onsdag den 7. juni 2017

Endelig regn


Skønt det så sådan ud i aftes, fik vi kun 5 mm.
heldigvis begyndte det igen over middag i dag, så nu har vi fået 13 mm på et døgn. Der kommer jævnligt byger, så måske når vi 20, hvis vi er heldige.
planterne er glade for vandet, Gunneraen er vokset helt vildt.
Der er gang i mange clematis
 Fair Rosemond, billedet er taget lige da regnen startede i aftes
 Marjorie
 Multiblue
Nelly Moser
 der gror digitalis, denne er lidt speciel
disse er mere almindelige
I formiddags var det tørvejr, derfor nåede jeg at luge i stenbedet i den store have
 der fandt jeg Geranium pratense flore pleno
og denne hilsen fra Heidi, Kongelys/Verbascum, det er også snart længe siden, jeg har hørt fra dig :)

De første Hemerocallis blomstrer på livet løs
Der er også gang i mange rhodoer endnu
 R. Creamy Chiffon har blomstret i over en måned
 R. Fastuosum flore plenum
 R. Geisha Lilac
 R. Goldflimmer har flot løv, den er lige startet blomstringen
 R. Mogambo
 R. Polarnacht er ved at falde nu, men der var lige et enkelt godt billede mere i den i går
En ny er startet R. Satsup Sunrise
Efter regnen bliver der nok at se til med at plukke visne blomster af, det var for vådt i eftermiddags.
 R. Alexis sammen med R. imbricatum
R. Tamarindos
Roserne er rigtigt ved at komme i gang:
 Aquarelle
 Buff Beauty
 Giscard d´estaing
 Kronprinsesse Mary
 Mary Rose
 Persian Mystery
 Susan William Ellis
Roserne på den gyldne pæl er også startet, Kronprinsesse Margareta og Teasing Georgia
Slut for denne gang, jeg håber, I har fået en masse regn.
God aften

30 kommentarer:

 1. Hej Lisbeth. Du kan tro, at vi har fået regn, det står ned i lårfede stråler og har gjort det næsten hele dagen. Det er rigtig godt for planterne! Jeg er vildt imponeret over dine roser, jeg synes ikke de var ret meget længere fremme end mine, da jeg var på besøg og nu blomstrer så mange! Her hos mig er der endnu ingen i blomst, men der er rigtig mange knopper, så det varer nok ikke længe. Jeg er også noget forundret over, at du allerede har dagliljer i blomst - er det en speciel tidlig sort? Mine har slet ikke knopper endnu.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Birgitte
   Ja jeg har bemærket, at Nordjylland og København har været særligt heldige med regn. Jeg håber også på mere her, vi kan sagtens bruge meget mere. Ja pludselig har roserne fået travlt, så der sker noget fra morgen til aften. Dagliljerne er en tidlig sort, inden længe er de færdige med at blomstre.

   Slet
 2. Hej Lisbeth

  19mm inat og 4mm idag, så det er helt ok:)
  Har du iøvrigt Rhododendron calendulaceum?
  Aquarelle blev dagens rose

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja I er heldige, og I fik også forleden.
   Ja jeg har calendulaceum, men den blomstrer ikke endnu, den er tæt på.
   Aquarelle er jeg også glad for, jeg kan se den herinde fra :)
   Tak i lige måde

   Slet
 3. Kære Lisbeth
  Har lige været ude og tjekke - 2,9 mm, og det regner stadig - jeg er lykkelig 😊 Fantastisk at se, hvordan planterne har ranket ryggen og ligefrem strutter. Er så glad for, at jeg fik gødet roserne i går, inden regnen kom - for en gangs skyld udviste jeg rettidig omhu, hvad det angår 😊 Dejligt, at du lige fik tid til at rense bed, inden regnen ramte jer. Her har kongelys violetta bredt sig til flere bede, og det er yderst velkomment 😊 Er det ikke tidligt, du har blomst i Hemerocallis? Her er de i så fald langt bagud. Dejligt med alle de roser, der er kommet flot afsted hos dig - det er bare den skønneste tid, vi har i vente 😊 Fandt en helt perfekt firedelt blomst i min lille, nye Mme Auguste Charles - den faldt jeg helt i svime over 😍
  Også rigtig dejlig aften til dig!
  Knus Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda
   Jeg håber da, du har fået mere end 2,9 mm, det er ikke meget, men ja dejligt vi får noget. Planterne er så glade, godt du fik gødet roserne i går. Ja kongelys må gerne brede sig her også. Det er tidligt blomstrende hemerocallis, de er snart færdige med at blomstre.
   Min Auguste Charles er ikke i gang endnu, den er meget smuk.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 4. Det var selvfølgelig 29 mm 😊

