tirsdag den 2. april 2019

billeder fra marts, inden frosten

  Det bliver spændende, hvordan vejret bliver i april, får vi regn eller slet ikke noget? Ja det er ikke til at vide, men det lader til, at der kommer mere blæst, det er ikke overraskende. Rim kom der også, det var en trist sag her hos mig, men det har jeg vist jer, nu skal vi have lidt mere muntre billeder.
Grøn er vårens hæk, kåben kastes væk, jomfruer sig alt på volden sole :)
lidt forårskådhed før frosten

mirabellerne blomstrer nu på livet løs, det er så smukt
Søndag beskar jeg alle mine sommerfuglebuske, denne i rosenbedet blev beskåret kraftigt, så der var frit udsyn til stenen, når man går på stien fra huset..
 allerede nu er der mange smukke kig gennem haven, den blå himmel gør det flottere.
R. Isola Bella 31.3.

 Trådbladet kastanie
 og Kejserbusken der har blomstret i lang tid
Nordens oliven, pilebladet pære står nu med flotte nye knopper

 hyacinter i mange farver bøjede sig mod jorden efter frosten, de er klar igen.
 og små narcisser langs husmuren
Botaniske tulipaner
Rhododendron:
 Daurilut, ja den var da smuk.
 Elegantulum kunne ikke lide frosten, men den klarede det nogenlunde.
 ej heller denne Pachysanthum hybrid
 Rex lover flot blomstring, store fine knopper, heldigvis har den klaret sig indtil videre
 rex x Queen bee var heldigvis ikke sprunget ud
 Sinogrande er flyttet uden for pavillionen, det gik heldigvis godt
Wheatear er næsten flottere i knop, og den er heldigvis stadig i knop.
Nektarinen blomstrer snart, heller ikke den tog skade af frosten.
Men ellers var det en trist affære med den frost, sådan er det med det, der blomstrer tidligt.
Jeg fik gødet roser og clematis i går, så er det gjort.
I må have en rar omend noget blæsende dag. 

26 kommentarer:

 1. Kære Lisbeth
  Det var sandelig glade billeder. Fordelen ved din store have og de mange skønne planter er, at du let kan vende ryggen til en frostsvedet blomst og se en masse andre herligheder. De blomstrende træer er 'breathtaking'.
  Solen skinner i dag, og jeg skal ud og rumstere lidt, selv om det er lidt vel køligt. I går fik jeg bl.a. smidt lidt gødning ud til alle forårsløgene, så de kan samle saft og kraft til næste forår. Det gælde om at nyde nuet og tænke langt.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lisbeth
   Ja det var noget helt andet. Det er en fordel at kunne vende ryggen til for at nyde noget andet. Ja det er smukt lige nu med mirabeller og blodblomme.
   Tag godt med tøj på, selvom solen skinner er det godt nok meget koldt, jeg har bundet clematis op, det var koldt for fingrene.
   Måske skal jeg også tænke lidt på mine forårsløg med gødning.
   Kh Lisbeth

   Slet
  2. Ja mon ikke, det er koldt... Jeg omplantede et par stauder, der stod i en potte. Jorden var isnende kold.

   Slet
  3. Ja det var bedre i går, nu må vi se, om vi får solen at se i dag.

   Slet
 2. Hej Lisbeth

  Det var godt at ikke nektarinen frøys hos deg. Den ser så sart ut, og tåler nok lite frost ja. Flott farge på knoppene!
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja det var heldigt, blomsterne er så smukke, men frugterne har jeg desværre ikke held med.
   Klem

   Slet
 3. De positive ting er der heldigvis langt flere eksempler på end det modsatte. Den blå himmel på den her årstid er en helt utrolig baggrund for blomster og knopper.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Ja heldigvis da, den blå himmel er meget flot, selvom det blæser ret vildt og er meget koldt.

   Slet
 4. Hej Lisbeth

  Jeg syntes egentlig at vinden var varmere idag, men hos dig har den jo nok bare havets temperatur?
  Flotte rhodoer du havde i blomst - godt resten af planten ikke skades!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Her er det hundekoldt og har været det hele dagen. Da det var lunest var her 10 grader, men vinden ødelagde det lune.
   Ja det er heldigt, at det kun er blomsterne, der bliver skadet.
   Tak i lige måde

