mandag den 7. december 2015

Roserne 2. søndag i advent

Søndagen var igen en blæsende kold dag, jeg fik ikke lavet meget i haven, det var for træls at være ude i blæsten, men det lykkedes mig trods blæsten at tage billeder af mine overraskende mange roser:
 Wollerton old Hall
 Augusta Louise, ja det er ikke nemt at se og køn er den ikke
 Claire Austin næsten i blomst
 og yderligere tre knopper
 Crocus Rose
 Jacqueline du Pré har tre knopper, denne er ikke vist før
 James Galway står så fint
 Lady Emma Hamilton
 Morten Korch
 Scepter d´isle
 Sharifa Ashma
Sofia Renæssance
Her er den kraftige stamme på mme Alfred Carriére, skal jeg virkelig klippe den ned? Linda? eller måske kan en anden svare.
Det var da en imponerende samling, synes jeg.
Jeg tog også et billede af denne specielle rhodo
R. Split Up 6.12.15
og 13.5.15
Helleborus Multifidus Hercegovina
og Helleborus Abscasicus
Begge påskeklokker er købt her, der er mange spændende.
Der er stadig blomster i den fine chrysanthemum
Det var en glædelig overraskelse at stå op til en morgen næsten uden vind og med den smukkeste stjernehimmel. I dag må det bestemt blive havevejr, jeg kan da altid rydde op efter stormen, der ligger sikkert mange grene.
God start på endnu en uge

27 kommentarer:

 1. Gode billede som altid. Hvor har du dog endnu mange smukke roser.
  Her var det bestemt slet ikke et vejr at være ude i. Det regnede og blæste en hel pelikan.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Aase
   Tak skal du have, ja det er utroligt med så mange roser endnu.
   Vi slap for regnen, men ikke for blæsten.

   Slet
 2. Tenk at du stadig har roser som blomstrer! Ja, det blåste mye her også i går. Du er sikkert mer vant til sånt vindvær enn meg, for det er jo ganske uvanlig med sånn vind her. Men det var full storm i fjellet i går, og da merkes det også her. Spennende med dine påskeklokker! Det er så hyggelig å se at det er nye blomster på vei :)

  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja så mange roser i blomst, det er fantastisk. Ja når først det blæser hos dig, så er det slemt :)
   Ja det er skønt at finde blomster i påskeklokkerne allerede nu.
   Klem

   Slet
 3. Ja, det var mange - og smukke- rosenblomster. Kan man ikke roligt skære sådan en kraftigtvoksende rose helt ned, hvis man synes, den er ude af kontrol? Det gør man ifølge Sissinghurst metoden
  https://www.sarahraven.com/articles/pruning_roses_-_the_sissinghurst_method.htm

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Tak for linket, det vil jeg kigge nærmere på. Jeg har fået et råd om ikke at gøre det, fordi netop den rose kan danne en hel krone, det må den gerne der ovenpå pælen. Der er forskel på, hvor den gror, op af et espalier kan den sikkert hurtigt blive for voldsom.

   Slet
 4. Jo det er da imponerende mange roser du har i blomst nu, her er blot to forskellige. Interessant om du klipper rosen ned eller...
  Her har været det mest fantastiske vejr i dag, både vindstille og solskind:-)))))
  Skøn aften til jer to nisser;-)
  Kram Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anette
   Ja det er flot med så mange roser nu. Der kommer lidt om det i næste indlæg.
   Ja det har været dejligt vejr i dag, lige hvad vi trængte til.
   Tak i lige måde, godt du ikke skrev gamle nisser :)
   Kram

   Slet
 5. Hej Lisbeth, jeg syntes bestemt ikke du skal klippe den tykke stamme ned. Jeg ville nok tynde godt ud i hele rosen. Så fåt du blomster op af hele pælen. Men det kommer jo helt an på hvad du vil med den. Jeg har beskåret min den ene Alfred i dag og taget billede og lagt på min blog. Men den vokser jo også på espajle. Nu tror jeg at Madam Alfred er ret hårdfør og jo mere man beskærer den jo mere blomstre den.Men som sagt så kommer det jo an på hvad det er du vil med den :o)

  Og så til alle dine rosen billeder, hvor er de altså smukke..tænk at vi kan have roser i haven på den her årstid :o)) jeg håber at solen også har skinnet på jer ovre på øen hele dagen, her har det været ganske vidunderligt vejr.
  Kh Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Linda
   Det er godt, så er vi enige. Jeg vil tynde op af pælen i stedet og for oven, men mere om det i morgen. Du har ret, jeg tror også, at madammen er ret hårdfør.
   Du kan tro, solen har skinnet i dag, så herligt at vi endelig fik sol.
   Kh Lisbeth

   Slet
 6. Kære Lisbeth. Sikke et imponerende syn med alle dine roser. Forelsker mig mere og mere i Wollerton old Hall. Må se om hun skal flytte ind næste efterår ;)
  Smukke juleroser som også er begyndt at flytte ind hos os. Har set flere som har dem i krukker, men det er vel kun det første år det kan lade sig gøre eller har du prøvet dette og med nogen erfaring ?
  Tak for linket til nye juleroser, det må vist studeres nærmere.

  God aften til dig
  Kh Marianne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marianne
   Ja det er ret imponerende at så mange blomstrer nu. Jeg tror ikke, at du fortryder Wollerton old Hall, den er så skøn - duften ikke mindre, den må du have.
   Jeg har ikke haft juleroser i krukker. Juleroser vil ikke bo hos mig, det her er påskeklokker, tror jeg da nok. Dem har jeg heller ikke haft i krukker. Jeg har en del påskeklokker efterhånden, men mange er også gået til for mig i bedene, ærgerligt.
   Ja det er en spændende side hos Blomsten og Krukken.
   I lige måde
   Kh Lisbeth

   Slet
 7. Hej Lisbeth

  Jeg har set Madame Alfred i flere versioner - herunder de enorme. Hun virker sund og hårdfør!
  Og klarer nok både at du skærer hende ned, beskærer eller lader hende få frit løb:)

  Og så er Helleborus på vej, sæsonens vartegn!
  Flotte roser du viser stadig... Og der er vist da ikke frost i udsigterne?

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Jeg tror bestemt også, at Madame Alfred er sund og hårdfør, så hun skal nok klare det :)
   Ja de tidlige Helleborus hos mig er på vej, med de andre varer det længe endnu.
   Tak - ja det er fantastisk. Vi har faktisk kun 3,8 grader her, det er lavt for os, de lover frost i weekenden her.
   Tak i lige måde.

   Slet
 8. Kære Lisbeth Det roseri vil da ingen ende tage der på jeres skønne ø. ;-) imponerende ! Det var dejligt med lidt solskin efter al den storm. Tak for deling af mit havearrangement på FB. Det var nogle der trodsede stormen og kom forbi kh Tina

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Tina
   Ja det er helt vildt med alle roserne her hos os :) Ja solen er blevet nydt over hele landet i dag, tror jeg.
   Det glæder mig, at nogle kom forbi og så din julehave, jeg kom i tanke om, at jeg måske havde flere læsere omkring dig.
   Kh Lisbeth

   Slet
 9. Utroligt så mange roser du har i blomst stadig, men nu kan det da heller ikke blive ved... Mme Alfred ville jeg ikke skære helt ned, men kun tynde ud, så den kan komme op ad pælen - men jeg tror at flere andre har klippet den godt tilbage og det tåler den vist også.
  Vores kæmpestore Rosenresli er røget i stormen og er blevet klippet helt ned, nu må vi se til foråret...

  knus, Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Nej mon ikke det snart får en ende med alle roserne. Jeg tror Mme Alfred bliver beskåret meget forskelligt, min har jo god plads, så jeg vil ikke beskære så meget.
   Hvor ærgerligt med Rosenresli, mon ikke den starter forfra til foråret, den er vist også ret robust. Min er nok ikke så stor som jeres, men den står ret udsat for vestenvinden, den klarede det heldigvis.
   Knus

   Slet
 10. Hej Lisbeth.
  Dejlige blomsterbilleder, og det var dog en imponerende stamme din Mme Alfred Carriere har. Men for det første mener jeg ikke det er den rigtige årstid at beskære roser, og for det andet ville jeg da kun beskære, hvis den ikke gav blomster nok, eller der ikke var plads til den. Ellers lad den da være så stor og flot og imponerende, som den overhovedet kan, tænker jeg. Fylder den for meget ville jeg skære hver 3. af de ældste stammer af fra bunden. Læs Ernst Jensens bog "et liv med roser", der viser han både med ord og billeder hvordan du skal gøre det, men mig bekendt først til foråret.
  Knus
  Malene

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Malene
   Ja det er en imponerende stamme Mme Alfred Carriere har, det får den lov til at blive ved med, min er jo en ældre sag, og stammen skal have lov til at blive så længe, den er fin. Så kan jeg nippe lidt i sideskud i håb om flere blomster ned af stammen. Det gør jeg så til foråret. Jeg har siddet med Ernst Jensens bog nu i flere dage :) efter flere gode råd fra forskellige bloggere, har jeg nu besluttet, hvordan jeg vil gøre. Det står i morgendagens indlæg. Tak for råd til dig også.
   Knus Lisbeth

   Slet
 11. Hej Lisbeth
  Så fik vi lige lidt roser i advendts gave det er jo ik' så ringe :-) Alfred Carriere er en ordentlig basse kan godt forstå hvis du ikke kan nænne at klippe den men du kan vel nøjes med de ældste grene så der er plads til lidt foryngelse.
  Jeg var lige ude i formiddags og kigge lidt på mine Påskeklokker men der er ikke rigtig nogle knopper at se udover den der er fyldt med blomster til gengæld er min nyserod fyldt med knopper. Det er første gang der kommer blomst i den.
  Den er så smuk din Chrysathemum :-)
  Jeg har været til strik så derfor den sene kommentar.
  God nat herfra
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Jeg var da lige ved at tro, at du ville svigte i dag :) men nej du er heldigvis trofast. Ja der var masser af roser i adventsgave denne gang. Der kommer mere i morgen om klipning af Madammen :)
   Jeg synes da også, at du er fint med med din fyldte påskeklokke, så kommer de andre nok senere. Jeg fik en nyserod foræret af Cecil i sommer, den er der nok ikke knopper i endnu, men den lever da, de plejer jo at gå ud for mig.
   Ja den Chrysanthemum er rigtig fin.
   God nat til jer
   Knus Lisbeth

   Slet
 12. Hej Lisbeth,
  Flot at dine Helleborus er så langt. Jeg må vist ud med lommelygten en af dagene når jeg kommer hjem. det er jo en mørk tid når jeg har fri kl.16
  Flot at roserne stadig har blomst. Her er det roserne Chippendale og Berleburg der stadig viser farve.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Det er nu også kun de to helleborus, resten venter nok til omkring marts. Ja det er ikke nemt at nå og se noget i sin have på denne årstid, når man kommer sent hjem.
   Ja det er utroligt, så længe de blomstrer i år. De to du nævner har jeg ikke.

   Slet
 13. Kære Lisbeth
  Flot med roser på denne tid.
  Sikke fin Rhodo, den virker speciel, med en dejlig blomst.
  Dine Påskeklokker er langt fremme, mine titter også frem men ikke i blomst.
  hilsen jessie

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jessie
   Ja det er flot med så mange roser i blomst på denne tid.
   Men også dejligt med en der bemærker min rhodo, den er lidt speciel.
   De fleste af mine påskeklokker kommer ikke før til marts, de her er bare lidt tidlige.
   Hilsen Lisbeth

   Slet