lørdag den 21. januar 2017

Solbilleder på en grå dag

I dag er det gråt og trist, så mon ikke det er passende med solbilleder fra have og hav.
Der var en fin solopgang i går, vi havde fornøjelse af solen et stykke tid.frisk grønne farver på en vinterdag er ikke så tosset.
Torsdag havde jeg det lille kamera med til havet
 langsomt forsøgte solen at trængen gennem skyerne


 det lykkedes
 det var dejligt


frisk og grøn ligger golfbanen og lokker de, der har de interesser, men der var kun hundene og mig


som I kan se, var det en smuk tur
 den lille fine brogede thuja fangede min opmærksomhed
jeg har en broget mere: Thuja plicata Zibrina (købt i Lønbæk Planteskole)
 Cedertræet her vokser ikke særligt hurtigt, det er købt 13. april 2013, da Arthurs forældre blev gift.

Cyklamen blomstrer ikke endnu, men løvet er fint.
Til slut cameliaen som er ved at være helt fin.
Mon du fik set min invitation til blogtræf, ellers kan du kigge her, husk at sætte kryds i kalenderen, har jeg mon ramt den rigtige dato for dig?
Har du lyst vil jeg gerne have bud på, hvad du kunne tænke dig at se i mine næste indlæg, måske er der nogle særlige planter og billeder af samme, som du gerne vil gense. Ellers finder jeg nok på noget :)
Rigtig god lørdag

26 kommentarer:

 1. Flott tur! Havet er alltid fint å se for meg som bor langt vekk fra det :) Jeg er så spent å se om min ceder har overlevd vinteren. De vokser nok ikke hurtig nei. Dine cyclamen er så fine. Er det coum eller hederifolum du har? Flott camellia :)
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja der er heldigvis altid en del, som bliver glade for at se billeder af havet. Cederen vokser meget langsomt, jeg håber din har klaret sig, det har jo ikke været så koldt, så mon ikke, det går. Jeg må tilstå, at jeg ikke ved, hvilken slags cyclamen jeg har, jeg har fået dem foræret fra en af dem, der kommenterer hos mig.
   Tak ja nu er den ved at være fin.
   Klem

   Slet
  2. Ja, for meg som bor i innlandet og sjelden ser havet synes jeg det er så fint å se det.
   Men vi har en stor elv rett i nærheten, så vi får da se vann vi også ;)
   Ja, det har så langt vært mildt i forhold til hva det kunne vært. I fjor hadde vi -25, så det har ikke vært så kaldt i år. Så det er lov å håpe på at den overlever. Ok, det finnes jo flere cyclamen og alle overlever jo hos deg. Den som heter coum har flotte blader, så det kan være den.
   Klem

   Slet
  3. Ja jeg forstår godt, at du nyder billeder af havet, men en elv er jo også ret stor, selvom det ikke er det samme, hos os er det kun åer.
   Ja det er meget mildt i år, lad os håbe det ikke bliver meget koldt til marts, mon så ikke cederen klarer den. Ja måske er det den cyclamen.
   Klem

   Slet
 2. Hej Lisbeth

  Ja, det må man sige en imponerende dag i går!
  Og solen er ved at få magt!
  Flotte billeder, af et flot blandskab.

  Og temaer til de næste indlæg, hvvad med "før og nu"? Det er godt med disse forløb, eller process som nogen kalder det;)

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja det var det, I havde vist mere sol end os, den luner lidt nu solen ja. Der var blevet lidt varmere i pavillionen i går.
   Hi hi ja process må der til :) Måske viser jeg noget af det, men det er et større arbejde med gamle billeder, så det varer nok lidt. Jeg mangler jo en stor gruppe endnu.
   Tak i lige måde

   Slet
 3. Smukke naturbilleder fra Samsø. Jeg ville elske at gå tur på stranden med alle stenene - men jeg ville nok gå helt foroverbøjet og inden længe få lommer og tasker fyldt op!
  Det er jo næsten som til jul, når man sådan får lov at skrive ønskeseddel. Har du billeder af anemoner, både forårs-, sommer- og efterårsblomstrende, så skal det være mit ønske.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Elna
   Tak skal du have, man lærer ikke at fylde for meget i lommer og tasker, især når man går med to hunde. Der er godt ½ times gang hjem :)
   Jeg har faktisk selv tænkt på anemoner, så jeg må finde billeder af dem.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 4. Masser af dejlige billeder fyldt med håb om snarligt forår. Dem ved havet er jeg ret vild med :)
  kh.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Susanne
   Ja det er dejligt, at foråret snart er på vej. Det lyder rigtig godt, hvis man ikke har havet lige i nærheden, må man glædes over havbilleder.
   KH

   Slet
 5. Hej Lisbeth, det var godt i også fik solen at se derovre på øen :o) og du har også fanget det meget specielle lys der er på den her tid af året.
  Jeg vil også gerne ønske at se Anemoner og din Trælupin som jeg syntes er så flot. :o)
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Linda
   Ja i går fik vi også solen at se, men ikke i dag. Ja der er et dejligt lys, når solen står lavt.
   Anemonerne kommer, trælupinen kan godt komme med ja :)
   Knus

