torsdag den 11. september 2014

En lille tur til Jylland

Der var besøg i haven, Bent tog et billede med mit kamera. Den er jo flot kokken.
Turen i går gik først til Rhododendronhaven. Det var som altid dejligt at kigge indenfor og mærke duften af rhodoer, der var nogen stykker i blomst, men ikke mange. Både Ida og jeg måtte holde igen, jeg synes p.t. ikke jeg har plads til så mange, og Idas bukker under for tørken.  Derfor blev resultatet 3 til mig og 1 til Ida, hun kunne ikke helt holde sig i skindet :) Der blev også plads til en spagnum og to spande gødning.
Fra Rhododendronhaven gik turen videre til Solhøj, her stod Linda parat til at servicere os. Ida skulle have rigtig meget til hullerne efter de døde rhodoer.
Det viste sig, at Linda er lige så god til at pakke bilen som Claus.
 Bilen var lige så læsset som den plejer at være, når vi er på tur.
Dette er tage ind af døren. Ida fik mange dværgplanter, hendes have er ikke stor som min.
Her er mine planter 7 i alt, det er jo ikke mange i forhold til, hvad jeg plejer. 3 rhodoer og 4 fra Solhøj.
 Hydrangea Paniculata Vanilla Fraice, den kunne jeg bare ikke stå for
 Hvidbroget Blåskæg
Abelia Grandiflora Edward Goucher
Den sidste har jeg ikke billede af, den hedder Zelkova Carpinifolia, den blomstrer fra juli til september med søde små blomster.
 Vi var også i Lidl, hvor vi købte en masse tulipanløg, 10 løg for 15 kr. posen.
Det var en fin tur, og den næste er planlagt :)
Min foldblad står i regnbedet, og tænk den er slet ikke angrebet af snegle, det er jeg glad for. Ingen blomster i år, men måske næste år.
 Endnu en smuk græs, den er så fin i modlys
Hornviolerne blomstrer endnu
 Hortensiaen Aysha har sat nye knopper
og blomster
Penstemon Raven står så flot
 Stjerneskærm/Astrantia remonterer
og åkanden er der endnu
Det gyldne bed blomstrer fint endnu
Charles Austin har besøg af admiralen
 Crocus Rose
 Old Wollerton Hall
 Sofia Renæssance
Summersong
 Winchester Cathedral
 Jacqueline du Pré
 Sct. Cecilia
Sharifa Ashma
 Morten Korch
Twice in a blue moon
Solnedgangen fra i aftes
Solens sidste stråler
Fuldmånen fra forleden aften
Så er det snart weekend igen, god torsdag til jer.26 kommentarer:

 1. Hej Lisbeth

  Ja, hvad er den af - kun 7 planter:)
  Men du har jo også så mange og meget nu - og ved hvad du vil have så det må være svært at finde noget efterhånden?

  Flot Summersong, min har nok lidt noget under tørken, men kommer også nu.
  Jacqueline du Pré er jo favorit - sidder lige og prøver at forestille mig en kombination... - Jacqueline med Summersongs farve....
  Nå, det er der jo nok nogen der allerede har lavet?

  Ha en dejlig dag

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja det går tilbage for mig :)
   Nej jeg kunne sagtens finde flere, jeg gerne ville have, men der skal lidt nytænkning til, noget skal fjernes osv. Jo jeg har stadig planer, så jeg kan få nyt.
   Ja Summersong gør det godt, ja hvorfor ikke den kombi lyder da godt. Det må du se, om du kan lave. Der er i hvert fald et par frøkapsler i Jacqueline, så muligheden foreligger.
   Jeg søgte lige på Rosenposten, der findes faktisk en del med kun få kronblade, de er alle smukke, en af dem er ´Mrs Oakley Fisher` den er smuk.
   Tak i lige måde

   Slet
 2. Så flott den er! Er det en fasan? Jeg vet ikke hva du kaller den, men det er det den ligner på.

  Skal si du har mange flotte roser fortsatt!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja det hedder også en fasan på dansk, den er meget flot nu.
   Ja der er mange roser endnu.

