lørdag den 10. juni 2017

Det blev en succes

med de 37 havegæster fra Odense Haveselskab. Ja selvfølgelig gjorde det det, tænker I, der har besøgt min have, men det er jo ikke altid givet, at folk er begejstrede, det var de nu og meget spørgelystne. Jeg fik taget to billeder, mere var der ikke tid til, disse to billeder var lidt for tæt på folk, og jeg fik ikke spurgt, om jeg måtte lægge dem på bloggen, derfor ingen billeder af besøget.
Som altid går vi gennem lågen her og hen til nordbedet
straks er successen i hus, det er altid et hit med nordbedet, pergolaen bagved er heller ikke så tosset, mændene var henne og ruske i den og godkende den, endnu en gang ros til Bent. Men også R. Polarnacht gjorde sit til at fange folks opmærksomhed. Den har heldigvis blomstret længe.
 ved lågen gror roserne og kiwien op, sidelågen er efterhånden godt dækket.
 Det næste de fik øje på var mine smukke clematis, navnene blev noteret Mrs. Cholmondeley
og Xerxes. Sjovest var det at fortælle, at begge disse clematis var købt i Bilka i Odense.
Gæsterne var først hos mig ved 16 tiden, før da havde de været i Rosenhaven i Østerby
og hos Cecil som fortalte alt om sin permahave og delte ud af de spiselige planter. Efter at de havde spist deres madpakker der, gik turen videre til Ballebjerg på Nordsamsø. Først derefter kom de til min have, heldigvis forsvandt trætheden, da de kom ind og så, hvad der var at byde på her.
 Fasanbusk/Leycesteria formosa
 Himmelsk Bambus/Nandina domestica
 iris
 og skægiris
 et par pæoner var i blomst
og denne smukke valmue/Papaver orientale Harlem var sprunget ud i dagens anledning
 R. Charles Dickens var heldigvis i gang endnu
 R. Goldflimmer
og R. Späthlese der lige er sprunget ud
 Philadelphus aureus blomstrer nu og har den dejligste duft
Ærenpris/Veronica i staudebedet er tæt på blomstring samtidig med alle pæonerne
Roserne:
 A Whiter Shade of Pale bød velkommen med sin første blomst i år, den står ved skuret
 på pergolaen blomstrer Aloha
 Augusta Louise står i det kølige rosenbed
 Hermosa står i pavillionbedet
 det gør Jacqueline du Pré også
 i moreltræet lige inden for lågen var der to blomster
 i Rosenresli
 Wild Rover ved skuret lige inden for lågen
og her har vi pælen i det gyldne bed
nærbillede af Crownprincess Margareta og Teasing Georgia i pælen
Til slut vil jeg vise et fikspunkt i min have, jeg har ikke figurer som fikspunkt, som mange andre har, men derimod en acer for enden af stien mellem de to rosenbede :)
En solnedgang blev det også til, en dejlig dag er ved at være slut, det er mere anstrengende at have gæster i haven i 1½ time, end det er at gå i haven en hel dag :) Mon ikke også gæsterne er trætte og forhåbentlig glade for gode oplevelser.
God nat og god søndag
Lige en tilføjelse:
Heidi og hendes mand kommer herover for at se mine roser søndag d. 25.6. Hvis nogle af rosennørderne har lyst til at møde dem eller se mine roser, er I hjertelig velkomne.


35 kommentarer:

