fredag den 5. september 2014

Roser og meget andet

I dag kommer Bent hjem fra cykelturen, så der er rengøring på programmet. En hundehvalp i huset gør det ikke just renere, den slæber alt muligt ind, i formiddags var det et sneglehus med snegl i, som blev knaset. Grankogler, en gammel træsko, gulvtæppet i hans kurv, jo jo han forstår at svine. Da jeg vandede i formiddags, skulle han absolut have hovedet ind under strålen, bagefter skulle han pjaske i vandet. Jeg keder mig ikke :)
I formiddags nåede jeg at pudse roserne af, der er godt nok mange grimme blade, når man tager fat i dem, falder de til jorden, det er ikke nemt at undgå stråleplet.
Som I alle ved, er jeg ret vild med Morten Korch rosen. Den har den dejligste duft. Forleden plukkede jeg et par stykker ind og satte lige ved computeren. Ikke nævneværdig duft, men dem jeg havde plukket ind flere dage før, duftede meget mere, underligt.
men se nu her, det var de Morten Korch roser jeg plukkede ind og satte ved min computer, farven har fuldstændig ændret sig fra kølig til varm, det er da også underligt. Smuk er den nu alligevel, selvom det ikke blev det bedste billede, og nu dufter de.
 Audrey Wilcox i går
og i dag
Big Purple blomstrer to gange, men selvom jeg har flyttet den, blomstrer den ikke meget senere end 15.9. det gjorde den heller ikke på det sted, den stod før.
Comte de Chambord er godt i gang og der er flere knopper endnu.
Clair Renæssance har ikke mange knopper i anden blomstring
Melany Renæssance har tre knopper nu og havde en blomst i første blomstring, den skal snart se at oppe sig, ellers bliver den skiftet ud.
 Reine de Violett
er derimod god til at blomstre både første og anden gang
Sharifa Ashma er helt sikkert kønnest i første blomstring
Souvenir de Malmason er smuk og velduftende og har det bedst i tørvejr
Jacqueline du Pré blomstrer flot både første og anden gang
Little Mermaid er ved at vokse til og blomstrer vist for 3. gang

Louise Bugnét blomstrer stort set uafbrudt, nem og dejlig rose uden mange torne
også  Crocus Rose
er en formidagel blomstrer, den kan anbefales.
Havefolket/Marianne har lavet et indlæg om bronzefennikel, I kan se det her
Det fik mig til at tage et billede af min store bronzefennikel.
De bare ben Marianne skriver om, har jeg ikke problemer med
Foran den står nemlig en japansk løn, som jeg for en del år siden købte som en lille bitte plante, den er vokset til, og sammen med en indianermynte klarer den fint at dække de bare ben.
Min månestråle er ikke stor og flot, men den overlever, fordi jeg gav den vand, som I kan se, er der lidt knopper i.
Min iris blomstrer igen, og der er flere knopper på vej
Kattehalen Salicaria Blush kan også endnu
 min sumphibiscus/Newbiscus (Hanne i haven kaldte den sumphibiscus)
er tæt på udspring, den er blevet pænt stor. Nogen siger, at den ikke er vinterhårdfør, men det er den på Samsø. Det stod der i øvrigt også på mærket, at den skulle være. Jeg købte den i Bilka for en del år siden, den er godt nok vokset meget siden.
også lyngen er godt i gang, der er nu ikke så meget efterårslyng tilbage, men denne her er da fin.
 Jeg er ret vild med, at læhegnet er ved at ligne en skov
De hvide birkestammer får det til at se ud som om, det er en skov.
 Rudbeckia Cherry Brandy
og til sidst Echinacea Vanilla Cupcake, den er da fantastisk
Formiddagen har været grå, solen prøver at trænge igennem, men det kniber lidt. Så nu vil jeg gribe støvsugeren. God weekend

22 kommentarer:

