søndag den 21. september 2014

Tågebilleder og stilhed

Dagen i går startede med tåge

Solen prøvede at trænge igennem, men det lykkedes først ved 14 tiden
morgenen så sådan ud
Endelig blomstrer min chokoladeblomst, den har lidt meget under tørken, og jeg har glemt at vande den. Tænk at det har lykkes mig at overvintre den sidste vinter, det er jeg imponeret over :)
Det lykkedes mig også at overvintre dahliaer, men de kom bare ikke op efter plantning, med denne og et par mere, var jeg heldig
Bispehuen har fået efterårsfarver

Disse asters er invasive hos mig, så jeg er ikke så vild med dem, men de har nu en smuk farveGræsserne derimod er jeg vild med, jeg håber, I tilgiver mine mange græsbilleder
Havebassinet tog sig godt ud med sol i vandet og pileurt ved breden
 Hortensia Limelight har sat nye blomster
og Matrem har fået flere blomster, mon ikke den er kommet for at blive i min have
Penstemon Raven er stadig smuk og blomsterrig
Et forløb
Den gule Buddleja 15.9.
 19.9.
 20.9. morgen
20.9. middag, endelig kom der rigtig farver på
 Graham Thomas
 Lady Emma Hamilton har mange knopper
 Old Wollerton Hall
Summersong blev beundret af nogen af havegæsterne
 Wild Edric
 New Dawn
 Jacqueline du Pré
Odyssey
så har jeg forresten købt en ny haveslange, den er dejlig let. Bent regner den ikke for noget, men den er let at gå rundt med. Jeg har først fået den i går, så jeg har ikke prøvet den ret meget. Umiddelbart synes jeg, at den er god.
Mine vinterasters hang mod jorden, så jeg måtte plukke dem, for at der kunne være plads til gæsterne i går.
I aftes satte jeg mig på en stol og nød stilheden og mørkningens komme, der var fuldstændig stille, ikke en vind rørte sig, det var godt for sjælen :)
I dag har jeg været til plantemarked i Århus, som altid en god oplevelse, det kommer der mere om i morgen. Fortsat god søndag.

28 kommentarer:

 1. Nå, du er kommet godt hjem, ser jeg - hyggeligt lige at mødes.
  Græsserne er bare flotte og septemberlyset helt magisk. En ny haveslange må være på sin plads efter denne tørre sommer, den første var vel helt slidt op... :)
  Knus, Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Tak for sidst ja det var hyggeligt. Vi skulle først aflevere en plante, så den var 16.30, inden jeg var hjemme.
   Nej den første haveslange var ikke slidt op, men den var tung at gå rundt med :)
   Knus Lisbeth

   Slet
 2. Nydelige bilder av tåken hos deg! Den gule buddleia har jeg aldri sett før, og den er helt sikkert ikke herdig nok her uansett. Får nyte den hos deg :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Marit
   Nej det er ikke sikkert, den er herdig nok til at klare sig hos dig, men du er velkommen til at nyde den her :)

   Slet
 3. Kære Lisbeth.
  Tak for de fine billeder og solopgangen. Det giver et magisk lys, når det er tåget. Smukt.
  Jeg ønsker dig held og lykke med din nye vandslange. Vi har haft vores i en måned og den er dejlig let. MEN.....vi har måttet skifte samtlige pakninger for det løb ud alle vegne. Vi har også monteret vores Gardena bruser med et langt skaft på den. Jeg kunne ikke nå de bageste krukker. Men nu er den god:)
  Håber I havde godt vejr til plantemarkedet??
  Kærlig hilsen Eliane

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Eliane
   Selv tak - ja det er smukt og magisk, når solen prøver at skinne igennem tågen.
   Jo tak for det, godt at høre lidt om haveslangen. Jeg har lige hørt fra en på fb, hun var vældig tilfreds med sin. Godt at høre, den virker trods udskiftning af pakninger.
   Vi havde fint vejr til plantemarkedet heldigvis.
   Kærlig hilsen Lisbeth

   Slet
 4. Hej Lisbeth
  Hvor er det smukke billeder du har taget af morgensolen i tåget landskab! Her var der også tåge, men min have er for lille til at det giver den magiske dybde.
  Jeg er altså helt vild med din smukke invasive asters! Sikke en køn farve! Mon ikke du har nogle områder hvor sådan en skønhed kan regere? Den måtte meget gerne invadere min have! :-)
  Det lyder hyggeligt med besøg af haveforeningen og spændende med plantemarkedet!
  Dejlige billeder fra din smukke blomsterrige have!
  Kh Alice

