onsdag den 3. september 2014

En dejlig morgen

Det var den dejligste morgen, jeg har lavet et specielt indlæg med morgenbilleder, som du kan se, hvis du trykker her
Som I kan regne ud startede min morgen med, at jeg gik rundt med kameraet
I formiddag beskar jeg buske rundt om bænken og ikke mindst alle mine nøddetræer. Uhm der var mange nødder på, og det gav dejligt lys ind i regnvandsbedet. Resten skal ordnes, når Bent er hjemme igen. Men nu kan man i hvert fald se bænken igen og lidt udsigt er der også blevet igen.
Pileurten klarer sig godt til trods for tørken i regnvandsbedet

Her er de igen de smukke græsser
 Billede fra i går
og fra min magiske morgen
I går sad guldsmeden igen stille og ventede på at blive foreviget, straks jeg havde taget billedet, fløj den.
Billedet her er også fra i går
Til morgen opdagede jeg en blomst i en clematis, som aldrig har blomstret, jeg havde stort set opgivet den, men vidste godt, at der var liv i den.
Mamelukærmebusken kan endnu
Det kan åkanden også
Sct. Hans urten står tæt ved bassinet
Fligetbladet tørst må være ret tørstigt, vi er de eneste, som stadig er orange, hvis I kigger på tørkeindekset, der er en grund til jeg klynker.

Sequoiadendron er vokset godt i sommer 

 Accapella
 Eglantyne
Julia Renæssance
 Gertrud Jekyll
 Sct. Cecilia
Jeg tror dette er Schnewittchen, den har en kraftig krydret duft
 Compassion på vej op i birketræet, den står meget tørt der, men den har blomstret flot
 Crocus Rose
 King´s Macc
Mary Magdalene
 Penny Lane
Og til slut Odyssey
Jeg håber, I har nydt mine billeder og ønsker jer en fortsat dejlig dag.


26 kommentarer:

 1. Du gør som jeg - går en tur med kameraet til morgen.
  Det tror jeg for øvrigt at vi er mange der gør.
  Din åkande er vel nok smuk endnu.
  Her var der ikke en eneste sky til morgen. Det er der så kommet op af dagen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Aase
   Ja jeg går både morgen og aften, hvis solen skinner. Ja det har du ret i, det er der sikkert mange, som gør.
   Vi har ingen skyer haft i dag, men lidt vind

   Slet
 2. Det var bare den skønneste morgen i morges, super dejligt med alle dine morgenbilleder, de griber rigtigt stemningen an med mosekone-bryg og sol igennem det hele. Virkelig en fantastisk start på dagen, som i sin helhed har været perfekt vejrmæssigt (hvis vi ser bort fra din tørre jord). Men vi har nydt den efter arbejde også, siddet med en kop kaffe i baghaven efter kl. 18 - det sker ikke mange dage på denne årstid. Bent har da perfekt vejr til sin cykeltur :)

  Dine græsser er meget fine. Sjovt med en "ny" clematis - den nåede det lige...

  Knus, Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja det var en utrolig skøn morgen, det må man sige. Jeg kan jo slet ikke lade være med at tage billeder sådan en skøn morgen, så jeg tænkte, at jeg hellere måtte lave to indlæg, så folk ikke blev trætte af alle mine billeder.
   Herligt I kunne nyde det i haven efter kl. 18, jeg har gået rundt derude og puslet og vandet indtil klokken 20.
   Ja Bent er igen heldig med vejret, han nyder det også, indtil han spurgte hvor langt græsset var blevet ;)
   Så blev det igen hårde tider.
   Jeg er glad for mine græsser, og der er flere i gang nu. Ja det var pudsigt med den clematis.
   Knus Lisbeth

   Slet
 3. Kære Lisbeth
  Det er jo altid godt at beskære, det gi'r dejlig luft.
  Ja dine græsser ser flotte ud og en flot guldsmed.
  Sjovt du lige fik øje på den søde blomst i din clematis,
  Jeg har klippet de 2 clematis ned jeg har, men der er sandelig kommet knop i dem begge to, så jeg var nok for tidlig ude med saksen.
  hilsen jessie

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jessie
   Ja det har du ret i, men der kan være steder, hvor man glemmer det. Græsserne er gode at have. Hvis det har givet knopper at du har klippet ned, har du vel ikke været for tidligt ude med saksen.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 4. Hej Lisbeth
  Ja en rigtig dejlig morgen fantastiske billeder i dit extra indlæg. Resten af dagen har også været fantastisk eneste minus jeg skulle på arbejde. Ja det lysner at få tyndet lidt ud i træer og buske men det er også hårdt arbejde så en god ide at vente med det sidste til du kan få noget hjælp. Pileurten ser fin ud trods de tørre tider. Jeg kan godt forstå at du klynker det gjore jeg jo også da tørkeindekset nærmest var helt oppe i det mørkerøde felt her. August's regn har gjort godt her. Nu skal der så luges hele tiden men det klynker jeg ikke over hellere det end døde planter. Så er der da håb for den fine Clematis måske den bare er en langsom starter. Mary Magdalene kunne Jas jo desværre ikke skaffe men jeg satser på at han finder en der er lige så smuk. Og hovsa så er jeg også kommet til at bestille en mosrose
  Den får plads ved siden af min nye bænk så jeg kan sidde og beundre den. Dem har jeg jo også lært at kende hos dig.
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja det var en dejlig morgen og en dejlig dag, ærgerligt at du skulle på arbejde. Jeg savede to grene af, så kunne jeg godt mærke, at det var mine muller ikke til, så Bent må tage resten, når han kommer hjem. Men først græsset, det er blevet laaaangt. Ja det er stadig tørt, og jeg tror ikke, vi får noget regn foreløbig. Det er svært at luge, når det er så tørt. Ærgerligt med Mary Magdalene, spændende hvad han så finder til dig. Nå en mosrose det skulle vel aldrig være mme Louis Levique?
   Dejligt at have en fin rose ved din nye rosenbænk.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
  2. Mme Louis Levique er ikke på sortiment listen hos Jas. Jeg så listen igennem og Googlede de forskellige. Valget faldt på Alfred de dalmas. Håber jeg har gjort et godt valg. Kender du den?