   Slet
 5. Herlige forårsbilleder. Godt at det ikke var mere der blev frost skadet, trods alt.
  Du har da klippet din sommerfuglebusk langt ned. Jeg er en bangebuks, jeg tør ikke, eller nænner ikke, at klippe så langt ned. så det ender altid med mine er mega store om sommeren. Og i år er de ikke frosset, jeg har klippet dem ca halvt ned, men det er sikkert ikke nok.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gunvor
   Undskyld jeg havde overset din kommentar. Ja det kunne have været værre med frostskader, men når bare de ikke er i blomst, så sker der heldigvis ikke noget.
   Jeg har ikke klippet de andre sommerfuglebuske så hårdt ned, men den der måtte ned, ellers skulle den flyttes, for den tager udsynet til stenen, som jeg jo gerne ville kunne se.
   Sidste år klippede jeg den gule langt ned, og der skete ikke noget, dvs der kom ikke nyt løv, så jeg var bekymret for den, men en dag kom den alligevel, så jeg tror ikke, du behøver at være nervøs for at klippe for langt, for de bliver godt nok store.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 6. Hej Lisbeth
  Så ku’ jeg være her igen :-) det har været et par travle dage, men nu kan vi slappe at til på lørdag.
  Igår morges var det 2,5 graders frost, men i morges var der ca.3 graders varme, men vi kunne sagtens nå at få en kold næse af at stå ude og synge, men det var da tørvejr, selv om vi godt kan bruge lidt vand. Især rhodoerne kunne godt bruge noget, men vi må se hvad april byder på. Jeg er nu heller ikke i tvivl om at vi nok skal få blæst uanset hvad :-(
  Hvor er det bare ærgerligt at rhodoerne fik frost, nu gik det jo lige så godt. Nu vil vi så godt bede os fritaget for mere af den slags, der står jo meget på spring.
  Ha’ en god aften
  Her står der vist tidlig sengetid på programmet, i morgen tidlig kommer der en VVSer på besøg. Vi skal have skiftet vandmåleren til sådan en elektronisk en som vi ikke selv skal aflæse.
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Jeg skulle lige tænke mig om en ekstra gang, da du ikke var med i aftes, men så kom jeg da i tanke om sølvbrylluppet. Jeg tænkte også, at med den vind, var det nok ikke sjovt at synge til morgensang. Godt det var tørvejr, men du har ret, det gjorde ikke noget med lidt regn nu, men det lover de ikke, vind derimod det kan vi få.
   ja det er meget ærgerligt, skønheden er gået af dem, og der ligger mængder af døde blomster under dem nu, bare de så alle ville falde af med det samme, men nej nej det gør de ikke. Desværre kan vi få frost langt hen i maj, så vi kan ikke vide os sikker.
   Ja det lyder som om det er en god idé at gå tidligt i seng, det har nok været et par hårde dage og I skal så tidligt op i morgen igen.
   Knus Lisbeth

   Slet
 7. Good evening dear Lisbeth,
  As a gardner we always have to take what the weather brings to us. It´s sad to see the brown flowers but there is still a lot of beauty to enjoy. Last weekend we could sit outside without a coat and this afternoon hail and thunderstorms came over. I keep my fingers crossed for the tulipbulb farmers and hope for them the damage is not that bad.April can bring unpredictable weather. I keep my fingers crossed for you that there won´t be another day with frost.
  Have a wonderful evening.
  Rosehugs Marijke

  SvarSlet
  Svar
  1. Good evening dear Marijke
   We can´t do anything with the weather, we have to accept. I will cross my fingers too for the tulipbulb farmers, it will be a pity, if the tulips fail. I am glad I have other rhodoes, but the frost can still come, I hope not.
   Same to you dear
   Rosehugs Lisbeth

   Slet
 8. Der vil altid være både glæder og skuffelser for en haveejer, og det er vel i grunden med til at gøre havelivet spændende. Men glæderne huskes, til skuffelserne tænker man, det bliver bedre til næste år, for vi haveejere er da ukuelige optimister, er vi ikke?
  Mår jeg ser dine billeder, har du meget at glædes over.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Elna
   Ja der er meget andet at glæde sig over, og det er jo med hensyn til rhodoerne altid spændende, om der kommer frost. Heldigvis havde jeg nået at nyde dem lidt, men de bliver så grimme, det varer længe inden de brune blomster falder af.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 9. Ja ja da, både glæder og sorger i de seneste dage, men trods alt mest at glæde sig over. Problemet med frost handler vel om de mere eksotiske planter, som er på nordgrænsen hos os.
  Og ellers er det jo bare fantastisk smukt med hvide skyer af mirabelleblomster mod den blå himmel. I den skarpe blæst fra øst føler man næsten det kunne have været septembers himmel - så blå, så blå. Jeg vil nu gerne snart have lidt stille vejr. Mit hoved er ikke velfungerende i blæsten.

  Hav det godt!
  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja sådan er det, disse rhodoer var lidt for tidligt på den, det er jo en satsning, nogle år går det godt.
   Ja mirabellerne mod den blå himmel er bare fantastisk smukke, men vinden er vi mange, der er trætte af. Vi må tage det som det kommer, i morgen bliver det vidst mere stille.
   Tak i lige måde
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 10. Hej Lisbeth. Ja, der er meget at glædes over i denne tid, og jeg nyder også mirabellernes blomstring - der er intet så smukt, som når mirabellerne blomstrer:) Kh Susanne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Susanne
   Ja det er der, mirabellerne står så smukt lige nu, heldigvis er de over hele landet, så alle kan nyde dem, hvis de lukker øjnene op :)
   Kh Lisbeth

   Slet
 11. utrolig dejlig stemningsbilleder :) :)

  SvarSlet
 12. Så dejligt i din have. Der er masser af farve og mere på vej. Godt du nævnte sommerfuglebusken. Mine skal også beskæres nu. Det vil jeg få gjort i dag. Mine Rhodoer er ikke i blomst endnu så jeg nyder lige dine.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Anne
   Ja der er meget på vej, du kan nyde flere billeder, når du får tid til at kigge forbi.
   Så må du i gang med beskæringen af sommerfuglebuskene, men det har du nok klaret.

   Slet