   Slet
 6. Hej Lisbeth

  Tak for forslag omkring roser og clematis. Må indrømme at du har gjort min beslutning noget mere kompiceret ;-). Troede jeg vidste stort set hvad jeg ville have, let! Men så kom du med forslag og foreslog at kigge på Westphal's side... Oh ve, hvad skal jeg dog vælge! Men det er nu et meget hyggeligt problem at have :-).
  Dine billeder ved havet er jeg også imponeret af. Så smukt et område du bor i...
  Kunne det være en idé at vise grupper af træer og buske? Ikke hvad bede de står i, men typer? Er altid til fals for dejlige blomsterbilleder. Men du har så mange spændende træer og buske. Der er nok meget arbejde ved det, men det har været rigtig lækkert med de indlæg hvor du har vist en plante igennem flere årstider.
  Spændende at se hvad du finder på!

  Mvh. Gitte

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gitte
   Velbekomme - skulle det være en anden gang :) Jo mere der er at vælge imellem jo mere kompliceret bliver det at finde ud af, hvad man vil have :) Westphal har en spændende side, der er i hvert fald meget at vælge imellem, det er bestemt ikke det værste problem :)
   Ja vi er jo altid tæt ved havet ligemeget, hvor vi kører hen, så i solskin er det nemt at få smukke billeder.
   Tak for forslag det lyder som en rigtig god idé, det vil jeg lige tænke over. Der er i hvert fald stor interesse for temaindlæggene, kan jeg se på tælleren.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 7. Härlig tur vid havet :) Det man kan kalla 'fulväder' är ofta intressantare att fota än sol. Men din tur ser underbar ut.

  Cyclamen coum har mera runda blad och är vårblommande. Båda bilderna ser ut som någon annan. Första bilden har blad som mycket väl kan vara den höstblommande C hederifolium som har mer avlångt utdragna blad. Men eftersom du bor i Danmark kan du odla fler arter... så möjligheterna är många.

  Ha en fin söndag! Carina

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Carina
   Ja det er dejligt med en tur til havet, især når solen skinner.
   Tak for kommentar til mine cyclamen, jeg har fået dem foræret, så jeg ved desværre ikke, hvilken slags det er, men de har blomstret lidt i efteråret.

   Slet
 8. Hej, ih solen den har vi ikke set meget til de sidste dage. Men nyder dine billeder. Ja hvad kunne du lave indlæg om: de særlige enere som kendetegner Høneballehaven - Linariaen, roser og klematis i mast og træer, dine mange fine træ og buskeindkøb- ja som ihvertfald ikke står i ret mange haver. Nyder hvert indlæg og om dem vi kender💚👒👍🏻

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Jeg troede I havde mere sol end os i sidste uge.
   Jeg har lige haft indlæg om clematis, men tak for forslagene, jeg har noget af det samme i tankerne.

   Slet
 9. Skønne billeder af en blå, blå himmel. Det er noget jeg har brug for i disse grå dage.
  I fredags kiggede solen frem et kort stykke tid, men der var jeg jo på job, så kunne ikke nyde det så meget.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Esther
   Ja det er dejligt at se blå himmel, men den har vi ikke set siden i fredags, det er det samme her, du får ikke så meget ud af den, når du er på job, det kan jeg godt se.

   Slet
 10. Fantastisk dejligt solskin - det er utroligt som det skifter fra dag til dag. Mine Cyclamen blomstrer heller ikke, men har en masse knopper - vi må bare vente og glæde os;)
  Ceder er så fantastisk et træ - så smukt synes jeg og en af fordelene er at det vokser langsomt. Dejligt at have et træ som minde om de unges bryllup.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja det skifter meget, men hvor er det dejligt at se solen bare en gang imellem. Løvet på cyklamen er jo også flot, så pyt med blomsterne, der er nemlig ikke så mange i mine.
   Ja det er en skøn ceder og et godt minde at have, jeg kan altid huske, hvornår jeg købte det :)

   Slet
 11. Kære Lisbeth
  Det var vel nok en dejlig tur, vi blev taget med på :) Flotte billeder fra havet, hvor solen forsøger at trænge igennem både himmel og hav. Så fint grønne dine cyklamen står. Mine overlevede desværre ikke den første vinter her, hvad jeg er ret ærgerlig over. Nu plejer du jo selv at finde på gode og spændende temaindlæg, men måske et om stauder? Det er jo en stor gruppe, og du har så mange fine, som det kunne være interessant at høre om. Uanset hvad du finder på, er det, skal det nok blive spændende :)
  God dag til dig!
  Knus Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda
   Tak for en skøn morgenhilsen, jeg vidste jo, at du ville nyde turen. Ærgerligt med dine cyclamen de må være lidt sarte. Jeg synes ikke, jeg har så meget held med stauderne, som jeg har haft, men jeg vil tænke over det. Jeg har nye planer klar til i aften :)
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 12. Wow what a beautiful vieuws Lisbeth.
  Have a wonderful day.

  SvarSlet
  Svar
  1. Thank you Marijke
   Yes I am very lucky
   Same to you

   Slet