søndag den 18. juni 2017

Puha nu har vi da fået varmen

men vi må ikke klage over sol og sommer, så hellere nøjes med at gå i skyggen, nu vi endelig har fået, hvad vi ønskede os. To prægtige dage har vi haft og endda i en weekend, hvor de fleste har fri. Over 27 grader viste termometeret her
 Det er bedst at være ude om aftenen
så er temperaturerne dalet lidt
 Clematis Propertius er sej, jeg kom til at klippe den ned som gruppe tre, nu er den godt i gang igen
 alle beundrer den skønne clematis Worcester
 gasplanten Dictamus er der ikke så mange, der ser, jeg synes den er fin.
 I hegnet blomstrer nu de uægte jasminer
 Liljen Lollipop er lige sprunget ud
 her er det martagonen, som stadig blomstrer flot. Nu har jeg desværre også "fornøjelsen" af liljebillernes efterladenskaber, hvor er de klamme.
 Pæoner må vi også have, her er ingen vist i tvivl om, at det er Do Tell
 Denne er ret fotogen, jeg kender ikke navnet
Jan van Leeuwen
Der er også gang i Riddersporerne, humlebierne er vilde med dem og meget andet i haven. En af gæster vi havde besøg af i går, spurgte hvor deres bo var. Det ved jeg ikke noget om, men han fortalte, at de ikke fløj længere end 200 m fra deres bo, så det må jo være i nærheden.
Lidt billeder af rosenbedene:Det er et fantastisk syn med roser og valmuer sammen.
En af de sidste rhodoer er sprunget ud, det er R. brachycarpum med over 50 blomster
Masser af roser er nu sprunget ud, her kommer en brøkdel af billederne
 Denne er vist før, men den er så flot Barock
 Big Purple nyudsprunget
 Champion of the World står i læhegnet, kan I se på græsset rundt om
 Duchesse de Angouleme en af de nye jeg købte sidste år
 Englands Rose
 Fighting Temeraire
 Giscard d´Staing
 Johan Wolfgang von Goethe
 Heidi Klum
 Lark Ascending
 St. Nicolas
 Shepherdess, ny på matriklen
 Sombreul
og The Generous Gardener, der fylder hele thujaen med blomster, et fantastisk syn
Til slut et billede til Gunilla af R. elegantulum.
I ønskes en dejlig lun sommeraften med fuglefløjt :)

20 kommentarer:

 1. Ja, det er bare å gå i skyggen når det blir for varmt. 26 grader her i dag, og så vidt at det er litt vind. Da blir det fort altfor varmt å gjøre noe i hagen. Do Tell er så fin! Flotte roser du har som fyller et helt tre.
  Ha en deilig aften i varmen!
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja det var ikke til at være i solen. Så jeg har arbejdet i aften i stedet. Det er ret imponerende med den rose, der fylder thujaen.
   Tak i lige måde
   Klem

   Slet
 2. Det har været en fantastisk sommerweekend - jeg har mest nusset lidt rundt i haven - jeg er ikke så god til at arbejde i varmen, men uha, hvor har jeg nydt det!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Aase
   Ja det må vi sige og for en gang skyld faldt sommeren i en weekend. Jeg har arbejdet i aften i stedet for, i eftermiddag var det for varmt.

   Slet
 3. Så heldig dere er med skikkelig sommervarme. Her er det bare regn, og i dag har det visst ikke vært mer enn 14 grader. Ønsker så gjerne deilig sommervær nå, men værmeldingen lover ingen ting av det.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne- Kristin
   Jeg kan desværre ikke sende noget varme op til dig. 14 grader er ikke meget, jeg håber, I snart får sommer.

   Slet
 4. Hej Lisbeth

  Jeg kunne nøjes med 25 grader, det gik lige...!
  Giscard d'Estaing er dagens favorit:)

  Ha en dejlig varm aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja over 25 er for meget, mon ikke du så er i Dk igen. Så varmt var det vist ikke i Sverige.
   Ja den er spændende.
   Tak i lige måde

   Slet
  2. Næ nej jeg er skam i S - 25-27 var helt normalt igår heroppe:)

   Slet
  3. Det var da dejligt, du også fik lidt varme og ikke kun regn, mens du er deroppe :)

   Slet
 5. Hej Lisbeth,
  Ja sikke en varme og planterne kan lide det. Jeg kan se det gror på min runder. Sådan en sommeraften er luften dejlig. Skønne blomster du viser - St. Nikolas er ret fin - dufter den? God uge til jer derovre. I dag har jeg og familien været til fødselsdag i Sønderjylland. Derfor ingen havearbejde til mig, men jeg har været ude med vandkanden.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja planterne gror godt i den varme, til gengæld falder roserne hurtigt. Jeg synes også, at St. Nicolas er ret fin, men der er ikke meget duft i den. Det var en lang tur til Sønderjylland, så er det ikke nemt at nå og komme i haven.
   God uge til dig

