onsdag den 8. august 2018

Kedsomhed og naturbilleder

Er jeg de eneste, der keder mig? Jeg synes, det er kedeligt, når det er så varmt, at man ikke kan lave noget hverken ude eller inde. Ydermere gik internettet, heldigvis er det kommet igen. Det med kedsomheden gælder selvfølgelig kun for os, der ikke længere er på arbejdsmarkedet. Nej vi trænger til at komme ud og rode i jorden og flytte rundt på nogle planter, så længe det er så tørt, er det desværre ikke ikke muligt. Der skal stor tålmodighed til.
JEG ØNSKER REGN   nå men det er jeg garanteret ikke ene om, men jeg ser nu, at regnen igen er flyttet en dag, det bliver nok ikke her, der falder noget, men det er jo ikke nyt.

 skyerne var flotte i går morges

nu varer det ikke længe, inden jorden er sort her bag os, i år er de så tidligt færdig, at de kan nå at så raps, derfor er det ikke sikkert, de gør det.
 Min fysioterapeut var på havebesøg her i søndags, så hun har set det fine grønne græs her. I går da jeg havde en  tid hos hende, sagde hun, at jeg skulle gå med bare tæer i det fine græs. Det gør jeg så, det er dejligt blødt.
i kanten er der det fineste bunddække, det hedder Steffensurt, rigtig godt bunddække
 der er heldigvis stadig løv på træerne og en god udsigt
dette billede tog jeg, da jeg var oppe for at tage billeder ud over markerne.
jeg tog også lige et billede af R. hansel, den står så smukt nu, det er der heldigvis mange af dem, der gør.
Roserne er blevet plejet i dag, inden temperaturen kom over 28 grader, så måtte jeg give fortabt, jeg har klippet en del af dem ned, de stod med grimme blade.
Nogle undrer sig over, at jeg kan vise så mange fine roser, når jeg ikke vander. Jeg regner med, at de har rodsystemet langt nede, desuden har jeg jo mange roser, størsteparten er gamle og veletablerede, de nyplantede blomstrer ikke så meget endnu - eller slet ikke. Ved pergolaen er der stadig stilstand i den side, der er mest skygge.
Her kommer dem, der blomstrede i går:
 Alnwick Rose
 Bering Renæssance
 Blackberry Nip
 Blue for you
 Clarét
 Hot Chocolate
 også her
 Novalis
 Odyssey
 Princess Alexandra af Kent
 Redouté
 Strawberry Hill
 Susan William Ellis
Teasing Georgia
gammel rose ukendt navn
Skæbnetræet er ved at takke af, her kommer det sidste billede af det, det dufter stadig dejligt.
Dejlig lun dag til jer, her er der 29.4 grader
Måske springer jeg over i morgen, jeg mangler motiver. Vi får se.

30 kommentarer:

 1. Nej du er ikke ene om at kede dig selv om jeg nødig vil indrømme det. Jeg er totalt sat ud af spillet så snart den bare nærmer sig de 24-25 grader, så hver eftermiddag bliver brugt indendørs... har fået læst nogen bøger hvilket jeg normalt ikke gør.
  Uha den Steffensurt kæmper jeg med i et bed. Godt nok er den fin men slet ikke til at styre synes jeg.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Rita
   Sjovt nok tænkte jeg også på dig, da jeg skrev det, vi er ikke meget for at indrømme det, det siges jo, at det kun er dumme mennesker, der keder sig. Sådan er det ikke hos os, vi længes bare efter rigtige havedage uden alt det varme og med god jord at rode i. Jeg har også læst nogle bøger i sommer, heller ikke normalt her.
   Min Steffensurt er kun der, hvor der er skygge, det må den godt.

   Slet
  2. Ha ha nej vi er bestemt ikke dumme... det er vejret der er dumt ;o)) Vi er bare ikke vant til at lave ingenting, det er det som generer os. Var det midt formiddag du var uden internet, for jeg kom ind og skulle lige tankes op og da var der heller ikke internet her... var da ved at gå helt i panik.

   Slet
  3. Nej det er vi ikke, men vejret er meget dumt. Min ældste sagde til mig, ja men hvad laver du om vinteren, se det er jo noget helt andet, det er nu vi skal ud og hygge os i haven, det er bare for varmt. Til morgen er der dog mere menneskelige temperaturer.
   Ja det var i går formiddags, vi var uden net. Det er en katastrofe ;) heldigvis kom det hurtigt igen.

