torsdag den 29. juni 2017

Våde roser og et par redninger

Vi var heldige, vi fik 15 mm i nat og i morges, bagefter blev det tørvejr, så den store redningsaktion gik i gang.
Mange af roserne er smukke med regndråber, her er det Lady of Shalott
også her
Andre var ikke glade for det
 Crownprinsess Margareta hang meget med hovedet, ja for meget
min hjælpegartner er altid god til at redde, selvom han hader stikkende roser, han reddede den heldigvis.
Værre var det med Dronningen af Danmark som lå hen over Scepter d´isle, det var ikke godt. Den var alt for tung, men det lykkedes os nogenlunde at få den bundet op til en pæl. Resten af dagen har jeg selv gået og nusset med at hæve dem op fra jorden og klippe de grimme af.
Her kommer lidt flere regnvåde roser:
 A Shropshire Lad er endelig i nåhøjde, så jeg kan lugte til den
 A Whiter shade of Pale klarer regnen fint
 Det samme gør Big Purple
 Britannia
 Charles Austin
 Eden Rose har slet ikke været pæn i år, mange af knopperne ser ud som den ved siden af.
 Elaine Page
 Elfe er lige sprunget ud, den ser ikke ud til at være generet af regnen, smuk er den.
 Jacqueline du Pré
 Jayne Austin
 The Lark Ascending har det også fint
 og Mendoza
 Morten Korch
 Poustinia
Sofia Renæssance
Jo alt i alt har de klaret sig godt, selvom de har fået tunge hoveder.
 Nogle af dem blev klippet af og lagt her i fuglebadet
de ser også fine ud på hostaen, mange kom selvfølgelig ind i vasen
der er også lidt liljer nu

 og den store clematis, der klatrer op i bærmisplen, jeg tror, det er Jackmanii
Her er det Worcester, som ikke har taget skade af regnen.
Hvis I savner knap så våde billeder fra min have, kan I kigge her på Heidis indlæg om besøget her i min have.
Til sidst St. Cecilia som er så smuk med regndråber.
Nu skal jeg ud og se efter snegle, de er så småt ved at komme frem. God aften til jer.

15 kommentarer:

 1. Nydelige roser med regndråper på! Dere er jo heldige som har fått regn. Her henger blomstene, og det er så tørt som i en ørken.
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja så længe det er ikke er værre, er de helt fine, men der loves mere regn. Håber også du får noget, selvom du fik 70 mm for ikke så længe siden, det bliver hurtigt tørt igen.
   Klem

   Slet
 2. Hej Lisbeth

  Her er der ikke kommet en dråbe endnu, så nedklipningen kunne godt have ventet til idag, men pyt så samler de flere kræfter til væksten og næste blomstring:)

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Nå har I heller ikke fået endnu, det er der vist rigtigt mange, som ikke har. Ja og du kan nyde roserne inde, hvis du ikke smed dem ud :)
   Tak i lige måde

   Slet
 3. Hej Lisbeth
  Ja det er jo dejligt at der kom noget vand men der er jo så også et par minusser. Godt at Bent lige træder til og hjælper selv om det kan gi nogle skrammer :-) regn lokker jo desværre også snegle frem. Jeg har slet ikke set nogle her i år. Indtil nu har vi fået små 6mm så jeg håber at natten og morgendagen gir noget for det er jo kun det øverste jordlag der er en smule fugtig.
  Godt at flere af dine roser trods alt har klaret det unden store skader. De fleste ser jo stadig godt ud og om ikke andet så pynter de afklippede blomster jo fint andre steder. Er lidt vild med Mendoza 💞
  Worchester er da helt forrygende og mon ikke lidt vand har gjort clematiserne godt også.
  Fint indlæg på Heidis blog og ja sol er jo nok flottest men med vandmangel så er de regnvåde billeder jo også smukke :-)
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja der er altid minusser, når man har mange roser i blomst og det regner, men det hele trængte voldsomt, så det var ok, selvom det gav meget ekstra arbejde til os begge. Du plejer jo ikke at have snegle, det var nu heller ikke slemt her, men det bliver det, hvis jeg ikke kigger efter og myrder.
   Så må vi se, hvordan roserne ser ud i morgen, hvis vi får endnu mere regn. Mendoza er fantastisk, jeg var meget heldig.
   Jo clematiserne var også glade for regnen.
   Ja det er et fint indlæg på Heidis blog, billeder ser bedst ud med solskin som regel.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 4. Hej Lisbeth, det var da herligt at i endelig fik noget vand fra Himlen. Her er der masser af tunge mørke skyer, men det er endnu ikke blevet til noget.
  Der er booket billet til mandag, så vi ses inden længe.
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Linda
   Ja jeg var glad for regnen, selvom det ødelægger noget af det fine look, som I skal over og nyde. Glæder os til at se jer igen.
   Knus

