det du som har fått mest, her er det kun kommet 5,5 mm så langt. Det er jo supert å få så mye, selv om du sikkert skulle hatt det fordelt over flere timer.
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja nu har jeg fået rigtig meget, det plejer vi ikke. Jeg håber, du får mere snart. Ja det kom lidt voldsomt, det måtte vi tage med. Hos min søns svigerforældre på Fyn kom det som hagl, det var ikke sjovt.
   Klem

   Slet
 6. Buhuu, vi fik kun 5 sammenlagt med forleden. Luften er frisket, men det tørrer jo hurtigt. Vi tog da osse afsted til Gavnø i dag. Vi startede bare en halv time senere end planlagt, så det snaskregn drev over. Det var kun de storhovdede dobbelte der var lidt småskadet af regn. Solen kom endda lidt frem.
  Håber du får en god tur i morgen. Tager du en trailer med? hihi. Nu har I jo osse fået vand så hatten passer. Heldigt I har de regngrøfter.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gunvor
   Ja det var ikke meget, I bliver tit snydt. Ja det er væk i løbet af meget kort tid, her står stadig vand nogle steder. Godt I fik set flotte tulipaner i Gavnø parken og endda i solskin.
   Jo tak for det, nej så meget plads er der ikke mere her :) Det er nok også kun småting, jeg skal have.
   Ja vi er glade for regngrøfterne.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 7. Det er helt surrealistisk at se jeres vandproblemer, når man som os kun har fået 5 mm ligesom Gunvor.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det forstår jeg godt, nogle gange kan man slet ikke forstå, at vi bor i samme land. Jeg håber, at I også snart får regn.

   Slet
 8. Hej Lisbeth
  Sikke meget vand, hvor er I bare heldige 😊 Her blev det heller ikke til alverden, men lidt har også ret, og planterne strutter lidt igen - så længe det varer. Tænk, at I fik så meget, at regnvandsbedet og grøfterne kom til deres ret, men skønt for jer! Dejlige billeder fra haven fra både før og efter regnen. Det ser ud til, at rhodofesten er ved at blive skudt i gang for alvor. Jeg kommer til lille Malund, så vi ses 😉
  Knus Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Linda
   Ja vi var meget heldige, der var åbenbart mange steder, man blev snydt, hvor er det ærgerligt. Det forsvandt hurtigt i regnvandsbedet, ganske som det er meningen, der er mere oppe i den øverste del af haven, flere roser stod i vand det halve af dagen i dag. Ja der er gang i rhodoerne. Det glæder mig, du kommer. Vi ses :)
   Knus Lisbeth

   Slet
 9. Hej Lisbeth
  Uha så måtte Bent på hårdt arbejde. Dejligt med en masse vand men det kunne godt ha’ været fordelt over en længere periode så han var sluppet for det besvær. Dejligt at regnvandsbedet virker efter hensigten. Det ser flot ud som vandet snor sig.
  Se de problemer var vi ikke udsat for, vi fik kun 3 mm i nat og sammenlagt med de 11 fra igår, ja så når vi slet ikke i nærheden af jeres mængder.
  Jeg har været i haven idag og jorden var dejlig at arbejde i, våd men ikke klistret. I håb om noget mere regn de næste dage har græsset fået gødning.
  Jeg har også fået flyttet min Kamelia, så må jeg se om det hjælper på blomstring.
  Ja planterne kan godt komme til at se lidt hængeøret ud efter sådan en omgang, men de er heldigvis hurtig tilbage i deres rette element og ekstra friske at se på.
  Godt med noget plads når du nu skal på tur, for du kommer jo nok ikke tomhændet hjem :-)
  Håber at du og Linda får en rigtig dejlig dag i Lille Malund, desværre kan jeg jo ikke gøre jer selskab.
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja det var hårdt for Bent, men han kender jo turen, selvom der er længe imellem. Vandet kom lidt for hurtigt, men vi skal være glade for det, og det er vi. Ærgerligt med jer, der ikke fik så meget, men I fik mere end Linda og Bente Elmbjerg. Ja her var jorden så for våd at arbejde med, og ukrudtet tromler frem. Jeg benyttede mig af lejligheden til at gøde clematis og roser, så har de da fået 2. gang.
   Lad os håbe, du få knopper i din camelia nu, når du har flyttet den.
   Det skal være et ualmindelig kedeligt marked, hvis vi kommer tomhændet hjem. Skulle det gå helt galt ligger Rhododendronhaven 5 min. derfra :)
   Ja det var en skam, du ikke kunne komme med os.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 10. Det er godt du har en mand som er på dupperne. Sikke megen dejlig regn I har fået! Men man ville jo gerne selv kunne styre vandmængderne... Regnvandsbedet ser perfekt ud med en lille bæk i midten.