   Slet
  3. Du kan ikke regne med sortiments listen, nogen gange kan han godt skaffe den alligevel. Men pyt den der er også smuk, jeg kender den ikke, men den har god duft, kunne jeg se på Rosenposten.

   Slet
 5. Hej Lisbeth

  Det har da været nogen fantastiske dage siden weekendens uvejr, og supert at hundene ansporer dig til at komme tidligt ud af fjerene.

  Sjovt med din Sequoiadendron - man må da håbe at det kan holde en mere moderat størrelse end den vi ser i Amerika:)

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja det har været fantastiske dage, jeg behøver ikke at stå helt så tidligt op for at tage flotte billeder, det går hastigt den anden vej.
   Jeg tror ikke, jeg når at opleve, at træet bliver så stort, som den vi ser i USA :)
   Tak i lige måde

   Slet
 6. Hej Lisbeth. Jeg må sige, at det er imponerende så frodig, grøn og blomsterrig din have er med så lidt regnvand. Jeg kan godt forstå du klynker, I er jo nærmest i undtagelsestilstand hvad angår tørke. Jeg har stor respekt for hvor meget arbejde du lægger i haven og hvor meget du har været nødt til at vande - det er super godt! Heldigvis skulle der muligvis komme regn i weekenden!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Birgitte
   Ja mange steder er det frodigt og grønt, andre steder hænger det voldsomt med bladene, men det er der ikke noget at sige til. Jeg har nok slæbt 20 vandkander her til aften. Lad os nu se, om vi får noget regn, jeg tror ikke på det, før jeg ser det.

   Slet
 7. Hej Lisbeth
  Ja det er nogle skønne dage vi nyder i øjeblikket, jeg bliver helt misundelig over at du kan gå ude og nyde det dagligt. Jeg må desværre vente nogle år endnu inden jeg når dertil ;)
  Smukke græsser der gør sig rigtigt godt i solen og alle dine smukke roser er så fine ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Heidi
   Ja det er fantastisk skønne dage ovenpå blæst og nogen steder regn. Jeg kan godt forstå, at du bliver misundelig, til gengæld er du yngre, det må da være lidt en trøst :)
   Tak skal du have, ja græsserne er bare skønne nu.

   Slet
 8. Hvor heldig du er med den øyenstikkeren! Jeg får aldri sett at de sitter stille her. De er så vakre.
  Odyssey er alltid like flott!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja det er underligt, at den bare sidder stille og venter på at blive fotograferet.
   Ja Odyssey er skøn.

   Slet
 9. Ja det var en magisk og smuk morgen. Dejligt at få tyndet lidt ud og få lys og luft.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det var det bestemt. Helt sikkert ja.

   Slet
  2. Kære Lisbeth.
   Hvordan kan du tage de fantastiske billeder. fx af himlene? Har du et særligt apparat eller er det fotografen, der har særlige evner? Hilsener Alice

   Slet
  3. Kære Alice
   Tak for dine pæne ord, jeg tror, det er en kombination, det er et vældig godt kamera, som jeg har fået af min mand. Og da jeg tager så mange billeder, bliver jeg vel mere øvet med tiden, det er jo også noget med at kunne se motiverne.
   Mit kamera er et Panasonic Lumix FZ 150.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 10. Kære Lisbeth
  Fuldstændig fantastiske morgenbilleder - tak for at komme med på dejlig morgentur hos dig! Her var morgenen også smuk, og det kunne godt se ud som om, at det bliver lidt det samme i dag. Hvor er det blevet fint, at du har fået tyndet ud omkring bænken, så der nu er lyst og udsigt - der ser bare godt ud! Jeg kan nu godt forstå, du klager over manglende vand - Samsø har virkelig været plaget i år. Sjovt med din Clematis. Jeg har oplevet det sammen med en i år, som jeg satte for en del år siden. Pludselig blomstrede den med vinrøde blomster i Piletræet, og nu har den sat en sidste blomst - sådan lidt uden for sæson. Jeg ved ikke, hvad den hedder, men mon ikke det kan være en gruppe 2? Flot billede af guldsmeden - man kunne tro, den var meget fotovant :)
  Knus Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda
   Tak skal du have, jeg tænkte nok, at jeg kunne glæde dig med sådan en tur. Det var ikke helt så flot her til morgen hvad angår tåge og dis, men Bent siger, det er tåget, der hvor han er. Nørlund plantage.
   Jeg synes også, det er blevet godt med udtyndingen, lige om lidt rammer solen det, så må jeg ud og tage billeder. Der var nu kun den ene blomst i min clematis, men tænk at den endelig ville blomstre. Ja det kan jo være, at det er den samme guldsmed, som jeg tog billede af sidst :)
   Knus Lisbeth

   Slet
 11. Pludselig er der nogle planter, som fylder for meget, ohg som skal have saksen. Desværre, for jeg synes i reglen, resultatet i starten er uskønt, fordi naboplanternes vækst har rettet sig efter de planter, man har fjernet. På dit billede er det nu tydeligt, at du får masser af luft og udkig. Rart med stille vejr, så dine motiver holder sig i ro.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Nej det er ikke så kønt lige efter en nedklipning, men alene lyset der kommer ind pynter jo. Ja det er nemmere at tage billeder i stille vejr.

   Slet