torsdag den 2. august 2018

En frodig have

ja det er det indtryk folk får, når de kommer på besøg. Selvfølgelig kan de godt se, at meget hænger, og at noget er visnet ned, men i det store hele, ser det helt godt ud, når man kigger ud over haven. Jeg havde et par på besøg i sidste uge og et par igen i dag. De tager inspiration med sig hjem, det er dejligt at have besøg af nogle, som interesserer sig for haven og kan se det smukke til trods for den tørre plæne og de visne stauder.
Dagliljer holder kun en dag, men billedet holder længere :)

 grønt er godt for øjet
 her er forskellige nuancer

 Rød kvan i forgrunden
især solbrud gør sig godt med de små klatter af orange i haven
 også Echinacea giver flotte farver i bedene
 Hydrangea Annabelle og  Limelight
her kun Limelight, der står 3 på stribe, det ser godt ud
Jeg har en del forskellige hydrangea, alle med forskellige former blomster

dette er Pinky Winky
 og her hydrangea aspera Chocolate , den kan bl.a. købes her, hvor jeg selv har købt den.
 Min trælupin har det bestemt ikke godt, stammen er næsten rådden, men den er ikke sådan at slå ud, den sætter stadig nye skue
og har sørget for nye planter ved siden af.
roserne er ikke alle lige kønne, her er det Bering Renæssance, som er brun i kanten, så snart den springer ud.
 Arc Angle er flittig nu
 Crownprincess Margareta ligeså
 Giscard d´estaing
 Graham Thomas
 Louise Bugnét
 højt oppe på pælen blomstrer Mme Alfred Carriér
 Molineux
 Souvenir de st. Anne har en fest, smuk er den
 St. Cecilie
Sweet Juliet
Noget af det mine gæster var mest imponeret af var mine roser, de forstod ikke, at jeg ikke har vandet dem.
solnedgang i skoven
For tiden holder jeg to dage fri om ugen, læs hos Nana, hvorfor det er en god idé. Jeg læser bøger og går i haven i stedet for at blogge. Jeg holder meget af at lave indlæg og tage billeder, men det tager meget tid.
Og jeg vender jo altid tilbage igen :)
Fortsat god torsdag. Her er sol og vind og 28,2 grader. Det er ikke meget temperaturen er faldet.

17 kommentarer:

 1. Skønt med besøgende som glæder sig over din dejlige have! Det ser dejlig grønt ud, og du har så mange smukke planter at vise. Min limelight har haft det svært i år - den står under birken, som drikker alt vand. Jeg holder liv i den, den blomstrer lidt, men det er ikke en fest. God ide med 2 blogpausedage - blogging skal være en fornøjelse, ikke en pligt - og så er det vist altid sundt at variere sine aktiviteter!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Aase
   Ja det er jeg rigtig glad for. Tak - ja der er en del i haven. Limelight klarer sig ikke uden vand, jeg var bange for, at knopperne ikke ville udvikle sig, hvis den ikke fik vand, det ville være synd.
   Det er også en fornøjelse at blogge, men det tager en del tid. Jeg kan ikke lade være med at tage billeder, så det er min egen skyld, for de skal jo ses :) Ja det er sundt, jeg ved det.

   Slet
 2. Hvor er det dejligt, at du får mange glade besøgende, når du lægger så mange timer i haven.
  Hortensiaerne er specielt dejlige på denne årstid, synes jeg - selv om de også er mærket af varmen og tørken.
  Sej trælupin - jeg glæder mig til min ;-)
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja hvis ikke de er glade for at se det, behøver de ikke at komme, det tager lang tid at gå rundt med dem, så interessen skal være der.
   Ja hortensiaerne må have vand, så vi kan nyde synet af dem :)
   Ja den er sej trælupinen, vil du have en lille eller en stor? Du kan få begge dele.
   Kh Lisbeth

   Slet
 3. Hej Lisbeth

  Så fint at du fortsatt har besøk i hagen! Ikke alt er brunt hos deg ser jeg. Jeg har den samme aspera Chockolate, men min har aldri blomstret, og det gjør den nok aldri. Men bladene er flotte uansett.
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja her i august kommer der gerne lidt besøgende igen.
   Ja løvet er næsten det flotteste på aspera Chocolate, men den vil have vand,
   Klem

   Slet
 4. En brun græsplæne har vi vist allesammen, og jeg håber bestemt ikke, at folk spilder de dyrebare dråber på at vande den. Så er det da meget bedre at give hortensierne en hjælpende hånd. Når de mangler vand, ser de simpelthen så sølle ud.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Ja bortset fra dem, der har brøndvand og vander plænen, det har jeg set på facebook. Ja hortensierne skal have vand, ellers bliver de så triste, det gør vi også.

