onsdag den 30. december 2015

Arkivbilleder og bestemt ikke fotovejr

I dag kommer der kun få aktuelle billeder, for hvor var det dog koldt i går. Jeg brugte formiddagen på at dække de sarte planter med gran, og tre roser fik jord. De havde stået i vand, så jorden var sunket ned, de var nyflyttede. Det var hårdt arbejde i kulden og den hårde blæst.
Mandag var jeg en tur ved havet, det sprang jeg over i går
det var for koldt

 så er grøften tom igen
og det meste af vandet fra nabogrunden er pumpet væk, endelig kan Bent slappe lidt af igen.
 Ranunklerne er igen på vej i potterne, de kommer troligt igen hvert år, men giver ikke så mange blomster som nyindkøbte
her er billede af en af dem, som klarede vinteren 2014 hos mig
erantis med bøjet nakke på vej op gennem jorden
i dag bliver det arkivbilleder af rhododendron:
R. Bellefontaine står i nordbedet
I 2011 stod den i skoven, der var den blevet for stor, så den blev flyttet, det var et stort arbejde for Bent. Ingen billede for 2012
 2013


2014
 2015
2015
 R. Breslau står i skoven
 her er den i 2014
 og i 2015, det er en af de store, kan I nok se.
Her blander den sig med R. Tamarindos, der kommer billeder af den senere.
Jeg vil forsøge at finde billeder fra flere år af de forskellige rhodoer.

Til slut en solopgang fra 1.12. som ikke er vist før, der er ikke mange solopgange i denne tid, så vi må tage til takke.
For øvrigt har jeg talt med Anne fra Staudestedet, Anne har lovet at skaffe pæonen Do Tell hjem til foråret.
Jeg håber, I får en dejlig dag.
Min årskavalkade kommer først i morgen, jeg kan se, at nogle af jer har lavet en.

30 kommentarer:

 1. Kære Lisbeth.
  Godt at vandet er væk nu og Bent kan slappe lidt af. Ja du har ret at det bidende koldt. Absolut ikke vejr til at være meget ude i selv når man kan lide at det bider lidt i kinderne.
  Jeg har fri i dag og skal først på arbejde igen den 4. januar, men vi skal holde nytår for vennerne, så jeg skal lige have klaret det sidste i dag med indkøb, fuglene skal have mere foder, du ved alt det praktiske der skal laves.
  Jeg glæder mig til din kavalkade, selvom jeg ikke behøver en for jeg synes det er så dejligt bladre i din samling af billeder og fortællinger. Jeg går ofte tilbage i din blog og læser ser billeder fra sommeren og før.
  Rigtig god dag til dig og dine
  Kh.
  Kirsten

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Kirsten
   Ja det er rigtig godt, at vandet er væk, for Bent skranter lidt med noget forkølelse, så han har ikke godt af at været ude. Jeg har selv lige været ude for at dække lidt flere roser, det bider godt ja, tage billeder kan jeg ikke, det blæser for meget.
   Dejligt at du har fri, så du kan forberede nytåret.
   Dejligt at høre at du går tur i min have en gang i mellem :) min kavalkade bliver ikke så omfattende, til gengæld kommer der mere senere.
   Tak i lige måde.
   Kh Lisbeth

   Slet
 2. Hej Lisbeth

  Ja sikken en blæst, og de lover stadig frost efter nytår - mon ikke i må undvære ude på den varme ø?
  Sjovt at Erantis allerede kigger op, der er mere på vej end man lige går og tror!
  Super Rhodo forløb!
  Den enorme detailist/grossist peonyshop.com har "Do Tell" så den får Anne ikke problemer med at få hjem:)

  Og ja flere er kommet med fine årskavalkader, jeg spalter jo min totalt op tror jeg:)
  Glæder mig til din imorgen!

  Ha en dejlig dag

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja det er en voldsom vind, men vi holder fast endnu her på vores varme ø. Vi har omkring 3-4 grader nu, så der kan godt risikere at få frostgrader, men nok ikke så galt.
   Ja der er meget på vej op, som vi ikke kan se endnu, påskeklokkerne er meget længere, end de plejer at være på dette tidspunkt.
   Det kan godt være, det er Annes leverandør, hun var glad for tippet, så hun bestilte straks hjem :) det er en af de gode ting ved fb, mange kontakter.
   Jeg tror, jeg laver en kort kavalkade og flere senere. Jeg fandt så mange billeder i juni/juli så jeg kan ikke nøjes med en collage, hvilket jeg i øvrigt slet ikke laver, jeg synes, det er synd for billederne. De kommer ikke til deres ret på den måde.
   Tak i lige måde.

