fredag den 31. juli 2015

Haverundturen fortsætter i skoven

Jeg har billeder fra skoven, og internettet virker heldigvis fint igen. Dagen i går var skøn indtil aften, desværre fortsatte det ikke, vi fik regn igen igen, det kan jo blive en vane. Og i dag er pelikanen igen på besøg :(
Ved indgangen til skoven står de skønneste astilber, som er fine sammen med hortensiaen
For at komme ind i skoven skal vi under clematis Blue Angel, så vi må pænt bukke os lidt
 også disse fine hvide hortensiaer står lige inden, vi går ind i skoven.
 Lavatera/Mamelukærmebusk
står også fint inde i skoven
 Vi følger efter Schippo ad stierne


 Høstanemoner er der nok af
 og mange hostaer, som heldigvis blomstrer selvom sneglene har været hårde ved dem.
op af hegnet gror staudelathyrus. Det er ikke godt, siger Bent, de er for tunge til det nye hegn.
 Bronzeblad og skovmærke gror også i skovbunden
 Clematis Justa klatrer op af et paradisæbletræ
og Rosemoor op af en tjørn
 Clematis Warszawska Nike op i en udgået hæg
 endnu en lavatera står her ud mod vejen
 her er det man ser, når man går ud af skoven
Lidt roser skal vi også have, men også de er på retur, godt de kommer igen de fleste af dem:
 Big Purple
 Bonita Renæssance
 Clair Renæssance
 Rose de Rescht har kun en enkelt blomst
 Dronningen af Danmark er også ved at slutte blomstringen
 Julia Renæssance lidt mærket af regnen
 Gertrud Jekyll de sidste blomster

 James Galway har en hel del blomster endnu
 Scepter d´isle er også ved at være færdig
Wild Edric (til Karsten - det ser ud til, at den danner hyben)
2. sommermåned er forbi, stadig har vi ikke set meget sommer, men de fleste planter har det forrygende, endnu en gang må vi håbe, at sommeren kommer sammen med den næste måned. Men det behøver ikke at blive hedebølge. God weekend

Jeg kan anbefale jer at gå ind og kigge hos Karen og Jette, her kan I læse om, hvad de oplevede på deres tur i Høneballehaven.
Skulle du/I få lyst til en tur til Samsø er der her et link til færgen. Der er billige weekendbilletter, så der er mulighed for god tid til at se hele øen, og er du haveinteresseret er du også velkommen i Høneballehaven.


22 kommentarer:

 1. Kære Lisbeth Vi må håbe, at august bringer lidt lunere vejr. Det ville være rart med lidt sommer. Det var dejligt at gå skovturen igen ;-) flotte detaljer med hortensia og Astilbe. Jeg glæder mig til min Scepter d'Isle blive så stor som din. Den er godt nok flot. God weekend kh Tina

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Tina
   Ja vi vil endnu en gang håbe på lunere vejr, vi trænger meget. Godt du kan lide skovturen. Ja jeg opdagede også lige, at de to var fine sammen. Ja nogen roser er lidt længere om at komme i gang, min Scepter er en ældre sag.
   Tak i lige måde
   Kh Lisbeth

   Slet
 2. Hej Lisbeth

  Super at W Edric laver hyben - Austin siger at den ikke gør det;)
  Der er jo en rugosa hybrid så jeg tænkte jo nok!
  Ja sommeren har været ret aparte - men det har vi da taget med godt humør og højt til loftet!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Det ligner i hvert fald hyben, jeg skal nok gemme frø til dig, hvis der bliver nogen.
   Godt mine billeder gik fint igennem hos dig i dg :) Jeg har det egentlig fint med denne sommer, men det blæser rigeligt.
   Tak i lige måde.

   Slet
 3. Der er så fint i din skov! Tak for turen. Sikke en smuk astilbe, sådan én har jeg ikke set før, ved du, hvad den hedder? Hvor høj er den - den ser betydeligt højere ud end mine alm. hvide og røde?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Aase
   Selv tak - godt du nød turen. Jeg ved desværre ikke, hvad astilben hedder, jeg har haft den en del år. Den er vel 80 cm, tror jeg. Den er også end alle de andre jeg har.

   Slet
 4. Skogen din ser flott ut! Deilig med så mye skygge som du har der. Fine clematis og hortensia du har. Blue Angel blomstrer her også.

  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja jeg er glad for min lille skov, selvom der i år ikke er så meget behov for skygge. Det er en fin clematis.
   Klem

   Slet
 5. Jeres skov er så charmerende, og sjovt at se at mamelukærmebusken trives der; jeg troede den skulle have fuld sol. - Men i virkeligheden er der nok ret mange planter der har det fint i halvskygge - sådan er naturen jo også indrettet ...

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Nana
   Jeg håber, du selv kommer over og ser den en gang. Ja det er underligt med mamelukærmebusken, den trives fint både i sol og skygge. Den jeg først viser billeder af er næsten i fuld skygge.