 1. Hej Lisbeth
  Ja, det giver en hel del ekstra rengøring at have hund, det mærker vi også her men man må ta det sure med det søde ;)
  Big Purple står hos mig i en krukke på sydterrassen og den har blomstret stort set hele sommeren men kun med en to - tre blomster af gangen. Der er to knopper på vej. Louise Bugnet og Crokus rose har jeg lige noteret min. Audrey Wilcox var udsolgt da jeg ville købe den i foråret. Dejligt at se din.
  Dine 'skove ' ser skønne ud. Jeg nyder igså min lille birkelund med de smukke stammer men skal nok have fældet en i den ene ende for at få tidligere formiddagssol.
  Rigtig god weekend,
  Kh Rose

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Rose
   Ja det giver ekstra rengøring at have hund, og endnu mere når det er en hvalp, men vi vil jo heller ikke undvære dem.
   Min Big Purple har også blomstret det meste af sommeren, men nu er det snart slut. I min har der været hele buketter, de er flotte og dufter dejligt. Du kan roligt købe de to roser, de er skønne. Men Audrey Wilcox må du også have, om ikke andet så på grund af navnet, men den er nu smuk :)
   Tak - ja jeg er glad for mine "skove" også her må man vælge, vil man af med træet eller vil man have sol :)
   Tak i lige måde
   Kh Lisbeth

   Slet
 2. Kære Lisbeth
  Tak fordi du mindede mig om, at det hedder rosen skovmærke.
  Mange smukke roser.
  Little Mermaid er meget fin og enkel!

  Kærlig Hilsen
  JetteMajken

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jette
   Selv tak, den har lige været oppe både på min blog og på bloggen Grønne nedslag, så den var i frisk erindring.
   Tak - ja Little Mermaid er meget fin.
   Kh Lisbeth

   Slet
 3. Kære Lisbeth.
  Tak for alle de fine billeder. Souvenir de Malmason er utrolig smuk.
  Vores Crocus Rose blomstrer fint nu.
  Kærlig hilsen Eliane

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Eliane
   Selv tak, ja Souvenir de Malmason er en smuk rose. Crocus Roser er en god blomstrer, så det er godt jeres også gør det.
   Kærlig hilsen
   Lisbeth

   Slet
 4. Audrey Wilcox er bare så smuk, og det er da den rigtige (jeg husker den fra Ernst Jensen...). Du imponerer mig gang på gang med Crocus Rose, den står bare så flot. Har den ikke bitte små røde pletter på kronbladene yderst når den afblomstrer? Det synes jeg at jeg så i David Austins rosenhave.

  Skoven - det kan du sagtens kalde den - er så smuk, og birkestammerne giver et fint grafisk udtryk der.

  Ja, der er noget at se til med en lille ny, der laver narrestreger, men morsomt er det vist også ?
  God weekend, knus Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja Audrey Wilcox er en meget smuk rose. Crocus Rose er jeg meget glad for, blomsterne er så smukke, jeg er så heldig, at jeg har to af dem, jo jeg tror, du har ret i, at den har bitte små røde pletter på kronbladene, når den afblomstrer, jeg skal huske at se efter i morgen.
   Ja det er morsomt med en hundehvalp, han er en lille fræk filur.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 5. Ja, det blir mye søl når en har hund. Det er noe en må ta med på kjøpet. Morten Korch er en fantastisk ja. Jeg la merke til det i går at den duftet så deilig. Duft i hagen er viktig!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja det gør der, ½ time efter støvsugning, har han slæbt noget nyt ind. Ja det var godt, at du fik Morten Korch, den dejligste duft og det er vigtigt i vores haver :)

   Slet
 6. Kære Lisbeth
  Det er jo smukke roser du har, selv om der er pletter på bladene.
  og en sød Irisblomst.
  Ja, det er en fin lyng du har.
  Lyng er nu en dejlig efterårsbebuder.
  hilsen og god weekend
  jessie

