torsdag den 2. juli 2015

Mest for rosennørder

Jeg må indrømme, at lige nu er det mest rosenbilleder, der trænger sig på, jeg håber at andre også har glæde af billederne. Først et par valmuer:

Lidt er der tilbage, men det svinder i dem. Nu har jeg fyldt havebøren 3 gang, men der er stadig mange mellem roserne.
Hos rosertilhaven.dk har jeg købt en del roser, de er rigtig gode, og dette skal ikke være et reklamefremstød for dem, blot billeder for at vise hvor fine de er.

 Arc Angel
 Andrey Wilcox
 også her, det er en meget holdbar blomst, faktisk har jeg taget billeder af den samme blomst nu i tre dage, der er ikke flere sprunget ud på planten endnu.
 Clarét er en fin sort/rød rose med en dejlig duft
Odyssey er købt samme sted.
Nu til Austin roser:
Abraham Darby
 Grace har sat sin første blomst i år
 Pegasus er den smukkeste Austin rose
The Generous Gardener gror op i thujaen. Planen var, at den skulle omkranse thujaen, men nej den er bedre end klatrerosen Gerbe, som skulle klatre i træet, den kommer hurtigere til tops.
Historiske roser og buskroser:
 Rosa Mundi
 gammel historisk rose, som boltrer sig mellem det høje græs i læhegnet
 Mosrosen Mme Louis Levique
Eden Rose
 Morten Korch er nu højere end mig, den dufter fantastisk
tæt på den står Jacqueline du Pré
 Twice in a blue moon og Odyssey er perfekte partnere
Blue for you står lige i nærheden, men den er ikke særlig høj, og mere blå end de to andre.
Duchesse de Montebello er engangsblomstrende og danner skørter på pælen i det kølige bed.
 Dette syn så jeg i går morges, det måtte jeg have billeder af, selvom det blev gennem hegnet, digitalis og clematis Beauty of Worcester har selv bestemt det fine match
 Også denne iris står imellem græsset i læhegnet
En enkelt dusk lathyrus er kravlet op i hegnet
Staudebedet, som er ændret nogle gange siden jeg startede det op, nu bor roserne Blue for you, Twice in a blue moon og Odyssey i det sammen med masser af storkenæb og andet.
 Håber du kigger med Linda fra Sjælland, her kan du se, hvordan Bent strammer hegnet.
åkanderne er flinke til at blomstre
Til slut
en ganske særlig Linaria, som jeg kalder Høneballelinaria, den har krydset sig mellem Apricot Beauty og Canons Went, gætter jeg på.
Fortsat god solskinsdag


31 kommentarer:

 1. Det er dejligt med rosenbilleder! Dels er de jo bare smukke, dels kan man få ideer til hvilke roser man gerne vil have hos sig selv. Så: Vi vil gerne se roser :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Nana
   Ja godt du kan lide dem, der kommer flere roser, det lover jeg :)

   Slet
 2. Hej Lisbeth!
  Har trukket i skyggen med pceren og en kop kaffe:-) Jeg tror jeg kan forstå dig når du snakker om rosennørd, du har utrolig mange skønne, som jeg glæder mig til at se IRL. I morges blev jeg vel det man kalder forelsket, for min nye rose var sprunget ud, og jeg sendte det straks til datteren;-) Her er der også blomstrende lathyrus en hvid en der er overvintret blandt haveaffaldet, de andre planlagte er lidt bagefter.
  Ha en god dag
  Hilsen fra Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anette
   Lyder som en god idé, men det blæser ½ pelikan, så ikke noget med papirer ude. Hvad hedder din nye rose? Jeg har nok fået det at vide, men jeg kan ikke huske det. Jeg har også en lathyrus, der har overvintret.
   Jeg kom til at tænke på, at de tidspunkter, jeg har foreslået dig at komme på besøg, er måske lige der, hvor der er pause i roserne, der er altid nogen, der blomstrer men ikke så mange. I næste uge eller sidst i august er der masser af roser i blomst. Jeg er hjemme i næste uge.
   Tak i lige måde
   Hilsen Lisbeth

   Slet
  2. Hej Lisbeth!
   Ja uha det blæser. Den nye rose er Cardinal de Richelieu, en historisk. Ved du hvad jeg giver nærmere besked vedr dagen vi kommer, men det bliver i næste uge, og en hverdag, glæder mig utrolig meget.
   Vi ses, og giver snarest besked.
   Hilsen Anette

