lørdag den 4. juli 2015

Kun 25,4 grader i dag

I dag er det heldigvis knap så varmt, det gør ikke noget, jeg har nemlig fået fjernet ukrudt i 4 små bede i formiddag, det var det for varmt til i går. Der var næsten heller ingen snegle i aftes, men nu kommer der vel snart regn til glæde for både rhodoer og snegle. Til gengæld slipper jeg for at vande, man må se på det positive :)
 Blå himmel og lun vind, sådan så det ud i går
 valmuer er der stadig rundt omkring
 humlebierne har travlt
valmuer i modlys
 og med hund
sammen med kæmpe ærenpris Veronicatrum og Odyssey
i rosenbedene er der ikke så mange mere
Geranien Splish Splash står i rosenbedet og flere andre steder
imellem roserne står også den røde melde
 Clematis Piilu
og kæmpekoglerne står ikke langt fra hinanden i læhegnet
Den brogede jasmin er også ved at blomstre
Staudeclematis Recta purpureum blomstrer flot nu
 Hemerocallis/dagliljer
og almindelige liljer er så småt i gang med blomstringen
Rosernes duft gør en helt salig, så desværre blev der for mange billeder med dem. Jeg håber, I tilgiver - bare scroll ned og nyd dem eller spring dem over, der er sikkert nogen, som bare nyder billederne.
 Sidste billede af denne blomst i Audrey Wilcox, som I kan se, er den næste på vej
 Augusta Louise
 Braithwaite er fyldt med blomster
 Pegasus tror jeg, her er jeg i tvivl
 Charles Austin
 Clarét
 Duchesse de Montebello
Gertrud Jekyll
 Golden Celebration
 også Henry Martin blomstrer overdådigt
 Jude the Obscure er ved at starte blomstringen - matrem står den sammen med
 King´s Macc
Mme Hardy
 Mme Louis Levique
 Sutters Gold
The Generous Gardener i toppen af thujaen

og til slut et billede af den flotte blomstring på pælen
Fortsat god dag

21 kommentarer:

 1. Ja, det er bare 25 grader her også, men det rekker lenge. Ser din Gertrude Jekyll ser kraftig og stor ut, så min må nok bare vokse litt mer. Kunne du tenke deg å bytte noen valmuefrø? Dine mørke ser så flotte ut! Jeg har noen som er lyserøde/fersken fargede hvis du vil bytte.

  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja 25 grader er rigeligt, vi har heller ikke den bragende sol, det er jeg glad for. Din Gertrud Jekyll skal nok komme, der er ikke mange roser af samme slags, jeg har tre af, men det har jeg af Gertrud Jekyll, de står samlet, så derfor ser den ud af mere. Jeg vil meget gerne bytte frø med dig :) Jeg gemmer et par kapsler :)
   Klem

   Slet
 2. Hej Lisbeth. Ja, i dag er det godt nok varmt her, ligeså varmt som i går, så der tempoet er sat gevaldigt ned og jeg har det bedst inde i skyggen, men det er vel nok dejligt alligevel, jeg tror, det snart bliver badevejr:) Du har mange flotte roser.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Birgitte
   Ja også i dag er det varmt, i formiddags var der lidt mere luft, jeg sætter også tempoet ned nu :) Badevejr - jeg nøjes med bruseren :) Tak

   Slet
 3. Kære Lisbeth.
  Tak for de mange dejlige billeder. Roser kan man ikke få for mange af. Vores Geoff Hamilton har stadig en masse blomster, men de er ikke så store og smukke som de første. Crocus Rose har meget store smukke blomster og vores phlox blomstrer nu.
  Ønsker dig en dejlig varm lørdag aften......nu bliver det snart bedre,, kun 22 grader.
  Kærlig hilsen Eliane

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Eliane
   Selv tak, nej hvis man kan lide roser kan man ikke få for mange, og det kan vi jo. Godt der stadig er blomster i dine. Min Phlox er også ved at komme nu.
   Ja det gør ikke noget, at temperaturen falder lidt.
   Kærlig hilsen Lisbeth

   Slet
 4. Hej Lisbeth.Lige en hurtig hilsen fra en meget varm dag.............vi har haft over 30 grader hele dagen.Så manden opgav at klippe vore lange hæk færdig.Mn nyer både alle dine roser og mine egne..........an slet ikke huske at de har været så flotte som i år.
  Og valmuerne er også startet....................det bliver et forrygende
  syn.
  Rigtig god aften knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Ja så er vi jo heldige med vores 26 grader, det var nu rigeligt varmt. Jeg kan godt forstå, at manden opgav at klippe hæk.
   Heldigvis kan vi nyde roserne.
   Begynder valmuerne først nu, ja det var sent i forhold til mine.
   Knus Lisbeth

   Slet
 5. Kære Lisbeth

  Ja, jeg vil bare nyde billederne ----
  det er for varmt--- flader bare ud. (her hjemme) ---æv
  hilsen jessie

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er bare i orden Jessie.
   Hvor ærgerligt at du ikke er ved stranden.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
  2. Kære Lisbeth
   Jeg tror jeg kan komme derned i løbet af ugen, men min mand er nyopereret, så der skal være nogen omkring ham et stykke tid. --- skulle være ok nu.

