onsdag den 1. juli 2015

Højsommer, roser og siesta

Så er varmen kommet til landet, og vi må nyde den, så længe den varer. Prognoserne siger, at næste uge igen bliver med normalt dansk sommervejr, men lad os nu se. Indtil da bliver det rimeligt varmt, så det er en god idé at holde sig indendøre et par timer omkring middag. Det gør jeg så, jeg plukker også mange roser, for de holder ikke længe i sommervarmen.
Der er stadig mange valmuer på dette billed fra i går, i dag har jeg fjernet lidt flere, der er nok at tage af, så aftenen vil blive brugt til at fjerne endnu flere. I aftes havde jeg åben have, der kom 6 gæster, derfor nåede jeg kun sneglene og dead heading af roserne.
 Jeg har før vist deutziaen og hylden Black Lace
men vi tager dem lige igen, for de er så flotte.
 to slags geranier i pavillionbedet, Rozanne og Summerskies
 Hebe blomstrer på livet løs

 den store lilla iris germanica blomstrer endnu
 Kalmiaen i ørkenbedet blomstrer også
Marieklokkerne er fine og lyser op i bedet
 Pæonerne blomstrer, her er det Gardenia, som viser sit smukke indre

de andre har jeg ikke navn på, jeg har stadig nogen, som ikke er sprunget ud.
 R. Gomer Waterer har gemt en gren, der sidder skygget, så her er stadig blomster
r. Viscosum er løvfældende og velduftende
Veronicastrum Virginicum/ Virginsk Ærenpris er næsten konstant fyldt med humlebier
 En flot kombi af Twice in a blue moon og Veronicastrum Virginicum
også timian i ørkenbedet har flittigt besøg af bierne.
Så er det rosentid:
 Rosa Mundi

 Barock klatrerosen har en fin orangerød knop
se hvad der sker, når den folder sig ud
                                     
 Constance Spry
Crocus Rose
 Händel
 Ispahan
 La Palomas blomster holder længe, den første har jeg vist flere gange, nu er den ved at være slut, men der kommer heldigvis nye
 Mme Albéric Barbier, som jeg fik af Eliane sidste år.
 En udplantet potterose
 Westerland
Wild Edric
Til slut en af de smukkeste af mine roser
 Audrey Wilcox
købt her, jeg har mange smukke roser Audrey er en af dem.
Fortsat god dag

24 kommentarer:

 1. hej Lisbeth

  Ja nu kom sommeren!
  Nu må vi håbe at alt det opsparede ikke bare bliver brændt af de næste dage!
  Audrey Wilcox præsenterer sig flot ja -og virker ikke så fyldt?

  Ha en dejlig sommerdag!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja det må vi sige, dejligt - men det behøver ikke at blive varmere - så hellere lidt længere tid med godt vejr.
   Nej den er ikke helt så fyldt som mange af de andre, nok lidt en mellemting :)
   Tak i lige måde

   Slet
 2. Jeg nyder sommervarmen. Det har jeg længtes efter længe.
  Luger lidt ukrudt væk, men går fra og til. Godt det lufter en lille smule.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Aase
   Ja men det gør jeg også, her lufter det så meget, at det er næsten for køligt i skyggen, og i solen er det for varmt :) Det er ikke nemt.

   Slet
 3. Hej Lisbeth
  Ja jeg skal da lige love for, at sommeren endelig er kommet på banen. Her har vi rundet de 25 grader og det er rigeligt til mig, vi er jo slet ikke i træning til den varme ;)
  Smukke billeder som sædvanligt, det er altså helt imponerende med alle de valmuer, de tager da næsten al opmærksomhed i disse dage ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Heidi
   Ja nu er det sommer, men det føltes varmere her i går, i dag lufter det så meget, at det er noget køligt inde i skoven.
   Ja valmuerne tager for meget opmærksomhed nu, så de bliver luget op i nu de fleste af dem :)

   Slet
 4. For min skyld må der gerne skrues lidt ned for varmen, så pæonsæsonen varer lidt længere. Det er nogle rigtig flotte du viser. Jeg har ikke set Gardenia før. Den skal jeg have googlet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja det har du ret i, det hele varer jo kortere, når det er så varmt, men ja vi er ikke nemme at gøre tilpas :)
   Gardenia er ret flot, fordi den gule midte kommer frem til sidst, nogen af dem jeg har er for overfyldte, synes jeg. Jeg vil have fat i nogle enkelte.

