mandag den 6. juli 2015

Så kender vi det danske vejr igen

Blæsende er det men til gengæld til at arbejde igen uden at få for varmt.
Vi fik 8 mm i nat - ikke meget, når der var snak om 19 mm og når det blæser så meget. Jeg har gødet roser og clematis for sidste gang i år, jeg kunne lige så godt udnytte, at jorden var fugtig. De lover lidt mere vand i løbet af ugen, så er det nok passende at gøde nu.
Billederne er fra i går, det er meget heldigt, når det blæser så meget.

 Clematis Piilu har store fyldte blomster
 Clematis Sunny Sky er derimod ikke fyldt
 Hemerocallis
Hortensiaerne er ved at starte blomstringen
 Egebladet hortensia / Hydrangea Quercifolia, blomsterne er så fine

Fint at de nu også er ved at få farver
 Philadelphus Belle Etoile i fuldt flor
Her en rigtig biplante Ptelia/Læderkrone. Den er så fin, dufter let og bierne er vilde med denjeg har pæoner forskellige steder i haven og har lidt problemer med at finde ud af, om alle er samme plante, men den sidste ser lidt anderledes ud.
 Jeg har også flere i denne farve som ligner hinanden
men Gardenia kender jeg heldigvis navnet på, den har været så flot, men regnen og blæsten ødelagde blomsterne :(
 flotte kombinationer i staudebedene, her pavillionbedet
 og her set fra morgenmadsterrassen
 hemerocallis og geranie er fine sammen
 staudeclematis Recta
 stormhat
 denne gang lilla valmuer
og en enkelt hvid dobbelt ved havebassinet
Flere roser er sprunget ud
 Händel
 Morten Korch
 Morten Korch (to planter forskellige steder i haven)
 Summersong
 Wild Rover
William Shakespeare
Wollerton old hall
og Claire Austin gror flot op af rosenlysthuset
Sol var der ikke meget af i aftes, men denne solnedgang er fra 4.7.
Fortsat god blæsende dag

22 kommentarer:

 1. Det rensede luften med lidt regn.Vi havefolk vil jo allerhelst have stille regn hele natten og omkring 25 gr om dagen :) men lidt har nu også ret. Sjovt, at dine valmuer ikke er mærkede af regnen, når f.eks. pæonerne er det.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja det var fint med lidt regn, det var vidst ikke alle, der fik noget særligt, men det er dejligt, at det er knap så varmt. Ja det er nok godt, vi ikke selv kan bestemme :) men det ville ellers være fint. Ja valmuerne er ikke mærket af regnen, til gengæld er de væltet i blæsten i dag.

   Slet
 2. Er det mon duften, der gør ptelea populær hos bierne, eller er der mon nogle farver, som vi mennesker ikke kan få øje på? Roserne fylder jo meget i haverne lige nu, men som det kan ses på dit indlæg, begynder hortensier og dagliljer også at vise farver.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Jeg gætter på, at det er duften, farven er jo ikke særligt iøjnefaldende, men ja det er jo for os, den ikke er det. Ja så småt begynder hortensier og dagliljer, men jeg har nu igen i år problemer med knopperne på dagliljerne.

   Slet
 3. Ja, nå er været tilbake til normalen her også. Det har vært så deilig i dag etter regnet. Fine de lilla valmuer du har også! Mine valmuer har så vidt begynt å blomstre her. Flotte hortensia du har! Det er mye å glede seg til fremover i hagen :)

  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja det kunne jo ikke blive ved at være godt, men nu var det til at holde ud at være ude igen. Ja de lilla valmuer er fine, vi må se billeder af dine valmuer.
   Ja der er heldigvis meget at glæde sig over endnu.
   Klem

   Slet
 4. Kære Lisbeth Vi fik 10mm på Amager, men den må have været hård, da roser og riddersporer var totalt lagt ned, skønt de har støtte. Så det er meget af dagen gået med foruden hækkeklip. Vi har 250 meter hæk! Alle mine pæoner er afblomstret men de står også op ad en sydmur. . Hils. Kh Tona

