torsdag den 1. juni 2017

Juniblomster og kulde

Til morgen var det stadig koldt og blæsende, heldigvis skinner solen. Det skulle regne i pinsen, lad os nu se, hvad det bliver til. Heldigvis blev det lunere op på dagen, solen hjælper meget.
heldigvis ses det ikke på billedet, hvor meget det blæste
 Kuglekastanien står med fine blomster nu
 og der er fuld gang i mine clematis, her er det Prinsesse Alexandra
 Montana Marjorie
 Montana Rubens er højt oppe i bøgetræet
 Miss Bateman
 Mrs. Cholmondeley
Xerxes
 Engblommen/Trollius står fin og gul i staudebedet
 iris provencal
og en anden skægiris med sol i skægget
Nordbedet, Lone som var på besøg her i mandags sammen med bloggerne, sagde at jeg maler med farver, lige her ser det godt nok ud til det.
 R. Polarnacht er så smuk lige nu
 samme farvestil R. Donator
R. Mogambo
I ørkenbedet står de orange:
 Gibraltar
 Glowing Ember
 og Golden Eagle
sammen med dem står Narcissiflora
R. campylogynum står i nordbedet, jeg har svært ved at holde liv i de små rhododendron, men med denne er det lykkedes hidtil.
 Endelig sker der noget med R. Black Adder (31.5.)
og i dag 1.6. sikken en farve
 Der er mange flotte kig i haven, og roserne er godt i gang
 Frühlingsduft
Summersong
Maigold
Dejlig aften til jer, nu vil jeg gå ud og vande.


14 kommentarer:

 1. Hej Lisbeth
  Det er først nu at vinden nogenlunde har lagt sig men heldigvis har solen skinnet hele dagen. Det er træls at vanderiet allerede må igang. Den tid kunne jo godt bruges på andet og hos dig er det jo en ordentlig omgang. Jeg vandede de nyeste roser i forgårs og iaften har jeg vandet krukker og i drivhuset. Nu må vi se om hvor herre hjælper i weekenden. Også idag frister du med smukke Rhodoer og det er lige som om at jeg får nye favoritter hver dag. De orange er jeg jo stadig vild med men Black Adder et sørme også fin.
  Det kan godt bære at jeg havde den første udsprungne rose men nu kan jeg da slet ikke være med mere. Undskyldningen må være at jeg har været hård med saksen :-)
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja men også kun nogenlunde. Ja solskin og blæst hele dagen, jeg har lige vandet i tre timer, det var hårdt, og der mangler meget endnu. Ja lad os håbe Vorherre vil hjælpe, men der skal meget til, før vi har fået dækket behovet. Ja Black Adder er rigtig fin, den har jeg ventet på længe.
   Nu har jeg jo også lidt flere roser end dig, så der er lidt mere til at springe ud :)
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 2. Hej Lisbeth. Her blæser det stadig. I går var det nærmest storm og da jeg kom hjem flød mange ting rundt i haven, fordi krukker var væltet og potter blæst ned, men heldigvis ser det ud til, at planterne ikke har taget skade.
  Den sorte rhodo er virkelig flot - ja jeg siger også Sikken en farve:). Jeg har ikke noget imod, at det regner i pinsen, alting tørrer hurtigt i blæsten, så nu trænger det hele til vand igen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Birgitte
   Ja det er et træls blæsevejr, alt fløj rundt i går incl. clematis som rykkede sig løs. Godt dine planter ikke tog skade ja.
   Den sorte rhodo har jeg ventet på længe, jeg købte den for to år siden, den er så flot. Vi er vist mange, der ønsker regn i pinsen, men der skal meget til.

   Slet
 3. Kære Lisbeth
  Det har vejrmæssigt været en lidt træls dag, trods solen, for det var koldt, så snart man var i skygge, og ja, så er jeg ved at være meget træt af blæst og mangel på vand, så jeg håber virkelig på en ordentlig skylle på lørdag, som de indtil videre lover. Som du ved, er jeg meget glad for de mørke rhodoer, Black Adder er en ny favorit hos mig - den er bare så flot. Er det ikke en af de nye hos dig? Der er ved at være mange roser i blomst hos dig - her er Aicha ved at gå helt amok - det er et dejligt syn 😊 Skønne klematis, du viser - jeg må have et par stykker eller tre i Kolding på mandag.
  Det blæser stadig her, men de siger, det bliver bedre i morgen.
  Fortsat god aften til dig 😊
  Knus Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda
   Ja en træls og kold dag, men heldigvis for solen, det hjalp lidt her hos os. Ja lad os håbe, det kommer til at passe denne gang med regn, det vil være godt.
   Ja de mørke rhodoer er flotte, Black Adder købte jeg forrige år, men den blomstrede ikke sidste år. Min Aicha er stadig ikke i blomst, men så er der jo andre :) Clematis er jeg ikke sikker på, der er i Kolding, men vi får se.
   Lad os håbe på bedre vejr i morgen.
   Tak i lige måde :)
   Knus Lisbeth

   Slet
 4. Hej Lisbeth

  Alletiders du viser dine 3 orange løvfældende.
  Umiddelbart kunne Glowing Ember godt være en favorit?
  Her havde vi en fin dag - og blæsten har jo lagt sig nu:)

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Jeg tænkte nok, det ville glæde dig, de løvfældende er jo nemme, så jeg vil tro, du kan have Glowing Ember i Sverige, hvis det er der, du vil have den.
   Det var koldt fra morgenstunden, men blev dog bedre. Blæsten har desværre ikke helt lagt sig her.
   Tak i lige måde.

   Slet
 5. Flotte clematis og azalea! Her var det kun 5 grader i dag tidlig. Så det er skiftende vær hele tiden,og nå er det veldig tørt her. Håper at vi begge får noe regn snart.
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det Marit
   Uha ja det var da noget koldere end her, men måske havde I ikke så meget vind. Ja og I har fået meget meget mere regn end vi har :) Vi håber, der bliver regn til os alle snart.
   Klem

   Slet
 6. Jeg håber på regn ligesom Marit og mindre blæst. Dine rhododendron og azaleaer giver stadigvæk en masse farve.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Ja det gør de fleste af os vist. Ja de er flotte endnu :)

   Slet
 7. Dejlige billeder.
  Hvor har du mange blomster.
  Tak for kigget.
  ( Endelig er det lykkedes for mig at kunne kommentere).

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Aase
   Dejligt at høre fra dig igen, jeg har savnet at høre, du kiggede ind :)

   Slet