søndag den 6. december 2015

En vandet historie

Billedet her er fra arkivet 24.11.
Jeg har været mit billedarkiv igennem mange gange de sidste dage. Noget af det jeg oftest stødte på var vand, vand og atter vand. Heldigvis er det historie nu, selvom vi har fået over 100 mm i november, står her ikke blankt vand, men mudret er det.
Har du lyst, er du velkommen til at følge med blandt de vandfyldte billeder:

 16.1.10 tog vi dette billede af grunden ved siden af vores have, det var i den tid, Bent blev nødt til at pumpe vandet væk, ellers løb det helt ind til vores hus.Der er ikke noget at sige til, at Bent tænkte, der må gøres noget, det var voldsomt.
i efteråret 2011 gravede han hullet, for at følge vandstanden i det.

han fulgte det nøje, steg gjorde det, det er ganske tydeligt. Disse billeder er fra 9.12.11
 januar 12 så det ud som her nedenfor i april 12 begyndte han at fylde sten i hullet
 der blev drænet og fyldt mange trillebørfuld sten i, i baggrunden ses stakken, han fyldte op fra.

han begyndte at grave grøften uden for haven i 2012
i april lagde han drænslanger ned
 29.6.12 fik vi over 70 mm på kort tid, grøften stod sin prøve
 det hele var oversvømmet
Bent knoklede
men allerede 30.6. var det hele sunket ned igen, hurra det virkede.
august 2015
4.12.2015
Efter så mange vandede billeder er vi nødt til at have lidt roser: Rigtig god søndag, forhåbentlig uden så meget vand, men det blæser stadig temmelig meget her, heldigvis er det mildt vejr. 10 grader.


28 kommentarer:

 1. Godmorgen Lisbeth

  Jeg kan jo godt huske al dit vand! Og det store arbejde Bent gjorde for at få problemet løst - det lader til at være en holdbar løsning!
  Det er nu smart at gøre tingene grundigt fra starten af;)

  Festligt gensyn med sommerroser -Odyssey og Rosa Mundi er nu flotte i formen!

  Ha en dejlig søndag

  SvarSlet
  Svar
  1. God morgen Karsten
   Ja for du havde også vandproblemer dengang. Ja heldigvis er det en holdbar løsning, men rigtigt det er vigtigt at gøre tingene grundigt fra start af, og heldigvis virker det.
   Ja vi må have lidt sommerbilleder og farver ovenpå alt det vand. Det er flotte roser.
   Tak i lige måde

   Slet
 2. Hold nu op al det vand - og sikke et arbejde! Jeg har kun én gang set blank vand i min have, og da kun i 10 min! Det var under et skybrud, som sagt tog det ikke lang tid, før min - i denne forbindelse - velsignede, meget sandede jord grådigt havde slugt det også. Vi har mange dræn i markerne, som skal holdes og en bæk til afvanding, ellers havde vi haft vand stående hele vinteren nogen steder, men altså overhovedet ikke i haven.

  SvarSlet
  Svar
  1. PS. Jeg fulgte dine billeder af den gamle have i går - og nu tror jeg, jeg har et ret godt billede af din have - det har været en fantastisk rejse tilbage i din havehistorie!

   Slet
  2. Hej Aase
   Ja der var voldsomt meget vand den gang, det er godt, det er blevet bedre. En gang imellem kan det også være godt med sandjord, i hvert fald når der kommer så meget på en gang. Herovre er drænene i markerne ikke for gode, det er en af grundene til, at vandet kom ind på marken bag ved os. Der står blankt vand på mange marker herovre for tiden.
   Godt at høre, at du også fik set det sidste af min havehistorie, så du kunne finde ud af, hvor det hele er placeret i haven. :)

