fredag den 10. august 2018

Jubiiii

Så fik vi regn, hele 12 mm - ikke så meget, som vi har brug for, slet ikke - men jorden er til at komme til, så jeg har været ude og hakke ukrudt, det var skønt endelig at kunne bearbejde jorden igen.
Omkring kl. 22 gik det løs her med lyn og torden, mængder af flotte lyn og selvfølgelig styrtregn, det var dejligt. At det så blæser en halv pelikan i dag, er knap så godt, men vi må da sige, at vi har fået vejrforandring.
Billederne er fra før regn og blæst, det er ikke nemt at tage billeder i dag med det blæsevejr.


 jeg kan godt lide kontraster i haven
 det har jeg flere steder
Kæmpeverbena er på vej op alle vegne, den sår lystigt sig selv, men i år er de ikke så høje, som de plejer at være.
Nærbillede af mit friske grønne græs, kan I se, at det er trædebregner, der har bredt sig ud i græsset, det er behageligt at gå på med bare tæer :)
 hortensiablomster
 på forskellige stadier
og Limelight

 ovenfor lidt naturbilleder taget fra Bertels Bakke
 Cikorie i grøftekanten, de kan klare tørken
R. Silbervelours
 Sorbus Dodong før regn og blæst - et flot træ
violfrøstjernen trængte til vand
 en time efter vandingen havde den rettet sig igen, heldigvis
Roserne:
 Princess Alexandra af Kent
 Arc Angel
 Brittania
 Karen Blixen
 Lady of Salisbury
 Mary Magalene
 Morten Korch er nu plukket ind til vasen, så den ikke bliver rusket for meget
 New Dawn
 Peace
 Penny Lane
 Poustinia
 Scepter d´isle
 Wild Edric
Clarét slutter af for i dag.
Roserne i dråbebedet og pergolabedet blev vandet i går, i håb om at det ville sætte gang i dem, når der kom regn til aften. Det bliver spændende, jorden omkring dem er pænt våd i dag.
Jeg vender tilbage, når det igen bliver til at tage billeder.
God weekend.

26 kommentarer:

 1. Godt du havde billeder på lager. Jeg håber, alle dine smukke roser er kommet godt igennem regn og blæst. Cikorien har en helt vidunderlig lyseblå farve. Den er smukkest i naturen, den bliver lidt voldsom i haven.
  God weekend!

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Elna
   Ja det er heldigt. Rosene har klaret den stærke blæst fint, selvfølgelig har nogle af dem tabt hovedet, men de er ikke vælter. Ja cikorien er fin i naturen, jeg inviterer den ikke ind i haven.
   Tak i lige måde
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 2. Godt at der blev lidt til dig også. Jeg er ikke nået i haven... synes hende Johanne larmer lidt rigeligt, til gengæld har jeg da fået gjort ren. Ved du om Cikorie er et, to eller flerårig. Jeg havde et par stykker sidste år... frø helt fra Bornholm som jeg havde fået for sjovt nok findes den jo slet ikke i vejgrøfterne her omkring.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Rita
   Ja det er jeg glad for. Ja vist blæser Johanne, men det er lunt derude, så jeg klarede det. Jeg gætter på, at cikorien er flerårig, men jeg ved det ikke. Den findes måske i Vestjylland, men ellers mest på øerne. Jeg mindes den fra min fynske barndom :)

   Slet
 3. Vi fik noget lignende dog uden lyn og torden. Trædebregnen er Søren ikke vild med, og det er da også rigtig nok, at den kan være ret invasiv. På den anden side fungerer den nu fint på steder, hvor det er upraktisk at have græs, og hvor man alligevel gerne vil have en grøn flade.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Nå I var også heldige at få lidt regn, 12 mm er jo alt for lidt, men bedre end ingenting. Jeg kan godt lide trædebregnen, men savner at den dækker ordentligt. Her har den vundet over græsset og bliver slået med plæneklipperen, det er helt fint med mig.

   Slet
 4. Hej Lisbeth!

  Vackra Silbervelours! Den är så otroligt fin nu med det färgade indumentet och de nya bladen som tittar rakt upp i himlen - en av mina R. favoriter.

