tirsdag den 30. april 2019

Ja det var så april måned

Den var vel ikke så tosset, eller var den, det er jo snart ikke til at huske, men vi havde gode lune dage i påsken.
Her kommer de næstsidste april billeder, der er lidt i kameraet endnu, jeg har haft gæster i eftermiddag, derfor har jeg ikke fået kommenteret ved ret mange.
Magnolia soulangeana takker af for i år, den har gjort det godt, nu er der ikke så meget stads ved den mere.
Men der kommer flere og flere rhodoer i blomst
 Lanatum hybrid
 Blueshinegirl
 Lemon Cloud er så småt i gang
 hvorimod R. orbiculare Balauköpfchen er længe om det, den har stået sådan længe
 orthocladum har kun en enkelt blomst i år
 Phyllis Korn
 har mange blomster
 Sapparo
og Wiltonii
lidt tulipaner i bedene:
 den liljeblomstrende Elegant Lady gør det godt
 Jeg må desværre sige, at jeg ikke har kunnet finde ud af navnet på denne, men det er en fin kombi, så vidt jeg husker er den også trofast
Blue Diamont og Candy Prince
i den gamle del af haven er der en sti bagved her må appeldorn tulipanerne gerne blomstre, tja der er også mælkebøtter :)
 Acer davidii
 Dværgelm
Viburnum og rød troldhassel klæder hinanden godt
Et lille forløb R. rex i udspring:
 25.4.
 26.4.
 27.4.
28.4.
29.4.
og den første rosenknop, hvis I kan få øje på den. Burgundy Rambler.
Fortsat god tirsdag

28 kommentarer:

 1. Good evening dear Lisbeth,
  What a wonderful flowers your Rhodo's are bring. I wish I could grow them.
  Congratulations with your first born rosebud.
  Have a wonderful evening.
  Rosehugs Marijke

  SvarSlet
  Svar
  1. Good evening dear Marijke
   The rhodoes are really nice now, I love to go around and look at the flowers and the buds.
   Thank you - same to you
   Rosehugs Lisbeth

   Slet
 2. Ved du hvad fru Høneballe;-) jeg er vild med dit næst sidste billede, altså det af R rex, det ligner i den grad et ansigt i mit indre <3 Love the look!
  Skøn skøn aften og god fornøjelse med at plante dine ny-indkøb fra i går, hvis du da ikke allerede har gjort det.....:- )))
  KNUS fra Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej fru Nielsen :)
   Det vidste jeg ikke. Jeg er også vild med R. rex, den bliver flottere og flottere for hvert år. Du har ret, den ligner et ansigt.
   Jeg mangler rhodoerne, manden er på cykeltur, så det må vente lidt :)
   Knus

   Slet
 3. Apeldorn er nu en fin tulipan, måske er det fordi den er så stærk den er lidt udskældt. Der er osse kommet flere af dem i "yderkanterne" hos mig de senere år, smukke sammen med mælkebøtter og skvalderkål, faktisk. Men det er nok ikke alle der kan lide det.
  Det er da tidligt storkenæb blomstrer? I hvert fald er det en meget fin sammensætning med den herlige tulipan. Den minder lidt om Prinsess Irene, den er bare højere.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gunvor
   Hos mig er Appeldorn udskældt på grund af dens røde farve, det passer slet ikke ind med mine andre planter, trofast det er den, det skal den have. Men ud har ret, den er ret god med de uundgåeligt mælkebøtter.
   Det er en tidlig storkenæb jeg har, de andre er slet ikke i gang endnu. Ja tulipanen minder om prinsess Irene, men det tror jeg ikke, at det er.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 4. Hej Lisbeth
  Ja det var så april, og mon ikke vi husker den som rimelig god. Det er jo altid det sidste indtryk vi husker og det har jo været fint. Idag har været rigtig dejlig her, bare ærgerligt at det var en arbejdsdag. Begyndelsen af maj ser ikke ud til at blive særlig mindeværdig, her lover de ned til frysepunktet om natten til weekenden, ikke lige det der er brug for nu hvor meget (bla. frugttræerne) står flot i blomst. Satset på at de ikke får ret, vi er jo snart vant til at de truer med bål og brand og så blir det mest en storm i et glas vand :-)
  Lemon Cloud er så yndig, glæder mig altid til at se den sno sig kærligt om stenen :-) min er også sprunget ud. Der kommer dog ikke så mange blomster i den lille fis, den har haft en en lidt hård sommer. Phyllis Korn er sørme også yndig.
  Ja det er en smuk kombi den orange tulipan og storkenæben.
  Jo da jeg kan sagtens se rosenknoppen, jeg har også kigget lidt efter knopper i mine roser, og har også fundet nogle små fine nogle, bla. I Odyssey :-)
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja det går hurtig, nu har vi allerede nået 1/4 af året. Ja heldigvis har de sidste dage været fine. Den første uges vejr i maj, kan vi vidst godt undvære. Ærgerligt hvis frugtræerne ikke får besøg af bierne, vi får se, vi håber, de ikke har ret.
   Lemon Cloud er ikke så fin i år, den tog lidt skade af tørken sidste år, så den snor sig ikke så flot rundt om stenen, som den plejer. Jeg er vild med Phyllis Korn, den er fantastisk.
   Flot at du allerede har knopper i Odyssey, jeg har slet ikke kigget efter knopper i de almindelige roser, jeg tror ikke, der er nogle i dem. Men i buskroserne har jeg set flere knopper.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 5. Hej Lisbeth

  Superflot forløb med Rex!
  Orbiculare ved måske hvordan vejret bliver? :)
  Meget er så tidligt så det slkår alle rekorder!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Tak ja rex er fantastisk også i år-
   Ja noget kunne tyde på, at orbiculare ved noget om vejret.
   Ja det må vi sige, der er 12, som har lukket den første blomst op i dag, det er vildt, bare de holder til det.
   Tak i lige måde