   Slet
 2. Hej Lisbeth

  Jeg har ikke kjedet meg i sommer, for jeg har plantet 42 rhodoer ;)
  Det går an å arbeide i en sånn varme, men det er ikke mye en orker av gangen. Veldig varmt i Danmark i dag, her er det kun 19 grader og lett regn. Dine roser er så fine til tross for tørken. Redouté har blitt min favoritt i det siste.
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja du har knoklet trods varmen, hårdt er det, jeg bliver ugidelig i den varme. Her er 30 grader nu, det ville være dejligt med 19 grader og let regn.
   Jeg har bemærket, at du er glad for Redouté :)
   Klem

   Slet
 3. Kære Lisbeth
  Nej, jeg keder mig bestemt ikke, der er alt for meget, der skal laves på arbejde og herhjemme, så tid er en mangelvare, men hvis du spørger mig, om jeg synes, jeg bruger tiden på det rigtige og det, jeg gerne vil, er svaret nej 😊 Jeg har min egen lille planteskole, der står i potter, som venter på at blive plantet, og de har stået der længe, men det har været nemmere at vande og holde liv i dem i den tilstand end at plante dem ud i bedene. Her er det så lummert, at man nærmest kan skære i luften, og ligesom dig ønsker jeg mig masser af regn og rimelige temperaturer. Tænk, at slippe for vanding og i stedet bruge tiden på at plante og nusse 😊 Til trods for tørken viser du stadig de dejligste motiver og bare synet af blødt, grønt græs kan få mig til at gå helt i selvsving - her ville din Fys ikke komme med sådan et råd 😉 Jeg har også klippet flere roser ned til sokkeholderne, givet dem en omgang rosenjord med ler og gødning med let hånd. Jeg ved, det er sent at gøde, men alt er så mærkeligt i år, at det nok ikke betyder noget 😊
  Fortsat god dag til dig!
  Knus Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda
   Nu er du jo også arbejdsramt endnu, men jeg er sikker på, at du længes efter at få fingrene i god fugtig jord, så du kan få plantet din egen lille planteskole. Nej du har ikke tid til det, du gerne vil, det ved jeg. Det samme her over 30 grader er bare for meget. Det kunne være sjovt at opleve dage, hvor vi ikke skal vande og kigge efter, hvad der mangler vand. Jeg er heldig, at jeg stadig har blødt grønt græs nogle steder i haven, det andet er ikke så rart at gå på.
   Spændende om dit eksperiment hjælper, det håber jeg.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 4. Hej Lisbeth!

  Jag klarar heller inte att vara ute i denna värme, nog den konstigaste sommar jag upplevt. Jag som brukar vara i trädgården från morgon till kväll har nu tagit min tillflykt till sängen med en bok, neddragna gardiner för att minska solens värme.

  Min trädgård ser förfärlig ut, jag hoppas jag orkar ta itu med eländet när det blir svalare.

  Dina naturbilder är som alltid - vackra! Skyarna över Samsö är något speciella eller hur?

  Kram!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gunilla
   Når klokken er 10 går jeg ind og kommer først ud igen til aften, det er ikke til at lave noget i sådan en varme.
   Jeg nøjes med at sidde i min stol og læse, men jeg kan godt forstå, at du sidder for nedrullede gardiner.
   Jeg har tænkt på dig, jeg er klar over, at der ikke er meget ved at gå ud og se til det hele. Så slemt er det ikke her.
   Jeg tror, at skyerne ser sådan ud mange steder, lige nu er der mørke skyer her, jeg ved, der er regn i dem, men jeg er bange for, at det ikke er os, der får glæde af det.
   Kram

   Slet
 5. Ih, jeg får lyst til at gå en tur i dit grønne græs. Her gør det ondt at gå på græsset. Det stikker!
  Jeg keder mig slet ikke. Jeg kan sagtens finde på ting at gøre inden døre, og hvis jeg vil ud, går jeg i vandet. - Kan du ikke lide at bade i havet? Det er en super beskæftigelse i disse dage. Og lige nu ... jeg tør næsten ikke fortælle det ... kommer en kæmpe byge henover os. Den vil jeg gå ud i :-)
  Kh Nana