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Tina
   Ja så fik I lidt mere end os, det må have kommet hurtigt, siden det hele blev lagt ned. Det er så ærgerligt. Det er da noget af en opgave med den hæk. Der er jo tidlige og sene pæoner, så nogen af mine må være sene,for andre er afblomstret.
   Ja tak også du må hilse
   Kh Lisbeth

   Slet
 5. Så er temperaturen mere normal igen. Bare vi dog kunne slippe for den megen blæst.
  Selv om regnen styrtede ned i går aftes blev det ikke til meget, for det varede så kort.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Aase
   Ja det er dejligt, men blæsevejret kan vi nu godt undvære. Der er vidst en del, som ikke har fået ret meget regn. Det var også for lidt, at vi fik.

   Slet
 6. Hej Lisbeth
  Ja mon ikke de fleste af os har sådan et had/kærligheds forhold til det danske vejr. Der er bare ikke noget at gøre ved det. Ville bare ønske at det ikke blæste så meget. Jeg vil faktisk gerne have lidt regn måske det ønske bliver opfyldt de næste dage. Vi fik kun 4mm igår og i nat så det var et meget lille skybrud :-) Piilu er godt nok flot. Sjovt nok så er der ikke dobbelte blomster på mærkaten der sad på den jeg lige har købt så der er ikke lovet for meget der. Hvorimod Multi Blue som jeg købte sidste år der var der kun dobbelte blomster afbilledet og alle sammen har været enkelte. Så er det dagliljernes tur til at vise sig frem :-) dem er jeg blevet mere og mere begejstret for desværre skal jeg altid rundt og fjerne knopper med galmider i. Det er heldigvis som regel den samme der ramt hvert år.
  Jeg syntes godt nok at dine hortensia er langt fremme her er der ikke skyggen af noget farvevisende endnu. Nej regn og rusk er ikke noget for pæonerne mine er dog ved at være færdige alligevel. Så kom der alligevel en enkelt fyldt valmue. De lyserøde er ikke sprunget ud endnu men jeg skal nok vise den når tid er. Det er også dukket en op der er lys vinrød den har jeg aldrig set før. Idag har jeg også været rundt og hive væltede op.
  Wild Rover er sprunget ud her idag så nu er de alle ved at være i blomst undtaget mm Alfred Carriere de ser ikke rigtig ud til at blive til så meget i år men de kommer vel efter det :-) Summersong er ret flot og den ser også ud til at have nogle flotte sunde blade.
  Det er nu meget godt at alle døre og vinduer behøver at stå åbne for i aftes fik en skrubtudse sig sneget ind og kl 5.30 da Mogens stod op så siger han at der kravler noget rundt på gulvet og skynder sig ud af soveværelset og lukker døren. Så mig op og få gnedet søvn ud af øjnene og briller på og selvfølgelig kravlede den ind under sengen så jeg ikke kunne få fat i den. Det tog så lige lidt tid at få den jaget ud der fra og fanget og ja så var jeg vågen :-) Jeg har nu ikke noget mod tudser men de behøver nu ikke at komme indenfor.
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Jo det har vi nok, nå I fik kun 4 mm, ja så fik vi det dobbelte. Jeg holder meget øje med vejret i Otterup i denne tid, og jeg må sige, at for en gang skyld håber jeg ikke, I får regn. Det er ikke sjovt at stå på rulleskøjter, når det regner, og banen bliver våd. De starter i morgen, så jeg er lidt bekymret for, hvordan det skal gå.
   Multiblue vil slet ikke være hos mig, jeg har prøvet mange, men den går ud for mig. Jeg har samme problemer med mine dagliljer, og det er ikke kun en desværre, så jeg er lidt træt af dem i år.
   Ja det er vidst tidligt med hortensiaerne, men jeg er jo åbenbart generelt tidligt på den med alting i år.
   Mærkelig at mme Alfred Carriere ikke vil blomstre i år, den plejer at være ret villig.
   Skruptudse historien havde ikke gået hos mig, det var ikke mig, der havde taget den ud. Mogens skulle så ikke nyde noget :)
   Knus Lisbeth

