tirsdag den 13. juni 2017

Meget arbejde og roser

Alt eksploderer nu, og jeg kan ikke følge med. Jeg piller visne blomster af rhodoerne og beskærer i en uendelighed. Bent slår græs og klipper hæk, der er nok at se til i en stor have. Jeg forsøger at blive færdig med rhodoerne, så jeg endelig kan nyde mine roser, der sker jo noget fra morgen til aften med dem.
 der er meget variation i farverne
 både her og der
lupiner forrest og ærenpris bagved, man kan også lige skimte Himlens 7 sønner i baggrunden
 Rhodoerne strækker sig efter lyset og grenene hænger på grund af de tunge knopper, så jeg har været hård med saksen.
 her et billede af min R Govenianum, den er pænt stor efterhånden.
som sagt plukker jeg og plukker alle de visne blomster af. Her er det R. imbricatum, der snart skal befries for blomster.
Clematis Madam le Coultre klatrer op i den mørke blærespirea
 Jeg har tre slags blærespirea Physocarpus opolifolius Diabolo og den rødbladede
her er det Darts Gold, de er fine nu med blomster.
 Fjerbusken/Aruncus dioicus blomstrer flot nu
 den første hostablomst
Pæoner:
 Do Tell
 Gardenia
og Maxima
 Limurt / Silene, jeg har den i flere farver, denne er ny
 den mørke studenternellike
Zenobia pulverulenta Blue Sky blomstrer nu
Roserne:
 Barock gror op af garagemuren, imponerende er den
 den er flot både i knop
 og i blomst
 Heroine de Vaucluse har snart en overdådig blomstring
 Ilse Krohn Superior
 Indigo
 den første blomst i Odyssey (ja jeg er bagefter:)
 Wild Edric
 Wild Rover
og til slut Zepherine Drouhin
Nej dette billede bliver det sidste, jeg synes, pælen ligner en opstammet rose, den tager virkelig teten i år. Den anden pæl er der ikke meget ved endnu, fordi Mme Alfred Carriere ikke rigtig er i gang med at sætte blomster efter sit knæk sidste år.
Ja og så er jeg træt af blæsevejr, er I ikke også det.
Fortsat god aften

24 kommentarer:

 1. Jo, godt træt af blæsevejr! Det går meget stærkt lige nu, ukrudtet breder sig med lynets hast, jeg kan heller ikke følge med. Heldigvis er der også meget at nyde derude - du har mange skønne planter i lækre farver.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Aase
   Ja det bliver vi godt nok. Det er umuligt at følge med, ukrudtet har gyldne tider både i tørke og når det har regnet. Ja jeg prøvet også at se bort fra alt arbejdet og nyde synet, for der er mange skønne planter nu.

   Slet
 2. Kære Lisbeth
  Meget, meget træt af blæsevejr, men det skulle stilne af i løbet af natten - det har så bare at passe, for jeg har fri i morgen og vil i haven! Det er et kæmpearbejde du har gang i med alle dine rhodoer, men det lønner sig jo at gøre det. Håber, du snart kan se en ende på det, så du kan nyde alle dine roser 😊 Du er foran mig med roser i udspring - de sidste dage med regn og blæst har sat det hele lidt i stå her. Kan se, at jeg har noget at glæde mig til med Indigo - den står heldigvis med mange knopper 😊 Heroine de Vaucluse har også vist første blomst her, og jeg er vild med den 😊 Rosenpælen ser da helt forrygende ud 👍 Det er en fantastisk tid med alle de roser, der er på spring - den bedste på året! Der er så smukt og frodigt i din have - jeg nød virkelig dine dejlige billeder 😊
  Fortsat god aften!
  Knus Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda
   Ja nu må det snart være nok med al den blæst. Ja mon ikke det passer, man kan nu godt gå i haven, selvom det blæser, jer har været der det meste af dagen, men det er trættende med den blæst. Der er mere af den slags arbejde i morgen, men så går der forhåbentlig lidt, hvor jeg kan nyde roserne. Indigo er så fin, jeg glemte at plukke en blomst med ind, den er lav endnu, så jeg har ikke fået lugtet til den. Jeg vidste ikke, at du har købt Heroine de Vaucluse, den er rigtig fin. Ja det er en dejlig tid, nu mangler vi bare lidt varme. Det glæder mig at høre :)
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 3. Ja, det er hardt arbeide å ha en stor hage. Det er mye jobb hele sesongen, og jeg må innrømme at jeg noen ganger glemmer å nyte hagen også. Flotte roser, og Odyssey er som vanlig så fin.
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja det er det. Det er nemlig problemet, vi suser rundt og glemmer at nyde.
   Tak ja nu kom Odyssey :)
   Klem