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Nana
   Jeg har gået mange ture i det grønne græs, det brune er ikke rart at gå i. Jeg kunne også finde på mange ting at gøre inde, men motivationen mangler, pjat måske - men sådan er det. Nej vi bader ikke i havet, det har jeg ikke gjort siden jeg havde børn hjemme. Der er også en stor sky over os, men den giver vist ikke noget her.
   Kh Lisbeth

   Slet
 6. Jeg vil ikke sige, jeg keder mig, men det er lidt kedeligt, at jeg slet ikke har kunnet kommet i gang med mine planlagte projekter i haven hen over sommeren - for det kræver flytning af planter, og det tør jeg ikke kaste mig ud i! Jeg satser stærkt på regn i løbet af weekenden - høsten er i hus hele vejen rundt hos os 3, som deler mejetærsker, og de første afgrøder til næste år er i jorden, så nu må der rigtig gerne komme et vejrskifte med regn!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Aase
   Jeg vil heller ikke sige, at jeg keder mig, der er nok at gøre, hvis jeg kan tage mig sammen, men det er trist ikke at kunne lave det, jeg plejer at lave nu. Vi kan ikke gøre meget andet end at vande derude, det er en kedelig beskæftigelse. Godt I har fået ophøstet, så ønsker vi regn, meget regn.

   Slet
 7. Ja, det er kedeligt for dig ikke at kunne rode og ordne i haven uden at føle ubehag, men jeg tror nu at et vejrskifte er på vej. Selvom du ikke bader i havet, må der da være dejligt og mere luftigt ved vandet ? Imponerende at du stadig har grønt græs at gå på, dejligt for de bare fødder :) knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja det bliver simpelt hen for varmt at gå rundt derude, her til aften var der 31,7 grader, bagefter begyndte de at blæse op og dryppe meget lidt, så nu er der nok mere luftigt.
   Jeg har gået rundt i det grønne græs mange gange i dag, det var til gengæld dejligt køligt :)
   Knus

   Slet
 8. Joh, jeg kan godt genkende, at det er kedelig. Jeg savner at rumstere kreativt i haven i stedet for blot at rende tomhjernet rundt med vand eller at gispe ugideligt indendørs i middagsheden. Jeg har så mange ideer og planer, der ikke er blevet til noget - det føles absolut kedeligt. I dag har jeg (totalt tåbeligt) været på planteskole. De lover lidt køligere vejr og en anelse regn, og jeg MÅ altså videre. Jeg købte også ind hos Staudestedet for et par uger siden. Jeg vander alligevel - så et par nyplantede fra eller til gør snart ingen forskel. Jooh, jeg vil også godt kalde situationen kedelig. Også selv om der er mange flotte enkeltblomster, dejlige morgener osv. Hverdagen er nu bedst.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja præcis som jeg også føler det, vi savner at vi kan lave andet end at vande eller sove til middag som gamle koner :) Det er endnu værre for dig, fordi du har så mange planer og så meget du gerne ville lave. Hvis jeg havde planer er de helt væk nu, forsvundet i den tomme hjerne :) Jeg har rigeligt at vande, men heller ingen nye planter, der skal være plads til.
   Det er rigtigt der er flotte enkeltblomster og dejlige morgener og aftener, men vejrskifte er at foretrække.
   Kh Lisbeth

   Slet
 9. Hej Lisbeth

  Nej idag var det bedst at holde sig i ro!
  Du viser nu nogen flotte roser - Blackberry nip er noget af et hit hos alle der prøver den!
  Rosenmageren der laver den har en flot side: https://www.robsomerfieldroses.co.nz/gallery/

  Meget spændende der!

  Nu kulminerer varmen, vi klarede det!

