tirsdag den 6. juni 2017

Mens vi venter på regnen

har jeg vandet 30-40 rhododendron med vandkande. De hænger med hovedet, og jeg vil gerne holde lidt på blomsterne på de nyudsprungne, så der også er lidt rhododendron i blomst på lørdag, når jeg får besøg. Jeg har også pillet i tusindvis af visne blomster af. Gæsterne skal også besøge Cecils have, så vi har begge rigeligt travlt og håber i den grad på vand, også selvom det bliver skybrud, for åh hvor haverne og planterne trænger.
Bierne er glade for de løvfældende, det kan jeg godt forstå, for de dufter godt.
 Her er det R. Black Adder med sol i blomsten
 R. ponticum Imbricatum  er nyudsprunget
R. linearifolium er sart, så de står inde om vinteren, den har været ude, men var væltet i blæsten.
Nu til noget helt andet, mine skønne hostaer:


kun en lille del af dem, hvor står de skønt og frodigt nu.
 en stormhat på vej sammen med de gule akelejer
 Bronzeblad har fået en fin blomst
Buddleja Globosa klarede flytningen og er tæt på blomstring
 Clematis Nelly Moser skal til at blomstre, hvorimod Miss Bateman fik visnesyge og blev klippet ned.
 Dronningebusken er i fuld gang
 ja det er fyrrebusken også
en geranium - kender ikke navnet
 Alunrod/Heuchera har fået lidt lys og blomstrer nu fint
Hydrangea aspera Hot Chocolate er jeg spændt på
 Gul Jakobsstige /Polemonium
 Philadelphus coronarius Variegata er en flot brogetbladet busk
 Lonicera versicaria (begge planter er købt her)
Lupin i den smukkeste pastelfarve
Roser:
 Maigold
 Aicha
 Frühlingsduft
 og jeg siger jer, at den dufter
 Det gør Jacqueline du Pré nu også
Samtlige roser der blomstrer nu, dufter dejligt. Her er det Theres Bugnét
Mens jeg gik min tidlige aftenrunde, begyndte det at regne, nu buldrer det i det fjerne. Iflg. vejrudsigten når vi at blive trætte af regnvejr, ja inden længe sukker vi nok efter sol og varme :) vi får se, foreløbig blev det kun til en lille byge.
Til slut et billede til bl.a. Mette fra Jylland :)
God aften til jer.

20 kommentarer:

 1. Håber du får lidt vand. Her blev det til omkring 10 mm så plus de 12 der var kommet da jeg kom hjem i går hjælper det lidt på det. Ja Hostaerne er skønne lige nu hvor de er ved at være helt foldet ud.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Rita
   Ja det håber jeg også, det er kulsort hen over os, men ret meget er det ikke blevet til endnu. Ja så har du da fået helt pænt med regn nu.
   Ja det er de.

   Slet
 2. Mange smukke blomsterbilleder.
  Rigtig dejligt billede du slutter af med.
  Der kom torden og regn i Donslund her til aften.
  Ha´ en god aften.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Aase
   Nå så har I også fået regn hos jer.
   Tak i lige måde

   Slet
 3. Kære Lisbeth
  Sikke et arbejde med at vande rhodoerne med håndkraft, men jeg kan godt forstå, du gør det, for det er så ærgerligt, når blomstringen forkortes på grund af vandmangel. Vi har lige haft et pænt stort tordenvejr, der gav en del vand, men selvfølgelig slet ikke nok, så jeg siger pænt ja tak til et par regnvejrsdage 😊 Hvor er dine hostaer fine igen i år - husker jo det dejlige syn fra sidste år. Du har langt flere roservi blomst end jeg har, men der er flere på spring, så jeg glæder mig 😊 Jeg nåede heldigvis at få alle gødet, inden regnen kom, selvom der nærmest var tale om "sprintgødning". Det bliver spændende med de mange gæster på lørdag - der venter dem helt sikkert en fantastisk oplevelse med alt det, du har i blomst 😊
  Dejligt billede af de to kære sorte 😊
  Fortsat god aften!
  Knus Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda
   Ja det var hårdt arbejde, men tiltrængt - og når jeg giver dem en kandefuld, ved jeg, hvor meget de har fået. Mon ikke der kommer mere regn til dig hvis vi skal tro på, hvad de siger :9 Ja hostaerne er flotte nu. Anne har flere roser i blomst, end jeg har, men hun bor jo også sydligere :) Godt du nåede at få gødet, inden regne kom. Min gødning lå et par dage. Ja det bliver spændende med så mange gæster, Bent er ikke begejstret.
   Ja ikke :)
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 4. Hej Lisbeth

  Regne må da være lige over jer nu, den kommer først hertil om en lille times tid. Varslet er udvidet og har os med nu...

  Flotte Hosta, det lover godt for blomstringen!

  Og Jacqueline - lækker!

