mandag den 13. august 2018

Haven, planterne og jeg er åh så glade

Roserne hænger lidt, regndråber er klædelige, når vi har manglet regn så længe.
42 mm har jeg hældt af, der er kommet to mere siden.
Palletanken er fyldt op, og de lover skybrud i morgen, mon ikke vi snart får grønne plæner igen.
Planterne suger til sig
 her er det Trompetkrone/Catalpa
 hostaerne er ekstra glade
 pavillionbedet
 Nordbedet


 Akebia er ved at fylde godt i skoven, to forskellige planter
Hasselbror blev reddet fra tørken, håber jeg.
 Perlebusk med frøstande
 R. calophytum
R. orbiculare Blauköpfchen
Rosenbillederne er fra i går:
 Acapella
 Britannia
 Compassion
 Koko Loco
 Lady of Shalott
 Odyssey
 Scepter d´isle
 Strawberry Hill i går
 og i dag
Sweet Juliet
Til slut den allersidste hemerocallis, regner jeg med.
Nu vil jeg ud og nyde det.
Fortsat god dag. 

22 kommentarer:

 1. Ej, hvor er I heldige med så meget vand, hvis det da ikke er kommet så stærk at det ville være løbet væk på vores bakker, her er det vi har fået, kommet helt stille, så det er gået i jorden. Alting ser så skønt ud, når det har regnet. Hilsen Ulla.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Det kom heldigvis stille og roligt, så det ville nok også have været godt hos jer. Ja det er så dejligt, når det lige har regnet efter så lang tids tørke, vi var meget heldige.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 2. Hej Lisbeth

  Så flott da! Deilig at du har fått så mye regn. Gresset blir hurtig grønt igjen, så det klarer seg uansett. Håper at alle dine rhodoer klarer seg. Her har mange fått gule blader, men de feller de fortløpende. Nye blader kommer de med så det går bra.
  Nydelige roser med regndråper på. Koko Loco har så flott farge.
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Tak - ja det var skønt med alt det regn, så bliver det hele flot igen. Der var et par stykker, som gik til, det kunne ikke betale sig at vande dem. Godt dine har det godt.
   Ja Koko Loco har en fin farve.
   Klem

   Slet
 3. Jeg nder dine mange billeder af planter med regn på - vi har også fået regn. 28 mm det seneste døgn og 12 i det foregående, så vandingen er sat på standby og jeg kan lave andre ting :-) :-) :-)
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Det glæder mig Lisbeth - men det glæder mig også, at I fik regn sammen med os, herligt at slippe for vandingen, det kan vi lide, så vi kan lave noget andet :) jeg er startet på omrokeringer, det er du nok også.
   Kh Lisbeth

   Slet
 4. Hej Lisbeth

  Og hvad er det jeg hører - i nat risikerer du at få fyldt regnmåleren igen!
  Lad os se om du ikke har nogen remonterende Hemerocallis!
  Det ser nu godt ud med vandperler på rhodoerne!

  Ha en dejlig ny uge

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja det har jeg også hørt, mere skybrud - kom bare an :)
   Jeg har ikke set nogle remonterende hemerocallis endnu, det ser ret visne ud i løvet efter tørken.
   Ja det er flot med vandperler både på rhodoer og roser.
   Tak i lige måde

   Slet
 5. Det ser bare knaldgodt ud hos dig med våde grønne blade og dråbedekorerede roser.
  Så lever vi lidt igen!

  Hilsen fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Tak - ja det er da det vi gør, endelig lykkedes det, det var godt nok også ved at være for træls
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 6. Det skønneste syn,, regndråber på blomster og blade. Vi fik 23 mm i nat, så nu er de store kar 1000 l kar osse fyldt. Pragtfuldt. Og temperaturen er nede hvor man kan ånde igen. Og vandet kan nå at trække i jorden uden at fordampe.
  Så kan vi begynde at rode i jorden igen, og ikke bare klippe vissent væk, skøøønt.
  Hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gunvor
   Ja det syn er nok blevet nydt mange steder i dag. Godt karrene er fyldt op igen, og vi kan få vejret igen, det er vigtigt, for ikke at snakke om at rode i jorden igen. :)
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 7. Hej Lisbeth
  Ja det er jo næsten slet ikke til at få armene ned, vi har godtnok også ventet længe. Din regnmåler ser ud som min, den er også lige blevet tømt.
  Her melder de heldigvis ikke skybrud, men jeg kan se at i er med i varslingen så det er godt at der er vandet for :)
  Smukke regnvåde roser.
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Heidi
   Nej det har du ret i, ja vi har ventet længe. Ja vi fik nøjagtig samme mængde, lidt sjovt. Her er det kommet stille og roligt, så jorden kunne optage det, sådan må det gerne komme igen.
   Tak for det
   Knus

