onsdag den 24. september 2014

Fra dagen før

I dag er det gråt, blæsende og trist, regnen er lige startet her, nøjagtig som de havde forudsagt. Jeg har været rundt i haven med ringhakken, jorden er tilpas nu, så den er god at arbejde med.
I går var det et aldeles pragtfuldt vejr, så jeg var rundt med kameraet, 81 billeder blev det til. Der er stof til et par indlæg, tror jeg bestemt, jeg starter fra en ende af med dejlige solskinsbilleder, dog uden sol- op og nedgange :)
 Det blæser godt, men Ingrid Marie æblerne sidder heldigvis godt fast endnu, håber ikke at vi får en storm som sidste år, for så er det sket med at få besøg af silkehalerne
Der var en fin udsigt fra mit stenbed i går
Tulipantræet er så småt ved at få efterårsfarver

Sølvlys/Actaea racemosa Brunette er helt sikkert yndlingsplanten nu, den dejligste duft breder sig vidt omkring den.
 Staudesolsikken Lemon Queen
Etårig mørk solsikke har jeg for første gang i år, en succes der må gentages
 Echinacea Sunrise og Rudbedkia
Den nye Rudbeckia Sahara er plantet her ved de andre solhatte
Der er endnu få blomster i skæbnetræet/Clerodendrum trichotomum
Geranium Rozanne blomstrer stadig overdådigt
Asters i hvert fald de fleste af dem jeg har er invasive, jeg har forsøgt at fjerne dem, men de kommer igen og igen rundt omkring.
 her i regnvandsbedet har jeg sat dem med vilje
 i stenbedet skulle de slet ikke være, men de er ikke til at slippe af med
i nordbedet, ok de har fået lov, men begge steder skal de fjernes, så snart de ikke er kønne mere
i et rodehjørne i forhaven, jeg har aldrig forsøg at fjerne dem
her er opstået en ny farve, de må gerne være der., på grund af den nye farve har jeg selv plantet den der, et sted hvor nabogrundens brombær alligevel forsøger at komme ind.
Egentlig er de kønne, men jeg bryder mig ikke om at få hele grunden invaderet af dem.
Aster Marina Wolkonsky med bibesøg har jeg selv inviteret indenfor, købt hos Thyboesminde Stauder
hm - jeg fik lige lidt flere planter i går, de var bestilt til levering i Botanisk Have i søndags, men desværre var Anne fra Staudestedet ikke helt frisk, så hun måtte afstå fra at komme. Derfor blev planterne sendt til mig.
Her er købet, de er alle plantet nu
 De gyldne roser på pælen er ved at være slut for i år
lidt røde roser er der stadig
 Scepter d´isle
 Odyssey
 Morten Korch
Jayne Austin
I dag har jeg hverken solop- eller nedgangsbilleder, så I må "nøjes" med en blå himmel fra i går.
Fortsat god regnvejrsdag
Fuglene nyder det30 kommentarer:

 1. Der var måske ikke solop- og nedgange, men der er da mange billeder med sol. Hvor er det smukt med de røde æbler! Vi har kun grønne ...

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Nana
   Ja jeg tror alle billederne er med sol i dag, bortset fra det sidste, som blev taget ud af vinduet i dag.
   Ja de fine røde Ingrid Marie er smukke.

   Slet
 2. Ja, du har mye flott i hagen din nå. Heldige deg som har fått kjøpt flere planter. Den Heucera 'Honey Rose' skulle jeg gjerne hatt :)
  Epimedium Black Sea kjøpte jeg i sommer, men synes ikke den lever opp til navnet. Det er ikke mye svart på den... ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja det var lækkert med flere planter. Heucherellaen Honeyrose er rigtig fin, spændende om den klarer det, jeg synes de går ud for mig.
   Jeg må sige, at Black Sea så noget anderledes ud på det billede, jeg købte efter, for du har ret, der er ikke meget svart på den, måske til foråret?

   Slet
 3. Dejlige billeder fra din smukke have.
  Altid en fornøjelse at kigge med.

