tirsdag den 23. september 2014

Sikken en dag

Det er som at komme i paradis i forhold til i går :) Jeg har taget en masse skønne billeder, men først nogen fra i går, hvor jeg trods vejret fik plantet en del. Flere er plantet her i dag.
 men først en solnedgang
og en smuk himmel
Den dobbelte høstanemone blev plantet i nærheden af Abeliaen, de passer godt sammen i farverne
og denne fine græs blev plantet ved den nye rhodo, som jeg købte, sidst vi var af sted.
R. Diamant Variegata blev plantet her ved Rex
Jeg har nogen fra sidste gang, som endnu ikke er plantet. Det skal vente til spireaerne er gravet op
Broget blåskæg står foreløbig i potten og pynter i nordbedet

Hydrangea Vanilla Fraice står ved siden af også i potten. Jeg havde håbet på at kunne købe en mere i søndags, men der var ikke rigtig noget af den slags på markedet.
en lidt anderledes høstanemone blomstrer op gennem en rhododendron.
Clematis Flammula blomstrer fint op mod Rex´ store blade
orangegrenet lind leger efterår, nu kan man se, hvorfor den hedder det.
Chokoladeblomsten står fint her i stenbedet, nu må jeg huske at tage den ind, når det bliver frostvejr.
Også denne dahlia skal ind, det er den smukkeste, jeg har i år.
Vi har heldigvis ikke haft frost i nat, 6 grader var der til morgen og den smukkeste stjernehimmel.
 Sølvlysene får jeg duften fra, hver gang jeg går forbi.
Udsigten i går
 Audrey Wilcox
 Comte de Chambord
 Lady Emma Hamilton
Jeg synes, det er så fint et billede af Penny Lane, som spejler sig i ruden ind til Bents værksted.
 syrisk rose i morgensolen

og flere billeder fra en smuk morgen
Så var der ikke mere i kameraet, resten kommer i morgen.
Jeg håber, I når at nyde dagen lidt, når I kommer hjem fra arbejde.


30 kommentarer:

 1. Hej Lisbeth
  Hold nu helt op for en fantastisk solnedgang du har indfanget i går, og morgenbillederne fra idag er da helt klart også i særklasse, godt fanget ;).
  Jeg må da vist lige tilbage og se nærmere på dine sidste indlæg, for at kunne studere dine nyindkøbte planter ;)
  Den brogede blåskæg er super fin og din chokoladeblomst ser også helt fantastisk ud. Jeg prøvede at overvintre en chokolade knold sidste vinter, men dog uden held så måske skal jeg bare prøve igen.Til gengæld lykkes det at overvintre dahlia knolde, så dem skal jeg ihvertfald huske at grave op når den tid kommer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Heidi
   Ja det var en flot solnedgang i går, men i dag er der ingen, og nok heller ingen solopgang i morgen :)
   Ja du må da lige følge lidt med :)
   Den brogede blåskæg tror jeg, at jeg bliver glad for. Jeg har haft en gulbroget, den afgik ved plantedøden.
   Jeg havde læst ved Birgitte, at man skulle have tålmodighed med dem, de var længe om at vise liv, så det havde jeg :) Jeg har også overvintret mine dahlia knolde, men da jeg satte dem, kom mange af dem aldrig op, incl de nykøbte.

   Slet
 2. Kære Lisbeth.
  Tak for nogle helt fantastiske morgenbilleder og mange smukke blomster.
  Her har vi bestemt ikke været i himlen hvad angår vejret. Det er rigtig gråt og hundekoldt. det var selvfølgelig værre i går, men jeg fryser stadig og har meget ondt alle vegne.
  Men posten kom med en pakke fra Nordhjem med mange skønne , billige ting i, bl- a. smukt gavepapir. Herligt, så er der også en masse gaver til pakkespil:)
  Kærlig hilsen Eliane

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Eliane
   Selv tak for det.
   Det undrer mig da, at I ikke har haft godt vejr, her har det været fantastisk stille og med en del sol. Håber du snart får det bedre og får varmen igen.
   Godt du fik pakke, det kan altid hjælpe :)
   God bedring
   Kærlig hilsen Lisbeth

   Slet
  2. Kære Lisbeth.
   Her kom solen først rigtigt efter kl 16, men det har da været stille vejr og vores vasketøj blev næsten tørt ude på terrassen.
   Kærlig hilsen Eliane

   Slet
  3. Ja det var sent, inden solen kom frem, men godt vasketøjet blev næsten tørt.

