lørdag den 24. juni 2017

En helt privat sky

den lå lige hen over Samsø og gav 10 mm, tak til den der sendte den til os :)
Rosernes blomster var nu ikke helt så begejstrede, men det tænker jeg rødderne er, hvis det når derned, for nu blæser det igen igen, og skal fortsætte i morgen.
En Iris ensata sprang ud i går, den står midt i pavillionbedet, måske er det Sensation
Buddleja Globosa klarede flytningen i foråret og står nu med fine blomster
Eryngium mandstro har sået sig selv flere steder i haven, senere bliver den mere blå.
 Den hvide campanula blomstrer ved siden af en rose, heldigvis breder den sig ikke så meget som den blå, jeg har.
 Deutzia Strawberry Fields blomstrer så fint nu
Det gør den kinesiske kornel også, den står flot med de hvide blomster
Staudebedet med dagliljer, ærenpris og ridderspore.
 Rosenbedet igen
 og her stien mellem bedene
 Pavillionbedet med forskellige farvenuancer, jeg måtte ud med små pinde efter regnen, de er ikke så stærke, at de kan holde de våde rosenhoveder. Mon ikke det bliver bedre, når de får nogle år på bagen.
Det blev til mange rosenbilleder i dag
 Baronesse Rothschield og Tuscany
 Big Purple
 Blue Perfume
 og en ny fra Billigblomst, købt i foråret. Cariad

 Champion of the world
 Dronningen af Danmark
 Frederic Mistral
 Jacques Cartier
 Lady Salisbury også fra Billigblomst
Her har vi Martha, en tornløs sport af Zephirine Drouhin, som klatrer op i rosenlysthuset, desværre er den ikke særligt sund og blomsterrig.
 Bent
 Bitten Clausen
 Buttercup
Café
 Cressida
 Golden Buddha
Hot Chocolate
The Pilgrim er også ny fra Billigblomst
Til slut noget helt andet
lagkagen er klar til Heidi og hendes mand, som kommer i morgen :) Denne gang vil jeg tage billedet på forhånd, for pludselig er den spist.
Fortsat god aften

23 kommentarer:

 1. Det var godt for jer, at I fik regnen. Jeg drømmer fortsat, men solen skinner, så der kommer nok ikke regn her.
  I dag er min favoritrose Champion of the world. Men jeg kender den ikke i virkeligheden. Mange af dine roser har jeg kun set på dine billeder.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Elna
   Ja det var vi glade for, det er svært at finde ud af, hvem der har fået regn, jeg troede, at du hørte med til dem der fik i går.
   Champion of the world har en flot farve, ja jeg har mange roser, som ikke så mange andre har.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 2. Hej Lisbeth

  10mm det er da alletiders
  Her fik vi også noget af en skylle 5mm på nok kun en 10min så det var noget af en skylle, det hele stod i et og bilerne kørte ind til siden.
  Jeg er nok lidt hårdere end dig og klipper blomsten af hvis den først er gået ned.
  Det kunne være sjovt hvis du lavede et tema feks med dine "grå" roser - som feks Cafe:)

  Ha en dejlig dag

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja det er jeg glad for, de kom på et par timer, hellere det en 5 mm på 10 min, det kan roserne ikke lide.
   Jeg har også klippet blomsterne af mange af dem, de kan altid ligge i et fad vand og pynte, når de har fået så meget vand, retter de sig ikke lige.
   Det vil jeg gerne, men hm hvad er de grå roser udover Cafe?
   Tak i lige måde.

   Slet
  2. Jamen det er jo blandingerne der hvor hovedfarven er knækket og blevet mat, pastelagtig - ofte bliver de kaldt "Coffee Roses"
   Her er en ældre god artikel om dem:
   http://paulbardenroses.com/main11.10.00.html
   Fra Paul Barden - ham med din golden Buddha.