  SvarSlet
 4. Hej Lisbeth

  Regn? Her har det da været tørt hele dagen, selvom det ser mørkt ud mod vest. Men tillykke med det, jorden er vel stadig meget tør?Det var da ellers et spændende indkøb!
  Tror Marit har ret, mon ikke navnet "Black Sea" henviser til at det er der den kommer fra - Georgien?
  Aster er da invasive - eller rettere når den frøsår sig, så får den nok lov til blive for gammel, man vil jo gerne lige se farven ikke?

  Ha en dejlig regnvejrdag!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Det blev heller ikke til meget regn i eftermiddag alligevel, selvom det trak op med mørke skyer, men kl. 18 kom regnen.
   På billedet hos Staudestedet ser Black Sea mørk ud, men det holder nok ikke så længe, lader det til.
   Jo det er jo det, og imens man ser farven, så er der nogen af de første, som frøsår sig, jeg har før hørt, de ikke er invasive, men det må komme an på typen, mine er i hvert fald.
   Tak i lige måde

   Slet
 5. Hej Lisbeth
  Ja idag har vi da haft samme kedelige vejr, kun 12 grader og lige så mange mm har vi fået her.
  Endnu flere plantekøb.... du må da vist snart ha Bent igang med flere nye bede ;)
  Det var godt du var så forudsigende og fik taget en masse skønne billeder som vi kunne nyde idag. Motivet fra stenbedet er helt fantastisk, jeg kan se at der også har sneget sig nogle asters ind på billedet, fjernede du dem ikke sidste efterår ?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Heidi
   Ja mørkt og kedeligt har det været i dag, vi er indtil videre kun på 5 mm.
   Nej jeg behøver ikke nye bede (næsten) jeg skal bare rydde op i de gamle.
   Jeg havde jo set vejrudsigten, hvis jeg havde taget billeder i dag var de blevet kedelige.
   Jo jeg fjernede de asters sidste år, dvs. jeg tror endda, jeg fik Bent til det, ikke desto mindre kommer de igen. De er smukke, men ikke til at slippe af med.

   Slet
 6. Kære Lisbeth
  Godt nok er der ikke solop - og nedgangsbilleder, men der er masser af dejlige solskinsbilleder :) Her har det også regnet en del, og det har glædet mig, for jeg var alligevel på arbejde fra 8.00 - 18.00, så godt at Vorherre vander, når jeg nu alligevel ikke kunne komme i haven :) Det er nogle fine indkøb, du har fået tilsendt, og jeg har været inde at tjekke de fleste. Kattehalen har jeg også - har efterhånden en del forskellige, fordi jeg er så vild med den plante. Dine asters er meget smukke, nu hvor de blomstrer, men jeg kan godt forstå, du vil fjerne de af dem, der bare spreder sig som gale. Den nye Rudbeckia er bare så fin - godt, du fik fingre i den - solhatte kan man altid få ;) Jeg er også meget glad for min nyindkøbte Rozanne - dejlig blå farve. Har helt glemt at fortælle dig, at jeg nu kaster mig ud i det med liljer - har købt fine løg. Skønt billede af solsortene i badekarret :)
  Rigtig god aften til dig!
  Knus Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda
   Nej solop - og nedgangsbilleder kunne jeg ikke klare uden at genbruge nogen, men solskinsbilleder er også godt. Godt du har fået regn, når du alligevel skulle arbejde, det er lange arbejdsdage, du har.
   Ja så fik jeg lidt igen til at plante i bedene ) Katteurt er også en fin plante.
   Ja astersne er smukke, men noget frygteligt noget. Jeg er bestemt glad for min nye Rudbeckia, den ser lidt anderledes ud. Rozanne er fantastisk, den blomstrer udafbrudt hele sommeren og hen i efteråret.
   Næh har du købt liljer, det lyder godt, hvor har du købt?
   Ja solsortene hyggede sig vældigt.
   Tak i lige måde.
   Knus Lisbeth