 1. Hej Lisbeth
  Nå så det er ikke kun mig der sidder og roder med indlæg, på denne tid af aftenen :)
  Fortryllende ny smuk header du har lavet, en skam at "en have på Samsø", ikke er så let at få øje på.
  Waw hvor ser din have fantastisk ud, jeg kan godt se det er længe siden jeg har været forbi og kigge. Tænk at du har så mange roser i blomst, her er ikke en eneste sprunget ud endnu.
  Godt alle dine gæster fik sig en oplevelse uden lige og selvfølgelig klarede Bents pergola ruske testen :).
  Jeg glæder mig helt vildt til at besøge jer og jeres fantastiske have lige om lidt. Det vil være hyggeligt, hvis er også er andre der har lyst til at besøge jeres paradis søndag d 25.6 :)
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. God morgen Heidi
   Nej det blev lidt sent med det indlæg, jeg kunne ikke løsrive mig ude fra, selvom jeg var træt. Jeg kan godt se, at teksten er svær at se, jeg har ikke så meget tid til at kigge på de og få det bedre, men en dag kommer det.
   Ja der er gang i roserne her, jeg kan se 5 udsprungne og valmuen her fra vinduet nu :)
   Ja Bents pergola er der ikke noget at sige på.
   Og jeg glæder mig til at se jer, vi kan jo håbe, at der kommer flere på besøg den dag I kommer.
   Knus

   Slet
 2. Det høres ut som en flott dag, og 37 stk. er da riktig mange å få på besøk! Så fin din valmue var. De har jeg prøvd å plante flere av, og først etter at jeg flyttet de i fjor ser det ut til at den ene kommer med en knopp. A Whiter Shade of Pale har utrolig nok overlevd her, og kommer med knopper nå! Det er en vakker rose.
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Det var en flot dag, vi var heldige med vejret. Ja 37 er ret mange, heldigvis var alle ikke lige spørgelystne. Ja valmuen er flot, der kan godt gå et par år, før de vil blomstre.
   Godt det er en succes med din rose, så den har overvintret, ja den er vakker.
   Klem

   Slet
 3. Hej Lisbeth!
  Det kan jag förstå, att dina besökare trivdes och njöt, av din fina trädgård. Fantastiska rhododendron, rosor och klematis.
  Ha det fint /Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marika
   Tak skal du have.
   Du må også have det fint.

   Slet
 4. Hej Lisbeth
  Ja selvfølgelig blev det er succes :-) og mon ikke vejret også var rigtig fint på det tidspunkt der var valgt for besøget hos dig. Her blev det ihvertilfald bedre og bedre som dagen gik. Når først man står ved nordbedet ja så er man solgt og nu går det så videre til Bents bygningsværk som også ser ud til at være et hit. Glæder mig også til at se det. At clematiserne blev beundret er der jo ikke noget at sige til og ja lidt sjovt at fynboer/odenseanere kommer til Samsø og så erfarer at planter er købt i "deres" Bilka :-)
  Wild Rover er endelig sprunget ud her og Rosenresli går jeg og venter på den er jo ny fra sidste år så den har jeg ikke set i blomst.
  Ja jeg tror gerne at du har været træt efter 1 1/2 time med 37 gæster i haven og en masse spørgsmål der skulle svares på men tænker at det har været en dejlig oplevelse alligevel.
  Så er det vidst ved at være sengetid.
  Ha en rigtig god søndag
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja det vidste jeg, at du ville sige. Det var et fantastisk vejr, der var fynboerne heldige. Ja nordbedet og Bents bygningsværk hænger fint sammen, det er en succes.
   Jeg kan godt huske, du købte Rosenresli sidste år, den er så fin og har en dejlig duft.
   Ja jeg var lidt træt, nattesøvnen havde også drillet, nu ikke på grund af gæsterne, men på grund af min nye header.
   Folk var vældig tilfredse.
   Ja det er da noget sent, du er gået i seng.
   Også god søndag til dig.
   Knus Lisbeth

   Slet
 5. Kære Lisbeth. Dejlig gennemgang af din fantastiske have, næsten som at kigge alle fynboerne over skulderen. Kan godt forstå, du var træt bagefter, med det udbud af spændende planter, vil der komme en mængde spørgsmål. Mon ikke mange er kommet hjem med en liste over ønske planter til egen have? Rigtig god søndag til jer begge. Knus Gerd.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Gerd
   Tak skal du have, ja det var måske lidt som at være der selv.
   Der var rigtig mange spørgsmål, så jeg var meget på. Der var flere, der skrev ned ja, så der har nok været en lang liste.
   Knus Lisbeth

