mandag den 21. december 2015

Morgenrøde og rhodoløv

En flot morgenhimmel blev det til søndag morgen, men meget mere så vi ikke til solen.
et solstrejf ind i mellem var, hvad det kunne blive til, men det er jo også bedre end ingenting.
kejserbusken er fyldt med blomster, der er ingen fare for, at frosten ødelægger dem.
Klatrehortensiaens stamme er ret flot, når der ikke er løv på, ses den tydeligt
Min himmelske bambus/Nandina Domestica har ligesom Maries heller ikke fået efterårsfarver.
Jeg får ikke lavet det store i haven, skønt jeg ikke har travlt med at jule. Der er ikke den store energi til haven i øjeblikket, det er for vådt derude. Men i går fik jeg gravet en del Velduftende aftenstjerne op, de havde sået sig selv ret voldsomt. Hesperis matronalis, natviol hedder de også, kært barn har mange navne.
Roserne fra i går

nyt rhodoløv, billeder fra arkivet
R. Hansel med de flotte nye skud
så fin var den i går
 så er H. multifidus sprunget ud
og H. abscasicus
God sidste dag inden solhverv

24 kommentarer:

 1. Ja, det er vådt derude - jeg kan se, at der faktisk trænger til at blive luget i mine nye bede, så måske skal det gøres mellem jul og nytår - ellers bliver det heller ikke til det store i haven lige nu. Violfrøstjerner er fantastiske, smukke og lette over bedene - men rart selv at bestemme hvor og hvor mange!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Aase
   Ja det er meget vådt derude, det er ikke nemt at luge nu, dvs det er det, men lidt for vådt. Det er ikke violfrøstjerner, jeg har som selvsåede, desværre de måtte gerne. Duftende aftenstjerne er noget helt andet.

   Slet
  2. Undskyld - der fik jeg læst forkert, men duftende aftenstjerne er da også fin, så vidt jeg husker?

   Slet
  3. Ja men det er den bestemt, den har kun den fejl, at den breder sig i hvert fald hos mig.

   Slet
 2. Hej Lisbeth

  Og nu lover de storm inat - måske vinden kan rive lidt hul i skyerne?
  Alletiders at se dine Helleborus - dem har jeg kun en enkelt af:)

  Ha en dejlig dag

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja det gør de jo, men som sædvanlig er det Nordjylland, det går ud over, ser det ud til.
   Jeg har mange Helleborus, der skal jo være noget at tage billeder af :) du må have nogen.
   Tak i lige måde

   Slet
 3. Hej Lisbeth,
  Din kejserbusk er fin - er vild med dem på denne årstid.
  Fine Helleborus - her er det den hvide Julerose der blomstrer. I min have er det også så vådt. Det er ikke så nemt at lave noget. Jeg går dog stadig runder når det er lyst for at se hvordan det hele står.
  Rhodoerne er så flotte i løvet. Hvor er der mange typer. God dag og hils Bent.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja kejserbusken er fin, jeg har to, de dufter dejligt.
   Jeg har til gengæld ingen juleroser, de vil ikke være hos mig. Jeg går også runder i haven dagligt, men det kan jeg jo også sagtens, jeg har trods alt lidt lyse timer.
   Ja der findes mange arter af rhododendron, de er så flotte med nyt løv.
   Også god dag til dig - jeg skal nok hilse.

   Slet
 4. Hej Lisbeth!
  Her skinner solen netop nu:-) lækkert løv på rhododendronerne, elsker at se de mange "grønne" variationer i samspil. Kejserbusken er skøn!
  Min have trænger til en kærlig hånd, kan se der er en del selvsåede der skal fjernes, men mon ikke det går an til det tidlige forår....
  Ha en skøn 21.december
  Kram fra Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anette
   Solen har også været fremme her, men det er knap, jeg kan nå ud med kameraet, før den igen er skjult af skyerne. Ja rhodoerne er rigtig kønne med det forskellige løv. Kejserbusken er fin, fordi der er blomster nu, det kan vi lide.
   Grunden til jeg fjernede mine selvsåede nu, var fordi det var nemt at grave i.
   Tak i lige måde
   Kram

   Slet
 5. Kære Lisbeth
  Fint billede du starter med.
  Og rhodoernes løv er smukt, der er mange forskellige - dejligt ser de ud, man bliver da glad bare se de skønne blomster.
  Hilsen jessie

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Jessie
   Ja rhodoernes løv er smukt, det synes i hvert fald vi rhodomaner. Blomsterne kan vi også lide, men det er dejligt, der følger noget smukt efter blomstringen.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 6. Et par fine billeder du starte med.
  Her er det gråt i gråt i dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Aase
   Synd I ikke har set solen, vi har set den forbigående i løbet af dagen.