   Slet
  2. Jeg har købt nogle på planteskolen og bestilt nogle på nettet - ikke så mange - jeg starter i det små og ser, om jeg kan styre billerne. Staudesolsikken har en for øvrigt en rigtig fin farve. Glæder mig til Rozanne næste sommer :)
   Knus

   Slet
  3. Ok - ja der er lige det med billerne, det er svært at styre.
   Du har ikke set, at Anne skriver til dig i sin kommentar.
   Knus

   Slet
 7. Kære Lisbeth.
  Tak for alle de dejlige billeder.
  Jeg kan godt forstå, at du er træt af dine invasive asters. De er da meget pæne, men de er jo alle vegne.
  Dine Sølvlys er smukke i modlys og roserne på pælen er også meget smukke.
  Her har det regnet meget siden kl 15. Jeg fryser ikke i dag og har ikke særligt ondt. Det gjorde mig godt at komme i varmtvandsbassin i morges:)
  Kærlig hilsen Eliane

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Eliane
   Selv tak, ja de asters er rigtig træls, men mon ikke man kan få nogen, som ikke er så invasive.
   Det begyndte her 15.30, men det var kun finregn, kl. 18 begyndte det at regne mere, lige da jeg skulle lufte hunde :( Godt du har det bedre nu, varmtvandsbassin er en god ting.
   Kærlig hilsen
   Lisbeth

   Slet
 8. Hej Lisbeth
  Ingen solop og nedgange men dejlige solbeskinnede billeder på en grå regnvejrsdag er jo lige hvad vi har brug for. 4mm har vi fået ikke meget men det regner da endnu. De det Ingrid Marie ser indbydende ud håbet de bliver på træet så silkehalerne kommet på besøg i år :-) Det sidste billede af Sølvlys ser fantastisk ud det er noget helt særligt over det. Den mørke solsikke er rigtig fin ligeledes dine Rudbedkia især nyindkøbet det er simpelthen så flot :-) Nu skal Bent vist snart igang med graverriet med alle de nye indkøb. Igen spændende sager. Hyggeligt med solsorte badedag :-)
  Jeg havde en sjov oplevelse på fb idag. Jeg har meldt mig ind i gruppen Drivhusglæder og Haveguf og kikked lidt på den og pludselig dukkede en person fra min fortid op. En skoleveninde som jeg ikke har set i måske 25 år. Fandt også ud af at hun er med i Stauder. Det er da pudsigt havde aldrig troet at have var en interesse vi ville komme til at dele.
  Det der med fb er da vist ik' så ringe endda. De der grupper er faktisk rigtig gode. En opfordring herfra til Linda: prøv det :-)
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Nej det kunne jeg ikke klare i dag, gråt og indimellem regnfuldt, men som hos jer ikke meget, her regner det også stadig, så bliver det vel til lidt alligevel.
   Indtil videre har jeg kunnet klare mig med at fjerne noget andet, der er jo også alle sommerblomsterne, når de er væk bliver det tomt, men så er det jo også vinter :)
   Ja men det er slet ikke tosset med fb, man finder mange som man ikke har set siden ungdommen, det er meget sjovt. Jeg er venner med gamle efterskoleelever fra min tid som sekretær på skolen, nu er de over 50, sidst jeg så dem var de 17, underligt og hyggeligt.
   Linda har nok ikke tid, men jeg synes også, hun skal prøve det :)
   Knus Lisbeth

   Slet
 9. Hej Lisbeth Det er ikke tosset med en blå himmel :-) hvor var det dejligt at se dit tulipantræ, hvor flot det er. Så det mega store de har på Fredensborg slot i sommers. Dine asters er smukke men kan godt forstå du ikke ønsker dem over det hele. Dine roser står da stadig flot, dejligt! Godt at komme på besøg igen, har været druknet i arbejde, uheldigvis ikke i haven.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Tina
   Nej det er dejligt med blå himmel på billeder, når dagen ellers har været grå. Mit tulipantræ er ved at være ret stort, jeg glæder mig til, der kommer blomster.
   Ja asters er smukke, men det er noget skidt, at de breder sig ud over det hele.
   Jeg synes nok, det var længe siden, jeg havde hørt fra dig sidst.