  Ha en dejlig køligere torsdag
  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja fy hvor har det været varmt i dag, så jeg har også holdt lav profil, indtil der skulle vandes.
   Blackberry Nip har desværre ikke blomstret så meget i år, men nu er den i gang. Det er godt nok en spændende side, tak for link, den må jeg kigge nærmere på.
   Ja endelig kulminerer varmen, og vi overlevede :)
   Tak i lige måde

   Slet
 10. Ååh grønt græs, det vil mine tæer gerne snart mærke. Vores græs stikker, hvis der er noget tilbage.
  Jeg giver dig fuldstændig ret, denne sommer er rigtig øvøv. Selvom jeg stadig hører til de udearbejdende, så er det træls at man ikke kan lave andet i haven end at vande og vande. jeg har osse en mindre plantebørnehave stående, der skulle have været plantet, men det ville være det rene selvmord som vejret har været i år. Samt adskellige andre planer.
  men nu skulle varmen have toppet, siger de kloge, jeg håber, og på regn...
  Vi har haft 32 grader i dag .
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gunvor
   Ja det er virkelig dejligt at gå rundt i det grønne græs, det brune stikker ganske rigtigt, jeg tog lige en tur der også.
   Ja det er meget en øv øv sommer, som kun går ud på at vande og vande. Det er nemmere at vande potterne ja, lad os håbe, det snart bliver plantevejr, i det mindste er det blevet køligere.
   Vi havde 31,7 grader, det er NOK.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 11. Hej Lisbeth
  Ja det kan godt blive lidt kedeligt når man ikke kan lave noget for varme. Jeg har jo en anden hobby og den er der heller ikke meget gang i fortiden. Det ser da ud til at det bliver køligere de næste dage, men der skal jo helst også noget vand til inden jorden er til at arbejde i igen.
  Ja det er dejligt at gå med bare fødder på det bløde grønne græs (det er sørme det grønneste græs jeg har set længe) men på mit det visne er det ikke rart. Det stikker :-)
  Steffensurt var da vidst noget af det jeg fik med hjem. Det står stadig i potter og det var nok meget godt at jeg ikke fik det plantet ud.
  Det er flot så godt dine roser klarer sig, der kan jeg sørme godt blive en anelse misundelig.
  Det var nok en god ide at flytte din fridag, for det blir nok bedre temperatur at være i haven i imorgen og forhåbentlig kommer der lidt vådt ud af skyerne :-)
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja det er kedeligt bare at vande og så ellers være indendøre, for man kan ikke være ude, når det er så varmt, ikke en gang i skyggen. Nej det er nok også for varmt at strikke :)
   Jeg har gået i både det grønne og det stikkende i dag, det hærder vel altsammen :)
   Rita er ikke glad for Steffensurt, så du skal nok holde øje med det, når du får det plantet ud.
   Netop for din skyld skrev jeg, at mine roser var ældre, dine skal nok komme efter det.
   Ja det bliver nok bedre i morgen med vejret, men jorden er jo stadig ikke til at arbejde i :(
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 12. Tror jag kan förstå din känsla... För mig passade vädret perfekt i sommar. Jag har inte haft någon direkt trädgårdslust. Dagarna, nästan alla, har jag spenderat vid havet med att sova, bara vara och framåt kvällningen sticka.

  Just nu säger prognosen att det ska kunna komma regn här nästa vecka... Vi får väl se ;)

  Ha det gott! Carina

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Carina
   Godt du forstår mig, selvom du ikke har haft samme problemer, jeg er ikke til at ligge ved stranden, selvom havet er tæt på. Du har nydt det, kan jeg høre.
   Ja de lover regn, vi får se :)
   Tak i lige måde

   Slet
 13. Jeg keder mig aldrig Lisbeth. Aldrig......... Men det skulle være monster sundt. For så vil der komme masser af nye ideer. Så jeg er glad for ikke at kede mig. Her kommer alt for mange ideer.
  Jeg syntes du har en frodig have. Er da vild med dit smukke græs.
  Lig dig ned og nyd det der :))))))

  Smuk dag her er solen højt på himmelen
  Charlotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Charlotte
   Nej det kunne jeg nu heller ikke forestille mig, men hvis du gjorde, det tør jeg slet ikke tænke på :)
   Tak ja det er også lækker med grønt græs.
   Tak i lige måde, det er den også her.
   Knus

   Slet
 14. Ligefrem kede mig gør jeg ikke; men jeg savner at kunne rokere rundt med planterne, når jeg får en eller anden idé, og jeg hader, at man sveder, bare man bøjer en lillefinger. Omvendt er det interessant at se, hvilke planter der klarer vejret bedst, og man får da nogle overraskelser ind imellem.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Nej det er nok sat lidt på spidsen, men vi savner at kunne lave noget havearbejde uden at bekymre os om varmen. Ja det er rigtigt, spændende at se, hvad der klarer sig.

   Slet