søndag den 7. april 2019

En dejlig forårsdag

Ja sådan en fik vi lov til at opleve i går, vi sad på terrassen og nød eftermiddagskaffen, solens stråler var lune, fuglene pippede omkring os, ja selv spætten kom tæt på. Jeg arbejdede i haven til kl. 20, så var ryggen blevet træt.
Det var en smuk morgen i fredags, så jeg må lige vise et billede af solopgangen.
 billedet er taget fra diget, også derfra ser man blodblommen
jeg arbejdede med at rydde op i skoven
 der kommer flere og flere anemoner frem, de sår sig selv rundt om i skoven
 Blodurten er på vej
 Endnu en camelia blomstrer
 Daphne retusa er ved at blomstre
Denne hyacint har en lidt anderledes farve
 Brunnera Jack Frost/Kærmindesøster
 den dobbelte påskeklokke/Helleborus i klokkehøjen
Ipheion/Triteleia Wisley blue
Rhododendron:
 R. Blewberry
 en enkelt overlevende blomst på R. Isola Bella
 P. J. Mezitt står i læhegnet ud mod vejen
R. racemosa
 R. sinogrande har fået ny bolig, der var ikke meget spagnum tilbage i den gamle krukke
 R. Wheatear
Jeg er vild med denne her, derfor mange billeder:R. rex x R. Queen Bee, den var en glædelig overraskelse
Nu er trillium tæt på blomstring
Terrassebedet står så flot nu med hyacinter og anemone blanda, træpæonen er fra Marie og Søren, den har knopper i år.
Til slut solnedgangen fra fredag.
Ikke alle billeder er helt nye, det er svært at følge med til at vise billeder og samtidig nå haven, jeg var som sagt i haven hele dagen i går, det var skønt.
Jeg håber, det bliver lige så dejligt vejr i dag. God søndag 

34 kommentarer:

 1. Det var virkelig en vidunderlig forårsdag i går og man kunne rigtigt se at mange var i haverne og sad og nød solen udenfor. Det er da tidligt med det.
  Ja, det var slemt med nattefrosten forleden, her skete ingen skade men jeg kan læse at dine tidligt blomstrende fik en kort sæson, synd med Isola Bella.
  Hav en dejlig havedag og pas nu på ryggen 😊
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Her var så stille i går, i dag er alle bloggere vågnet op, herligt.
   Ja det var en skøn dag i går, det ser ud til, at søndagen bliver lige så god.
   Ja det var slemt med nattefrosten, det er desværre, hvad man kan forvente, når man har tidligt blomstrende rhodoer, jeg var også mest ked af R. Isola Bella, den nåede ikke ret lang tid i blomst, godt jeg tog mange billeder :)
   Tak i lige måde, ja vi må passe på ryggen :)
   Knus

   Slet
 2. Lørdag var helt forunderlig. Når jeg ser din P J Mezzitt ærgrer jeg mig over, at vores gik ud (uvist af hvilken årsag). Den blomstrer jo tidligt og har nogle fine farver også i løvet. Solen er skøn, men lægger mere op til havearbejde end til at tage billeder.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Ja det var det, det tegner til, at søndagen bliver god også. Jeg kan godt forstå, at du ærgrer dig over P J Mezitt, den har en helt særlig farve både i blomsten og i løvet, du må have en ny. Jeg prøver at nå både og tage billeder og havearbejdet, vi skal jo slappe af en gang imellem ;)

   Slet
 3. Hej Lisbeth

  Fantastiske bilder! Soloppgangen var helt nydelig. Camellia i blomst i hagen må være helt utrolig å oppleve. Du har også flotte rhodoer i blomst nå. Her er det meldt om -5 hver natt i en uke, så jeg håper at du ikke får mer frostskader.
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Marit
   Ja camellierne står så fint nu, jeg håber ikke, vi får frost her, for så er det sket med blomstringen.
   Klem

   Slet
 4. Hei Lisbeth, det er en fantastisk tid når man endelig kan være i hagen i timevis uten å bli kald og våt. Nå håper jeg solen kan få bort tåken her, så jeg kan nytesolen i hagen. Våren har nok kommet lengre hos deg, men vi ligger nok ikke så langt bak. Hilsen Anne-Kristin

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne-Kristin
   Ja det er dejligt, når man næsten ikke har tid til at gå ind fra haven. Jeg håber, du får sol i dag.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 5. Jeg var også i haven hele dagen i går. Det er sådan en skøn tid lige nu! Og i dag tegner også til at blive en fin havedag :-)
  Vi fik faktisk slet ikke frost i sidste uge, men det kan vi jo desværre nå endnu ...
  God havesøndag til dig, Lisbeth!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Nana
   Det lyder godt, ja det er en skøn tid, i dag tegner også godt her :)
   Bare vi havde sluppet for frost, jeg er bekymret for næste uge, det er så ærgerligt, hvis rhodoblomsterne bliver brændt af.
   Tak i lige måde Nana.