  SvarSlet
 5. Hej Lisbeth
  Ja endelig. Tænk at man kan være glad for regnvejr :-) ja ordet havetosser er vidst brugbart her 😀 Jeg satser også på mere det er ihvertilfald gråt nok til det. Bare den blæst så ville stoppe. Sådan nogle spættede digitalis har jeg også. Tror de kommer af at jeg for nogle år siden såede en der hedder Pams Choise. Det er dog lidt forskelligt hvor spættede de er. I år ser det ikke ud til at jeg har nogle der er helt hvide. Det svinger lidt fra år til år. På dagliljer er du foran. Den tidlige gul har jeg også men den er stadig kun i knop. Den anden er måske en af dem jeg fik et stykke af da den har store farvevisende knopper som ligner.
  Idag er jeg da forkælet med mange Rhodoer i blå nuancer 😍 Ja Aquarelle vil jeg også kåre til dagens rose.
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja når man er havenørd og planterne hænger, så betyder regn rigtig meget. Lige så meget til, så begynder det at hjælpe :) Jeg synes ikke, jeg har haft den digitalis før, kan jeg have fået den fra dig? Jeg har mange hvide, hvis du mangler. Ja det kan være, jeg har vist købt en til plantemarked en gang, det må være den tidlige.
   Ja du har fået rhodoer i mange blå farver i dag :)
   Aquarelle er rigtig fin, nu er det for mørkt til at jeg kan se den her inde fra. Og dog jeg kan se den, den lyser i mørket :)
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
  2. Det kan da sagtens være at der har været frø med i en potte herfra. De hvide har jeg gerne hvert andet år. det er noget rod med de to-årige. Må se om jeg kan huske at gemme frø så jeg kan få sået så jeg har nogle hvert år.

   Slet
  3. Jeg lader dem passe sig selv, det går meget godt, bortset fra at de sår sig selv alt for meget rundt om. Cecil modtager gerne af dem :)

   Slet
 6. 13 mm hos deg høres mye ut! Så bra at du fikk så mye på en gang. Her har vi fått 45 mm siden i går, men det er mer normalt her. Vi behøver ikke å vanne på en stund ;)
  Flotte roser!
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja når man er vant til ikke så meget regn, er man glad for lidt, men 45 mm ville jeg have været mere glad for. Så behøver I ikke at vande nej :)
   Tak for det.
   Klem

   Slet
 7. Sikke mange roser der blomstrer hos dig,hos mig blomstrer ingen endnu. Mon ikke regnen sætter gang i blomstringen. Det blev til 12 mm her, og det ser ud til, der kommer mere.. Det må gerne fortsætte. Regnvejr er en velsignelse.
  Hilsen fra Mette.

  SvarSlet
  Svar
  1. God morgen Mette
   Ja nu er roserne så småt ved at være i gang, jeg er jo også lidt sydligere end dig, hvor bor du egentlig helt nøjagtig? Fynboerne er meget længere fremme med deres roser. Nogle af os bliver snydt med regnen, mange har fået meget mere end os, vi fik 3 i nat, så nu er vi da oppe på 16 mm ialt. Har I fået i nat? Ja når det er så tørt er det en velsignelse, men det er blæsten ikke :(
   Hilsen Lisbeth

   Slet
  2. https://www.oekologi.dk/oekohaver/12.html
   Det ligger i nærheden af Tirstrup. Tirstrup får mere regn end mig, det er noget med eng og bakke, som får skylag til at deles. Heldigvis er der læ i min lille have med mange træer. Når du læser link, kan du nok forstå, jeg måtte finde ud af, om det er rigtigt, jeg har flere end 100 forskellige træer i haven. Eller det bare var lyv, jeg havde slynget ud:-)
   Du har jo på min blog vundet en fri haverundvisning med kaffe og kage :-), så du kan bare komme til hver en tid.