   Slet
 3. Dine sol oppganger og nedganger er bare helt fantastiske! Du bor så nærme havet, så det er nok forklaringen på det. Jeg har ei venninne som også bor rett ved havet/sjøen, og hun har også de mest fantastiske soloppganger/nedganger. Det er så pent å se på :-)
  Ellers har du som vanlig mye vakkert å vise frem!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja det har sikkert noget med, at vi bor tæt på havet at gøre, dejligt er det i hvert fald. Jeg elsker sol- op og nedgange :)
   Tak - jeg synes, det begynder at svinde af det.

   Slet
 4. Kære Lisbeth
  En helt overdådig solnedgang - sikke farver! Også meget smukke morgenbilleder. I var heldige med de seks grader, for her var der rim i græsset og hundekoldt - uha! Til gengæld er det fint nu med en lidt sløret sol, så jeg skal ud at plante lige om lidt. Desværre er aftnerne blevet alt for korte, og jeg kan ikke længere nå ret meget. Godt sted, du har plantet den dobbelte Høstanemone - det bliver så fint sammen med Abeliaen. Den orangegrenede Lind kommer rigtig til sin ret nu - du kan bare det der med at plante, så der er noget spændende at kigge på hen over året - her skal jeg øve mig :) Meget smuk Dahlia - kan godt forstå den skal tages ind. Jeg er spændt på, om mine meget sent satte Gladiolus når at blomstre i år. De er meget høje og kraftige, men derfra og til at nå at sætte blomst er der selvfølgelig et stykke vej. Herligt billede af Penny Lane, der spejler sig i ruden - det er lige til en fotoudstilling :)
  Nu vil jeg have røjserne på og ud - fortsat god dag!
  Knus Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda
   Ja det var en fantastisk solnedgang og for den sags skyld solopgang, fordi markerne dampede. Ja det er koldere hos jer i Silkeborg, ingen tvivl om det. Håber du fik plantet lidt, jeg holder til 19.15 om aftenen, men det er nok snart slut, inden længe når man ikke ud efter aftensmaden.
   Ja jeg synes, Abeliaen og høstanemonen klæder hinanden. Jeg gør mig umage for at finde planter, så der er noget spændende at se på hele året, du må gerne samle inspiration her :) Jeg tvivler på, at dine gladiolus kommer i blomst i år, måske næste år.
   Jeg er glad for billedet af Penny Lane, det var så flot, at den spejlede sig i det gamle vindue.
   Også god dag til dig.
   Knus Lisbeth

   Slet
 5. Sådan en solnedgang får vi garanteret ikke i aften, dertil er her for gråt og overskyet. Kan du godt holde styr på høstanemonerne? De er så kønne, men her breder de sig ustyrligt, når først de får fat. Vi har overvintret chokoladecosmos 2 år i træk nu; men har den stående i en krukke. Til næste år, tror jeg, den skal plantes ud, som du har gjort.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Nej vi fik heller ikke en flot solnedgang i aften, men det var tæt på, skyerne blev lidt for tætte.
   De almindelige høstanemoner kan jeg heller ikke styre, de breder sig også vildt. Jeg har lige solgt nogen og foræret nogen væk, men der er stadig mange inde i skoven. Mine chockoladeblomster bliver taget op af bedet og ind ligesom dahliaer, men det var første år, det lykkedes.

   Slet
 6. Skønne solbilleder! Her har vejret også været dejligt i dag. Jeg har en dobbelt høstanemone, men jeg synes den er lidt pjevset i forhold til de enkelte. Jeg er spændt på at se hvordan din udvikler sig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Nana
   Tak skal du have, ja det har været dejligt vejr i dag. Jeg er også spændt på min nye høstanemone, jeg har ikke haft meget held med de specielle, det er kun de almindelig som breder sig voldsomt.