   Slet
 6. Hej Lisbeth, Ja det er en skøn tid til havearbejde. Den Iphenion kender jeg ikke. Ser fin ud. Sikke Rhodoerne viser farve. God søndag - skal ordne kanter og rydde op i bede i dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja det er skønt med havearbejde, når det er stille vejr og solskin.
   Der er nok at se til derude, heldigvis har Bent ordnet mine kanter.

   Slet
 7. Hej Lisbeth

  Ja, sikken nogen dage!
  imponerende tidlig Ipheion - hos mig plejer de først at komme i maj..
  Og Trillium - her er mine nu også på vej!
  Din R. Wheatear ser godt ud - og har totalt undgået disse billetklip?

  Ha en dejlig havedag

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja det er skønt. Ipheon er tidlig ja, sidste år viste jeg den 27. april. Den trillium jeg viser har været at se længe, men de grønne er noget senere til at komme frem.
   Der er ikke så mange billetklip i den gamle del af haven, det er mest i skoven og læbæltet, de huserer.
   Tak i lige måde

   Slet
 8. Det lyder godt, at du har været i haven hele dage og aftenen med - mon det betyder, det går bedre med knæet? Det håber jeg. Vi blev også ved til det blev mørkt i går - og nu er plænen næsten også slået - det pyntede. Vi løb tør for benzin, så der står lige en lille tot tilbage :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Aase
   Ja heldigvis går det meget bedre med knæet nu, en pillekur hjalp på problemet. Det er svært at gå ind i sådan et dejligt vejr. Træls at løbe tør for benzin.

   Slet
 9. Kære Lisbeth
  Sikke en fantastisk solopgang, du viser! Det er forunderlige dage lige nu med lune temperaturer og masser af solskin, og hvor er det bare dejligt 😊
  Hvor er dit terrassebed bare forårsagtigt - skønt, at du kan nyde det indefra også. Det var da en dejlig overraskelse med Queen Bee - skøn farve. Det er nu, vi skal passe lidt på ryggen, fordi de lyse aftener giver mulighed for at blive ved med arbejdet i haven længere, end vi er vant til 😊 Godt, det ikke gik galt for dig! Rigtig dejlig dag til dig.
  Knus Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Linda
   Ja det var en skøn solopgang. Det var en herlig dag i går, i dag er vist næsten lige så god.
   Ja terrassebedet er rigtig skønt og Queen Bee overrasker i den grad. Ja vi må passe på ryggen og gå ind i tide.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 10. Good afternoon dear Lisbeth,
  You've started with a beautiful photo at the begin of the day and ended up with a another beautiful one. Great to see. Lovely to see what is coming up in your garden. Have a wonderful sunday and enjoy the beautiful weather.
  Rosehugs Marijke

  SvarSlet
 11. Hello Marijke
  I love sun up and down pictures. The weather is so nice and I enjoy it and the plants.
  Rosehugs Lisbeth

  SvarSlet
 12. Det er nogle skønne billeder fra din have, Lisbeth, og solopgangen er bare så smuk! Du har så mange fine blomster - her har vi ikke så mange, men jeg har set yndige lyserøde rododendronblomster i Forstbotanisk Have i dag.

  SvarSlet
 13. Hej Madame
  Tak skal du have, jeg elsker solop- og nedgang. Jeg har forsøgt på at have noget, der blomstrer året rundt, især rhodoerne. Godt du kan finde nogle i blomst andre steder. Har du været i Arboretet i Hørsholm, der er mange flotte planter.

  SvarSlet
 14. Ja, jeg holder meget af Arboretet i Hørsholm - det er et sted, jeg kommer mange gange om året. Der er mange spændende træer og buske.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har kun været der en gang, men jeg skal helt bestemt på besøg der igen, det ligger ikke langt fra sønnens hus. Vi var der forrige efterår.