   Slet
 3. Hej Lisbeth.UHA !!! det var godt nok vandbilleder..............kan godt huske jeres problem med alt vandet.
  Og hvor er det godt at Bente er SÅ sej og har løse jeres vand problemer.
  De problemer har vi heldigvis ikke her hos os...............vi får heller ikke de store mængder vand som jer.
  Og tusind tak for din gennemgang af af jeres hus og have.
  Det har været spændende at følge...............og et stort arbejde for dig med at finde alle de billeder frem.
  Nu skal vi ud og kikke på en ny opvaskemaskine.
  Rigtig god søndag til jer begge knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Ja det var den gang, der var vandproblemer.
   Bent er sej, han giver ikke lige op, selvom det var hårdt arbejde. Godt I ikke har den slags problemer hos jer, I havde nok i sneen.
   Jeg er glad for, at du har fulgt med i historien, for du har ret, det var et stort arbejde med alle de billeder, men også sjovt at se tilbage på.
   Held og lykke med køb af ny opvaskemaskine.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 4. Kære Lisbeth
  Ja, jeg kan godt huske billeder med vand. For vand havde jeg også....
  Men det ser ud til Bents arbejde har båret frugt. Flot arbejde af Bent.
  Ellers kunne der vel heller ikke være have i al det vand.
  God søndag hilsen jessie

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jessie
   Nå du har også haft problemer med vand, det kunne jeg ikke huske.
   Ja heldigt at Bents store arbejde virkede. Det var ikke hele haven, der lå under vand, så vi kunne godt dyrke have alligevel.
   Tak i lige måde
   Hilsen Lisbeth

   Slet
  2. Kære Jessie
   Nå du har også haft problemer med vand, det kunne jeg ikke huske.
   Ja heldigt at Bents store arbejde virkede. Det var ikke hele haven, der lå under vand, så vi kunne godt dyrke have alligevel.
   Tak i lige måde
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 5. Hej Lisbeth, jeg har lige besvaret dit forrige indlæg og spr :o))
  Og med de nye billeder du har lagt ind her vil jeg bare sige at jeg aldrig før har mødt en der så sej som Bent, gravede han alt det der med en spade alene ?
  Tak for de skønne rosen billeder, jeg sidder også lige og kigger mine sommerbilleder igennem.
  Det kan ikke vare længe før jeg begynder at ligge dem op :o))
  Kh Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Linda
   Ja det var rigtig fint.
   Bent har selv gravet det hele med en spade og gået med utallige trillebørfulde jord og sten. Ja han er sej, men det synes jeg nu også, at du er. Du har virkelig lavet meget selv.
   Ja det er dejligt at se sommerbilleder igen. Det glæder vi os til :)
   Kh Lisbeth

   Slet
 6. Ligefrem lyst til at se mere vand lige nu kan jeg ikke sige, at jeg har; men det er jo en solstrålehistorie, du fortæller, og dem kan man ikke få for mange af.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Nej det er ikke de mest opmuntrende billeder, men det endte heldigvis godt. I dag er solstrålehistorier særdeles velkomne, med det kedelige vejr vi har - også i dag.

   Slet
 7. Hej Lisbeth
  Godt du lige starter med et smukt himmelbillede for de næste er så sandelig ikke særlig opmuntrende men det er sgu (undskyld jeg bander) godt arbejde af Bent. Det er jo ikke billeder jeg har set før og jeg syntes ikke rigtig at det er nogle jeg kan li' alt det vand må ha været det rene mareridt. Godt at se det gode resultat af graverriet :-) Tror at der er nogle der lige nu også er plaget af vand hørte at det har været galt nogle steder i Jylland med oversvømmede veje bla. Vi har heldigvis ikke fået ret meget regn de sidste par dage kun en hulens masse blæst. Det lader dog til at det er begyndt at tage lidt af her til aften.
  Bliver da så lige lidt glad når jeg ser det sidste billede af Odyssey så smuk :-)
  Fortsat god søndag aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja der måtte lidt opmuntring til både først og sidst i indlægget, det var jeg godt klar over, men jeg synes, det var lidt fascinerende med alt det vand, især nu hvor det er overstået, vi var bestemt ikke glade den gang, det var ret deprimerende. Ja heldigvis hjalp det, når nu han lagde så meget arbejde i det. Jeg har også set på fb, at det er galt i Jylland bl.a. Thisted. Nej vi har heller ikke fået meget regn de sidste dage, det gør ikke noget, vi kan godt bruge en pause nu - også med blæsten. Det har været mørkt hele dagen, men da vi tog hundelufteturen, kunne vi se stjerner, det var helt opløftende.
   Ja godt at Odyssey kan muntre lidt op.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 8. Sikke meget vand. Troede kun, at der var min have, der var så rigelig fugtig. Hvad kan jeg sige - jeg kunne altså også godt bruge en Bent :-)
  Respekt.
  Mange hilsner
  Bonnie