  Ha en dejlig regnfuld aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja nu er den lige over os, det regner godt nu, men nu er det pludselig blevet stille, det blæste ellers godt, da jeg gik rundt derude for at tøjre roser og clematis.
   Ja hostaerne er rigtig fine, der er allerede flere, der har blomster knopper.
   Ja det er den.
   Jo tak i lige måde

   Slet
 5. Hej Lisbeth
  Håber du får regn så du ikke skal bruge alle de kræfter på manuel vanding. Det er tungt arbejde. Her trækker mørke skyer så jeg håber på at det gir lidt. Vinden har lagt sig så det bliver forhåbentlig noget stille regn. Hvis hvis :-)
  Flotte hosta en af de fine planter i haven som jeg også glædes over dagligt. Dejligt at globosan får blomster på trods af flytningen. Der er mange knopper i min og snart er den også en magnet for bier. Den dufter jo af honning 😊 Smuk sart rosa lupin og du har efterhånden mange roser i blomst. Jeg blir da lidt misundelig på Jacquline du Pré min blev klippet lidt hårdt så der går lidt endnu. Den hårde klipning har dog ikke været nogen skade til.
  Det små sorte sidder der og ser så søde ud. Dejligt billede.
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Jeg kan godt se på radaren, at regnen ikke helt rammer jer så kraftigt, jeg håber, I får noget. Her har vinden også lagt sig, det var ellers voldsomt, da jeg gik rundt derude.
   Ja hostaerne er skønne, jeg er rigtig glad for, at globosaen kommer til at blomstre i år. Nej det er ingen skade til at klippe hårdt ned, selvom de ser sølle ud længe efter.
   Ja de kan godt se søde ud de små sorte :)
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 6. Hold nu op.... at skulle vande alle de rhodo'er!! Men vi trænger virkelig så meget, at det næsten ikke er til at bære. Her pustede det hele kortvarigt op, en kort heftig byge og så blev alt stille igen. Håber sandelig der kommer mere de næste dage.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej fru Friis
   Ja det er hårdt arbejde, ja vi trænger frygteligt til vand, det hele hænger. Her regner det nu, men lad os nu se, hvor meget det bliver til, vi håber på meget mere.

   Slet
 7. Ja, Frühlingsduft dufter - åh, jeg savner den :)
  Stort arbejde med vandingen, håber I har fået noget regn. Her kom der en ordentlig tordenbyge, det stod virkelig ned i stænger, men jeg ved ikke hvor meget det gav.
  Hosta kan vi ikke undvære, de beriger enhver have.
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Har du ikke den mere? Jeg har lige plukket en gren ind, den dufter skønt ja.
   Ja det er et stort arbejde med vandingen. Vi får regn nu, så må vi se hvor længe det bliver ved.
   Ja hostaer er skønne.
   Knus

   Slet
 8. Hej Lisbeth. Der kom regn her men nu er det stoppet. Jeg håber der kommer mere, det blev ikke til så meget. Lidt er dog bedre end intet.
  De 2 hunde er bare så søde at se. De ligner en hundetype, som jeg kunne tænke mig, når jeg en gang igen skal have hund. Har de stor glæde af hinanden, er det det bedste for dem at være 2?
  Din have og planter er fantastiske, jeg kigger dog længst på hundene, så helt plantenørdet er jeg alligevel ikke. Tak for foto dedikeret til mig,
  Hilsen fra Mette.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Mette
   Vi har nok fået 4-5 mm, vi kan vist alle bruge meget mere. Men du har ret, det er bedre end ingenting.
   Det er også nogle søde hunde, jeg fandt den første på gul og gratis, og så var vi leveret og måtte have en mere et år efter. Vi har i mange år haft to hunde, de har meget glæde af hinanden. Det er en bevidst blanding mellem en Schipperke og en pomeranian, der er ikke noget bøvl med dem, de leger så det fyger om ørerne på dem :)
   Ha det kan jeg lide, jeg er også hundetosset, men kun med små hunde.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 9. En solid omgang regn ville bestemt være gavnlig både for planterne og din arm. Der er i grunden stor variation i, hvordan rhododendronblomster ældes, nogle smider de visne blomster, mens de bliver hængende på andre. Jeg kan bedst lide den første slags 😉

  SvarSlet
 10. Hej Marie
  Ja det ville være rigtig dejligt med noget mere regn, de 5 mm batter ikke meget. Ja dem der står med kedelige blomster er ikke så spændende bagefter :)

  SvarSlet
 11. Det er smukke hostabilleder, du viser i dag. Bladene ser så hele og velformede ud, ingen sneglebid?
  Håber I fik noget regn.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Elna
   Ja hostaerne er så smukke nu, jeg nyder synet af dem, og glæder mig over mangel på snegle, men mon ikke de kommer nu, hvor vi har fået lidt regn. I mit nyeste indlæg kan du se, at jeg kun har fået 13 mm., jeg kan godt bruge meget mere.
   Hilsen Lisbeth

   Slet