   Slet
 5. Hej Lisbeth.Jeg er lige kommet ind efter 6½ time i haven.
  Og nu er det for varmt.Har også klippet både roser og pæoner .Det går hurtigt her i varmen.Men skønne billeder af alle dine roser.Min Constance Spry står også fantastisk i mit bur.
  Og vi har da også Black Lace tilfældes...............den er bare så smuk.
  Har klippet en del storkenæb ned ..........de var færdige.Men kommer forhåbentlig igen.
  Lisbeth er der nogle planter du kan anbefale til mit lille stenbed...........de må ikke fylde for meget.
  Har en blå græs og en lille hosta................og et par husløg.
  God aften til dig knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Ja det er dejligt, jeg var så ikke ude i middags, nu er det derimod til at være ude her, det er ikke så varmt. Blomsterne holder desværre ikke så længe i varmen, man man kan jo ikke få det hele. Black Lace er rigtig smuk nu, noget pænere end Black Beauty, som er lidt grov i det. Storkenæb kommer nok igen, hvis det ikke er de blå, de gør ikke. Jeg synes også, at din Constance Spry står flot i dit bur.
   I kanten af dit stenbed kunne du have Iberis, som blomstrer om foråret. Kobjælder har jeg i mit ørkenbed, det går fint. Timian er også flot i et stenbed, men det breder sig en del. Jeg har plantet solhatte i mit stenbed, de vil jo blomstre sidst i juli og i august. Germansk iris kunne også være fine i dit stenbed. Sæbeurt har jeg, der blomstrer nu med små lyserøde blomster, og bidende stenurt i lyserød eller gul. Så kan jeg vist ikke umiddelbart komme på mere.
   Knus Lisbeth

   Slet
 6. Ja, nå er nok varmen kommet for noen dager i det minste, og det er skikkelig varmt her også. 29 grader tåler jeg for noen dager ;))

  Rosene eksploderer her også nå. Audrey Wildcox har jeg aldri sett eller hørt om. Er det den du hari din "header"? Veldig flott rose!

  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Så varmt har vi det heldigvis ikke, 29 grader er for meget.
   Ja nu må dine roser også komme med sådan en varme.
   Ja det er Audrey Wilcox jeg har i min header, jeg kan ikke nænne at sætte et andet ind, den er så flot :)
   Klem

