tirsdag den 10. januar 2017

Clematis gruppe 3

Som Marie skriver, er der ikke meget ved at komme ud i disse dagen, men jeg vovede mig ud en times tid i eftermiddag, det var da ok, bortset fra at jeg frøs på fingrene.
 lyngen blomstrer på livet løs
 og der er stadig liv i Burgundy Ice
og i The Poets Wife, men ellers er der ikke så meget spændende derude. Det er da også ganske godt klaret af de to roser her d. 10. januar.
Clematis gruppe 3 (som skal beskæres ned til 20-25 cm her i vinter, inden 1. marts.) Hvis du ikke ved, om de hører til gruppe tre, kan du evt. kigge på, hvornår de blomstrer. Normalt blomstrer gruppe 3 først efter eller tæt på 1. juli, så læg mærke til, hvornår de forskellige blomstrer.
 Cl. Jackmanii er min ældste
og flittigste clematis
Princess Diana fik jeg foræret sidste år, ja jeg fik faktisk to, den ene visnede ned, men heldigvis ser den frisk ud nu. Den anden fik jeg af Linda Borg, mon ikke der kommer flere blomster i år.
 Julia Correvon har jeg to steder i haven
her er den op af tulipantræet
her er Niobe
også her
 Margaret Hunt  gror op i kejsertræet
Blue Angel blomstrer i en ungarsk syren
 Comtesse de Bouchaud gror op i moreltræet, det er den god til.
  Her er en helt ny Viorna Elf, købt her
Cl. viticella Huldine har jeg haft en del år, forrige år blomstrede den ikke, men den kom igen i 2016, den ender altid i toppen af et paradisæbletræ.
Clematis Justa har små fine blomster og gror også op i et paradisæbletræ
 Mon Amour har taget godt fat, den gror op i et fyrretræ.
 Pink Fantasy gror op i et paradisæbletræ
 Cl. viticella Polish Spirit har langt om længe fået fat, den blomstrede sent.
 Cl. purpurea plena Elegans har også langt om længe fået godt ved
den gror op af rionettet sammen med cl. Piilu
 Rouge Cardina
 fik jeg foræret af Tina, da de var på havebesøg forrige år. Desværre har den ikke fået tildelt et træ, så jeg må nok have et stativ til den.
 Sunny Sky gror op i den store vandgran i udkanten af skoven
 Södertälje er på vej op i æbletræet, der er alligevel ingen æbler på, til gengæld klarer den sig godt.
Cl. texensis Radiance
 og her på vej op i kronen
og Warszawska Nike
 Etoile de Violett,
den og Multi Blue deles om pladsen
og endelig har det lykkedes mig at få gang i en Tangutica også kaldet Guldclematis, den har været svær for mig, jeg har haft flere eksemplarer, nu håber jeg, at den er godt i vækst.
Det var alt om mine clematis, mange har vist interesse for dem, en hel del har kigget med, det er dejligt.
Så må vi se, hvad jeg finder på i morgen. Fortsat god aften.

20 kommentarer:

 1. Kære Lisbeth
  Nej, det har bestemt ikke været opløftende at være ude i dag - faktisk blev det aldrig rigtig lyst her, og regn kom der også en del af. Utroligt, at der stadig er roser i din have på nuværende tidspunkt - det ender jo med, at du har roser året rundt :) Hvor er det bare opløftende med de dejlige billeder af dine gruppe 3 clematis, som jeg synes er lidt nemmere at have med at gøre en gruppe to. Jeg har også plantet Tangutica i efteråret og er meget spændt på, om den tager fat - synes ikke, det så alt for lovende ud. Også Julia Correvon og Jackmanii er klare favoritter her, selvom de ikke er så store endnu, men din Jackmanii er nu også et pragteksemplar :) Dejligt, at din Princess Diana trives - min Princess Kate afgik vist ved en for tidlig død i september, men Queenmother så ud til at klare sig. Viorna Elf er så yndig - du vidste nok på forhånd, at der var brug for et link :) Tak for dejlige clematisindlæg og fortsat god aften!
  Knus Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda
   Nej det har det ikke, men så må vi blive inde. Ja jeg blev også overrasket, da jeg så, at især Poets Wife havde udviklet sig yderligere. Ja gruppe tre er lidt nemmere end gruppe to, men for begge grupper gælder det, at der skal tid til at få ordentligt fat. Ja min Jackmanii er jo en ældre sag, så den kan sagtens :) Princess Kate har jeg ikke, men mon ikke Diana får ordentlig fat i år, det håber jeg. Jeg tænkte nok, at nogle ville hygge sig med at sidde og kigge på linket :)
   Selv tak og i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 2. Jeg har også været ude en times tid. Jeg plantede lidt løgblomster i drivhuset, tømte et par krukker og forsøgte at skille en palle ad. Det sidste gik ikke så godt, jeg er vist nød til at have hjælp af bondemanden - til gengæld kunne jeg godt holde varmen...Træet fra pallen skal jeg bruge til et lille vinterprojekt. Dine clematis er så smukke - det er helt overvældende, så intense farver er.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Aase
   Ja hvis man virkelig knokler, kan man godt holde varmen, det var også kun hænderne, det kneb med her. Mon ikke bondemanden kan få tid på denne årstid. Ja mange clematis har intense farver.