   Slet
 6. Hej Lisbeth
  Ja det må siges men det luftede noget i Århus idag, det var så for en gangs skyld ok. Nu er det stille og roligt og dejligt at sidde på terrassen med en kop kaffe og med kig på nyslået græs og nyklippet hæk :-)
  Man forstår jo ikke at der ikke bliver lagt mærke til den hvide gasblomst. Jeg havde et par selvsåede som jeg gravede op og tog med til plante bytte igår og det tog ikke mange minutter at komme af med dem. Her er Lollipop også sprunget ud men den er jo også fra dig :-) Ja liljebillernes efterladenskaber er så klamme. Jeg har heldigvis ikke haft så meget endnu men har også taget rigtig mange biller i år. Jeg tror at det med kaffegrumsen har en effekt for i år har jeg ikke fået det gemt og strøet lige så snart at liljerne begyndte at komme op og der har været rigtig mange flere biller end de to forgangne år hvor medtoden er blevet brugt. Så til vinter er det med at gemme igen. Her er det mest den gule Buddleja humlerne er vilde med. Sidste år havde vi et bo inde bag udhænget men hvor de bor i år ved jeg ikke.
  Mit hjerte siger flere mange flere roser når jeg ser alle de skønne billeder men min fornuft siger desværre noget andet, men jeg skal have ringet til Jas og høre om han er hjemme en af de næste weekender for der kan nok klemmes lidt ind 😜 Jeg skal nok have 3 der kan blive til nogle halvstore buske men hvilke det har jeg ikke et bud på endnu.
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja her har det også luftet helt pænt i dag, men det var med varme. Det er dejligt uden for i aften, jeg har lavet noget nu i stedet for i eftermiddag. Jeg har i hvert fald ikke set, at nogle lagde mærke til gasblomsten, de var nu også lidt forfløjne gæsterne i går. Ja det er fælt med liljebillernes efterladenskaber. Det er kun Bent, der drikker kaffe, det giver ikke meget grums, og han smider det bare ud. Jeg må have ham til at gemme det igen. Jeg har desværre ikke været så flittig til at samle biller, der er så meget at kigge efter, så jeg får ikke set på liljerne.
   Åh ja flere roser kan man altid bruge, men pladsen skal jo være der. Spændende hvilke tre du vælger.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 7. Hold nu op et syn i dit rosenbed. Det er så smukt, så smukt. Interessant med snakken om humlebier. Jeg har overvejet at lave et humlebibo. Det kræver åbenbart bare at man har en forladt muserede, så bliver humlebierne glade!! Hvor finder man mon det...!? ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Fru Friis
   Ja det er ret flot, nu må du snart komme og kigge, men du har nok ikke tid. Tja hvor finder man en forladt muserede du kan jo søge på gul og gratis :)

   Slet
 8. Tack för den bilden Lisbeth! Jag anade nog att R. elegantulum finns i din trädgård.

  Nu är den planterad även här, jag kommer med bild så småningom.

  Efter svår beslutsångest tog jag bort R. calophytum som vuxit på platsen i ganska många år. Den överlever här men inte mycket mera, endast några få knoppar som orkar producera blad, resten fryser ner. Nu är det i alla fall gjort.

  Kram!

  SvarSlet
  Svar
  1. Selv tak Gunilla
   Ja den er her og er rigtig flot med det nye løv.
   Det lyder godt med et billede.
   Jeg kan godt forstå, at det var en svær beslutning at tage bort R. calophytum, vi håber jo hele tiden, at det bliver bedre. Det er en lettelse, når det er gjort. Heldigvis.
   Kram

   Slet
 9. Godmorgen Lisbeth. Ja varmen er kommet over os - skønt. Jeg holder mig fra havearbejdet i de varmeste timer, jeg er egentlig ikke så god til for meget varme. Her er der tørt, så vi vander. En rose livede gevaldigt op, da den fik 10l vand. Sikke et rose orgie du har lige nu, det ser fantastisk ud. God mandag til jer. Kh Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Mette
   Ja nu er det endelig blevet varmt, jeg arbejder mest formiddag og aften, over middag er det for varmt. Ja det varer heller ikke længe, inden vi skal vande igen. Tak ja det er lidt af et rosenorgie.
   Kh Lisbeth

   Slet