   Slet
 4. Hej Lisbeth
  Uha ja det er fast arbejde når der skal pudses og nusses og med den mængde Rhodoer du har ja så er det nok svært at følge med. Ja og græsset gror som bare pokker men det kan vi jo ikke klage over for så er det jo flot grønt. Her slår Mogens græs to gange om ugen i øjeblikket. Hækkene er han ikke begyndt på endnu.
  Jeg er også godt træt af alt den blæst og idag var min fine sorte Iris væltet SNØFT heldigvis er jorden blød så der kunne komme en pind ved til støtte.
  Det er en dejlig tid nu med den ene rose efter den anden i udspring. Rosen på pælen er da bare helt fantastisk 😍 Endelig sprang Odyssey ud hos dig. Den næste her bliver vidst Sharifa Asma. Nå men jeg skal jo lege med lidt andre torne og de er værre end rosernes så de tykke handsker må i brug 😜
  Ha en fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja det er det, jer suser rundt, det er værst, når knopperne er klistrede, det er næsten ikke til at få af fingrene. Ja det er fast arbejde det hele både plæner og hæk.
   Ja de vælter nemt irisne, men heldigvis er de nemme at støtte, hvis der ikke er tørke.
   Det er skønt med roserne, men Sharifa Asma er også tæt på blomstring, så måske bliver jeg ikke bagefter denne gang ;) Uha ja de tornede bæster må du godt have for dig selv :)
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 5. Jo, jeg er også træt af blæsten, og vi mærker den ekstra meget, da vi jo bor på en bakketop. Det er ikke en plet, hvor der er læ! Du viser mange smukke blomsterbilleder som altid:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Susanne
   Ja hvem er ikke det, det er også slemt her, og vi bor i et hul, så må det være meget værre hos jer. Tak skal du have :)

   Slet
 6. Hej Lisbeth, jeg er fuld af beundring over hvor flot du og Bent kan holde haven, det er et kæmpe arbejde. Og altid så er i så søde og fyldt med overskud når man besøger jer.
  Her er Odyssey altså slet ikke på vej til at springe ud endnu, men den står også lidt i skygge.
  Hvor er det en fantastisk tid lige nu hvor både roser og pæoner kæmper om at få opmærksomhed :o) den ene smukkere end den anden. Ukrudtet vil jeg slet ikke tænke på, jeg knokler som en gal for at holde det nede og nu får jeg besøg på Mandag af jyderne. Og hækken skal klippes. Der er nok at se til når også arbejdet skal passes.
  Masser af knus fra Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Linda
   Tak for de søde ord, ja vi går også derude hele tiden, heldigvis skal vi ikke på arbejde, dette er vores arbejde, det går fra morgen til sen aften :)
   Det er så forskelligt, hvornår roserne springer ud, den har blomstrer længe på Fyn, ved jeg.
   Ja det er helt utroligt og næsten ikke til at følge med. Du har knoklet nok med din ene have, nu har du dobbelt så meget, der skal passes sammen med arbejdet. Værst er det da med hækken.
   Masser af knus tilbage.

   Slet
 7. Good morning dear Lisbeth,
  What I love about your garden is that your garden looks like it's created by nature. So many beautiful roses are showing theire fantastic flowers. I am dreaming so many times of a larger garden but I realize how much work it is to get everything a little bit under control. I decided to stop my dreams and start to enjoy what I have. If I want to see a larger garden I go to your blog and breath in the beauty of your garden.
  Have a wonderful day
  Rosehugs Marijke

  SvarSlet
  Svar
  1. Good morning dear Marijke
   Thank you for your sweet words, there are a lot of nature in our garden, a little too much. It is much work but there are not much time for enjoying. You are welcome to enjoy my garden :)
   Same to you
   Rosehugs Lsibeth

   Slet
 8. Godmorgen Lisbeth

  Alletiders at Hosta-sæsonnen nu er skudt igang!