  Krypkotula kallar vi den där gröna växten som växer med ditt gräs. Här satt jag den en gång mellan stenar på en gång, den brer ut sig bra så med några års mellanrum får jag rensa ordentligt men grön och fin är den.

  Kram!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gunilla
   Ja den er meget vakker, også en af mine favoritter. Smukt indument ja, den har mange knopper klar til næste år.
   Ja trædebregnen er flot grøn, desværre gror ugresset igennem den.
   Kram

   Slet
 5. Vi fik elleve mm,,, hurra.. med lyn og torden i aftes. Jeg havde næsten rygvind på arbejde i morges og dermed modvind hjem phu.
  De er så flotte kæmpeverbena, men er noget pistne i år i haven. Dem i krukker er flotte. Sjovt nok gider de ikke frøsprede sig i haven, men gerne vildt og inderlig i drivhuset, så jeg samler dem sammen derinde og planter dem ud hvor jeg vil have dem. Diverse insekter er vilde med dem.
  Cikorie har altså den flotteste farve. Men den er ikke så glad for at vokse i en god havejord. Den foretrækker grusblandinger. Grøftekanterne er så blå lige i øjeblikket af dem, herlig.
  Nu kunne blæsten godt lægge sig inden alle æblerne og blommerne ramler ned.
  Hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gunvor
   Super så blev der endelig noget til jer også, ja det var noget af et tordenvejr. Herligt med rygvind på arbejde, men nok ikke sjovt med modvind hjem.
   Ja kæmpeverbena gror ikke så godt i tørken. Ja men hvis de sår sig i drivhuset, kan du selv bestemme pladsen, hvor de skal bo.
   Ja Cikorie er flotte, de må gerne blive i grøftekanterne, det er så flot.
   Der kan hurtigt blæse noget frugt ned, herovre flyder det med mirabeller rundt om på vejene. Mere regn og mindre blæst, det kunne være godt.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 6. Hej Lisbeth

  Det hele kørte rundt i vinden idag, Den havde de nu varslet ok meteorologerne!
  Men godt med våd jord - ja, jeg tyvstartede jo sidste weekend, og passer prognoserne for næste uge så bliver det grønt igen!

  Ha en dejlig weekend

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja det var en voldsom vind, men vi var advaret, det er rigtigt.
   Dejligt med våd jord, ja hvis vi kan tro på det denne gang, så bliver det snart grønt igen, og forhåbentlig bliver vandhuller rundt omkring fyldt igen.
   Tak i lige måde

   Slet
 7. Hej Lisbeth

  Ut fra overskriften så forsto jeg at du hadde fått noe regn :)
  Det fikk jeg også, 23 mm. Gjett om jeg også er glad! Det blåser godt her også nå, og det er jo ikke så vanlig her som hos deg.
  Det skal bli godt å komme ut i hagen igjen i morgen, og da er det meldt om kun 8 grader i morgen tidlig. Det blir litt av en overgang ;)
  Flotte roser som alltid. Morten Korch blir dagens favoritt!
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja det har jeg 12 mm, men det var bedre med dine 23, jeg er dog glad for det, jeg fik. Blæsten er/var slem, men så koldt tror jeg dog ikke det bliver her i morgen, ja det er noget af en overgang.
   Jeg er glad for, at Morten Korch er klar til at blomstre igen.
   Klem

   Slet
 8. Skønt du også fik regn - her blev det til 11 mm, og det regner igen. Jeg har ikke mærket så meget til blæsten inde i byen, og det ser ud til alt er ok herhjemme. Buske som ellers er vandet, men har hængt, har rettet sig op i dag - vand fra oven er bare bedre!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Aase
   Ja det var godt at få noget regn, vi fik lidt mere, til gengæld har vi ikke fået noget i dag. Dejligt når buskene retter sig op, det gjorde de ikke alle her, men du har ret, det er bedst, når det kommer oven fra.

   Slet
 9. Og her fik vi ikke ret meget 3mm viser frøen,(så jeg måtte ud og vande det nyplantede) men lidt har også ret og mon ikke vi får de næste dage, det ser sådan ud. Især i morgen skulle blive en våd dag. Skønt :o)

  Jeg må ha en prinsesse Alexandre af Kent, min er gået til men jeg husker endnu den fantastiske duft.