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Alice
   Tak skal du have, ja det så ret godt ud, at solen så slet ikke kom igennem på det tidspunkt, er så en anden sag :) Mine billeder er taget op mod marken, det giver lidt anden dybde.
   Ja men jeg synes også, at de asters er smukke i farven, men de er frygtelige til at brede sig, vi har lige talt om det i dag. Jeg er ret sikker på, at du ville blive træt af, hvis den invaderede din have, for den går jo ind mellem de andre stauder, pludselig er de væk og der er kun asters tilbage, det er jo heller ikke meningen.
   Det var hyggeligt med både besøg og deltagelse i plantemarkedet.
   Tak skal du have
   Kh Lisbeth

   Slet
 5. Hej Lisbeth.Her var det også gråt og tåget vejr i går..................men i dag har det skiftevis været sol og kraftige byger.
  Så den har stået på rengøring i dag.
  Men dejlige græsser du disker op med.Og asters har jeg også..........men de står i et stenbed...............så de breder sig ikke så meget.
  Spændende med din nye vandslange.
  God aften Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Kraftige byger uha, godt det ikke var, der hvor vi var, det fik vi nok af Grundlovsdag.
   Jeg har også asters i et stenbed, der breder de sig også.
   Ja jeg er spændt på at få min nye haveslange i brug.
   Knus Lisbeth

   Slet
 6. Ja stilhed er noget helt specielt :)
  Spændende ny slange :)
  Kh
  Marianne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marianne
   Stilheden i aftes var larmende :) men hvor jeg nød det.
   Ja det er spændende med den nye slange.
   Kh Lisbeth

   Slet
 7. Kære Lisbeth
  Jeg synes, det er dejligt, at du viser så mange forskellige græsser, for det er jo netop nu, man værdsætter deres særlige skønhed. Jeg kan nu med sikkerhed bekræfte, at jeg er med i "så selv fontænegræs" klubben, for nu blomstrer de to små, jeg fandt i bedet under terrassen - tak for frø :) Flot, at du har overvintret chokoladeblomst - har du haft den i pavillionen? Der er smukt ved havebassinet - ser godt ud med Pileurt. Jeg fanger først nu, hvor fin Matrem er - mener, du har vist den før - er det en sommerblomst? Spændende med den gule sommerfuglebusk - jeg synes, den er flot! Tillykke med den nye haveslange - er det den slags, der ikke bøjer, så der lukkes af for vandet? Har længe ønsket mig en sådan, for den, jeg har, kan være ret irriterende.
  Godt, at du havde en dejlig dag på plantemarked - vejret var vist med jer :)
  Knus Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda
   Godt du nyder mine græsser, der kommer lidt flere til nu :) Godt at høre, at din fontænegræs endelig kom i gang. Chokoladeblomsten har stået i værkstedet sammen med georginerne i vinter. Nu er det ved at ligne noget ved havebassinet, det er godt. Matrem håber jeg bare kommer igen, men jeg ved, at Birgitte sår nye hvert år. Det kan man jo også gøre for en sikkerheds skyld. Haveslangen fylder ikke meget, når den er tømt, og så udvider den sig og bliver længere, når man åbner for vandet, den er meget let og lækker.
   Ja heldigvis var vejret med os, det var lækkert, der blev handlet igennem :)
   Knus Lisbeth

   Slet
 8. Hej Lisbeth
  Så er jeg hjemme igen efter en rigtig dejlig weekend på Lolland. Der blev det også det dejligste vejr ved 14 tiden da vi kørte til Frugtfestival i Sakskøbing. Der var sørme også lidt plantesalg ellers var det frugt i lange baner. Sjovt at du har den gule Buddleja med idag for jeg købte faktisk en. Der står dog på den at den blomstrer i juli. Den jeg har købt er en globosa er din også det? Min "haveveninde" købte en egebladet hortensia. De andre var mest til frugt og fadøl :-)
  Det var sørme ikke meget tid havekredsen havde sat af til besøget hos dig. De kan da umuligt have nået at se andet end en brøkdel af din dejlig have og fantastiske planter men godt at I hyggede jer. Lidt ærgerligt at der først er blomst i chokolade blomsten nu for det er en rigtig dejlig plante. Min står i krukke og den overvintrer i den i drivhuset og det går fint. At du er vild med græsserne er da forståeligt de er så smukke. Hvor længe har Raven snart blomstret den er da helt fantastisk. Fin vandslange du har fået. Glæder mig til at høre lidt om den hen ad vejen for jeg har nemlig også kikket på sådan en men ikke købt. Plantemarkedets køb hører vi jo nok om i morgen. Du har uden tvivl fået gode sager med hjem.
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Godt at høre, at du er hjemme igen og I har haft en dejlig weekend. Det var da sjovt at du købte den gule Buddleja, skulle du ikke også have en egebladet hortensia, når chancen var der, eller var der ikke flere? Godt der var lidt plantesalg til havenørderne og godt at I var to interesserede.
   Havekredsen var kede af, at de ikke havde længere tid, men færgen venter jo ikke, og det var den sidste. Der var ikke lang tid fra ankomst til afgang igen, de nåede også lige et smut på nordøen, men det var der ikke meget ved i tåge. Chokoladeblomsten har blomstret før, men så kom tørken, og jeg var ikke god til at vande den. Dit drivhus er ikke frostfrit vel?
   Raven har nok blomstrert et par måneder, den er meget flittig til at blomstre, det var den første, jeg havde også. Eliane og en på fb siger god for haveslangen, så jeg tror, den er ok. Jeg købte min gennem dealhunter, så den var ikke meget dyr, kun lidt :)
   Du kan tro, jeg fik mange gode sager med hjem, i morgen skal der hygges og plantes.
   Tak i lige måde
   Knus