   Slet
 3. Jeg har planlagt et besøg på Solhøj på søndag d. 14/9 hvor det er Havens dag. Jeg var der også sidste år, og det er et dejligt sted. Din Crocus rose er så smuk og også Jacqueline du Pre

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gitte
   Det lyder godt, det er rigtig hyggeligt at komme der, men det er nemmere, når der ikke er så mange mennesker. Ja Crocus Rose og Jacqueline er skønne roser.

   Slet
 4. Hej Lisbeth!
  Sikke en bil fuld, det ser godt ud:-) Og helt igennem vidunderlige billeder, nød hver og et.
  Tak for kigget, hilsen Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anette
   Ja der var fyldt godt op. Dejligt du nyder mine billeder.
   Selv tak
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 5. Kære Lisbeth
  Fint besøg i haven af både kok og admiral :) Dejligt syn med det fyldte bagagerum - næsten sådan så mit ud sidste lørdag, og man føler sig rig, når man kører rundt med sådan en last. Det er nogle fine indkøb, du har gjort - utroligt, at der findes flere rhodoer, du ikke har, men jeg ved jo også, at det kun er fordi, jeg stadig forbavses over de mange forskellige. Det bliver spændende at følge dem. Sjovt, at det lige var en Blåskæg, du havde købt - hvor er den fin med de hvidbrogede blade. Kan også godt forstå, at Vanilla Fraise måtte med hjem - den er bare skøn! Jeg er så vild med Penstemon Raven - den har da også blomstret meget længe, ikke? Jeg har noteret Summersong i ønskebogen - farven er meget speciel og rigtig sensommeragtig - mon den også dufter? Flotte solnedgangsbilleder og en perfekt fuldmåne! Sønnen er næsten færdig med den første bedudvidelse - han klager over at jorden er meget våd :)
  God aften til dig!
  Knus Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Linda
   Ja ikke - vi har besøg af farvestrålende væsner :) Det er skønt med en bil fuld af planter, desværre var det ikke mine ret mange af dem. Jeg kunne have købt mange flere rhodoer, men jeg skal først finde plads, efterfølgende var der ikke plads til flere. Ja det var da pudsigt med blåskæg, jeg havde en gulbroget også købt på Solhøj, men den gik ud for mig. Ja Vanilla Fraise er skøn, den var bestemt inden vi tog af sted. Jo Penstemon Raven har blomstret længe flere steder i haven, jeg satser på der bliver frø til gode faste læsere :) Summersong er svær at sætte sammen med andre roser, synes jeg, derfor står den for sig selv.
   Ja det er dejligt med en smuk solnedgang. Godt at sønnen snart er færdig med at grave, han må komme over til mig, der er jorden ikke meget våd :)
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 6. Ikke dårligt med sådan en tøsetur, hvor I får fyldt bilen. Sikke du kunne begrænse dig, men hellere det og så endnu en tur :-)))))
  Det er nu sjovt at Hydrangea Paniculata Vanilla Fraice hedder sådan når den ender som lyserød her i sensommeren - men den er virkelig fin.
  Hortensia Aysha er virkelig skøn, synes jeg.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Nej det er ikke dårligt med en tøsetur. Ida fik i hvert fald mange planter, så må vi se, hvad næste tur bringer.
   Mon ikke det fleste Hydrangea Paniculata ender som lyserøde i sensommeren. Ida købte også en, den var stadig smuk hvid.
   Ja Aysha er også skøn

   Slet
 7. Kære Lisbeth.
  Tak for alle de smukke billeder. Rosen Sct. Cecilia er meget smuk og dit billede af solens sidste stråler er helt eventyrligt.
  Kærlig hilsen Eliane

  SvarSlet
  Svar
  1. Selv tak kære Eliane.
   Ja rosen Sct. Cecilia er meget smuk, den holder jeg meget af. Solen gør meget, og de sidste stråler var smukke i landskabet.
   Kærlig hilsen Lisbeth