   Slet
 6. Hej Lisbeth
  Skovtur yes lige noget for mig. Den skovsti er bare så smuk at gå tur på og på en varm sommerdag er det helt fantastisk :-) Ikke så ringe med Shippo som guide. Lavatera er rigtig fin håber at min stikling vil blomstre næste år. Den gror da fint. Staudelathyrusen er ellers flot i hegnet ærgerligt hvis den må væk måske der skal en eller anden form for forstærkning i hegnet. Måske Bent kan finde på noget han plejer at have gode ideer på lager :-)
  Alt det regn har nu heller ikke været godt for roserne (jo rødderne) men vi må håbe på bedre vejr i anden blomstring.
  Nu har pelikanen endelig lagt sig. Det har ikke været en fornøjelse at være ude idag men nu får vi forhåbentlig bedre vejr de næste dage kan se at både græs og ukrudt er groet så der skal gang i plæneklipper og lugejern igen.
  Ingen haveinteresserede bør tage til Samsø uden at besøge Høneballe Haven. Det vil være at snyde sig selv for en rigtig god oplevelse :-)
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Nej den varme dag sidste år glemmer vi ikke lige, da var det godt med skoven. Jeg tror bestemt, din Lavatera vil blomstre næste år, mine var ret hurtige. Jeg tror Bent har tænkt sig at sætte en ekstra pæl op, så gør det ikke så meget, at lathyrusen er tung.
   Roserne er ikke så kønne mere, det må vi sande, men forhåbentlig kommer de med fornyet styrke.
   Her er det ikke en pelikan mere, men der er stadig en del vind. Jeg har luget hele dagen og er egentlig ret tilfreds med mig selv :) for en gang skyld har jeg nået en hel del.
   Nej jeg tror, det er ved at rygtes :) mange kigger på Haveselskabets side og finder ud af, at jeg har åben have.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 7. Godaften Lisbeth.Dejlige billeder fra din skov.Og ja !! nu er roserne ved at takke af for første blomstring.Her er det kun de fire nye roser der blomstre.Skal have klippet en god del af toppen på min Alfred.............den er løbet helt fra mig.
  Håber vi får en god uge med dejligt solskin og ingen blæst.For jeg skal til havefest i morgen med vennerne i morgen God aften knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. God aften Jette
   Tak skal du have. Ja der er ikke så mange roser tilbage og heller ikke så pæne. Ja min Alfred er også meget høj, vi skal have stige for at klippe af den.
   Ja lad os håbe på solskin. God havefest.
   Knus Lisbeth

   Slet
 8. Tak for rundvisningen. Hvor har du dog mange smukke blomster.

  SvarSlet
 9. Elsker sådan en havevandring,det var som jeg selv var der.
  God ide med færge linket..
  Din have er på min to do liste...god weekend...

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Grethe
   Ja så må du en tur til Samsø, så du selv kan gå på havevandring :)
   Tak i lige måde

   Slet
 10. God lørdag Lisbeth

  Tak for kigget i jeres fine skov.
  Det er lige sådan en marmelukskærm jeg kigger efter. Har den et navn eller "bare" hvid marmelukskærm?

  Som - sædvanlig - har jeg et par spørgsmål :0)

  Jeg bruger en del tid i de amerikanske haveforummer og der er "min. 6 timer" oppe og vende. Nogle haveejere har lige så meget held med "kun 4 timers morgensol" som 6 timers aften. Altså at man kan sagtens have en fin rose i vestsiden, så længe at den får en god portionsmorgensol. Kan du genkende det fra jeres fine store bede? Og et lille tillægsspørgsmål. Hvad gøder du med? Hest - høns eller noget helt andet? Jean

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jean
   Selv tak. Ja mamelukærmebusken hedder White Angel.
   Puha det var et svært spørgsmål, de fleste af mine roser får meget sol, da de står midt i haven. Men jeg har købt nye på det sidste, nogle af dem står ikke så solrigt, til gengæld er de nye, så det er ikke så nemt at svare på endnu, de skal lige have ordentligt fat og nogle år på bagen.
   Først i marts gøder jeg med tørret dyregødning. Og ellers får de NPK hver måned, det er noget nyt, at jeg giver dem så tit, men det ser ud til at være en succes.
   God lørdag også til dig.

   Slet
  2. Tak Lisbeth

   Nu lader jeg det komme an på en prøve. Dette års nyindkøb kommer i vest op ad hækken (2 meter fra :0)) og så må vi se. Til ære for dig eller mere på grund af din anbefaling ;0) står der nu en Morten Korch/Chandos beauty i mit nye bed.

   Slet
  3. Selv tak og held og lykke med det. Det glæder mig, at Morten Korch nu står i dit nye bed. det er en fantastisk rose - i hvert fald hos mig.

   Slet