   Slet
  3. Ja men godt at vide, hvor du bor, hvis jeg nu skal gøre brug af min præmie :) Jeg må kigge på linket. Du ved jo, at jeg går og venter på, at du skal komme her :) Hvad med et rosenblogtræf har du ikke lyst til det?

   Slet
  4. Jeg vil forfærdelig gerne møde din have, hundene og dig, roserne og alle de andre planter. Færge og hav og længere udflugt er grunden til, jeg ikke har været der allerede.

   Slet
  5. Det forstår jeg godt, det er jo en længere udflugt, men færgen er stor og tager kun en time. Jeg kan hente dig på havnen.
   Jeg sendte linket om din have videre til Cecil, jeg tror, hun var interesseret. Måske får hun tid til efteråret :)

   Slet
 8. God morgen Fru Høneballe
  Åhh ja endelig regn der vil noget, mens andre har fået har det også bare feset rundt om os, det er vist noget med de to åer tæt ved os. Hvor meget vi har fået ved jeg ikke, men det ses tydeligt på både planter og græs, og mine indvendige vinduer, for endelig blev der tid til at ofre dem lidt opmærksomhed;-)
  Det er altså imponerende med alle de roser du har i blomst. Min wild rover viser farve her til morgen, en underlig lille deform blomst.
  Ha en skøn dag
  Masser af gode hilsner/tanker og knus fra Fru Nielsen og hund;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. God morgen fru Nielsen
   Ja det er underligt, at nogle af os næsten ikke får regn, det er faktisk en hel del af dem, jeg kender på bloggene, men nu kom det altså også til os, men stadig ikke nær så meget som mange andre steder.
   De første blomster i roserne er ofte noget deforme, heldigvis bliver det bedre.
   Tak i lige måde
   Jeg sender hilsner og knus tilbage til fru Nielsen og hund :)
   fra fru Høneballe og hunde :)))

   Slet
  2. :-)))))) :-))))) masser af smil :-)))

   Slet
  3. Ja så kom smilet også frem her :)))))

   Slet
 9. Good morning dear Lisbeth,
  Wonderful to see what is blooming in your garden!
  The rain we've got was so welcome overhere. What I was not so happy about was the storm over the last two days.
  Have a wonderful day.
  Rosehugs Marijke

  SvarSlet
  Svar
  1. Good morning dear Marijke
   Yes now the roses are startet here too.
   The rain is nice, but not the storme, it is the same here.
   Same to you
   Rosehugs Lisbeth

   Slet
 10. Hej Lisbeth.Et lille pip fra mig.Dejlige billeder fra din have.Og jeg tror vi alle fik godt med regn i går.Men hagl bryder planterne ikke om.
  Synes også mine 14 rhodoer har været rigtig flotte i år.Men de er ved at være på retur.
  Men flot med så mange rose ri blomst.Her er der også gang i 4-5 stk.
  Kan jo læse at i have en dejlig dag i Kolding.
  Og ville da rigtig godt have været med.Men må jo passe på mine ben der skal have to nye knæ.
  Rigtig god dag Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Det var dejligt med et pip fra dig. Nej hagl er ikke godt for planterne, I fik nok noget mere regn end vi gjorde, vi har fået 16 mm i alt. Godt du også har gang i roserne og har nydt godt af rhodoerne. Jeg er i fuld gang med at pille det visne af, der kommer en busfuld på lørdag, så der er nok at se til.
   Jeg blev skuffet, da jeg hørte, at du ikke var med, det var synd, du ville sikkert gerne. Jeg læste hos Ulla, at du skal have nye knæ, godt det kan lade sig gøre, men ikke så sjovt at tænke på.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 11. Hej Lisbeth. Hvor er der alså mange skønne blomster i jeres have,det er så inspirerende og fryder øjet. her hos os er det meget tørt så her kom regne lige tilpas, skøn at se når haven er "nyvasket". Det er en smuk blomst din Kongelys/Verbascum, den må jeg vist læse mere om . Jeg ønsker dig en dejlig dag i have. Hygge herfra Leila

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Leila
   Ja det er der, der er rigtig mange blomster nu, og der kommer flere. Her har også været meget tørt og bliver det igen, hvis vi ikke får mere regn nu. Den blæst tørrer ud. Ja Kongelys er en fin blomst. Tak i lige måde Leila.

   Slet