   Slet
 8. Hej Lisbeth
  Hvor hyggeligt med besøg af fasankokken rigtig godt billede Bent fik taget. Det ser ud til at I har været på en rigtig god tur og har da fået nogle gode ting med hjem. "Lykken er" en bil fyldt med planter :-) Vanilla Fraice er bare fin forståeligt at du måtte eje den. Kan forstå at både du og Linda kar købt Blåskæg. Den kender jeg ikke så den må jeg vist lige se nærmere på :-) Raven er også er bare så fin. Med det billede af Jacquline du Pré er Mogens tilgivet at det var den han valgte frem for Odyssey. Charles Austin og admiralen er et fint match :-) Jeg har også været i Lidl her til aften så der røg også lidt tulipanløg i kurven. På vej hjem var jeg lige inde i vores Euro Spar der faldt jeg over nedsatte liljer lidt gule i bladene og lettere afblomstret men 5kr pr potte kunne jeg ikke gå uden om. De bliver jo nok fine næste år. Der stod også lige en lysegul staudemargerit sat ned til en 20er så haps :-)
  Solnedgang og fuldmånen ser fantastisk ud. Jeg kan jo rigtig godt lide fuldmåne :-)
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja fasankokken kommer tit på besøg hos os. Vi havde en fin tur, men lidt træls at de fleste planter var Idas ;) det betyder så bare, at mine har overlevet i haven, det må jeg jo glæde mig over, så har jeg ikke vandet forgæves. Ja du må også nærstudere Blåskæg, den er rigtig fin. Jeg tror også, at det er fint med Jacqueline, den anden kan jo komme senere. Ja der var mange forskellige slags tulipanløg i Netto, jeg har ikke fået mine plantet endnu, er blevet forstyrret hele dagen. Jeg har også en lilje, jeg skal have plantet, man skal passe på, de ikke bliver bløde, siges der. Man skal se sig godt for, måske er der noget billigt at hente i flere forretninger :)
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 9. Sikke et fint og hyggeligt besøg af den farvestrålende fasankok.
  Hyggeligt med sådan en planteshoppetur.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anette
   Ja det var fint at få besøg af fasanen, men også at være på planteshoppetur, det kan vi lide.

   Slet
 10. Det var da en hyggelig tur med stop flere steder. Jeg tør slet ikke tænke på hvis du og Ida var afsted i en varebil...
  Den nye hortensia ser super smuk ud, den måtte godt bo hos mig:)
  Som du da bliver ved at vise billeder af Crocus rose, jeg bøjer mig virkelig for den - havde ellers efter besøget hos Austin Roses bestemt mig for at det skulle være Jude the Obscure i stedet for Crocus rose... men vi får se til næste år.

  Jaqueline du Pre er også meget smuk - tak for skønne billeder.
  Knus, Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja det var en hyggelig tur, ja gad vide om vi også kunne fylde en varebil, det har vi før gjort, men da var Rikke med.
   Ja den nye hortensia er lækker, så jeg var ikke i tvivl om, at den måtte med hjem.
   Hos mig er Crocus Rose helt sikkert den sundeste og mest blomsterrige, Jude the Obscure er ikke så sund, men dufter fantastisk og er også smuk, hvis det lykkes den at blomstre.
   Ja Jacqueline er så smuk - selv tak
   Knus Lisbeth

   Slet
 11. Ser ud til, at du har haft en god tur.
  Hvor er dine sidste 3 billeder dog smukke.
  Tak for kigget.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Aase
   Ja vi havde en fin tur. Tak ja solen var flot i aftes.
   Selv tak.

   Slet
 12. Skønne, dejlige billeder. Især solnedgangen er fantastisk flot.
  Nyder sensommeren og de lune dage.

  God weekend og god Havens Dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Helga
   Tak skal du have, ja det var en flot solnedgang.
   Det er en skøn sensommer, den bliver også nydt her.
   Tak i lige måde.

   Slet
 13. Hej Lisbeth
  Tak for besøget, det var nogle gode planter i fandt - som altid ;-)
  Hvor er din Summersong smuk, er den så orange i virkeligheden, eller er "papiret taknemmeligt"?
  Vi ses en anden gang.
  Mvh Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Linda
   Selv tak, ja det var fine planter. Jeg har sendt en ny bestilling, men du har måske ikke set mailen?
   Ja den er meget brændt orange den Summersong, det er ikke papiret, den er sådan.
   Ja vi ses d. 21.9.
   Hilsen Lisbeth

   Slet