søndag den 31. marts 2019

En blæsende afsked med marts og urene blev stillet frem

Men koldt er det i dag, heldigvis skinner solen, og himlen er blå, det hjælper da noget på det.

Jeg savner mine daglige morgenture, men jeg skåner stadig benet. Til gengæld tog jeg en tur på cyklen, for I skulle ikke snydes for synet af scillaer og snepryd i Langemark.

Heldigvis kan jeg da klare at gå rundt i haven, det nyder jeg.

Jeg skal huske ikke kun at kigge i jorden, blodblommen blomstrer så flot nu.
 denne prunus mangler et navn, vi drøfter det i en gruppe på fb
her et nærbillede, er der nogen, som kender den? I gruppen foreslås der Prunus subhirtela "Autumnalis"
 ved jorden sker der også nyt, her er det Epimedium/bispehue, der er sprunget ud
 Brogetbladet Lunaria/Judaspenge
 flere påskeliljer
og den første botaniske tulipan
 Hebe står så flot her mellem stenene
 her er det nordbedet.
Mon ikke det er tiden nu at vise, hvilke rhododendron der blomstrer nu.
 Elegantulum
 Globigerum
fuldt udsprunget i dag
 og tæt på en enkelt næsten udsprunget
 Isola Bella
 Pachysanthum hybrid 29.3.
 og 30.3.
 rex x Queen bee
Selv når det blæser og er køligt er det en fryd at gå ud og se, hvad der er sket siden sidste tur.
Solen går ned i Langemark, taget da jeg tog billeder af scillaerne
God søndag i blæsten på sidste martsdag.

22 kommentarer:

 1. Hej Lisbeth
  Det har også blåst mye her siden i går, så da kan jeg jo tenke meg hvor mye vind som det er hos deg. Flotte bilder, og Scilla er jo bare så fine.
  Rhodoer må tåle mye siden de ser helt uberørt av både vind og vær hos deg. Sommertid er et tegn på at det går mot vår selv om det ikke ser ut sånn her ;)
  Klem, og god søndag!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja hvis det har blæst hos dig, så er det slemt.
   Ja når der er så mange scilla på en gang, ser det vældig flot ud.
   Bladene på rhodoerne bliver lidt ødelagt af blæsten, men blomsterne klarer det fint. Heldigvis kommer våren også til dig, selvom det varer lidt længere.
   Klem og i lige måde

   Slet
 2. Good morning dear Lisbeth,
  It's great that you keep moving on even when you are in pain. I hope the medication will do theire work!!! Your garden is showing so much beauty it's inviting you to go out and enjoy the beauty of the flowers.
  The weather is great overhere too! Enjoy springtime.
  Rosehugs Marijke

  SvarSlet
  Svar
  1. Hello dear Marijke
   I can´t sit in and look out of the sunshine, luckily the pills are helping for some hours, the I go out, I have to see, what is happening out there.
   We have sunshine but also a lot of wind, ufortunately.
   Rosehugs Lisbeth

   Slet
 3. Fint vejr, men kold blæst også her i dag. Der er meget at glæde sig over derude - og der sker hele tiden nyt. Jeg forstår godt, du savner dine gåture, men cykling er også godt! Jeg håber, det hjælper alt sammen!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Aase
   Ja dejligt solskin men lidt for meget vind og for lave temperaturer, men man kan da gå lidt rundt derude.
   Ja jeg savner turene, og på cyklen føler jeg mig lidt usikker, når jeg skal af og på.

   Slet
 4. Der var jo lige en af mine yndlings: Isola Bella - den står smukt nu.
  ja, sol og blæst og kulde hvis man er ude i vinden, men det er forår !
  De snepryd er nu så smukke, jeg har også et helt tæppe af dem, det er yndige farver. Godt at du kan cykle med det dårlige ben.
  Tænk at du har en bispehue i blomst allerede. Det er altså meget tidligt.
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja jeg har også tænkt på dig, når jeg har taget billeder, den er så skøn lige nu.
   Ja det er forår, solen skinner, blæst og kulde kan vi godt undvære.
   Snepryd er fantastiske. Benet er i bedring, jeg må indrømme, at jeg er lidt bange for af-og på stigninger på cyklen, men jeg glæder mig over, at det går bedre.
   Ja det er nok noget tidligt med bispehuen, men alt er jo tidligt i år, i modsætning til i fjor.
   Knus

   Slet
 5. Hej Lisbeth!

  Här har det också blåst i flera dagar, hårda vindar som blåser ut allt skräp igen som jag plockat och städat. Trist att ha ont i benet, jag skottade snö här i mitten på januari och skadade någon muskel, har inte kunnat gå ordentligt sedan dess och vi behöver ju våra ben nu när arbetet är så intensivt i trädgården.

  Underbart vackert med blommande Rhododendron, här är många buskar fulla med knoppar så jag hoppas på en överdådig blomning denna vår. Vi slapp tjältorkan i vår så inga skador på de kära buskarna.

  Kram!