   Slet
 6. Good morning dear Lisbeth,
  What a beautiful photo in your header.
  My compliments for showing 37 people around (so many people won't fit in my garden (fun). I am sure you had a lot of beauty to share with them.
  Have a wonderful day.
  Rosehugs Marijke

  SvarSlet
  Svar
  1. Good morning dear Marijke
   Thank you, I love it too.
   I have a lot of space in my garden, so it was ok, they liked what they saw :)
   Same to you
   Rosehugs Lisbeth

   Slet
 7. Selvfølgelig var besøget en succes, det kan da ikke være andet med den flotte have I har. Jeg er sikker på, at fynboerne har haft en skøn tur. Kan godt forstå, at du var træt, der har sikkert været mange spørgsmål :-). Skønne billeder :-). God søndag til jer. Kh Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Mette
   Ja det var heldigvis en succes, jeg tror også, at fynboerne var tilfredse, i hvert fald dem, der sagde det :) de spurgte meget, det var rigtig fint.
   Også god søndag til jer
   Kh Lisbeth

   Slet
 8. Kære Lisbeth
  Dejligt at havebesøget blev så vellykket, men det var jeg nu ikke et sekund i tvivl om 😊 Selv var jeg fuldstændig solgt fra Nordbedet og frem. Ikke noget at sige til, at du var træt bagefter, for der har sikkert været et utal af spørgsmål, og det er jo mange mennesker at forholde sig til over kort tid, og så havde du ovenikøbet været på tidligere på dagen. Superflot header - mon det var det, du havde gang i fredag aften? Vi havde overvejende en overskyet dag i går - lidt sol om morgenen og så igen fra kl. 18 - ser ud til at blive lidt det samme i dag, men lunere. Min Charles Dickens blomstrer også stadig - skøn farve 😊 Pudsigt med Bilkahistorien, men nu ved de, at de ønskede planter er tæt på 😊
  Rigtig dejlig søndag til dig og Bent!
  Knus Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda
   Ja det blev en succes, men det var jeg nu heller ikke nervøs for. Ja de fleste er heldigvis helt solgt :) Ja det var headeren, jeg var i gang med fredag aften, og det gik helt galt, så jeg sov ikke så godt om natten, heldigvis fik jeg det ordnet.
   Vi havde den fineste dag i går, sol det meste af tiden i hvert fald mens fynboerne var på øen. Ja Charles har en smuk farve både i rhodoen og i rosen :) Det er jo ikke sikkert Bilka har de clematis mere, det er maaaange år siden, jeg købte den. Det er ikke sikkert, den passer ind i CD´s sortiment ;)
   Også god søndag til jer.
   Knus Lisbeth

   Slet
 9. Hej Lisbeth
  Tillykke med et vellykket besøg!
  Det var ellers noget af et program de har været igennem!
  Jeg får ikke alle billederne igennem, men favorit roserne må vøre rosenresli og wildrover!

  Ha en dejlig søndag

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Tak for det, ja de må have været trætte, da de kom hjem, en tur på over 12 timer, men der er jo det med færgen.
   Nå ja du er jo i Sverige, sidste gang du var der gik det bedre. Jeg har lige set flere roser på Wild Rover.
   Tak i lige måde

   Slet
 10. Selvfølgelig blev det en succes! Der er jo mange planter at beundre hos dig og meget at tale om:-)

  SvarSlet
 11. Tak for en dejlig tur gennem din have Lisbeth. Det er jo 5 år siden vi besøgte jer, så der er sket rigtig meget.Vi har altid et stramt program her fra nu og en måned frem, men vil så gerne nå til Samsø i år.Hilsen Ulla.

  SvarSlet
  Svar
  1. Selv tak Ulla
   Ja det er snart længe siden, I var her sidst. Jeg kender godt det med tiden. I er hjertelig velkomne her, jeg tænker på, om I måske skal vente til rosernes 2. blomstring sidst i august først i september, når I nu ikke har tid den næste måned. Så er der da lidt at kigge på igen.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 12. Sikken et program, både for dig og dine gæster. En vis træthed er på sin plads, men der kan du jo heldigvis rekreere dig i dit lille paradis.
  Et dejligt billede du har valgt som top på din blog!