   Slet
  3. Hej Anette
   Ja nu kan jeg godt huske, du skrev om den.
   God idé at komme i næste uge på en hverdag. Det bliver hyggeligt, glæder mig til at hilse på dig/jer.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 3. Kære Lisbeth
  Altid dejligt med billeder af dine roser, de er så smukke.
  Morten Korch er jo skøn, den må da vist være rigtig høj, men det skal den måske være.
  Dejligt vejr her, men meget blæst.
  hilsen jessie

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jessie
   Det er godt, du kan lide at se mine rosenbilleder også, for dem kommer der mange af i de næste uger.
   Jeg har faktisk to Morten Korch roser, den jeg taler om er meget høj, den må jo stå godt.
   Også dejligt vejr her og rigtig meget blæst synes jeg.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 4. Dine roser er smukke, men det er valmuerne nu også.

  SvarSlet
 5. Hej Lisbeth, Åhhh bliver Morten Koch så stor ? så kommer dentil at få en anden plads hos mig :o) Jeg har set billedet af hvordan Bent han strammer hegnet op. Tak for det, det ser meget teknisk ud. Og tak for alle de skønne rosenbilleder.
  Kh Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anette
   Jeg har en Morten Korch mere, den er ikke så stor, så du kan jo håbe, at din knap bliver så stor.
   Godt du har set billedet :) Selv tak.
   Kh Lisbeth

   Slet
 6. Ja, nå er det rosetid! Du har så mange vakre. Din yndlingsrose er bare fantastisk. Den og Odyssey i sammen er jo bare supert :)

  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja det er herligt. Ja det har du ret i :)

   Slet
 7. Kære Lisbeth.
  Nu er jeg slet i Rosennørd, slet ikke, har egentlig kun dårlig erfaring med dem. Men jeg nyder at se alle de flotte billeder du har af dine Roser. Jeg synes de hver i sær er flotte og jeg kan godt mærke at jeg synes at det er træls at jeg ikke kan finde ud af det. Men dejligt at du giver os mulighed for at nyde de flotte billeder.

  Har dog købt en rose for et par uger siden. Det er Christian den 4, og den har jeg sat i en stor krukke, så kan det være jeg kan finde ud af det. En anden rose jeg overvejer er Lykkefund, som jeg har set flere har, så den satser jeg lidt på.
  Kh
  Kirsten

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Kirsten
   Jeg håber, du kan nyde mine roser, selvom du ikke er rosennørd. Der er nogen, som bare ikke kan have roser, jeg ved ikke, om jorden også er skyld i det. Løvet på mine roser er ikke for kønt, men pyt når bare blomsterne er :)
   Jeg har til gengæld ikke gode erfaringer med roser i krukker, jeg kan bedre styre dem i bedene. Lykkefund skal have noget mere plads end en krukke, men mon ikke du er klar over det. Den har hos mig været lidt længe om at komme i gang, men nu varer det ikke længe, inden jeg kan vise billeder af den.
   Kh Lisbeth

   Slet
 8. Kære Lisbeth uh totalt ynglings indlæg med roser ;-) men valmuen og åkanden er bare dårende smukke. Har du også Blue Moon eller kun Twice in a blue Moon? Var interesseret i hvad forskellen i virkeligheden er når de står i haven. Man kan ikke altid få det rigtige indtryk på nettet. Jeg har nemlig Blue Moon og Rhapsody in Blue og ville gerne have en tredie. Kh Tina

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Tina
   Så kommer der mange yndlingsindlæg, for jeg kan blive ved med roser i laaang tid. Jeg har haft Blue Moon, men den forsvandt for mig. Twice in a blue moon er meget større i blomsten, og den har en dejlig duft. Jeg kan godt anbefale den og Odyssey sammen, som du har set klæder de hinanden.
   Kh Lisbeth

   Slet
  2. Tak Lisbeth så må jeg se om jeg ikke kan få plads til to nye roser. Det går! Har lige plantet Tuscany superb, den dejlige Gallica har jeg ønsket længe. Kh Tina