   Slet
 5. Kære Lisbeth
  Så kom regnen heldigvis som lovet - her både i nat og en pæn bid af eftermiddagen, under alle omstændigheder over 20 mm. Det er godt, og ingen skader her 😊 Godt, at Bent var klar til turen i pælen, for det havde da nok ikke gået, hvis ikke han havde reddet kronprinsessen 😊 Mon ikke også dine rhodoer er lidt gladere nu? Altså den Mendoza var/er du godt nok heldig med - det er jo i grunden underligt, at Poulsen Roser ikke har sat den i produktion endnu - ved du noget om det? Skøn er den i hvert fald, og sund ser den også ud til at være 😊 Dufter den? Smukke, smukke billeder fra din regnvåde have - sikke et paradis!
  Fortsat god aften!
  Knus Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda
   Ja det var rart, vi har ikke haft regn i eftermiddag, men jeg er glad for mine 15 mm, så må vi se, om der kommer mere. Jeg var lidt nervøs for, at Bent ikke ville, det er en våd og stikkende affære at redde kronprinsessen. Jo mine rhodoer er også glade nu. Jeg var svineheldig med Mendoza, jeg ved ikke noget om, om den er sat i produktion, men det kan man da håbe. Jeg har netop lugtet til den i aften, jeg synes ikke, at den dufter noget særligt, måske i solskin, det får vi vel en dags tid igen. Den er fin og sund og gror godt.
   Ja et herligt snart tilgroet paradis :)
   Tak i lige måde
   Knus

   Slet
 6. Good morning dear Lisbeth,
  Yes the rain is also so very welcome overhere.It would be great to give every rose a umbrella. Water not on the flowers but on the ground (lol). I can finaly plant some things I bought. The soil was as a rock but after the rain I can put them into the soil finaly. I love your Mendoza. Never heard about it before but it's a fantastic one. The photo's Linda made of your garden are also wonderful.
  Have a wonderful day
  Rosehugs Marijke

  SvarSlet
  Svar
  1. Good morning dear Marijke
   It was nice with the rain, but 15 more wood be nice, now it has destroyed the flowering roses. I am glad to hear that you have got so much that your are able to plant your plants. Yes Medoza is lovely, I don´t think it is in production.
   Same to you
   Rosehugs Lisbeth

   Slet
 7. Du viser så mange smukke roser, så i dag kan jeg slet ikke finde ud af at vælge min favoritrose... Selv om nogle af dem hænger lidt med hovedet, er de jo glade for regnen, hvad sneglene desværre også er. Nu vil vi gerne have lidt sol og varme til weekenden.
  God weekend!

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Elna
   Tak skal du have, ja det er svært at vælge, jeg har mange. Ingen tvivl om, at roserne manglede regnen, det gjorde sneglene så også, vi har heldigvis ikke så mange i år. Vi får mere regn nu, det er fint, men så er det også godt med noget sol til weekenden.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 8. Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.

  SvarSlet