   Slet
  3. Ok - ja det måtte lige skæres ud i pap :)
   Det vil jeg kigge på, måske et vinteremne?

   Slet
  4. Spændende læsning, jeg må se, om Jas har flere af dem. Kims Cream vil jeg gerne eje, den dufter og jeg har en søn, der hedder Kim :)

   Slet
 3. Hej Lisbeth
  Ja her vil misundelsen ingen ende ta' hele 10mm din heldige kartoffel. Sølle 1mm fik vi og en masse blæsevejr så det hjalp ikke meget. Jeg måtte finde haveslangen frem og vande nogle af roserne for nogle af dem hang noget med næbet. Nå men jeg et vældig glad på dine vegne for vande arbejde er jo en noget større opgave hos dig. Ærgerligt at du så skulle bruge tid på at give støttepinde til nogle af roserne. Det er jeg så tilgengæld fri for :-)
  Godt at Globosaen har klaret flytningen for jeg har ikke nogle på lager lige nu. Jeg havde med til plante bytte dag i lørdags og de var ret populære :-) flytningen har nok sat den lidt tilbage for min er næsten afblomstret og skal snart beskæres.
  Champion of The World er jo en af mine nye. Hvordan arter den sig hos dig? Hot Chokolate er en af favoritterne idag og smukt den står med livgivende regndråber på :-)
  Høneballe lagkage mums.
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Det kan jeg sørme godt forstå, jeg holdt øje for at se, om I fik, men jeg synes nok, at I blev snydt. Som jeg siger var det vores egen helt private sky :) Ja det kunne ikke lide alt vandet, nogle blev klippet af, der var meget vand i.
   Ja så var det heldigt at Globosaen klarede det, jeg kan godt forstå, at den er populær. Husk på at du som regel er tidligere på den end mig med det meste. Du bor jo sydligere :)
   Nå ja det var en af dine nye, den er rigtig fin her, men står jo mellem en masse græs ud mod vejen, det klarer den foreløbig ok, det var en af dem, jeg havde med hjem i marts, så den er også ny her. Hot Chocolate er bare noget af det smukkeste, det er svært ikke at tage billeder hver gang, jeg går forbi :)
   Ja ikke :)
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 4. Kære Lisbeth
  Dejligt, at I fik regn - vi fik stille regn natten igennem og lidt støvregn i formiddags. Så kom solen og også blæsten - sidstnævnte kunne så helt sikkert undværes! Jeg havde helt glemt, at jeg havde købt Frederic Mistral - sikkert er det dog, at den ikke har blomstret endnu, for så havde jeg da set den 😊 Det er helt galt med styr på de roser fra sidste sommer/ efterår. Dejligt, at du viser Lady Salisbury - den er også ny her fra Billigblomst. Fantastiske billeder af roserne rundt omkring i bedene - et syn, hvor man taber skuffen fuldstændigt 😊 Hvad siger du til Tuscany? Synes, den er så smuk. Den rosa Deutzia er virkelig smuk. Heldige Heidi med mand, der skal nyde både din have og din lagkage - begge dele ser forrygende ud 😍
  Fortsat god aften !
  Knus Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda
   Ja det var skønt med regn, godt du også fik, men synd for Anne, at hun igen blev snydt. Ha det er ikke godt, at du ikke har styr på de sidstkøbte roser :) Ja det ser ret godt ud nu, det er et heldigt tidspunkt Heidi har valgt, men det er med fuldt overlæg, sidst hun var her, var der ikke så mange roser i blomst. Tuscany er jeg ret vild med, den er meget smuk. Ja deutziaen er jeg også glad for.
   Ja mon ikke de vil nyde lagkagen :)
   Knus Lisbeth

   Slet
 5. Hej Lisbeht
  Hvor var i heldige at få regn det trængte i vist til, her fik vi en masse hård regn torsdag aften :(
  Haven og kagen ser fantastisk ud, glæder mig til begge dele :)
  Knus til vi ses i morgen

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Heidi
   Ja vi trængte hårdt, men det pyntede ikke på roserne, de kan ikke lide at få regn i hovedet.
   Det lyder godt :)
   Knus, ja vi ses i morgen.