   Slet
 5. Der ser nu osse fint grønt ud på dine billeder, men det kommer vel osse an på hvor du vender linsen, hihi. Det er bare om at finde de opmuntrende steder.
  Her er de 6 mm vi fik forleden for længst fordampet, der er lidt tilbage i den ene tønde, det bliver brugt i aften, så er det vandhanevand igen.
  Jeg læser osse meget i de varmemiddagstimer. det med at male kniber det med, fingene sveder så papir og maling klatter ud.
  En positiv ting,, brombærrene er flotte mange og søde. Jeg ha plukket flere skåle og er ligeså forrevet som en baggårdskat, hihi
  hilsner Gunvor.


  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gunvor
   Ja bare jeg vender kameraet den rigtige vej, så kan jeg godt vise noget grønt :) Ja 6 mm er bestemt ikke meget, den rækker ikke langt. Jeg har også vandet fra tønden i aften, men den kan hurtigt blive tømt, jeg orker nu også kun at vande nordbedet med det vand, ellers skal jeg gå alt for langt med det.
   Vi kan lige så godt holde siesta, det er for varmt til andet.
   Jeg må vist have kigget efter brombærrene, vi har mange ude i landskabet lige bag ved haven. Uha det er ikke godt at blive så forrevet, det er nok, vi bliver det af roserne.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 6. Hej Lisbeth

  Jamen det lyder da fornuftigt at ikke skulle blogge hver dag. Så bliver der også mere tid til selve haven, ukrudt og den slags.Spåecielt hvis temperaturerne bliver mere menneskelige.
  Limelight ser jeg også meget heroppe, den virker stabil og robust!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja mere tid til haven, hvis man kan holde til at være der i den varme, der er heller ikke så meget at lave derude, når det er så tørt. Vi må håbe på meget regn og menneskelige temperaturer.
   Ja Limelight er rigtig god.
   Tak i lige måde

   Slet
 7. Hej Lisbeth
  Jeg vil sige det sådan at det er svært ikke at blive inspireret når man aflægger din have besøg :-) ja jeg kan jo se i min have at jeg har været på besøg nogle gange, ja der er bla. kommet nogle nye bede ud af det. Altid dejligt at få besøg af have glade og sådanne folk kan jo godt se hvordan de tørre steder vil se ud hvis sommeren var "normal"
  Flotte hortensia, det ser fantastisk ud med de 3 Limeligt på stribe. Ja nogle gange må det jo gerne være lidt "blæret" :-)
  Ja Trælupinen ser ud til at have det hårdt men den er åbentbart ikke sådan lige at slå ud. Skønt at nogle planter er sejlivede.
  Smukke roser er der da en del af hos dig, det kniber lidt her. Dem der så småt er begyndt at blomstre har jeg godt nok ikke megen glæde af, nogle af dem er nærmest færdige samme dag de springer ud :-(
  Ja det er stadig varmt, men heldigvis har natte temperaturen ændret sig, og det til den gode side, så det er til at sove igen.
  Idag har min ældste niece været på besøg sammen med hendes mormor og farmor. Farmor er så min mor. De syntes nu at haven så ok ud, jo selvfølgelig er meget hængeøret og vissent, men det er det jo også hos dem. En hyggelig dag blev det til.
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja du har ladet dig inspirere flere gange, når du har været her :) mange nye bede er det blevet til.
   Ja bare folk kan lide haver og suger til sig, er det spændende med besøg.
   Pladsen er der jo, så kan jeg lige så godt være blæret med Limelight :)
   Jeg synes faktisk, at mine roser er begyndt at holde lidt længere, gad vide om det kan passe.
   Jeg synes nu ikke, at det er blevet meget køligere, jeg vågner midt om natten og får alt for varmt.
   Hyggeligt med familiebesøg og at de kunne se det fine ved din have trods lidt vissent, sådan er det jo alle vegne.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 8. Hej Lisbeth, tusind tak for jeres gæstfrie rundvisning igår. Dejlig dejlig have, som man tager fra med masser af inspiration, haverum afløser haverum, spænding venter om næste hjørne :) Pyt med vissen græsplæne, den kommer jo igen. Masser af spændende planter : specielle rhodoer, træer, liljer, stauder - og hold da fast flotte roser ! Dejligt at mærke den Haveglæde der stråler ud af haven, men også din blog her, vh Ole Mogensen

  SvarSlet
 9. Hej Ole
  Tak for din flotte kommentar, det var en fornøjelse at vise jer haven og mærke jeres store interesse for spændende planter og roser.
  I er velkomne en anden gang, måske når der er rigtig gang i rosenfloret. Jeg håber, I får købt nogle roser hos Jas :)
  Vh Lisbeth

  SvarSlet
 10. Besökte en trädgård förra helgen som har en enorm mängd av olika lundväxter. Ägaren sa flera gånger hur mycket rikare den brukade vara... Men det var väldigt lätt att se, trots den enorma torkan, att den var artrik och rik på sällsyntheter. Djupt intresserade tror jag ser igenom torka och andra problem och ser det som faktiskt är stommen. Är övertygad om att din trädgård trots torkan är fantastisk.

  Ha det gott! Carina

  SvarSlet