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Bonnie
   Ja det var meget vand, ikke rart at din have også er rigelig fugtig. Du må på jagt efter en Bent, min er for gammel til dig :) og jeg låner ham ikke ud.
   Tak
   Mange hilsener
   Lisbeth

   Slet
 9. Puha, det var dog gevaldigt meget vand.
  Her har jeg kun oplevet een gang at havens bede stod under vand. Det var d. 27. august 2011. Siden da er det meste af græsplænen forsvundet og der er lagt stenstier i stedet, ligesom jeg i det værst ramte bed bedet ved terrassen) har lavet en dyb sti, der kan fungere som en lille vandopsamling - og siden da har jeg ikke oplevet, haven stod under vand....men man kan jo aldrig vide, hvad fremtiden bringer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Esther
   Ja det var ikke rart med så meget vand. Mon ikke du er kommet problemet til livs, med mindre der igen kommer ekstremt meget vand. Vi har ikke oplevet så meget vand på en gang siden 29.6.2012, men du har ret, man kan aldrig vide, hvad fremtiden bringer.

   Slet
 10. Hold op hvor er der meget vand.
  Fine billeder.
  Her har det blæst rigtig meget og der er kommet mange regnbyger. Håber snart det stopper både med blæsten og regnen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Aase
   Ja der var meget vand, så galt er det heldigvis ikke mere.
   Vi har heldigvis kunnet nøjes med blæsten, ingen regn af betydning i dag. Det bliver vist bedre i morgen.

   Slet
 11. Hej Lisbeth. Jeg kan godt huske alt det vand og hvordan Bent arbejdede med at få det væk. Det er sørme godt, at teknikken virker, så I ikke får al det vand op til huset. Vi har fået meget regn her, men ikke ligeså meget som længere nede i landet. Det blæser stadig rigtig meget og det er til at blive kulret i hovedet af. Det er skønnest at opholde sig indendøre. Heldigvis er der ikke sket nogen skader her.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Birgitte
   Det tænkte jeg nok, du kunne. Ja heldigt at det virker. Vi har heller ikke fået så meget regn her, men storm har vi nok af, heller ingen skader her. Det er rigtig, man bliver kulret af alt det blæsevejr, mon ikke det bliver lidt bedre i morgen.

   Slet
 12. Go morgen Lisbeth!
  Holda helt op alt det vand, i skulle jo næsten have boet på en husbåd hvis det ikke lige var fordi Bent har klaret mængder af godt dræn, godt kæmpet til ham! Siger lidt som Frede, så er sandjorden pludselig en velsignelse.
  Skønne rosenbilleder, de føles forfriskende ovenpå alt det andet.
  Rigtig god dag til dig!
  Kram og:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anette
   Ja der var voldsomt meget vand, heldigvis fik Bent fikset det. Vi har sandjord nogen steder i haven, men ikke nok åbenbart, desuden står grundvandet højt, det gør ikke situationen bedre.
   Ja rosenbilleder skulle der til, der kom flere i dag.
   Tak i lige måde
   Knus

   Slet
 13. De sidste 3 dages heftige regn kan da sagtens lede tankerne hen på jeres vand i haven - jeg husker udmærket hvor meget vand I har døjet med og hvor stort et arbejde Bent og du har lavet for at få drænet og lavet regnvandsbed mm. Heldigvis har det båret frugt, så I ikke får de samme oversvømmelser længere.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja jer der fulgte med den gang husker nok udmærket alt det vand vi havde, det var ikke sjovt, men Bents bestræbelser lykkedes heldigvis.

   Slet