   Slet
  2. Jo du kan tro at jeg var fristet af den egebladede og veninden fristet at buddlejaen men de ville have 150kr pr stk så vi har aftalt at vi prøver om vi kan få nogle stiklinger til at slå rod det er jo sådan gartnerne formerer begge slags. Nej mit drivhus er ikke frostfrit men krukken bliver sat en flamingo kasse og hvis de lover frost bliver der pakket et par hundetæpper om og det virker meget godt.
   Imens jeg sad og skrev den første kommentar hos dig var Migens igang med at studere Lidls reklame og så at de havde flere forskellige slags påskeliljer til 49kr for 2kg så der måtte vi lige skynde os at køre ud. Købte 3 forskellige slags Ice Follies, Double og Bridal Crown. Du husker vel nok at jeg klagede lidt over at jeg havde alt for få i foråret og kun de alm gule. Nu bliver der så rettet lidt op på det :)

   Slet
  3. Hej Anne
   Det var også en høj pris for de planter, så jeg kan godt forstå, at I valgte at deles om dem. Min gule Buddleja er en stikling, så det kan sagtens lade sig gøre med den. Ok så ved jeg, hvordan jeg skal gøre, hvis jeg vil opbevare den i pavillionen.
   Godt du fik flere påskeliljer, jeg havde nok ikke købt alligevel, selvom jeg havde fundet dem, jeg havde jo så meget andet.

   Slet
 9. Hvor er de smukke dine græsser, jeg kan forestille mig hvor smukke de er i de her dage med tåge og dug.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Sussi
   Tak ja græsserne er smukke både i sol og tåge og med dug.

   Slet
 10. Kør du bare løs med græsserne, jeg er helt med. :).
  Den gule Budleja ser skøn ud, den må jeg engang se i virkeligheden.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej fru Friis - ja men så kører jeg bare løs med græsserne :) fik lidt flere til samlingen i dag.
   Jeg håber bestemt, at du kommer og ser den gule Buddleja i virkeligheden.

   Slet
 11. Hej Lisbeth

  Flotte tågebilleder!

  Ja Asters kan være noget slemt noget, tror nogen sorter er mindre aggressive end andre?

  Summersong blomster da fint hos dig, min har været meget bleget i udspringet - ikke rigtig noget særligt.
  Så er der mere elegance over Jacqueline og O.

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Tak skal du have.
   Nogen asters er bare forfærdelige, mens andre ikke er det. Ærgerligt at de er så kønne i blomst. Marina Wolkonsky er heldigvis ikke sådan, det er jeg glad for.
   Ja Sommersong blomstrer fint, på det sidste billede er min også lidt bleg, den plejer at have en dybere farve.
   Ja de enkle roser er elegante, det kan vi godt blive enige om :)
   Tak i lige måde

   Slet
 12. Ja, i går var tåge og dis både formiddag og aften. Spindelvævene var overalt og så forrygende ud.Udstyret må man jo ikke gå ned på, så hvis vandslangen er for tung, må den selvfølgelig skiftes ud. Vores vinterasters er nok de planter, som led mest under tørken, de hænger eller ligger langs med jorden. Jeg er helt enig i, at græsserne gør en masse godt for haven.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Det var mest om formiddagen her, der var ikke så meget om aftenen, men smukt er det med spindelvæv og tåge. Denne vandslange er noget lettere, det er skønt. Så har vores vinterasters lidt samme skæbne.Græsserne er fine, men det kniber med navnene for mig.

   Slet
 13. Oj, de er store i blomster hovedet, de vinterasters. Er det en gammel sort, der kan overvintre på friland? Jeg har en hvid asters af en art, der blomstrer nu, den er hårdfør, men kun halvt så stor...

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej
   Ja de har en ok størrelse mine vinterasters, men i går på markedet købte jeg en, der havde større hoved. Mine vinterasters er købt sidste år, så det er ikke en gammel sort, det ville jeg ellers gerne have fat i. Jeg tog dem ind i pavillionen i vinter, så de klarede vinteren fint, men nu var der så næsten heller ingen vinter.

   Slet