   Slet
 10. Hej Lisbeth. Sikke nogle fantastiske solskinsbilleder. Jeg synes dine asters er fine, jeg har dem dog kun selv i nogle få krukker, da jeg ikke rigtig synes jeg har plads andre steder. Spændende plantekøb du har gjort dig!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Birgitte
   Ja det var dejligt med solskin i går, der var et særligt lys over billederne i går. Du er heldig med at du kun har asters i krukker, de er ikke værd at få ind i bedene.

   Slet
 11. Godafen Lisbeth.En lidt sen hilsen fra en træt Jette efter middag i går med vennerne.Og her har vejret også vejret kedeligt i dag...........me skønt i går.
  Kan nu godt lide dine asters................de liver så dejligt op.
  Kan godt forstå at du nyder din sukke sølvlys.
  Håber på havevejr i morgen.................har en mase planter der skal flyttes.Godaften Knus Jette
  Dejligt at du kunne få sendt dine nye planter.

  SvarSlet
  Svar
  1. God morgen Jette
   Ja du suser rundt som sædvanlig :) Det var en trist dag i går, i dag ser ikke bedre ud. Mine asters er smukke ja, men de bliver hurtigt til for mange.
   Det ser ikke for godt ud med havevejret, men lørdag skulle blive bedre.
   Ja det var godt med de nye planter.
   Knus Lisbeth

   Slet
 12. ja Rozanne er en flittig plante :)
  jeg syntes tulipantræer er så smukke, og blomsterne er også fine med de små vinger.

  trist du ikke fik besøg, det lyder ellers hyggeligt.
  min sølvlys blomstre også, men den ser trist ud i år.. helt lille og brunlig i det. underligt så stor forskel der er år fra år.

  jeg håber du får massere af besøg af smukke silkehaler :)
  Kh
  Marianne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marianne
   Ja det må man sige, hvor er jeg glad for, at jeg fik den af dig.
   Tulipantræet bliver kun smukkere i løbet af efteråret, men blomster har jeg ikke set endnu.
   Det er vigtigt at vande sølvlys i tørken, huskede du det?
   Ja lad os håbe silkehalerne kommer på besøg i år.
   Kh Lisbeth

   Slet
 13. Kære Lisbeth
  Sikke mange æbler du får, jeg kan godt huske billederne fra sidste år med silkehalerne.
  den mørke solsikke er vældig fin.
  Og den Rudbeckia Sahara du viser ser spændende ud.
  De asters du viser, som breder sig, måtte godt være hos mig, de ville pynte!!!!!!!!
  Igen søde roser, jeg nyder min Penny Lane, den har flere knopper, som jeg håber når at springe ud.
  Vi har regnvejr nu.
  hilsen jessie

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jessie
   Ja der er mange æbler i år, det er der faktisk hvert år, men sidste år blæste de ned i stormen, så det er to år siden, vi havde besøg af silkehalerne.
   Ja Sahara er vældig fin, jeg håber, den klarer vinteren.
   Ja de er kønne de asters, men det bliver desværre for meget.
   Godt der er knopper i din Penny Lane, de er længere om at springe ud, nu det er blevet køligere.
   Blæsende og gråt er det her nu, det regnede også her i aftes.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 14. Hej Lisbeth.
  Nye plantekøb, det er spændende :-) Roserne er stadig meget smukke og det samme er dine æbletræer.
  Og så er du nævnt med navn i Rose Nyt :-) tillykke med det. De kunne nu godt have sat et billede ind fra din have også :-)
  Kh Linda

  SvarSlet
 15. Hej Linda
  Ja altid spændende med nye planter :)
  Tak for oplysning om, at jeg er nævnt i Rose Nyt, jeg har fået lovning på et blad, er ikke medlem, pinligt :) Ja et billede ville have været godt, men de må jo ikke have haft et, underligt.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet