lørdag den 5. december 2015

Den gamle del af haven, billeder fra 1. salen

Jeg var så heldig, at vi fik solskin i går formiddags, derfor gik jeg op ovenpå for at tage billeder af den gamle have.
Dette her billede er fra efteråret 2014, det eneste jeg lige kunne finde med huset på. Bag huset ligger den gamle del af haven.
her står jeg i stuen på 1. sal og kigger ud over haven og markerne bagved. I bedet bagved står bl.a trælupinen blågranen og blommetræet, som er klippet som en parasol, billedet er taget i går.
Dette billede er fra 2011, den fine busk er en vinget benved, den gik desværre til, det var den anden som ikke ville bo der, så vi måtte opgive at have den.
billedet her er taget i går, jeg står ved indgangen fra den nye del af haven og tager billedet
også dette billede er taget i går, jeg står ovenpå. Ved den nordre gavl ligger nordbedet med de mange rhodoer, bag bedet er den skov, Bent har fået lov til at lege i, han har lavet stier derinde, skoven er lidt vild ikke så ordentlig, det er godt for vildt og insekter. Grunden vil vi gerne købe og få gravet en lille sø i, men ejerne vil ikke sælge.
 I december 2011 så der sådan ud på nabogrunden, så det er oplagt at lave en sø der.
i december 2012 frøs det til, det var meget smukt, men ikke særligt rart, da det tøede, for vandet løb ind til vores hus. Hele det forår måtte Bent pumpe vandet op på nogle marker bagved.
 nu vender vi tilbage til billederne taget i går. Her har vi gårdspladsen, som selvfølgelig ligger foran huset mod øst. Bagved garagen ligger en anden nabos vinmarker.
og her til højre ligger så den store "nye have" med malusbedet længst væk.
 jeg tog igen billeder af den nye del af haven, samme som i forgårs, men nu skinner solen :)
også her
flere billeder med solskin - taget i går fra rhodostenbedet i den gamle have
her står min store flotte hortensia, den er så fin i solen
her er et sommerbillede af den
Rosenbilleder fra i går
 Astrid Lindgren
 Jacqueline du Pré
Morten Korch
 Scepter d´isle
 Sharifa Ashma
 Twice in a blue moon
 Westerland
Wollerton old Hall
Til slut Mme Alfred Carriére og Louise Odier højt oppe mod himlen. Jeg vil gerne spørge Linda Irving og Jette, som skriver om, at de vil beskære deres Alfred hårdt. Dette her er ovenfor pælen, ville I klippe alt det af, hvis det var i jeres have?
Rigtig god lørdag til jer
18 kommentarer:

 1. Hvor var det dejligt med solskin igår og lige oplagt til at tage billeder i.
  Ærgerligt at den vingede benved ikke ville bo hos jer, så flot den bryder alt det grønne med sin røde farve. Det er en af mine favoritter og jeg går og funderer over om jeg tør flytte min som står lidt klemt.
  Det var en værre redelighed da søen tøede ind i jeres hus - men hvor ser det smukt ud på snebilledet. Jeg håber at ejeren af nabogrunden en dag vil sælge, så I kan få føjet en sø til jeres ejendom:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja solskin højner altid humøret, og billederne bliver bedre i solskin i hvert fald på denne årstid.
   Ja vi er ærgerlige over, at vi ikke kan holde liv i den vingede benved, det er så flot en plante, men Anne Marie siger, at de kan få en sygdom, så de er svære at få til at klare sig, så indtil videre holder vi en pause med den.
   Ja det var ikke sjovt med alt det vand, det kunne være skønt med en sø inde ved siden af, men der er ikke meget, der tyder på, at det sker :)

   Slet
 2. Godmorgen Lisbeth

  Alletiders med disse oversigter og historik - jeg kan godt huske vandproblemerne der var den vinter! Og ja, de burde da grave ud til en sø der!
  Jacqueline er ved at få sin normale hvide kulør - mon ikke hun springer ud - de lover vist ikke nogen frost dernede?

  Ha en dejlig dag

  SvarSlet
  Svar
  1. Godmorgen Karsten
   Tak - ja du havde også vandproblemer og har det nok stadig. Hvis Bent ikke havde lavet alt det, han har, havde vi også haft problemer i år, for vi har da godt nok fået meget vand den sidste måneds tid.
   Nej jeg tror ikke vi får frost, så det kan godt være Jacqueline springer ud.
   Tak i lige måde

   Slet
 3. Dejlige solskinsbilleder. Lige nu står det ned i stænger her og blæser mindst 7 pelikaner...hvad har vi da gjort at vi skal belemres med alt det regn og storm.
  God dag til dig.
  Hilsen Rita

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Rita
   Ja det var dejligt med lidt sol i går, her blæser det også og regner, men det er vist noget værre hos jer. Vi kan godt undvære alle de storme, de er træls.
   Tak i lige måde Rita
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 4. Hej Lisbeth
  Skønne solskins billeder... ja her er de sidste dage gået med regn og storm så dejligt at kunne låne lidt sol hos dig.
  Uhh ja, jeg kan godt huske de problemer og arbejde vandet på nabogrunden gav, især til Bent. Men det så nu ganske smukt ud, så længe det var frost.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Heidi
   Tak skal du have, ja det var dejligt med lidt sol, i dag er det ikke noget at prale af.
   Ja det var ikke sjovt med vandet den gang, heldigvis har Bent løst problemerne nu. Ja frostbilledet var smukt.