   Slet
 6. Hej Lisbeth

  Så deilig at dere fikk litt regn. Vi fikk 5 mm i går vi også. Deilig å få litt regn fra oven.
  Pilgrim er så flott!
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja det var jeg glad for, de lover mere i næste uge, vi får se. Ja den er ret fin Pilgrim
   Klem

   Slet
 7. Good morning dear Lisbeth,
  It's so gorgeous to read you had a little bit of rain too!! Not so good for the roseflowers but the garden needs it. I love your Tuscanyrose. What do you think is it growing out to big for a small garden?
  Have a wonderful day.
  Rosehugs Marijke

  SvarSlet
  Svar
  1. Good morning dear Marijke
   I was very happy for the rain although the roses did´nt like it, but the rhodoes needed it. I love the Tuscanyrose too, it is new here, but I can see it is only 50-90, so I think it will be fine in at small garden too.
   Same to you
   Rosehugs Lisbeth

   Slet
 8. Godmorgen Lisbeth. Ikke dårligt med egen lille privat sky. Det ville være ret smart hvis de kunne bestilles :-) :-). Her kom der også lidt regn, men jeg tror, at haven godt kunne ønske sig mere. Roserne er så flotte, at vælge en favorit er svær. Rigtig god fornøjelse med besøg i dag, lagkagen ser dejlig ud. Kh Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. God morgen Mette
   Nej det er ikke tosset, der hænger en over os nu også, og ellers lover de jo mere i næste uge, så mon ikke vi får mere. Roserne kan så ikke lide det, men rødderne kan nok.
   Tak for det, ja ikke :)
   Kh Lisbeth

   Slet
 9. Dejligt at I fik regn - håber at roserne har suget til sig, alt hvad de kunne. Det regnede også her i nat igen, ved dog ikke hvor meget. Til gengæld blæser det meget igen-igen, det driver mig til vanvid.
  Rosen Bent er den smukkeste :)

  God fornøjelse til Heidi og dig i morgen og de to mænd.

  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja mon ikke roserne har suget til sig, i hvert fald var hovederne fulde af vand. Ja det blæser forfærdeligt, jeg kunne ikke holde til mere blæst nu, så jeg gik ind.
   Ja den Bent er ret smuk.
   Heidi har været her i dag :)
   Knus

   Slet
 10. Hej Lisbeth.
  Der er da godt nok kommet kulør på dine rosenbede. Wauh. "Bent" har jeg aldrig set eller hørt om før. Sjovt der findes en "Bent", og så er han oven i købet bare SÅ smuk:-)
  Min Korea kornel er stresset/har været stresset, så den har smidt alle blomsterne og krøllet bladene sammen. Jeg håber jeg kan vande den frisk igen, så den har jævnligt fået en god grundvanding, men nøj, hvor er det trist!
  Du skriver om en sport af Zephrine Drohin, at den ikke har torne.... Zephrine kaldes jo også for "den tornløse rose", så æblet er ikke faldet langt fra stammen.
  Her blæser det også altid. For det første synes jeg det blæser mere og mere, for det andet bor vi jo på en bakketop. Her er en fantastisk udsigt, men PUH, hvor det blæser!
  Knus Malene

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Malene
   Ja der er kulør på bedene nu. Bent er købt hos Rosenmageren ved Vejle, det er en flot rose.
   Jeg har jo skrevet til dig, at du skal stoppe med at vande den, jeg tror, den har fået for meget.
   Du har ret ja, Zephirine er tornløs, jeg har den også. Det er ikke sjovt med alt den blæst, slet ikke når man bor på en bakketop.
   Knus Lisbeth

   Slet