   Slet
 3. Fine billeder.
  Jeg glæder mig til din årskavalkade.
  Tak også en dejlig dag til jer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Aase
   Der kommer flere end en :) jeg har svært ved at begrænse mig.
   Tak for det

   Slet
 4. Flotte billeder!
  Jeg håber, at de forskellige blomster bliver lige så fine i år, som de sidste par år!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Isabell
   Tak skal du have, ja det håber jeg også.

   Slet
 5. Kære Lisbeth
  Alletiders, at du har fået Anne fra Staudestedet til at skaffe Do Tell til foråret - der er sikkert mange andre end mig, der glæder sig til at få den bestilt, og ja, så er der sikkert også mange andre fristelser, der kan ryge i kurven :) Jeg er ret imponeret over, at ranunklerne er fint på vej hos dig - her er de gået til, men der er heldigvis andet på vej. Nu skal vi bare lige igennem januar og februar, så begynder den gode tid igen, og det bliver tiltrængt!Heldigvis er lyset på vej tilbage, og dagen tiltaget med 5 minutteer. Det lyder ikke af så meget, men lidt har også ret :) Skønt med en omgang blomstrende rhodoer, men ærgerligt, at der ikke er ligeså mange knopper som sidste år. Det må være en hel lettelse for Bent, at vandet nu er under kontrol. Så må vi bare håbe, at der går lidt tid inden næste omgang regn. Her er det bare gråt og stille i dag.
  Dejlige vinterhavbilleder :)
  Hav en dejlig dag!
  Knus Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda
   Ja det er godt at have forbindelserne i orden :) Der var en del, som var interesseret i den, også på i fb gruppen. Du bliver garanteret fristet til mere end det, jeg tror nærmest ikke, at du kan lade være ;) Hvor har du dine ranunkler, når mine er visnet ned lader jeg dem stå hele sommeren, om efteråret begynder de at skyde igen, jeg har endda haft dem stående uden jord, de begynder bare forfra igen. Ja det er bestemt dejligt, at det går den rigtige vej igen. Ja rhodoerne har ikke manglet vand og gødning, men sol ville nok have hjulpet, så der var kommet flere knopper. Ja Bent er glad for, at vandet er under kontrol, så han kan holde sig inde det meste af dagen. Stille??? her blæser det kraftigt, jeg har lige været ved havet, det var skønt. Du skulle have været med :)
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
  2. Ja, jeg ville bestemt gerne have været med på en tur til havet :) Jeg tror da, vi er heldige med vindstille. Ja, jeg lader mig helt sikkert friste - du kender mig vist for godt ;) Har lige fundet frøkataloget fra Impecta i postkassen - jeg må være fornuftig og standhaftig denne gang :)
   Knus

   Slet
  3. Ja det er jeg sikker på, at du gerne ville :) I er meget heldige med vindstille, her ligger den omkring vindstyrke 9 og har gjort i flere dage nu. Jep jeg er ikke i tvivl om, at du lader dig friste, men der er gode priser :) Med frøene må du være standhaftig ja.
   Knus

   Slet
 6. PS: Glæder mig meget til din årskavalkade med masser af billeder fra juni/juli :)))
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er dejligt, de kommer først senere de mange fra juni/juli :))
   Knus

   Slet
 7. Sikken dejlig have og ikke mindst ved havet det er skønt at vandre der og tænke nye tanker....du er priviligeret....dejligt. Glad for at se vandet er trukket tilbage...og se det pipler op ad jorden....
  Vil da også glæde mig til årskavalkaden .