   Slet
 6. Kære Lisbeth
  Der har været dejligt lune dage i april, så den har vel egentlig været rigtig fin, bortset fra manglen på vand. Det må der så gerne komme lidt mere af i maj. Fantastisk, at du allerede har knop i rosen, det kommer vist til at vare længe, før det sker her. Flere er gået så meget i stå, at det kniber med at få blade og komme ud af starthullerne. Jeg tilskriver det den megen nattefrost, vi har døjet med her, og som så kommer igen - det gider vi ikke. Glæder meget til at se Lemon Cloud i blomst igen, det er jo en klar favorit her, og jeg er vild mer dens favntag med stenen, men Phyllis Korn er da også skøn, og herligt med et stort blomsterflor. Tulipanerne er fine sammen med deres partnere - også selv om der sniger sig en fandens mælkebøtte ind 😉
  Fortsat god aften!
  Knus Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda
   Ja der har heldigvis været en del lune dage i april, men så vidt jeg husker også meget vind. Ja lad os håbe på mere vand i maj, selvom det ikke lige er det, de lover. Jeg troede også, at det ville vare længe, inden jeg så rosenknopper, men jeg har fundet lidt flere i dag, de skal nok komme, men vejrudsigten er desværre ikke lovende. Nu må vi se med Lemon Cloud, den er ikke så flot i år, som den plejer at være, tørken var ved at tage livet af den. Men Phyllis Korn er bestemt også fin.
   Ja de fandens mælkebøtter er alle vegne.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 7. Hej Lisbeth

  Sapporo og Rex er utrolig flotte. Du har så mange flotte nå. Nå skal det bli iskaldt her. Hvordan blir det hos deg?
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja det er de, rex er utrolig fin. Her skal det også blive meget koldere, men nok ikke frost. Vi vil gerne have mere varme, bare ikke som i sommer.
   Klem

   Slet
 8. Det er da helt utroligt, at du allerede har en rose i knop. April har været en god rhododendronmåned hos dig, du har vist mange fine billeder på bloggen. Det bliver spændende, hvad maj har at byde på.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Elna
   Ja jeg blev også overrasket, da jeg så knoppen, siden har jeg fundet flere. Ja april har været en god rhododendronmåned, det er godt nok tidligt, vi må håbe, de klarer kulden først i maj.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 9. Ja det var så april.
  Sikke et vejr den har budt på. Det kan vi bestem ikke klage over.
  Også masser af sorg og glæde her i huset.
  Ved du hvad..... jeg har også masser af knopper på min Mme Alfred. Helt vildt mange.......

  Kram og sov godt
  Charlotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Charlotte
   Ja der har været mange lune dage her i april, men det lader ikke til at gentage sig lige med det samme i maj.
   Knopper i Mme Alfred, hold da op, jeg må have kigget til min i morgen. Tillykke med knopperne :)
   Kram og i lige måde
   Lisbeth

   Slet
 10. Så smukke billeder fra din have! April har været ganske lun og flot, men meget tør.
  Jeg har set de flotte rododendron og magnoliaer i Louisianas park her til aften. Den ligger lige ud til Øresund.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gitte
   Tak skal du have, ja der har været flotte lune dage i april, jeg har jo været heldig, så det blev ikke helt så tørt her.
   Det lyder godt, jeg glæder mig til billeder, du har sikkert taget nogle.

   Slet
 11. Jeg tænker du kan slutte måneden af med et tilfreds smil. Dels har du nået en masse i haven, dels fik du en god regn her på slutningen, og den kan både du og haven leve på et stykke tid.
  De fine græsgange i Lille Malunds have kan du jo sagtens matche, og så må jeg lige gentage, at jeg elsker de mange fine kombinationer du har af både løv og blomster. der har du en sikker hånd og en fin smag.

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja men du har helt ret, jeg er meget tilfreds, bortset fra ukrudtet som også nyder godt af den gode regn.
   Mange tak for dine rosende ord, når jeg selv skal sige det, er mine kombinationer noget bedre end flere af dem i Lille Malund, men de har nu også mange flotte, men farvesammensætning er de ikke så godt til, når det gælder rhodoerne ;)
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 12. April har varit fantastiskt solig och varm har jag för mig men jag glömmer fort. Det jag kommer ihåg är torkan. Vilken fantastisk R rex du har :) Blueshine Girl slår ut här också. Allt går fort nu :)

  Ha en fin 1:a maj! Carina

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Carina
   Jeg husker en dejlig lun påske og gode dage her til sidst, men jeg husker også en hel del blæst, ja og tørke, men vi var jo så heldige at få mængder af regn.
   Ja R. rex er fantastisk. Fint at Blueshinegirl også blomstrer hos dig.
   Tak i lige måde

   Slet
 13. Din april har da i hvert fald været begivenhedsrig på havefronten. Den tidlige storkenæb kunne godt være den knoldede tuberosum. Den blomstrer også her - jeg har fået nogle knolde af dig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Ja der er sket meget på havefronten i april. Tak for navnet på geranien, godt jeg har givet dig nogle knolde, så du kunne finde navnet for mig. For der er jo navnet kan jeg se, når jeg googler den.

   Slet
 14. Herlig tid nå, og flotte bilder av hva som skjer i hagen din. Får bare håpe vi slipper frost nå som alt har kommet så langt.Her er det fare for tre/fire frostnetter..
  Ha det godt/Eirin

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Eirin
   Ja bare det ikke blæste sådan, men der sker rigtig meget i haven nu. Frost gider vi slet ikke nu.
   Tak i lige måde

   Slet