   Slet
 7. Hej Lisbeth
  Valmuerne ligger nærmest som et tæppe hen over roserne og det ser jo godt ud men det kan jo godt blive for meget. Vi må bare sige at det har været et godt år for dem. Jeg har været igang med at mærke nogle af dem op så jeg ved hvad der skal tages frø af. Den lilla Iris er bare fin. Ensfarvet og ikke så meget pjat :-) Marieklokker åh ja det var jo det jeg skulle huske nå men nu må det vente til næste år. Skal også lige finde plads :-) Timian troede jeg at jeg havde fået udryddet men sørme om der ikke bor noget i en krukke det er ski noget sejlivet noget. Ikke noget at sige til at Audrey Wilcox er en af de foretrukne. Farve nuancerne nærmest væver sig ind i hinanden.
  Mon du kan begynde at mærke at vejret hjælper på mængden af snegle. Jeg gad nok vide om de er uddøde her for jeg har ikke set nogle endnu. Heller ikke mine naboer har klaget over det i år så måske vores indsats de sidste 3 år har båret frugt. Det ville da være fantastisk :-)
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja det gør de, men pludselig er de ikke pæne længere, nu bliver det for meget, så jeg har udryddet med hård hånd, hos mig er der desværre kun en slags, jeg tror ikke rigtigt på andre, men vi får se. Marieklokker kan du nok få af mig i færdige eksemplarer tror jeg, jeg kan slet ikke forstå, at du ikke har fået dem, jeg har mængder af frøplanter. Ja Audrey Wilcox er fantastisk og den har meget kraftige kronblade helt anderledes end andre roser, nærmest voksagtige.
   Timian er nok lige så svær at udrydde som snegle. Da jeg gik ind første gang havde jeg taget 71, Bent tog yderligere 37. Senere gik jeg ud for at tage et billede, da vrimlede det igen, jeg tog 97, og kunne sikkert tage lige så mange til, hvis jeg kunne se til det. Hvis det var fugtigt, var der bare tre gange så mange. I er heldige, jeg tror på, at de vandrer, så I kan nok også få dem igen, men ikke i år. Men lad os håbe, I er sluppet af med dem, det er bestemt ikke sjovt.
   Knus Lisbeth

   Slet
 8. Hej Lisbeth.
  Smukke billeder:-)
  Jeg har også sindsygt mange valmuer i mit rosenbed, det er faktisk lige i overkanten, men lige når de blomstrer er det jo fantastisk. Men jeg gør som dig. Jeg har tyndet ud i dem, og så rykker jeg ellers op efterhånden.
  Det dejlige sommervejr er lige kommet i den helt rigtige uge..... vi er taget i sommerhus, så det er jo dejligt med strandvejr og jaccuzi vejr..... og i dag var vi i zoo i rigtig flot solskinsvejr.
  Når ugen går på hæld bliver det utroligt spændende at se hvor meget der er sket i haven siden søndag eftermiddag. De fleste roser var kun lige knap ved at springe ud. Min Concert slyngrose var så flabet,først at springe ud med sin første blomst til dagen efter jeg havde åben have. Men de fleste roser stod kun med knopper, også da vi dragede afsted i sommerhus i søndags.
  Knus Malene

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Malene
   Tak skal du have. Ja det er smukt et stykke tid med valmuerne, men pludselig bliver det for meget, så jeg rykker også op. Ja det er da dejligt med godt sommervejr, når I har ferie, vi trængte nu også. Hvor i landet er I i sommerhus, når du skriver om zoo.
   Det bliver spændende for dig at komme hjem og se det hele blomstre.
   Knus Lisbeth

   Slet
 9. Hej Lisbeth
  Rosen Audrey W. er bare så underskøn og det var ærgerligt den var udsolgt da jeg bestilte roser sidste år til mit nye bed men hvor skønt jeg kan se den hos dig :) Det er forrygende smukt med alle valmuerne. Deutzia både i din lyse og mørke udgave er spændende, er den løvfældende? Jeg nyder sådan en stor smuk mørk hyld nede i Tikøb som hænger ud over et hegn. Den store lilla iris så jeg i Frederiksborg Slotshave for et par uger siden; den er vel nok imponerende! Kæmpe Ærenpris er nemlig en bimagnet og i år har jeg beskåret en tredjedel, såkaldte Chelsea chop, for at få en senere blomstring også. Barok er spændende med sin farvechangering, det kan jeg godt li ved en rose. Og så vågner vi da til endnu en varm sommerdag i dag, fantastisk og det skal nydes så længe det varer, også i skyggen :)
  Kh Rose