   Slet
 3. Hej Lisbeth
  Det har været rigeligt at skulle ud for at køre til og fra arbejde idag. Der er ikke rigtig noget der friste ude i disse dage.
  Ja som Linda skriver så er det utroligt at der stadig er roser hos dig.
  De er skønne dine gruppe 3er især de småblomstrede er smukke især Viorna Elf er ret forførende 😊 Jackmanii er jo nok i gruppen "ganske almindelig" men jo en med et fantastisk blik fang.
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja det er ikke lysten, der driver værket i sådan et vejr, men godt du ikke skulle cykle.
   Jeg blev også forundret, da jeg så rosen, det havde jeg ikke regnet med.
   Viorna Elf er rigtig sød, jeg glæder mig til flere blomster i den, selvom den nok aldrig kommer op på siden af Jackmanii :) mon ikke det er jo flere år des mere blikfang, det håber jeg.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 4. Hej Lisbeth

  Jamen ja! Nu fik vi nogen af de elegante!
  Flotte de 2 texensis du viser og viorna! Den ser da finurlig ud indeni!
  håber de nye klarer vinteren, den skulle jo komme i næste uge og mindst en 10 dage frem! Lidt ligesom sidste år lader det til?

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja nemlig nogle af dine favoritter.Ja Elf ser lidt mærkelig ud indeni, der var ikke så mange blomster i, så vi må se, hvordan den ser ud næste år.
   Ja de lover vinter nu, jeg plejer ikke at dække mine clematis, det bliver jo ikke så koldt her hos os. Ja det er nok det samme som sidste år.
   Tak i lige måde.

   Slet
 5. Hej Lisbeth

  Så utrolig mange flotte du har! De ser ut til å trives veldig godt i ditt klima. Tenk at Burgundy Ice blomstrer fortsatt!
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja jeg har godt nok mange clematis. Ja er det ikke utroligt, at den kan endnu.
   Klem

   Slet
 6. Her har det finregnet noget af dagen. Bestemt ikke fristet mig til at lave noget udendørs.
  Jeg fik dog taget morgen billeder.'
  Endnu engang fremtryller du dejlige billeder.
  Tak for kigget.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Aase
   Nej det er ikke fristende at komme ud, men lidt frisk luft skulle jeg have.
   Det var godt, du fik taget billeder.
   Tak for det og selv tak

   Slet
 7. Gruppe 3 er en fin gruppe efter min mening. Der er utroligt mange forskellige blomster, men alle sammen lette og elegante, og så bliver planten aldrig ranglet, fordi de skal skæres tilbage hvert år. Purpurea plena Elegans svigtede lidt for os i år, den er ellers normalt meget stabil.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Ja det er en fin gruppe og der er meget at vælge imellem. Jeg kan også godt lide, at de skal skæres tilbage hvert år, det pynter på det hele. Purpurea plena Elegans var rigtig god hos os i år, det bedste den nogen sinde har været, men nu er den også ved at få nogle år på bagen, åbenbart ingen garanti.

   Slet
 8. Hej Lisbeth!
  Tack för intressant läsning om klematis. Har haft många under årens lopp som inte trivts, eller vissnat. De storblommiga verkar inte trivas hos mig mer än något år, innan de är borta. Du har så många fina.
  Ha en fin dag /Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Selv tak Marika
   Ja gruppe 2 storblomstrende clematis er ikke helt nemme, selvom de har fået ordentlig ved, er det ikke sikkert, de klarer det desværre.
   Tak i lige måde

   Slet
 9. Goodevening Lisbeth,
  Your garden is a paradise for the Clematis. They must be feeling very well. Beautiful to see.
  Have a wonderful evening.

  SvarSlet
  Svar
  1. Good Evening Marijke
   Thank you - I hope they feel well and will be flowering this summer again.
   Same to you.

   Slet
 10. Ubegribeligt så mange smukke clematis du har, hvor er de skønne. jeg har bestemt haft mine udfordringer med at få clematis igang. Specielt den skønne Princess Diana driller, men trods alt kommer hun igen. Dog kun med lille blomstring. Til gengæld købte jeg en My Angel (også lille klokkeformet) og forventede ikke det store af den. Den kom fuldstændig forrygende i sommer. Det er aldrig til at vide hvad der virker!! ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er ikke til at forstå, de er skønne og nogen gange besværlige, andre gange ikke, min Prinsesse Diana visnede ned, men den er kommet igen. Nej det er det ikke, nogle skal have det på en måde, andre på en anden måde :)

   Slet