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Grethe
   Ja jeg kommer lige hjem derfra, det var en skøn tur, hvor jeg blev blæst godt igennem. Jeg elsker mine ture til havet her om vinteren, jeg føler mig bestemt også priviligeret.
   Så må vi håbe, at den bliver god :)

   Slet
 8. Kære Lisbeth
  Godt vandet er på retur. Jeg kan godt forstå, hvis Bent har været lidt urolig.
  Så viser du skønne rhodoer, tak for det.
  R. Bellefontaine har haft godt af at blive flyttet, sikke dejlige blomster den har ja, det har R. Breslau jo også.
  Rhodoer er altså skønne.
  Jeg har ikke fundet nogle erantis endnu, men kigger hver dag.
  Frygteligt blæsevejr her, så det er ikke vejr til strandtur.
  Hilsen jessie

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jessie
   Ja det er dejligt, det var ikke rart med så meget vand, godt vi har pumperne.
   Ja nu må vi have gang i rhodobillederne, men først en årskavalkade.
   Ja R. Bellefontaine er glad for det nye sted, den bliver heller ikke flyttet mere, den er for stor. R. Breslau er også for stor til at blive flyttet, den har stået på samme sted hele tiden.
   Ja rhodoer er dejlige.
   Jeg plejer, at have erantis et andet sted, men de er sjovt nok ikke dukket op endnu, de er normalt de første.
   Nå I har også blæsevejr, jeg har da lige været ved stranden, det var skønt :)
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 9. Dejligt at vandet er ved at være væk, så Bent kan holde sig indendørs! Ranunkler er så fine, en rigtig forårsblomst. Her har jeg kun set at vintergækkerne er på vej, og jeg håber på lidt vinter. Nu har jeg fået regn nok!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Aase
   Ja det er godt, at Bent kan slappe lidt af nu. Regn har vi fået nok af, men vinter de næste tre uger og så ikke mere, ja det ville være fint. Godt vi ikke selv kan bestemme :)

   Slet
 10. Hej Lisbeth
  Næ det er nok ikke lige fotovejr i disse dag men bare det at det er tørvejr er fantastisk og det er dine billeder fra turen til havet da også selv om de er uden sol. Så fornemmer vi også bedre hvor koldt det er pt. Derimod så ser rhodo billederne dejlig varme ud og så Do Tell den er bare fantastisk og super at den kan fåes hos Staudestedet på din opfordring. Det må så være med den at Linda starter en pæon samling op. Ikke fordi at jeg har mange (ca en 10-12 stykker vil jeg tro) men hvor jeg nyder dem når de blomstrer og flere af dem har jo også fint efterårsløv :-)
  Ser frem til året der gik fra din have.
  God aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Nej det blæser for meget, men tørvejr er dejligt. Turen til havet er skøn også i blæsevejr. Ja det er bedre med arkivbillederne nu, jeg er ved at drukne i dem, mens jeg finder kavalkaden frem :) Jeg ved ikke om Linda slet ingen pæoner har, men mon ikke hun får nogle stykker nu.
   Ja men der kommer masser af billeder.
   God aften
   Knus Lisbeth

   Slet
 11. Brrr...det er jo lige før kulden trænger igennem på de første billeder, så rart med lidt solskinsbilleder også :)

  Godt nytår :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Esther
   Ja koldt er det godt nok, men dobbelt op med tøj hjælper :)
   Tak i lige måde

   Slet
 12. Tenk at du allerede har løker som titter opp av bakken! Det må være utrolig tidlig selv hos deg?
  I neste uke melder yr om -19 grader her, så det er nok ikke vår her på en stund ;)

  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja de løg har jeg kunnet se en måned nu, det er meget tidligt med både dem og påskeklokkerne i vinter.
   Ja de melder også frost her, men det bliver ikke så meget. Til gengæld blæser det omkring 10 m/s hele tiden hos os og har gjort det flere dage :)
   Klem

   Slet
 13. Kære Lisbeth Tak for hilsen i sidste indlæg, kunne ikke svare der (ved ikke hvorfor). Hils Bent igen og hvor er vi glade for, at det er ved at være slut med oversvømmelsen. Den lyserøde Rhodo du viser er bare bedårende. Godt Nytår, glæder mig til et nyt have år med Høneballehaven. Knus Tina

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Tina
   Selv tak, det sker en gang imellem, at man ikke kan svare, håber ikke det bliver ved. Ja det er heldigvis slut med oversvømmelsen. Ja der er mange af rhodoerne som er smukke.
   Tak i lige måde, jeg glæder mig til at dele med jer.
   Knus Lisbeth

   Slet
 14. Tak fordi du har sørget for, at Do Tell kan købes hos Staudestedet. Jeg har fødselsdag til foråret, så den skal komme på min ønskeseddel. Godt nytår! Jeg glæder mig til mange solopgange taget med dit nye kamara.
  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Selv tak Elna
   Ja så må du have fat i den, den er skøn.
   Tak i lige måde - ja lad os håbe, der bliver mange solopgange :)

   Slet