  SvarSlet
 10. Hej Rose og god morgen :)
  Jeg husker godt, at du også godt kan lide Audrey og at du har bemærket den på grund af navnet. Jeg håber, du får fat i den i år, hvis du kan bestille nu, må du endelig gøre det, for den bliver nok mere populær, når jeg har skrevet om den :)
  Ja Deutszia er løvfældende. Hylden er så smuk imellem alt det grønne. Tak for idéen om kæmpe Ærenpris, det har jeg slet ikke tænkt på, det er en rigtig god idé. Barock er også købt hos rosertilhaven.dk, så den kan du købe med, det er en klatrerose. Ja det bliver varmt i dag igen, så vi må i skyggen.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
 11. Kære Lisbeth Skønt at vi nu endelig fik lidt varme. Så må vi leve med lidt hurtigere afblomstring. Dejligt at se Paloma i udspring. Håber der kommer mange knopper. Tak for henvisning til endnu en Rosenbutik, dem kan man ikke få for mange af. Jeg har igår plantet dine torskemund i mit historiske rosenbed. Jeg lod dem stå et par dage i en spand vand så de rigtig kunne suge til sig. De havde jo ligget et døgn i bilen uden vådt. Men det ser ud til at de kommer sig. Geranierne har fået samme behandling. Så jeg krydser fingre. Idag skal irisen i jorden, mener du sagde den var brunlig så den kommer i det engelske bed. Hav en dejlig varm dag og hils Bent og hundene. Kh Tina

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Tina
   Ja det er dejligt med noget sommervejr, det trænger vi til. Den er rigtig fin Paloma, og blomsten holder længe, der er nye på vej. De har mange fine roser i netbutikken der. God idé at lade torskemunden stå i vand et par dage, den skal nok klare sig, de er ikke nemme at slå ud. Det skal nok klare sig det hele. Jeg skal hilse igen, og du må hilse Hans.
   Kh Lisbeth

   Slet
 12. Kære Lisbeth.
  Tak for alle de dejlige billeder. Jeg prøver at komme til kræfter igen efter en dejlig weekend i Århus, hvor vi var inviteret til at besøge Claus Dallbys have. Så snart jeg sætter mig, falder jeg i søvn og får ikke skrevet.
  Kan se at rosen jeg forærede dig blomstrer. Dufter den ikke vidunderligt? Men det gør mange roser heldigvis.
  Vi har den store glæde at vi skal være farfar og bonus farmor til februar. På torsdag kommer mine døtre med familier til frokost. Vi glæder os til at se lille Herman igen ja, det bliver dejligt at se dem alle igen.
  Kærlig hilsen Eliane

  SvarSlet
  Svar
  1. Kær Eliane
   Selv tak. Godt I havde en dejlig weekend i Århus, når det tærer så meget på dine kræfter. Fint at du alligevel får set billederne, så må du springe skriveriet over. Men jeg er nu glad for, at du har set billedet af rosen og fortæller mig det. Den er lidt lav endnu, så jeg har ikke haft næsen i den endnu, men den får nok blomster lidt højere oppe senere.
   Hvor dejligt, at I skal være bedsteforældre til februar, der sker noget med børnefødsler og graviditeter i disse tider. Jeg skal være farmor igen til november, denne gang er det min mellemste søn, som skal være far.
   Jeg kan godt forstå, I glæder jer til at se lille Herman og resten af familien.
   Kærlig hilsen Lisbeth

   Slet
 13. Kære Lisbeth.
  Lige lidt mere baby-snak: Hvor bor din søn der skal være far til november? Ingen af dine sønner bor på Samsø, vel?
  Min datter har sagt, at Herman skal være enebarn. Hun vil ikke have én til lige efter, og så synes hun, at de er for gamle. Min datter er 38 år og kæresten er 41 år. Det er også sent at få børn.
  Rigtig god weekend med dejlig solskin.
  Kærlig hilsen Eliane

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Eliane
   Nej ingen af mine sønner bor på øen.Han bor i Rungsted, så det er den anden vej, vi skal for at besøge dem.
   Jeg var 39, da jeg fik Arthurs far, så jeg forstår godt, at hun har taget den beslutning. Selvom de er meget ældre, når de får børn i dag, end de var dengang vi fik børn.
   Tak i lige måde
   Kærlig hilsen Lisbeth

   Slet