fredag den 17. juli 2015

Clematis, dagliljer og roser

Der var billeder på lager, og da de unge mennesker er til festival, blev der lige tid til et indlæg.
 Stokroserne er i fuldt flor
 Solhattene tæt på at begynde blomstringen
og valmuerne næsten færdige

 Beauty of Worcester kan endnu
 Blue Angel
 Sunny Skye
Warszawska Nike
Nu er der lidt flere Hemerocallis i blomst
 Lacy Dolly
 Green Flutter
Lulaby Baby
 Katost/Malva vælter desværre rundt, mon ikke det er på grund af tørken
 Kattehale/Lythrum


også liljerne er godt i gang, her mangler jeg navne.
 Pæonen i blærespireaen blomstrer endnu
 Abraham Darby sammen med Linaria Apricot Beauty
 Big Purple
Common Moss en smuk mosrose
 Morten Korchs fantastiske blomstring
Odyssey er på det sidste i første blomstring
 Grace er meget smuk i knop, sikken en glød
Jeg er nu også ret vild med Wollerton old Hall
Jeg var så heldig, at Anton denne gang havde Lady of Shalott, det vidste jeg ikke, men så snart jeg fik øje på den, skyndte jeg mig at tage den.
Jeg købte også Sombreul, en klatrerose som kan tåle skygge. Resten skriver jeg om, når de bliver plantet
Til slut solnedgang 15.7.
God weekend og god ferie til dem, der nu holder ferie. 

19 kommentarer:

 1. Hej Lisbeth

  Jeg havde da også valgt Lady of Shalott hvis jeg idag skulle vælge en rose i den kulør-retning:)
  Og den ser ud til at være i god vækst!
  Imponerende du har solhatte - mine er jo blevet barberet ned af snegle før jeg begyndte med kaffe!

  Ha en dejlig dag

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja den er da fin, og den blev anbefalet lige så meget som Munstead Wood. Ja det er en fin plante ligesom alle de andre fra Jas. Fordelen er, at man ikke skal vente på barrodsroser, men kan se dem blomstre, og så er de pottede, prisen er god 65 kr. :)
   Mine solhatte har også været efterstræbt af sneglene, en måtte jeg tage ind, men resten har jeg reddet med ferramol rundt om planterne og ellers holdt øje.
   Tak i lige måde.

   Slet
 2. Kære Lisbeth.
  Tak for alle de dejlige billeder. Dine nye roser er meget smukke og det er den første lilje du viser også. Den der er lyserød.
  Jeg kan se, at du har fundet Green Flutter, det er dejligt for dig.
  Jeg har to lysegule lupiner, som jeg fik som frø fra Jette. Resten spiste sneglene. Jeg vil gemme frøerne og så dem til foråret, det var det jeg havde mest held med.
  Rigtig god weekend til Jer og Jeres gæster.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Eliane
   Selv tak. Ja det er nogen fine roser, jeg har købt. Liljen er også fin. Green Flutter er heldigvis kommet nu, men den er ikke så fyldig, så den må lige gro lidt til, inden du kan få et nyt eksemplar.
   De lysegule lupiner er fine, sneglene er desværre efter dem.
   Tak i lige måde

   Slet
 3. Her er det, når de små er lagt i seng, at der bliver tid til at nørkle med billeder. Abraham Darbys blomser er enormt store i år, ikke at jeg synes, at de bliver smukkere af det, men det er da lidt imponerende. Liljehybriderne kan jeg nu heller ikke huske alle navnene på.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja her er det, når det bliver mørkt. Festivalgæsterne kommer sent hjem og står sent op.
   Jeg synes altid, at Abraham Darbys blomster er store. De er fine fra udspring, men så bliver de lidt voldsomme, duften er skøn. Nej de liljehybrider er der så mange af, så det er ikke nemt at huske navnene.

   Slet
 4. Hej Lisbeth!
  Nyder altid dine billeder og det der følger med, også fra din Fynstur den anden dag:-) Meget skønne varm glødede roser.
  Sjovt nok er mine katost ikke væltet som meget af det andet, og underligt er det, at alle mine var lyserøde sidste år, og nu i år er halvdelen blevet hvide, og mine røllike der sidste år var orange/gule er også blevet hvide/rosa i år, hmm er det mon biernes skyld eller, eller de nye jordforhold de lever under?
  Ha en skøn dag, også med familien:-)
  Kram

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anette
   Det glæder mig, at du nyder mine billeder og var med en tur til Fyn :) Ja de er dejligt varme i farven roserne.
   Jeg har både en lyserød og en hvid katost, det vælter begge rundt, men den lyserøde er værst. Underligt at de skifter farve, jeg har ikke set mine rølliker i blomst endnu, kun de hvide. Bierne kan få skyld for meget.
   Jo tak for det - jeg håber, I havde en skøn dag i går.
   Kram

   Slet
 5. Din Morten Korch ser kjempestor ut, ja! Utrolig at den kan bli så stor :)
  Mye fint som blomstrer hos deg nå.