   Slet
  2. Vi har da lov at håbe at det regn de lover kommer i nat og dagtimerne her i Otterup for det er nok ikke ufarligt at rulle på rulleskøjter på en våd scene. Nu har de jo rykket spille perioden en uges tid så det ikke ramte sammen med byfesten som det plejer. Det var her fra Torsdag til Søndag hvor det jo var sommer.
   Mm Alfred Carriere er nye fra foråret og de har haft lidt svært ved at komme igang men de er da begyndt at gro men er lidt splejset i det. De står også lidt skygget måske derfor.
   Næ Mogens skal ikke nyde noget når det kommer til tudser, frøer, mus, fugle og hvad naturen ellers kan byde på så jeg har været nødt til at vænne mig til at ordne de ting især når vi har kat for der blir jo af og til slæbt noget med ind :-)

   Slet
  3. Ja det ser ikke for lovende ud, og Per er allerede kommet til skade med bøjede ribben til følge i søndags, vi må håbe det går. Ja det var en skam, de rykkede det, men det kan ikke laves om nu.
   Nå den er helt ny, ja så forstår jeg det bedre, og du fik to?
   Ja så må du jo klare ærterne, når Mogens ikke vil, det kender jeg fra en kvinde mere, hvor manden smutter, når der er kryb :)

   Slet
 7. Kære Lisbeth
  Søde Pæoner du har og et fint kik fra din morgenmadsterasse.
  Clematis Recta ser smuk og fin ud.
  Den lilla valmue er så sød, (jeg har også 2 i år)----
  Så til roserne, hvor er de smukke, især Händel og Morten Korch. Wild Rover har så fine farver.
  Flot solnedgang du viser.

  hilsen jessie

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jessie
   Ja det er rigtig godt.
   Kun to valmuer, det er da utroligt, når vi tænker på alle dem jeg har. Men så får du da selv frø i år.
   Ja de er smukke mange af roserne.
   Tak for det.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 8. Hej Lisbeth!
  Her blev det ikke til mere end fugtige fliser, så vi måtte vande i aftes, da selv kartoflerne lagde ned.
  Vi ankommer til Sælvig kl 10.30 i morgen og køre direkte til dig:-)
  Endnu engang glæder mig og vi ses
  Hilsen Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anette
   Ja det var ikke meget vand I fik, men nu lover de mere.
   Ok lyder fint - jeg troede ellers, jeg skulle give jordbærlagkage, men det er lidt tidligt for det.
   Hvornår skal I hjem igen?
   Kan du ikke skrive til mig på lisbethklastrup@gmail.com
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 9. Hej Lisbeth.Ja !!! her fløj det hele om ørene på os i går..............da vi lige skulle være færdige med at klippe hæk.
  I dag er vejret OK.Skal have klippet en del roser ned.
  Og med kun 5 mm regn skal der jo også vandes en del i alle mine krukker.
  Men dine roser nu fine ud.Kan da også være at jeg lige skal gøde en sidste gang.Nu er hortensia også i gang med at blomstre.............og det samme er alle dahlia.
  Er det ikke tidligt med stormhat?.
  Skal til frokost i dag så god dag til dig knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Ja det er ikke sjovt med den blæst, og det skal blive værre endnu. Her er det også dejligt vejr. Hos mig skal rosernene ikke klippes ned endnu.
   Ja så må der vandes, 8 mm var også for lidt her.
   Jeg har en oktoberstormhat, men det er ikke den, der blomstrer nu, så jeg mener ikke, at det er tidligt med de andre.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 10. Hej Lisbeth

  Ja, nu begynder dagliljesæsonnen - det bliver spændende sneglene går ikke så meget i dem, når de er store!
  Dejligt at vejret er mere normalt nu - Din summersong ser noget afbleget ud? - men det bliver den jo så nemt;)
  Wild Rover præsenterer sig superflot!

  Ha en dejlig dag

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja dagliljesæsonen er ved at starte, men jeg har mange galmider i år igen, så mange knopper er ødelagte. Summersong står ellers med flotte farver, men måske var denne lidt afbleget.
   Wild Rover minder faktisk en del om Odyssey, bare med en anden farve
   Tak i lige måde.

   Slet