   Slet
 15. Ja kaffe på terrassen, så er det forår. Det gjorde vi osse. Bierne summer og fuglene laver et herligt halløj i skoven. Man kan høre dem i hele haven. Det er svært at gå ind, men maden laver ikke sig selv, og det er jo osse alm. arbejdsdag i morgen.
  Jeg krydser alt hvad der kan krydses for den lovede nattefrost ikke bliver så slem som sidst. den var en gyser.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gunvor
   Ja det har du ret i, i dag holdt det gode vejr ikke så længe her, og til aften blev det køligt. Nej det er træls, at maden ikke laver sig selv og at det er arbejdsdag i morgen.
   Ja lad os krydse fingre for, at nattefrosten udebliver, det vil vi ikke prøve igen.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 16. Vejret blev jo også fint i dag. Jeg var på stranden i Søndervig, og der var rigtig mange, der soppede, men jeg så ingen badende. Hvor er der fint i din have, billedet fra terrassebedet kan jeg slet ikke stå for, der er en meget frodig bundbeplantning.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Elna
   Ja det blev fint i dag også, men dog ikke lige så længe som i går, det blev køligt til aften. Det var godt nok tidligt, at de soppede. Tak ja terrassebedet er rigtig flot i denne tid. Bundbeplantningen er bl.a. tidlige geranier, som visner væk efter blomstring.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 17. Hej Lisbeth
  Ja det må siges at foråret ramte i denne weekend. Det har været skønt. Igår nåede jeg at komme i haven en 3 timer hen over middag. Sølvbryllupet var først til aften, til gængæld var vi ikke hjemme før kl 4 i nat så idag er det ikke blevet til meget udover at nyde det gode vejr. Var dog lige på kirkegården for at plante lidt hornvioler.
  Dejligt at du har nået en masse, men husk nu at passe på både ryg og bentøj.
  Det er så lækkert med hyacinter i haven. Jeg ordnede det ene rosenbed i gpr hvor der står en del, og jeg nød den skønne duft til arbejdet.
  Jeg må endnu engang fremhæve de smukke anemoner. Jeg fik nogle forskellige sidste år og jeg syntes ikke rigtig at de kom, men idag opdagede jeg 2 af dem. Spændende for jeg kan ikke rigtig huske hvilke farver jeg fik.
  Terrasse bedet ser så dejligt ud, med en skøn blanding af planter. Trillium er også en man kun kan elske. De er så fine, desværre har jeg selv kun en enkelt, den ligner lidt den som du viser. Smuk det er den.
  Nu er det sengetid så godnat herfra
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja det har været en skøn weekend, lørdagen var lidt bedre end søndagen her hos os. Godt du nåede i haven inden slølvbrylluppet, I havde jo også en lang køretur hjem, så det blev selvfølgelig sent.
   Jo jo jeg passer skam på det gamle skrog ;) det er jeg nødt til, jeg skal jo holde længe endnu.
   Hyacinterne står så skønt nu, heldigvis breder anemonerne sig, jeg har fundet flere rundt om i skoven, det gør de nok også hos dig, pludselig er de der, akkurat ligesom trillium, ærgerligt at de er så dyre.
   Ja det er nok tid til at gå i seng, når I er kommet så sent hjem sidste nat.
   Sov godt
   Knus Lisbeth

   Slet
 18. Det var en Adeles pragtfuld dag i går(Gæt hvem der skulle på job), Lørdag var nu heller ikke sådan at kimse af :o) og der havde jeg fri.


  Du er sej at gå ude så længe, kan du så ikke mærke det i dag ?

  Det er så vildt med alt det der er på vej og man glædes jo virkeligt.

  Knus fra Mig

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Linda
   Ja det var det, men hos os var det bedst lørdag, så godt du ikke var på arbejde den dag.
   Nej jeg kan ikke mærke det i dag, der har jeg haft andre ting for :)
   Ja det er så skønt at gå og se på, hvad der sker hver dag.
   Knus til dig

   Slet
 19. Hej Lisbeth!

  Det ser nästan ut som om ni har sommar redan, makalös blomning överallt i trädgården.

  Hybrider där R. Rex ingår är oerhört spännande och vackra plantor. Jag har förlorat några men de som är kvar ser lovande ut, de stora bladen indikerar vem som är inblandad.

  Kram!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gunilla
   Ja der sker virkelig noget her.
   Ja hybrider med Rex er virkelig spændende, jeg har en anden, hvor Rex og bureavii er indblandet, men den har ikke blomstret endnu. Det kommer nok ad åre.
   Kram

   Slet