  God søndag!
  Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja der var gang i den, jeg kunne godt mærke det, jeg er jo ikke 25 længere :) Ja det er nu ikke meget tid, jeg har til at rekreere mig her, men jeg nyder det alligevel.
   Tak skal du have
   Også god søndag til dig.
   Lisbeth

   Slet
 13. Anne-Grethe Barslund11. juni 2017 kl. 13.02

  Hej Lisbeth.
  På Havselskabet, Odense afdelingens vegne, vil jeg gerne sige tak for en dejlig oplevelse i din have.

  Alle var fulde af beundring over din dejlige have.

  Også Rosenhaven og Permahaven gjorde lykke. De er jo forskellige på hver sin måde, og jeg tror, at alle fik gode ideer med sig hjem til deres egne haver.

  Mange havde aldrig hørt om en permahave før og hvad konceptet står for.

  Det var et lidt stramt program, som vi havde, men det var en dejlig tur og vi fik alle et godt indtryk af Samsø, og nogle vil nok komme tilbage på et tidspunkt.

  Alle gav udtryk for, at det havde været en dejlig dag og noget af en tur, vi havde fået arrangeret, og det var et fantastisk vejr efter alle regnvejrsdagene.

  Hvis det er i orden, så vil jeg sende linket til Marie-Louise Paustian, så hun kan vedhæfte det, når hun sender nyhedsbrev ud næste gang.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne-Grethe
   Selv tak da, dejligt at høre at alle var tilfredse med turen, og at alle tre haver gjorde lykke på hver deres måde. Forskellige er de i hvert fald. Cecil er god til at fortælle og fange folk, så lærer man lidt om permahaver.
   Jeg ved i hvert fald en, der kommer igen til sommer.
   Heldigvis kom I i solskin og ikke dagen før i regnvejr, så er det ikke sikkert, det havde været helt så vellykket.
   Det er helt i orden at sende linket til Marie-Louise Paustian. Hvis du kan få hende til at tilføje, at den fuglekasse, folk var så interesserede i er til mursejlere, så tror jeg mange vil være glade. Det var i hvert fald noget flere diskuterede.
   Hilsen og tak for besøget
   Lisbeth

   Slet
 14. Anne-Grethe Barslund11. juni 2017 kl. 13.08

  Hej igen.
  Fik ikke skrevet

  Hilsen og god søndag
  Anne-Grethe

  til dig.

  SvarSlet
 15. Det lyder da som en gedigen succes selv som sidste etape på en pakket tur. Jeg var lige ved at bliver nervøs for, at du overvejede at skifte aceren ud med en englefigur:-}

  SvarSlet
  Svar
  1. Hovsa, jeg glemte at spørge, om du har fået en invitation fra Haveselskabet til d. 21. juni?

   Slet
  2. Hej Marie
   Ja det var det heldigvis også, jeg var også lidt bekymret for, at de var blevet trætte på det tidspunkt, men så livede de i hvert fald ud. Nej ingen engle eller havenisser her :) du forstod godt, hvad jeg mente.
   Jo jo jeg har også fået en invitation og takket nej til den. Det vil jeg ikke bruge en dag på. Det er Tim Skovrup, der har provokeret dem :)

   Slet
 16. Godt det blev en succes Lisbet og du har i den grad også noget godt at byde på.

  God søndag
  Charlotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Charlotte
   Ja det er jeg også glad for, der er meget at se her ja.
   Tak i lige måde
   Lisbeth

   Slet
 17. Hej Lisbeth. Selvfølgelig fik dine havegæster en stor oplevelse hos dig:) Din have er noget helt særligt, synes jeg, både indretningsmæssigt, men også plantemæssigt, hvor der er stor variation og mange spændende imellem. Jeg synes, det er godt gået at du kan passe hele den have så flot, som du gør.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Birgitte
   Ja det gjorde de :) Der er mange, som slet ikke kender de planter, jeg viser dem, det overrasker. Jeg gør, hvad jeg kan for at passe haven, men ukrudtet sniger sig ind på mig :)

   Slet