   Slet
  3. Ja den er flot, den har jeg ikke.
   Kh Lisbeth

   Slet
 9. Hej Lisbeth
  Godt at jeg er blevet mini rosen nørd så jeg også kan være med :-) En smuk kavalkade du har fundet frem og der er jo nogle jeg kan nikke genkendende til. Jeg har vandet nogle af mine her i aften plus jeg har været alle krukkerne rundt og Mogens har slået græs. Endnu nogle valmuer er blevet fjernet men det gav sig selv idag hvilke der måtte hives op for en del af de meget høje var væltet af vinden for det har blæst rimelig meget her. Flot motiv med hegnet, clematis og digitalis. Fine lathyrus mine er først rigtig begyndt at gro nu så det varer lidt inden der er blomster her.
  Mon der er en særlig lille klub for Høneballe Linaria ejere for så er jeg jo medlem :-) den er bare så fin.
  29 grader har jeg lige set at vi skal have imorgen py ha så er det sørme godt at der er et par fridage derefter.
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja du bliver bestemt regnet med som rosennørd :) Ja nogen af dem har du allerede. Her har det også blæst rigtig meget, men de valmuer der er tilbage har holdt til de. Ja mine lathyrus er tidligt på den i år, tror jeg.
   Ja men du er da med i den lille eksklusive klub :)
   Ja det bliver hot, her lover de kun 20 grader ved Kattegatkyster, det er fint, men ikke så meget vind helst.
   Knus Lisbeth

   Slet
 10. Dejlige billeder og så flotte roser, du ved at jeg elsker dem allesammen. Er hver gang så imponeret over hvor mange forskellige du dog har - næsten alle dem du viser i dag har jeg ikke, men flere kunne sagtens stå på min ønskeseddel. Det ender med at jeg er nødt til at plante roser i køkkenhaven i stedet for kartofler.... Audrey Wilcox er godt nok en skønhed uden lige, ja også den mørkerøde Claret og selvfølgelig Jaqueline du Pre... Er det ikke bare en herlig tid :)

  Knus, Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja det er herlig tid med alle de skønne roser, jeg har lige været rundt med venner for at se dem, de var også dybt imponeret. Ønskesedlen kan blive lang, men Audrey Wilcox vil du ikke fortryde, hvis du får plads til den.
   Ja det er sjovt så forskelligt, de springer ud i forskellige haver, du er foran med Queen of Sweden og jeg er med Eden :)
   Knus

   Slet
 11. ...glemte lige at skrive, at min Eden Rose stadig kun står i knop, men din er udsprunget, ser jeg :)

  SvarSlet
 12. Hej Lisbeth
  Hvor har du mange helt fantastiske og skønne roser. Du er en super rosen ambassadør, og jeg tror vi er mange der er blevet ramt af herlige rosenvirus ved at følge din side. Manden min er ikke så vild med de stikkende bæster, så de må listes ind på strategiske steder uden at de kan genere ham ;)
  Jeg har også købt en del roser ved roser til haven og kan også kun varmt anbefale dem. Yndig høneballelinaria den kan du roligt være stolt af ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Heidi
   Ja der er mange skønne i mellem, jeg har lige været ude og tage billeder igen, jeg ved ikke hvor jeg skal begynde eller stoppe :) Jeg tror også, at jeg smitter lidt med den virus, men det er vel ikke det værste, man kan blive smittet med. Undtagen set fra mændenes synspunkt, Bent bryder sig heller ikke om dem, men jeg bestemmer :)
   Ja det er fine roser, man får hos roser til haven. Ja den må du have en af, når der bliver mange nok at dele ud af :)

   Slet
 13. Hej Lisbeth.Skønt indlæg med roser..............det tror jeg vi alle nyder.
  En dejlig dag i går men med en del blæst.
  8-10 af mine roser blomstre også lige nu.....................nyder alle de skønne dufte i haven.Lige nu står den på hækklipning for manden..........og jeg klipper storkenæb-akelejer og pæoner ned.
  Oh alle mine stedsegrønne planter skal også studses.
  Så der er nok at lave.
  Den fine Høneballelinaria er da slet ikke til at stå for..
  Rigtig god solskinsdag på Samsø knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Tak skal du have, ja der er mange som gerne vil se rosenbilleder, heldigvis.
   Det dufter dejligt i haven nu, men ja der er nok at se til, storkenæb har jeg også været i gang med, men med pæonerne er det for tidligt endnu.
   Høneballelinarien er fin, vi må håbe, der kommer flere af dem.
   Tak i lige måde i Kbh.
   Knus Lisbeth

   Slet
 14. Hej Lisbeth!
  Det var en fin samling av fantastiska rosor. De blåtonade blev jag alldeles speciellt förtjust i. Lägger namnen på minnet.
  Ha en skön helg! Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Maribel
   Ja jeg har noget af en samling roser. Ja de blåtonade er også fine.
   Tak i lige måde
   Lisbeth

   Slet