   Slet
 7. Superflot rød himmel du fik fanget der.

  Her har solen tittet frem af og til (mandag) - men jeg har nu tilbragt det meste af dagen indendøre.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Esther - ja den var rigtig flot
   Vi har også set solen ind i mellem.
   Ja du har travlt med at bage :)

   Slet
 8. Hej Lisbeth
  Ja der er da også noget godt på denne årstid trods alt. Så er det jo at vi lægger mærke til stammerne og alt det stedsegrønne som vi jo ikke lægger så meget mærke til når det er sol og sommer. Det er jo også nu at rhodoerne brillierer med deres smukke nye løv og lige pludselig så er der blomster på vej i de tidligste.
  Den der Multifidus er rigtig fin. Grøn er vidst efterhånden den eneste nuance jeg ikke har så her er der plads til forbedring :-)
  Vejret har været ok idag og solen har også været på besøg. Nu er det så møgvejr igen og så siger de storm igen. Nå men så er det måske meget godt at det ikke er sne der kommer ned.
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja når solen skinner, stiger humøret og vi kan bedre få øje på det fine, der er. Det er nu ikke nu, at rhodoerne viser deres nye smukke løv, det er lige efter blomstringen, men derfor kan jeg godt vise dem nu :)
   Ja Multifidus er fin, du må have en grøn :) de er faktisk ikke så dyre hos Blomsten og Krukken.
   Ja storm gider vi ikke, men det hjælper os vist ikke, men så må vi glæde os over, det har været ok vejr i dag, og at det ikke er sne, der kommer ned.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbetn

   Slet
 9. Vakre bilder av himmelen hos deg! Dine helleborus er ve6ldig fine. Jeg så i går knopper på to av mine i gagen. Jeg kjøpte en ny som er rosa i dag, så nå har jeg to nye på trappen ute i mildværet. 10 grader i går og 6 grader i dag. Vi er ikke vant til sånt vær her i desember.

  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Godt at høre, at du også har helleborus i knop, ja det er et underligt mildt vejr. Vi må tage det som det kommer. Her stormer det nu.
   Klem

   Slet
 10. Utroligt at haven er så smuk med roser endnu. Jeg nyder mine roser og forsøger at vende mig til tanken om frost. For det kommer til januar - mon ikke. I mit hoved er der lidt forårskuller engang imellem. Især når jeg får kikket på alle mine frø. Men først kommer julen. Jeg ønsker dig og din familie en god jul.
  Kram

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Maria
   Ja det er utroligt med roserne endnu og også med det milde klima, lad os se, om vi får frost i så fald må det helst være i januar februar. Ja når man går op i frøsåning, kan man nemt få forårskuller. Også god jul til dig og dine.
   Kram

   Slet
 11. Kære Lisbeth Dejlig himmelbilleder! Kejserbusken blomstrer også her, ih hvor den duftet. Din klatrehortensie ligner helt en vinstok. Nu præsenterer din rhodoer sig rigtig flot med alle de smukke blade. Skønt at se din julerose/ påskeklokker, er så spændt købte 2 helt specielle dobbelte til mit Høneballebed og der er ved at være knopper i. Kan ikke vente med at se dem. Juleknus Tina

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Tina
   Tak skal du have. Ja kejserbusken dufter skønt. Det kan der være noget om, klatrehortensiaen er rigtig fin i stammen. Billederne af rhodoerne er fra i sommer, men de er fine nu, hvor der ikke er så meget andet derude. Det bliver spændende med dine dobbelte påskeklokker, mon ikke vi får dem at se snart.
   Juleknus Lisbeth

   Slet