  Hyg dig med dit plantemarked!
  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja det er heldigt. Ja vi fik masser af regn, mere end de fleste. Jeg kan regne ud, at I ikke fik meget, det er synd. Ja regnvandsbedet virker heldigvis perfekt.
   Tak for det.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 11. Good morning dear Lisbeth,
  Well I see you've got the so desperate needed rain. The soil is so dry that it takes a while before the water get's into the soil. The summerweather was beautiful to have but I also noticed that everything in the garden went on a break. And after 2 days of rain you can see the garden breathing again and the green exploses.
  Have a good time at the plantmarket today. I hope you will find some new things for your beautiful garden.
  Rosehugs Marijke

  SvarSlet
  Svar
  1. Hello dear Marijke
   Yes I got a lot of rain, I am glad. It took some time before it gets dawn in the soil, now it is vere wet but the plants are happy. After I came home I can see, they are growing a lot, and it is warm weather.
   Thank you I had a good time.
   Rosehugs Lisbeth

   Slet
 12. Tillykke med al jeres vand, det ser simpelthen GODT ud, også selvom det giver Bent lidt ekstra arbejde.
  Vi fik også en del, men kan slet ikke måle os med jer. Vi har kun vand i gårdspladsen(sand) når det virkelig vælter ned, her var ikke engang en lille bitte vandpyt;- )
  I dag står den på lidt såning i køkkenhaven, også ellers besøg af skønneste Gaia:- )))
  God tur på planteskolen
  KNUS fra Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anette
   Ja det er virkelig godt med alt det regn, vi var heldige, så må Bent slide, men de næste dage har han fri, som i helt fri :)
   Det lyder til at blive en god dag :))
   Tak for det, det gik fint.
   Stort knus
   Lisbeth

   Slet
 13. Hej Lisbeth
  For en gangs skyld var det jer, der fik regnen, det var dejligt. Nu kan I klare jer en tid. I er tit blevet overset, når regn endelig er kommet. Du har fortalt, regn for det meste kommer over havet.
  Det ser ellers godt ud med bæk, der slynger sig gennem haven. Alletiders regnvandskanal.
  Hilsen Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Mette
   Ja vi var heldige, vi tiltrak skyerne, tordenen og ikke mindst regnen. Ja nu kan vi klare os, denne gang blev vi bestemt ikke snydt.
   Det er ret flot med bækken, det varer bare ikke længe, så løber det ud i grøften, men det virker.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 14. Hold nu op Lisbeth i har virkelig fået vand.
  Du skrev det godt nok men her kan man rigtig se det.
  Vores regn blev ved fra fredag og helt hen til sidst på eftermiddagen lørdag.
  Så startede det igen om aftenen og stoppede her i formiddag.
  Jeg har fået sået 35 breve med blomster. Mangler lidt endnu. Men løber ud og ind mellem dråberne.

  Håber du har fået købt skønne blomster
  Klemmer

  Charlotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Charlotte
   Ja du kan tro vi fik vand, godt I også har fået, gade vide hvor meget I fik, har du ingen regnmåler? Det lyde som om, I fik en del også.
   Godt du har fået sået nogle af dine mange frø, her skinner solen.
   Klemmer
   Lisbeth

   Slet