   Slet
 5. Hej Lisbeth
  En smuk blanding at billeder både nutidige og fra tidligere år og dejligt at der er lidt sol. Billedet af den frosne sø er meget smukt det er jo også fra en af de hårde vintre. Frossen vand er jo til at styre men i optøet tilstand kan det godt nok være en plage så det må ha været en træls periode for Bent.
  Hold da op nu blæser det jo en hel pelikan igen og det er så absolut ikke udevejr. Jeg har været i drivhuset for at så men det knagede og bragede i det hele så jeg kom hurtigt ind igen og så kørte vi til Odense og handlede lidt ind bla garn til en tynd rullekravebluse :-)
  God aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja jeg har rodet lidt rundt med billederne, så der kom lidt af hvert med, i morgen kommer der mere vand forhåbentlig kun på billederne :)
   Her har blæsten ikke været så slem, vi har ikke været over 10 m/s men det er bestemt ikke udevejr, så jeg kan godt forstå, du i stedet tog til Odense og købte strikkegarn :)
   God aften
   Knus Lisbeth

   Slet
 6. Kære Lisbeth Det var en god ide med oversigtsbilleder, så man rigtig kan få overblikket. Ikke dårligt, at vejret blev så godt. En sø ja det må I have ;-) Den ser flot ud på vinterbilledet, helt postkortagtigt . Din hortensie hvor er den stor og smuk, glæder mig til mine vokser til. Rigtig god weekend. kh Tina

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Tina
   Ja det er godt med oversigtsbilleder, det kan godt være lidt svært at finde ud af det, især hvis man aldrig har været her. Det var dejligt med solskin i går, i dag har det været meget træls. Ja vinterbilledet er meget smukt. Min hortensia er efterhånden en ældre sag, så den er lige ved at være for stor til stedet :)
   Tak i lige måde
   Kh Lisbeth

   Slet
 7. Godt I fik styr på vandet dengang, ellers havde I sikkert været oversvømmet i dag, hvor det har regnet kraftigt hele dagen. Spændende om vi får lov til at se solen igen i morgen.

  SvarSlet
  Svar
  1. God morgen Marie
   Ja det er vi glade for i dag, for vi har godt nok fået meget vand i den sidste måned, i går var vi så heldige ikke at få så meget, men det var gråt og blæsende. Jeg forventer ikke at se solen i dag, det er ikke noget, de lover os.

   Slet
 8. Hej Lisbeth.
  Hold da op i har da vand godt nok haft meget vand. Heldigvis så er Bent ikke den der sådan lader sig slå ud, men mere tager det so en udfordring.
  Hov det plejer at være mig der spørger dig :o))
  Ang. dit spr til Madam Alfred, så har jeg ikke den store ekspertise på området. men jeg har læst mig frem til at man bare skal beskære, de roser der er voldsomme. Nu har jeg jo set stammen på din Alfred og str af din Alfred, jeg ville nok klippe den godt tilbage og kun beholde nogle lange grene tilbage. Jeg tror du vil få en mere overdådig blomstring, da den så ikke skal bruge krudt på de meget lange grene. Jeg håber du forstår hvad jeg mener :o))
  Har du Politikkens store bog om Roser ? i den finder jeg meget nyttig viden om klatreroser og beskæring, hvis ikke du har den kan jeg varmt anbefale den. Ernst Jensen beskriver også beskæringen af klatreroser.
  Jeg har klippet alt det "der stritter" af min Alfred nu her hvor jeg kan se stænglerne for blade, så den får lov til at beholde nogle enkelte lange grene hvor den kan skyde fra.
  Kh Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Linda
   Ja vi har haft meget vand, men efter lange tænkepauser fandt Bent en løsning, heldigvis.
   Ja men det skal ikke være ens hver gang, tak for svaret :)
   Jeg må ud og kigge på den igen, jeg har ikke kunnet nænne at klippe af stammen, men du har nok ret, at det er det, der skal til. Jeg har kun Politikkens havebog, ikke den om roser, men jeg har mange andre rosenbøger også Ernst Jensens, jeg må nærstudere dem. Tak for hjælpen :)
   Kh Lisbeth

   Slet
 9. Vekbekommen, det er da en fornøjelse at kunne være til hjælp. Da jeg var ovre ved CD, tog jeg nogle billeder af hvordan hans Roser på buerne var bundet op. Det har jo også noget med beskæringen at gøre. Jeg ser lige om der er noget der kan bruges og så tager jeg billeder af mine egen.
  Kh Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Det lyder fint Linda, jeg har lige været ude og tage billeder af Alfreds stamme.

   Slet