  Vi ses på lørdag hos Ulla og Malcolm :o) Gerd og jeg kommer og vi har lavet aftale med Jas på vejen hjem.

  Knus fra Mig

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Linda
   Nej det var ikke meget, ja så måtte du alligevel vande til aften igen. Håber du får mere i morgen.
   Nej er din prinsesse gået ud, jeg har den jo kun, fordi du sagde jeg skulle have den, gave fra fætter og kusine. Jeg må tilstå, at jeg ikke har lugtet til den.
   Det lyder rigtig godt, at du har fået Gerd med og at I skal til Jas.
   Knus til dig.

   Slet
 10. Hej Lisbeth
  Ja vi må da sige at vi har fået et vejrskifte. Blæsevejret kunne vi nu godt have været foruden, men at temperaturen er faldet er nu helt rart. Håber at vi får lidt mere vand de næste dage for de 7mm er ikke at se, det hele er blæst tørt igen.
  Godt du fik taget billeder inden uvejret, for idag har motiverne jo nok ikke kunne stå stille :-)
  Smukke billeder fra Bertels Bakke.
  Ja Violfrøstjernen var da godt nok blevet lidt hængeøret at se på, godt at noget vand kunne rette op på det, så du kan få lidt glæde af den. Hortensiaerne er da noget der lyser dejligt op, smukke er de. Håber at vandet kan sætte lidt skub i roserne nu de er vandet godt igennem.
  Fortsat god aften og god weekend
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja det må man sige, blæsevejr er der ikke meget ved. De lover skybrud i morgen igen, vi må se, om vi får del i det, jeg tror det ikke.
   Ja det var ikke nemt at tage billeder i dag, der var ingen stille motiver.
   Heldigt violfrøstjernen kunne reddes med vand :) Ja hortensiaerne er gode at have nu, så må vi se, om det har hjulpet på roserne med vandet. Det forsvinder hurtigt igen.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 11. Ja til lyn, torden og 12 mm. Og en kold og blæsende weekend ser det ud til. 15 grader i eftermiddag. Jeg har fundet den langærmede frem ;-)
  Trædebregne har jeg på nogle trappetrin, hvor den fungerer fint og mellem brosten, hvor den nu ikke er særlig invasiv. Min er kun grøn, fordi den har fået vand. Men det gælder efterhånden hele haven. Haver, der ikke har været vandet, ser noget sølle ud. Jeg synes, at især hækkene må være svære at miste. Men det må de jo om ;-)
  Spændende, hvad næste uge bringer. Regn ser det ud til, og jeg siger tak til.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja ikke den mest spændende weekend, regn er rigtig fint men blæsten kan vi godt undvære. Vi må vist vænne os til at have mere tøj på, sommertøjet er også ved at være ret brugt :)
   Jeg er også godt tilfreds me trædebregnerne i græsplænen, jeg har den også mellem nogle sten på vej op i et bed, men ukrudtet gror igennem. Ja det er ikke sjovt at miste en hæk.
   Ja der vises meget regn, lad os håbe, det bliver hos os.
   Kh Lisbeth

   Slet
 12. Det var godt med en ordentlig skylle, men den voldsomme blæst kan vi godt undvære, den tørrer meget og jeg bliver ør i hovedet af blæst.
  Jeg er fuldstændig enig med din om kontraster, blodblommerne i min gamle have var en stor glæde og det grå og røde løv i din have er også så flot sammen med alt det grønne.
  Trædebregnerne som underlag er helt skønne, stier behøver ikke kun være af græs, der er jeg også helt enig :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja det var bestemt godt med en ordentlig skylle, mere er ønskeligt, mange vandhuller herovre er tørret ud. Blæsten gør det ikke bedre, den gider vi ikke.
   Jeg kan godt huske din blodblomme, det er nemlig godt med kontraster.
   Skønt at vi er enige :)

   Slet
 13. Härligt att du fick regn! Körde till Oslo igår och i Bohuslän, särskilt norra, blåste det stormvindar hela vägen. Fina rosenbilder som vanligt.

  Ha en fin helg! Carina

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Carina
   Ja det var så godt, men vi kan sagtens bruge meget mere. Vinden er desværre hård, det kan vi godt undvære.
   Tak - også fin helg til dig.

   Slet