   Slet
 6. Vi nåede vist op på 28 gr. - trods alt bedre end de 31 der også var på tale! Med to morgenvagter denne week-end, bliver det kun til at gå i dvale resten af dagen... nå ja, og så lige nyde dine billeder. ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Fru Friis
   Ja vi er ikke vant til så meget varme, 28 grader er rigeligt. Jeg kan godt forstå, at du er gået i dvale resten af dagen - men jeg er glad for, at du lige nyder mine billeder :)

   Slet
 7. Jeg har nydt dine fine billeder.
  Tak for kigget.

  SvarSlet
 8. Hej Lisbeth
  Så blev det lige pludselig sent idag. Troede ellers at jeg havde god tid men så kom min mor og ene bror pludselig på aftenvisit. Og for det ikke skal være løgn så havde min bror lige en spand jordbær med så jeg har lige ordnet 6,5 kg til fryseren. Valmuer med hund fin kombination :-) De er godt nok flotte de store kogler. Fint at du lige fik dem med så går det hele ikke op i blomsterpragt selv om det er det der er i overflod lige nu. Min staudeclematis står kun med knopper endnu den står også lidt i skygge og så er den viklet ind i en Thuja men det er nu meget godt for det holder den også oppe :-)
  For mange rosenbilleder næ dem kan der da ikke blive for mange af og hvem ønsker sig ikke sådan en smuk pæl :-)
  Her har det ikke været helt så varmt idag som det var igår. Der har været en del skyer det har nu også været helt ok. Men det var nu stadig for varmt til at lave noget. Lidt støvsugning og tøjvask skulle dog ordnes.
  Imorgen skal vi i Mariehaven så må vi se hvor drøjt det bliver og om det bliver tordenvejr. Vi har da lov at håbe at det først kommer efter det er slut.
  Nu er det sengetid så godnat herfra :-)
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. God morgen Anne
   Ja det blev for sent for mig, men sove kunne jeg nu ikke alligevel i den varme. Du må da have fryseren fyldt op med jordbær, 6.5 kg. igen, ja det kan da blive til noget. Jeg må jo sætte lidt andet ind end roser :) Jeg har også en staudeclematis i skygge, den blomstrer ikke så flot som den plejer, og holde sig selv kan den heller ikke.
   Ja og i dag er det lige så varmt. håber det bliver tørvejr, mens I er i Mariehaven.
   Godt dag til dig
   Knus Lisbeth

   Slet
 9. Det er sjovt med den Piilu - jeg har aldrig set den i dobbelt udgave før jeg så din, og nu er min sprunget ud på samme måde i dobbelt. De skal måske have nogle år på bagen før det sker. Når man googler Piilu får man også mange billeder af den som enkelt, og sådan så min ud hidtil. Sjovt.

  Roser: De præsterer altså bare deres ypperste lige nu og vi må gerne drages og fascineres og tage/se masser af billeder. Jeg har også svært ved at begrænse mig, men sådan er det jo. Heldigvis kan de fleste læsere lide det.

  God søndag til dig, knus

  SvarSlet
  Svar
  1. God morgen Ulla
   Ja i den varme kan vi komme tidligt op. Min Piilu har haft dobbelte blomster før, men ikke så mange. Det var da sjovt, at det kun er enkelte blomster, når man googler den.

   Ja roserne er fantastiske i år, så man kan slet ikke lade være med at tage mange billeder, så må vi se, hvordan det går efter regnen.
   Det er svært at begrænse sig med billeder, men man kan jo heldigvis scrolle hurtigt ned over eller fordybe sig ligesom, man har lyst til.
   Også god søndag til dig
   Knus Lisbeth

   Slet
 10. Hej Lisbeth

  25 grader rækker fint for mig også, her stiger den dag for dag -27,5 igår.
  Men vi skal få nyt vejr imorgen -regn!

  Kan se at de ikke botaniske Hemerocallis er begyndt hos dig - spændende at se hvordan de har klaret sig i dette elevatorvejr.

  Ha en dejlig søndag

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja det er også fint for mig, men nu kommer solen frem igen, så det kan vi nok ikke nøjes med. De lover regn her sidst på dagen.
   Ja det er spændende med Hemerocallis, der er mange opsvulmede knopper på dem også i år desværre.
   Tak i lige måde.

   Slet