  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Jeg har to Morten Korch, den jeg viser er meget stor i forhold til den anden.
   Klem

   Slet
 6. Hej Lisbeth
  Du har da stadig mange flotte clematis. Blue Angel springet godt ud her nu og min lille nye Piilu er også ved at åbne sin første blomst. Der vist ingen fyldte måske det kommer med årene. Dine dagliljer ser også fine ud 3 rigtig kønne eksemplarer du viser :-) Liljerne er bare smukke og solen falder så flot på den første. Hvor er de fine de gyldne roser. Tror jeg skal ud og kigge efter nogle roser til det lille stykke foran drivhuset. Ved bare ikke rigtig hvad for det kniber nok med 6 timers sol der da drivhuset jo skygger lidt. Tror jeg vil køre en tur til Bogense i morgen og kigge i noget der hedder Rosenhaven. De har også rigtig meget. Bogense er jo rosernes højborg. Det er det sted i Danmark hvor der produceres flest roser. Det koster jo ikke noget at kigge. De fleste af deres roser ligger omkring 80-90kr
  Det blev heller ikke til noget regn idag men i aften er det blevet neget skyet så måske vi er heldige at der kommer noget. Det må så godt lige vente til de er færdige på Nislevgård. Vi har bagt kage til dem idag. Vores nabo i bageriet skulle sørge for kage til alle mand så vi har bagt og hun skulle så selv pynte den bla med et billede med alle skuespillerne på.
  Så nåede jeg til ferie. 3 ugers afslapning skønt :-) Mogens skal lige arbejde i morgen også. Så må vi se hvad det blir vejr til.
  Fortsat god fredag aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja jeg har flere blomstrende clematis end dem jeg viser i dag, opdagede jeg, da jeg gik rundt. Jeg er lige kommet ind, at deadheade roser til festivalmusik er meget motiverende :) Piilu bliver nok dobbelt med årene. Ja dagliljerne er skønne, der kommer flere endnu. Du kan søge på Rosenposten efter skyggetålende roser, højde og med eller uden duft. Det er ret smart, så kan du købe hos Jas. Ok Rosenhaven er jo heller ikke dyr, så måske kan du få råd der også. Jeg vidste ikke, at Bogense er rosernes højborg.
   Vi fik en kraftig byge i eftermiddag, men ikke en mm var der i glasset. Ja det er meget skyet nu, men jeg tvivler på, vi får regn. Nu er de lige ved at være færdige med at spille. Det lyder hyggeligt med kage til dem og med billede på, mon ikke den kommer på fb. De skal nok feste igennem i aften, Arthur skulle til mormor og morfar.
   Dejligt med ferie, det var da bl.a. også dig, jeg ønskede god ferie :) Spændende hvad du får ham lokket med på.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 7. Suuuk... så smukt al sammen.... :o)

  SvarSlet
 8. Syntes så lige at du skal vide lidt om Bogense og roser :-) Rosenhaven er ejet af Grønløkke planteskole og de producerer ca1,8 mill roser årligt fordelt på mere end 800 sorter så Rosenhaven har altid et godt udvalg. Der er en rosenplanteskole mere Buddes planteskole og de producerer ca 450.000 stk årligt.
  Jeg vil tro at det er de steder Jas får de roser fra som han ikke selv laver.
  Rosenfestival hører jo også til i Bogense nok meget naturligt. Altid første weekend i august.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det med Grønløkke vidste jeg godt fra Jas. Jeg har faktisk været inde og finde en masse rosenbilleder der, men de blev slettet igen. Den anden kendte jeg ikke.
   Rosenfestivalen har jeg hørt om, Dalby er jo gerne med :) Ulla og Malcolm var der, da han døbte sin rose.

   Slet
  2. Det var en rigtig festlig dag, da Claus Dalby døbte sin rose. John og jeg var der også. Der ligger et lille klip derfra på You Tube: "Claus Dalby døber sin egen rose".
   og "Claus Dalbys kongelige køretur" hvor CD kører i hestevogn med prinsesse Benedikte. De er ikke redigeret og bare optaget med en telefon.
   Kærlig hilsen Eliane

   Slet
 9. Smukke roser du har valgt, jeg skal også over Fyn på vej hjem fra ferie, men tror desværre ikke der er plads i bilen. Lady of Sharlott måtte ellers også godt flytte herhjem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jeanett
   Ja jeg har set, du er på Langeland. Der er sikkert meget i bilen, når hele familien er af sted. Men hvis du kommer ind til Jas, er jeg bange for, at du skal have plads til mange flere roser:) man bliver meget fristet der. Lady of Shalott er en smuk rose.

   Slet