   Slet
 8. Kære Lisbeth
  Hvor er det dejligt at se regnglade og våde planter hos dig og roser med vandperler 😊 Jeg kan næsten heller ikke få armene ned igen med alt det regn, vi har fået her, og det bliver åbenbart ved - det må det gerne, og ja, måske bliver græsset grønt igen, selvom der er et stykke vej endnu. Også skønt med behagelig temperatur, når man skal arbejde og har brug for sin nattesøvn. Dejlige, livsbekræftende billeder fra din have. Fortsat god aften!
  Knus Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda
   Tak ja det er skønt at kunne vise andre billeder, tænk at vi endelig fik regn, vi havde næsten opgivet. Græsset bliver nok snart grønt igen. Ja temperaturerne er det bedste, nu er det igen til at holde ud og have dyne på :)
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 9. Hej Lisbeth
  Dejligt at vandtanken er fyldt igen og flot at det blev til 45 mm hos jer. Her var der kun 25 i måleren i morges. Det har regnet det meste af aftenen men hvor meget ved jeg ikke for jeg har ikke været hjemme, men vi har åbentbart fået nok til at afbrændings forbuddet er ophævet på hele Fyn, så Mogens er glad for så kan han komme ud og lufte gasbrænderen igen. Det er jo ikke sjovt at ukrudtet har skulke håndluges de sidste par måneder :-) det blir da også spændende om plæneklipperen kan starte for der skal jo nok snart slåes græs igen.
  Vi må finde os i brune og halvdøde buske men de står jo nok til at redde med det regn vi får nu at de så ikke er kønne må vi så affinde os med. Det blir bare skønt ikke at skulle holde øje med om de mangler vand. Rhodoerne ser også ud til at trives i det våde element
  Fin Daglilje ja de er jo nok ved at takke af for i år. Mine kom aldrig rigtig i gang så der håber jeg på bedre tider næste år. Jeg tror at der er liv i dem alle stadivæk og det er jo en god begyndelse.
  God nat herfra
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. God morgen Anne
   Ja det er skønt med alt det regn, vi har fået, mon ikke I har fået lidt igen i nat. Her er 18 mm i måleren til morgen, så Bent kan nok også komme i gang med gasbrænderen og snart også plæneklipperen. Hans virker fint, den er blevet luftet en gang i mellem.
   Jeg synes bestemt, at mine halvdøde buske har rettet sig igen, men jeg har ikke tjek på dem alle endnu. Nu kan vi koncentrere os om andet end vanding, det er godt.
   Ja det er ved at være slut med dagliljerne, synd dine ikke rigtigt kom i gang, vi håber på bedre held næste år.
   God tirsdag til dig
   Knus Lisbeth

   Slet
 10. Ja, roserne hænger i regnen, men det er herligt, at vandslangen nu kan rulles sammen og gemmes væk. Din hasselbror er jo sådan set flot og farverig, men den har nok været temmelig tørstig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Ja de hænger, men de får vand, det tror jeg, de er glade for, og det er vi også. Væk med haveslangen den er god at have, men dejlig at slippe for at vande.
   Ja hasselbror har været meget tørstig.

   Slet
 11. Hei Lisbeth.
  Det ser skikkelig frodig og grønt hos deg nå. Godt at dere har fått godt med regn:-)Det har kommet noe her også, men ikke så mye, men vi er takknemlig for det vi får. Det hjelper og med litt kjøligere vær, og vi har hatt 7-8 grader flere netter nå.
  Rosene og rododenron er flotte med regndråperpå.
  Nyt sensommer-dagene/Eirin

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Eirin
   Ja vi er så glade for regnen, nu kan det rigtig grønnes igen, jeg håber, at I får mere regn. Ja heldigvis er det køligere vejr nu, det kan vi nordboere bedre klare :)
   Ja regndråber er flot mange steder.
   Det vil jeg gøre og i lige måde
   Lisbeth

   Slet