   Slet
 7. Hej Lisbeth
  Det var en rigtig dejlig dag at stå ip til idag noget af en modsætning til gårsdagens vejr. Her kom der dog nogle skyer i løbet af eftermiddagen men til aften blev det dog fint igen. Som altid fantastisk flotte solop og nedgang. Ja det har nok været bedre at gå og plante idag og det er da rigtig fint at lade dem der ikke er nået stå og pynte i bedene. Blåskæg og Vanilla Fraice er så flotte :-) Den orangegrenede Lind et så flot og lever helt op til sit navn. Mon ikke chokolade blomstens knold klarer lidt frost og toppen er vist ikke så sart som dahliaens. Toppen på min var grøn det meste af sidste vinter (i drivhuset) som jo var mild. Din dahlia er rigtig fin. Der er simpelthen så mange forskellige at det et svært at vælge en farvorit. Hos mig tror jeg at det er en enkeltblomstrene lysrosa med hvid og gul midte :-) Smukt billede af Penny Lane den syriske rose i morgensolen er også rigtig fin.
  Jeg har fået lagt påskelilje løgene og har regnet ud at de har kostet under 1kr pr stk. det er vist ik' så ringe.
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja ovenpå i går var det en herlig dag i dag. Her kom også skyer i løbet af eftermiddagen, men der var også skyer ved solnedgangstid i aften, så ingen billeder af det i morgen. Det var hyggeligt at plante i dag, jeg nød det. Jeg håber chokoladeblomsten klarer et år til, den kommer ind i værkstedet.
   Du skal se Heidis yndlingsdahlia, den er også flot. Hun står øverst i min blogrulle, så kan du kigge der. Nu har jeg set din yndlings, den har jeg også haft en gang.
   Det gode ved påskeliljer er, at de kommer igen hvert år, så man behøver ikke at lægge nye hvert år.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
  2. Heidis Swanlake er en rigtig lækkerbisken. Den har jeg faktisk haft kik på hos Blomsterverden hvor mange af mine er købt incl. min yndling. Jeg er blevet mere og mere glad for de mere enkle de sidste par år hvor jeg ellers før har foretrukket de dekorative. Jeg har i år købt nogle pon pon dem er jeg også ret vild med så der er måske en ny yndling næste år :-)

   Slet
  3. Det er ligesom med roser, de enkle bliver mere interessante.
   Ja vi kan hurtigt skifte mening, næste år er det måske noget helt andet, der kommer hele tiden noget nyt frem :)

   Slet
 8. Sikke en smuk solnegang og vidunderlig morgen, du er helt fantastisk dygtig til at fange nuet.

  SvarSlet
 9. En FANTASTISK solnedgang! Godt fanget! Og så en broget blåskæg.... mums!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Fru Friis - jeg elsker sol- op og nedgange. Den brogede blåskæg er rigtig fin.

   Slet
 10. Kære Lisbeth
  Det var en meget flot solnedgang.
  Jeg undrer mig jo over at dine rhodoer kan gro i næsten bare jord, i må have noget god jord til rhodoer.
  Chodoladeblomsten er stadig fin. Og sølvlysene er så flotte.
  Og så den skønne Penny Lane der titter ind til Bent.
  hilsen jessie

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jessie
   Ja det var en fantastisk solnedgang.
   Jeg forstår ikke helt, hvad du mener med næsten bar jord, der er en god del spagnum i hullet, men ja vi blander lidt med jord, men det er ikke bar jord.
   Ja det er skønne planter både sølvlys og chokoladeblomster og ikke mindst Penny Lane, der titter ind ad ruden.
   hilsen Lisbeth

   Slet
  2. Kære Lisbeth.
   Det er fordi, når jeg ser billedet af dit nye græs og en nyplantet rhodo, så ser det ud til at der ikke er meget spagnum rundt om hullet, og da jeg tror at rhodoer sætter rødder ud til siden, så synes jeg det kun er jord, den får at gøre godt med.
   Men jeg ved jo ud har god rådgivning, så i har en god jord til rhodoer.
   så derfor,
   hav en god dag, du får sikkert regn, før vi får det. Jeg skal til København og besøge en gl. faster.
   hilsen jessie

   Slet
  3. Kære Jessie
   Bent graver altid et stort hul, og så kommer der masser af spagnum i hullet blandet med lidt jord, i dette hul kom der mest jord ovenpå, men der er meget spagnum rundt om planten
   Ja lad os se om vi snart får regn, der er ikke noget endnu. God tur til Kbh.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 11. Sikke fantastiske billeder af sol nedgangen og opgangen, det er jo vinder billeder:-)

  SvarSlet
 12. Hej Lisbeth

  Jamen det var det da! Sikken en omvæltning - sol og ingen vind - men temperaturen nåede vist kun op på de 14, der i skyggen.

  Sølvlysene -Actaea simplex- lader til at være en fin staude på denne årstid - det er noteret!

  Ha en dejlig dag

  SvarSlet
 13. Hej Karsten
  Det var en dejlig dag i går, jeg tror, der var 18 -19 grader her, jeg kunne gå uden jakke. I dag er det igen gråt og blæsende.

  Sølvlys vil du ikke fortryde køb af, det tager bare nogen år, inden de kommer til at blomstre, heldigvis er løvet meget flot.
  Tak i lige måde.

  SvarSlet