torsdag den 12. januar 2017

Hortensia

kommer dette indlæg til at handle om. Men det kommer også til at handle om det at blogge. For nogle år siden var vi mange bloggere, rigtig mange. Desværre er der ikke så mange tilbage, det er trist, en del er gået over til Instagram, facebook eller Pinterest. Jeg er på facebook, det har jeg rigeligt i sammen med bloggen,  jeg har ikke tænkt mig at lave om på mine daglige indlæg her på bloggen. Om vinteren bruger jeg arkiverne meget, men forsøger også så vidt muligt at have aktuelle billeder, det kan dog glippe på grund af vejret. Så jeg er også stadig med, se evt. her hvis du vil vide, hvorfor jeg skriver sådan i dag.
Det har været en kold dag, men solen var fremme, så jeg fik lidt billeder, her er det kejserbusken.
Cameliaen har problemer med kulden, blomsterne springer ikke rigtigt ud.
Hortensia er en pryd det meste af året, se bare billederne fra i dag:

når solen skinner i de visne blomsterstande er de stadig smukke. Jeg har også en tørret buket i en vase herinde.
 og her
på en sommerdag
Jeg har mange forskellige, men ikke navne på dem alle:
 Pinky Winky
 også her
og her
 her er det Vanille Fraise

Jeg fik hjælp af Karsten, han er en knag til at finde navne på planter, Hydrangea Hubergine


 Annabelle
også her
 Hydrangea macrophylla Ayesha, nogen kalder den popcornshortensia
den får smukt løv om efteråret, men løvet kan slet ikke tåle frost, efter den første nattefrost klasker den helt sammen
 Hydrangea serrata Bluebird
 Egebladet Hortensia/Hydrangea quercifolia
 løvet skifter farve i en uendelighed
 Limelight
stor og smuk, der er tre buske sammen
 Hydrangea Pink Percussion
 Vanille Fraise
 også her, så smuk
Hydrangea aspera Villosa
Til slut et billede fra i dag af den smukke R. Hansel i solen, bemærk hvor indumentet skinner.
Det var alt for i dag, jeg håber, I følte jer underholdt :)
Fortsat god aften

31 kommentarer:

 1. Hej Lisbeth

  Ja, jeg har fått diskusjonen med meg via Marie sin blogg, og vi som blogger må jo bare fortsette. Jeg liker ikke utviklingen, og den er helt maken her i Norge. Folk skylder på at de har ikke tid til å blogge. Fb og instagram er de som har tatt over dessverre. Men fra mitt synspunkt så kan de forskjellige sosiale medier ikke sammenlignes med bloggen. Den er et oppslagsverk og helt uvurdelig for meg i hvertfall.
  Nydelige hortensia du har, og den mørke uten navn skulle jeg så gjerne visst navnet på :)
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja jeg har set diskussionen, det er åbenbart generelt, at folk står af igen, så må de det, vi andre fortsætter og holder kontakten. Jeg har lært meget på bloggene rundt omkring, det vil være et savn, hvis vi ikke har dem.
   Det er jo derfor, jeg så gerne vil have navnet på den hortensia, fordi jeg ved, at du gerne vil have den :)
   Klem

   Slet
 2. Nu tæller jeg jo ikke med, da jeg ikke har nogen blog. Men jeg har virkelig meget glæde ved at følge I andres indlæg, som kan findes tilbage til, hvis noget lige skal opfriskes. Facebook er så flygtigt som et glittet ugeblad: man kigger og bladrer en side frem og det forrige er væk!
  Hvis du vil have lavet nogle planter af den navnløse hortensie, så send en håndfuld grene, så skal jeg lave dem til dig.
  Hilsen
  Anne Marie

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne Marie
   Din mening tæller skam også, selvom du ikke har en blog. Du har helt ret i dine betragtninger om facebook, det forsvinder hurtigt igen.
   Tak det var et godt tilbud, men mon ikke jeg kan selv, jeg har slet ikke tænkt på det. Den store lyserøde har jeg selv lavet aflæggere af, det ser ud som om, der er liv i dem, jeg har bare stukket dem i jorden. Hortensia er vist ret nemme. Hvornår på året er det bedst?
   Hilsen
   Lisbeth

   Slet
 3. Hej Lisbeth

  Det var da et fint tilbud fra Anne Marie!
  Kunne det være "Hovaria Hobergine"? den er jo vildt variabel:
  Antique pink If you have calciferous soil, apply no alum but provide a lot of shade;
  Claret red If you have calciferous soil, apply no alum but provide a lot of light;
  Violet If you have acid soil, apply alum and provide some shade;
  Aubergine/purple If you have acid soil, apply alum and provide a lot of light.

  Nå gad vide hvordan dette ser ud.
  Her er et link istedet:
  http://www.hovaria.com/english/varieties/hobergineen.html

  Alletiders med dette arts-tema!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja jeg får mange fine tilbud fra Anne Marie, men denne gang prøver jeg selv. Jeg vil lige google det du har skrevet her, der var en masse engelsk i hvert fald. Tak for link.
   Godt du kan lide arts-temaerne, de fortsætter :)
   Tak i lige måde

   Slet
  2. Tak for link, jeg tror bestemt du har ret.

   Slet
  3. Ja, takk for link. Ja, det tror jeg også, for fargen ligner veldig!

   Slet
 4. Du kan stikke dem i jorden et skygget sted nu.De kan beskyttes mod frost med lidt gran eller blade. En potte over kan også bruges. De er ofte med rod i august.
  Held og lykke.
  Anne Marie

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er det, jeg har gjort med den lyserøde, det virkede fint, så det vil jeg da prøve med denne her.
   Tak for det og tak for svar.
   Lisbeth

   Slet
 5. Hej Lisbeth
  Det er jo nok med blogs som med så meget andet nogle holder ved og andre gearer lidt ned og måske stopper helt da der er andre ting i hverdagen der tager focus. Måske nogle har et stort arbejdspres og evt små børn. Jeg syntes at have lagt mærke til at det mest et de yngre bloggere der ikke er så aktive mere. Der er da heldigvis stadig mange der holder gang i bloggeriet til glæde for bla sådan nogle som mig der mest bare læser med og smider en kommentar i ny og næ. Din blog var den første jeg stødte på i bloguniverset da jeg fant ud af at et sådan fandtes (læste med et stykke tid inden jeg turde lægge en kommentar) og at jeg så også har lært dig og Bent at kende personligt gør jo at næsten uanset hvad ja så skal jeg nå at lægge en kommentar hos dig.
  Nå men nu til dagens plante. Hortensia er en fantastisk plante som jo findes i mange afskygninger. Lidt misundelig kan jeg sagtens blive når du viser så mange flotte eksemplarer men i min lille have er der jo begrænsninger. En egebladet skal jeg se om jeg ikke kan få presset ind på et tidspunkt.
  Her har solen skinnet en del idag og vinden har stille og roligt lagt sig. Det er dejligt selv om der stadig skal godt med tøj på når man bevæger sig ud.
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja det tror jeg, at du har ret i. Det er nu også ofte nogle på din alder, som starter en blog op og så alligevel ikke rigtig synes, de har tid til det. Hos mig lægger du ikke en kommentar i ny og næ, nej du er bare den mest trofaste, det er jeg glad for.
   Hortensia er en fantastisk plante ja, synd du ikke har plads til flere, men jeg kan godt forstå, du vil lave plads til en egebladet, den er fantastisk.
   Ja solen har også skinnet her, men vinden har været hård, også da vi gik aften hunde tur :) Men nu har den også lagt sig her, det er rart, for koldt er det godt nok.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 6. Hvis den dag kommer, hvor blogverdenen afgår ved døden (det tror jeg nu ikke kommer til at ske) så er det ikke FB og Instagram, der får "æren" af mit besøg, men medlemsforaerne i de klubber, jeg er medlem af.
  Jeg har det med hortensia som med roser, at jeg tænker, at dem har jeg nok af, men så falder jeg alligevel en gang imellem i, når jeg ser en skønhed i virkelighedens verden.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Nej det tror jeg heller ikke, men jeg forstår godt, at du hellere vil besøge medlemsforaerne i stedet for de to sociale flygtige medier.
   Jeg har mange hortensiaer, og der skal også komme en helt særlig for at jeg køber flere af dem. Den mørke kan jeg tilsyneladende bare lave nogle stykker af.

   Slet
 7. Interessant diskussion... nu har jeg lagt en lang kommentar på Henriks blog - Den franske have... så her vil jeg blot nøjes med at sige som Anne.
  Og så nød jeg de super smukke hortensia. Den egebladede høster berettiget mange kommentarer.
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja det er en interessant diskussion, godt du også har lagt en kommentar hos Henrik, det er fint :)
   Ja den egebladede er rigtig fin.
   Knus

   Slet
 8. Hej Lisbeth. Nå det ser ud til hver gang jeg skriver lidt så kigger mange forbi, og når man pirker lidt, så er der liv. Jeg håber nu ikke det opfattes som om jeg indkalder til begravelse, men en oprigtig bekymring den har jeg. Selv og du og jeg blogger helt forskelligt, så skal du vide jeg næsten altid kommer forbi her. Jeg kommer for de dejlige sommerbilleder, og måske jeg støder på en plante til havens ønskeliste. Det er vigtigt vi fastholder vores egen stil, og plejer den. Men vi skal også huske hvad det er vi kan, det er at formidle haveglæde, eller som jeg oversætter det passion. Det kræver tid og lyst. det ved jeg, se bare det gik en måned imellem mit sidste indlæg.
  Venligst
  HEnrik

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Henrik
   Tak for ros til titelbilledet, det er lige til at gå ind i og drømme om sommeren :)
   Det er jo klart, at jo mere man blogger, jo flere kigger forbi, men du har meget andet at se til, til gengæld får du mange kommentarer, når der så kommer nyt fra dig. Det er også spændende at følge med i opbygningen af din have og ikke mindst jeres hus. Jeg tror, at mange kommer for at se mine sommerbilleder, og at mange får noget på ønskelisten, så ja på min egen måde formidler jeg haveglæden/passionen, for du har ret en passion er det. Det har jeg hørt fra flere ikke haveelskere, som har været på besøg med en havenørdet ægtefælle :) Men det kræver tid og lyst, jeg tager mig tiden, lysten er der.
   Lisbeth

   Slet
 9. NB, fantastisk flot titelbillede

  SvarSlet
 10. Go morgen Lisbeth!
  Det er godt du blogger, og jeg vil også tro at din blog var den første jeg kommenterede på tilbage i 2013:-) Så jeg hænger ved, om end jeg godt ville få kommenteret lidt mere-men i tiden er der en del andet der rykker.
  Det er et par interessante indlæg begge herrerne har lavet, og med gode kommentarer-det sætter lidt refleksioner i gang!

  Nu kan jeg sidde og ærgre mig over at jeg ikke søgte lidt mere på hortensiaerne da jeg anlagde et par bede i efteråret-men de var så billige at de nærmest selv sprang i kurven;-)
  Ha en god dag
  Krammer og masser af hilsner fra Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. God morgen Anette
   Tak skal du have, ja det skal nok passe, at jeg var en af de første, du kommenterede ved, tænk at det er så længe siden :) Jeg ved du hænger ved, det glæder mig, jeg ved også, at du har mange andre gøremål, så du kommenterer ikke hver gang, det er helt fint.
   Det er helt sikkert godt af blive puffet lidt til, som vi blev af de to herrer.

   Ja der er mange skønne hortensia, men du fik da den egebladede. Der findes mange billige hortensia, de er jo også fine, men du skal nok anskaffe dig nogle af de hvide, tænker jeg :)
   Jeg glæder mig til at se dit nye indlæg :)
   Krammer
   Lisbeth

   Slet
 11. Opening your blog is for me a fantastic start of the day.
  Your flowerphoto's make me happy. Last night I woke up and had a wonderful vieuw at my little garden . A lovely blanked of snow but now it's raining and very strong winds are forecasted. Time for me to stay inside today.
  I wish you a beautiful day.
  Rosehugs

  SvarSlet
  Svar
  1. Hello Marijke
   I am so glad to her that, I love to make you and many other people happy :)
   So nice with a little bit of snow, we have frost in our garden today, I hope for beautyful pictures to dag.
   Same to you
   Rosehugs

   Slet
 12. Man skrive jo ikke blog for andres skyld :) men fordi man har noget man gerne vil fortælle til dem der vælger til :) jeg syntes man skal være sig selv på bloggen :)
  Kh
  Marianne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marianne
   Jo jeg er en af de mærkelige, som lige så meget skriver for andre som for mig selv, men kommentarerne fra andre havebloggere holder mig i gang :) Jeg kan vist kun finde ud af at være mig selv :)
   Kh Lisbeth

   Slet
 13. Hej Lisbeth,
  Pinky Winky kom her i haven pga haveblogs. Der var stor debat for en del år siden om den. Så blogland frister og glæder. Jeg ser for det meste ind, og nyder dine skønne billeder. Min blog er dokumentation af året som gik og mulighed for at se tilbage til en have der var og kommer til. Faktisk er hvert år mit indlæg om gule planter i haven et meget besøgt indlæg i foråret. Det blev lavet i 2012 og kan se at hvert år kommer det frem med mange visninger. Jeg tror at blogs kan inspirer og ligefrem være med til styrke vores allesammens interesse i udeliv. Du gør ihvertfald et mesterstykke i at vise hvor meget have betyder og glæder til gavn for os alle. God weekend til Bent og dig. kh Anne Hvor har du mange Hortensiaer:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Det gjorde den også her, jeg læste om den hos Hanne i haven, jeg tror, jeg nåede at købe den, før hun gik bort. Dejligt du kigger ind, jeg ved jo du har travlt, men du er alligevel flink til at kommentere. Spændende at indlægget med dine gule planter er et af de mest læste.
   Tak skal du have for ros og god weekend til dig.
   Kh Lisbeth
   Ja dem har jeg også mange af :)

   Slet
 14. Hei Lisbeth! For all del, fortsett å blogge! Jeg leser kanskje ikke alle innleggene dine, men de fleste får jeg med meg. I høst hadde jeg en lang bloggpause, mest fordi hjorten spiste opp det meste i hagen på sensommeren. Jeg deler blogginnleggene mine på siden min Lykkelig i hagen på fsce book, der når jeg en del lesere som ikke aktivt leter etter hageblogger. Instagram bruker jeg til å dele bilder, men tankene rundt og kosen med hagearbeidet må deles med ord, synes jeg. Ønsker meg ofte flere lesere på bloggen, men et knippe faste lesere som kommenterer er en stor glede for meg! Ha en fin vinterhelg! Klem fra Anne-Kristin

  SvarSlet
  Svar
  1. Du kan tro, jeg fortsætter med at blogge. Jeg har lige sat dig på min blogliste, måske er der flere, der får øje på dig nu. Vi vil gerne have flere læsere ja. Hvor er det ærgerligt med hjortene, jeg kender problemet fra haven her også, vi har fået den hegnet ind, nu kommer de ikke ind mere. Du må også have en fin vinterhelg.
   Klem

   Slet
 15. Tänker att blogg, insta, FB mfl har olika syften. Men många vill att det ska vara snabbt och kanske framförallt enkelt, kräva lite engagemang. Jag har läst ett par bloggare i Sverige som tycker de får för lite kommentarer och därför funderar på att sluta. Men jag noterar att de själva knappast kommenterar.

  Jag diskuterade med en webbutvecklare i höstas om min blogg. Hennes råd - skriv ner syftet med din blogg. Varför bloggar du? Jag tycker om att skriva, jag vill ha ett forum att skriva i.. Så jag kommer fortsätta som det känns. Men jag tror att många som börjar blogga inte har så klart för sig vad det innebär, tror att de snabbt med liten insats blir kända och i förlängningen kan tjäna pengar... Det har varit min erfarenhet när jag skrapat lite på ytan. De som håller i är upplever jag som djupare i sitt trädgårdsintresse.

  Det var några reflektioner :) Carina

  SvarSlet
 16. Hej Carina
  Jeg har lige kigget ind til dig, du er en af de heldige, som får mange kommentarer, sikkert fordi du også lægger mange selv. Jeg har lige sat dig på min blogrulle.
  Jeg har det som dig, jeg kan også godt lide at skrive og at tage billeder, derfor blogger jeg.
  Jeg er helt enig i dine reflektioner :)
  Tak for dem / Lisbeth

  SvarSlet