  Ja, det er noget af et arbejde at vedligeholde en stor have!

  Denne her Barock ser rigtig spændende ud især halvudsprunget - er den remonterende hos dig?

  Ha en dejlig sommerdag

  SvarSlet
  Svar
  1. God morgen Karsten
   Ja nu er der mange blomster på vej i de store frodige hostaer, kun to har sneglene forgrebet sig på, det er dejligt.
   Ja det må man sige, det kan ikke nytte at sidde inde og dovne i lænestolen :)
   Barock er en fantastisk rose, den er godt nok blevet stor, ja og den remonterer.
   Tak i lige måde, foreløbig er det nu en kold sommerdag.

   Slet
 9. Her til morgen har vi dejligt, stille vejr. Det føles godt. Ja, det er hækklipningstid nu - det mest besværlige er næsten at rydde op efter det. Heldigvis ser nogle rhododendron fine ud med frøstandene. Den gemmer jeg til at nippe ved lejlighed.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Ja det kunne vi også ønske os, men solen skinner, så det er ok. Ja hækklipning er ikke sjovt, nogle lægger en presenning under, men det vil Bent ikke. Jeg får heller ikke taget alle mine frøstande nu, men jeg har taget de grimmest.

   Slet
 10. Jo vi er trætte af blæsevejr, og sidste uges kraftige regn. Men smukke roser, det må være det gode milde klima. Især Heroine de Vaucluse er jeg lidt hook på, Har du lang erfaring med den ?
  Venligst
  Henrik

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Henrik
   Ja den blæst kan vi godt undvære, her blæser det stadig en del, men solen skinner. Vi fik ikke så meget regn som jer, så vi er fuldt ud tilfredse. Roserne er glade og kommer nu alle inden længe. Heroine de Vaucluse har jeg haft i 12 år, den stod i det ene af rosenbedene, men blev alt for voldsom, så den fik en plads ud mod vejen, det var den vist glad for, sidste år blomstrede den overdådigt, og der er mange knopper igen i år.
   Hilsen
   Lisbeth

   Slet
  2. Super den kommer på listen til de næste indkøb :-)

   Slet
 11. Hej Lisbeth.
  Jeg er også godt træt af blæsevejr. Man bliver jo helt ør i hovedet af det. I går var det slemt, men i dag er det heldigvis meget mere stille. Så jeg har dækket af under min nye pavillon, så nu skal der males. Jeg holder bare lige en kort middagspause nu.
  Jeg har haft fat i haveselskabet ang. blogtræf, da Helle og jeg ikke begge to havde fået en indbydelse, og tænkte jo så straks på den diskussion vi havde hos dig. Det viste sig, at de kun har kunnet kontakte dem, hvor der er oplyst en mail offentligt på bloggen, så det gør jeg opmærksom på, på min blog....
  Men i min første mail nævnte jeg også diskussionen om blogtræffet på Egeskov, og der skriver hun, at der ikke har været tale om at dele vandene i bloggende, men at de kun kunne invitere x antal personer af gangen. Derfor tolker jeg det hun skriver som om, der vil komme en indbydelse til os andre på et tidspunkt også.
  Det håber jeg så på de gør! I hvert fald er haveselskabet nu blevet gjort opmærksom på, at de ikke har gjort det på den helt rigtige måde.
  Venlig hilsen
  Malene

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Malene
   Herude på øen er der stadig en del vind, men i formiddags var det solskin, det er det så ikke mere. Du er godt på vej med din nye pavillion, kan jeg høre.
   Ja jeg har fået en mail og en invitation, men har takket nej, jeg har ikke lyst til at bruge en dag på det. Jeg håber, I får nogle fornøjelige dage derovre du og Helle. Godt du lige har informeret Haveselskabet om deres fejl.
   Knus Lisbeth

   Slet
  2. Ja, den klarede jeg lige. Så den fejl gør de ikke fremover. Det har hun lovet mig.

   Slet