  SvarSlet
 6. Hej Gunilla
  Ja det er ikke spændende med alt det blæst, og ikke rart med ondt i benet. Mit er dog blevet bedre end sidste weekend, jeg kan undvære stokken nu :) Det er ikke nemt at gå i haven med ondt i benet, jeg håber dit snart bliver bedre.
  Ja det er tidligt i år, der er blomstrende rhododendron her hos mig, mon ikke også du får en overdådig blomstring i år, det er i hvert fald en forudsætning, at der er knopper, så det får du nok.
  Kram

  SvarSlet
 7. Hej Lisbeth

  Godt du følger lægens anvisninger!
  Imponerende så tidligt det er hos dig - mon ikke du snart også her de store tulipaner på vej, du slipper jo nok for nattefrosten...?

  Ha en dejlig ny uge

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja det er jeg nødt til, men det går heldigvis meget bedre efterhånden.
   Jo jeg har store knopper i nogle af tulipanerne, jeg håber, at vi slipper for nattefrosten, så rhodoerne ikke bliver ødelagt.
   Tak i lige måde

   Slet
 8. Det er nu heldigt du dog kan cykle, men det er altid afogpå der kan volde vanskelighede. En smuk "å" af forårsblå blomster, det er bare så dejligt når de har bredt sig sådan.
  Nu krydser vi fingre for nattefrosten ikke bliver for hård. Jeg skal ud og sætte et par lys i drivhuset. Det holder temp. lidt oppe.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gunvor
   Ja jeg har ikke prøvet til med cyklen siden i går, for af og påstigninger bryder jeg mig ikke om. I dag gik jeg derop, der var langt.
   Lad os håbe, at nattefrosten ikke bliver så slem, vi får se.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 9. Søren elsker sin elcykel, mens jeg langt foretrækker at gå. Det er godt at høre, at det går fremad med dit knæ. Det ville virkelig være synd for dine mange blomstrende rhododendron, hvis der kommer en omgang nattefrost. Planterne tager vel ikke skade, men det tager unægteligt pynten af blomsterne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Jeg vil også hellere gå, i øjeblikket nøjes jeg med haven, det er nu også godt, selvom det ikke giver så meget motion, som at gå rask til, hvis jeg gør det, kan jeg jo ikke se, hvad der kommer op :)
   Nej planterne tager ikke skade, men blomsterne bliver grimme som i meget grimme.

   Slet
 10. Hej Lisbeth,
  Godt at høre benet har det bedre. Sikke fine Prunus. Hos dig er alt lidt længere fremme end her. Vi er nok 14 dage bagefter. Men skønt solskin her i weekenden. Dog meget koldt i dag, så havearbejdet har været 1 times tid. Samt en tur på planteskolen for at hente gode plantesække til 10,-. Så røg en rose med hjem "Inner Wheel forever" - kender du den? God uge til dig

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja det går heldigvis fremad med benet. Ja vi er nok lidt længere fremme, men jeg kan ikke være med Hortofilia, Marie er sjovt nok meget længere. Jeg har bemærket, at det var koldt hos jer, det var det nu også her, men jeg holdt ud alligevel, dog med pauser ind i mellem.
   Jeg kender godt Rosas rose Inner Wheel forever, men jeg har den ikke selv.
   Tak i lige måde

   Slet
 11. Hej Lisbeth
  Blå himmel og et blåt tæppe, smukt og ja det har været noget koldere idag. Vi kunne heldigvis stå inde i en lade hos min brors svigermor og lave port og binde guirlander så, må vi se hvor koldt det blir de næste par dage hvor tingene forgår udendørs.
  Det ser ud til at det er de lyserøde toner. Blodblommen er en af mine forårsfavorit træer, desværre har jeg ingen i haven mere. Den tog skade i stormen 99 og blev aldrig rigtig god igen så den blev fjernet et par år efter, og der kunne ikke rigtig plantes en ny på samme sted og der var ikke plads andre steder. Isola Bella er skøn, og lyser så dejligt op på sin plads.
  Ærgerligt at du må spare på gåturene, men det er jo dejligt at cyklen så kan bruges til at komme lidt rundt. Hvor lang ventetid er der på at komme til specialist? Håber ikke du skal vente for længe.
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja det blå ser ganske godt ud både på himlen og i rabatten :) Godt I kunne stå inde med binderiet, til gengæld holder blomsterne længer, når det er blevet køligere.
   Ja det var ærgerligt med din blodblomme, den er altså rigtig fin, men stormen i 99 var der meget, som ikke kunne modstå. R. Isola Bella kan måske komme ind i stedet, den fylder ikke så meget :)
   Heldigvis går det godt fremad, jeg er ved at spare på det smertestillende, måske kan jeg slippe for specialisten, jeg er optimist :)
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 12. Kære Lisbeth
  Det var godt du klarede en cykeltur. Det er et flot blåt tæppe.
  Men du har helt ret. Vi skal til at kigge opad, for nu sker der også ting og sager der.
  Her har vi kun haft ganske let frost i nat. Ingen problemer.
  Fortsat god bedring.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lisbeth
   Ja men jeg tror, det varer lidt, inden jeg vover mig ud på cyklen igen, man skal jo af og på på en god måde :) Ja der sker meget deroppe, det gjorde der desværre også i bunden, men det var ikke af den gode slags.
   Tak i lige måde
   Kh Lisbeth

   Slet