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jessie
   Ja smukke er de, selvom de ikke er helt perfekte.
   Ja lyng er en dejlig efterårsbebuder, jeg skal vist have nogen flere.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 7. Hej Lisbeth
  Ja det giver lidt ekstra rengøring med dyr i huset. Her skal der også støvsuges godt for sådan en kat den fælder og hvis han kan komme afstef med det så slæber han mus med ind :(
  Dejligt du bla viser de roser jeg lige har fået :-) Underligt hvad der er kommet til din Morten Korch. Mine Sharifa Ashma har også brune kanter de er nok ikke glade for alt det fugt der har været den sidste tid. Men duften er fantastisk da jeg kom hjem her til aften havde en af knopperne åbnet sig lidt. Ved nærmere eftersyn er der faktisk små knopper i Jaqueline du Pré spændende om de kan nå at blomstre. Crocus rosen er også meget smuk. Uha hvor blir jeg fristet men den og mange af de andre må jeg nok nøjes med at nyde hos dig. Månestråle kan jeg rigtig godt li' men min får ikke så mange blomster den har også fået det for tørt. Sumphibiscus ser rigtig godt ud flot farve til det lyse løv. Smukt med en "birkeskov". Så er der to skove hvor du kan tage os med på tur i :-)
  Imorgen skal roserne plantes. Jeg ved at de skal plantes 5-10cm dybere end podestedet men på Austin roserne kan jeg ikke se det. Hvor meget dybere end de står i potterne tror du at jeg skal plante dem? Er der ellers andre ting jeg bør vide? Jorden er nok ok vi skal ikke så langt ned før det er lerjord.
  Håber Bent har haft en rigtig god tur. Vejret har da været med ham.
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja det giver ekstra rengøring, det må vi tage med, Schippo slæber heldigvis kun orme, snegle og biller ind.
   Jeg tror da ikke, der er kommet noget til min Morten Korch, jeg synes, det er en charme mere, at den skifter farve. Nej Sharifa Ashma er ikke glad for fugt, men her har da kun været morgenduggen, det må så være nok. Godt der er knopper i din Jacqueline, jeg tror da bestemt, den når at blomstre. Crocus kan du altid nå at få, hvis du ønsker flere roser, indtil da kan du roligt nyde den hos mig :) Jeg synes Månestråle er en fin plante, hvis den står godt, det gør den i Lille Malund, men hos mig har den aldrig været en succes. Du kan ikke regne med farven på knoppen på sumpcypressen, den er slet ikke rød, når den springer ud, bare vent og se. Ja nu kan vi gå tur i to skove.
   Roserne skal nok lidt længere ned, end de står i potten, her skal vi måske spørge Linda til råds, hun er erfaren med potteroser, jeg har næsten altid købt barrodsroser. Hvis du har en gammel hovedpude med fjer, kan de godt lide at få fjer ned i plantehullet :)
   Bent har haft en fin tur, men mener at alderen trykker lidt :) Han kan ikke klage over vejret nej.
   Knus Lisbeth

   Slet
 8. Kære Lisbeth
  Herligt med den lille skurk, der er har gang i en masse ting - nej, man keder sig bestemt ikke med en hundehvalp i huset :))) Hvad sagde han mon til at få vand i hovedet? Jeg nyder i den grad billederne af din Crocus rose, for de vil ikke rigtig hos mig. Der er ganske få blomster, og mange blade er faldet af - ganske som du også beskriver det, og det er en ynk at se på, men det har også været en lidt ekstrem sommer med den lange tørkeperiode. Mine Reine de Violettes ser ikke ud til at ville remontere, men de er så tilgivet, for de har kun et år på bagen her. Big Purple har eg noteret, for den fangede blikket, da vi besøgte dig - så fin og rank med store, dejlige blomster. Kattehale Blush er på listen over de stauder, jeg skal kigge efter i morgen - har Kattehale i klar pink og lilla toner og holder meget af den, fordi den blomstrer længe. Din birkebevoksning giver ganske rigtigt et indtryk af skov. Det er meget smukt og stemningsfuldt, og jeg kan godt forstå, du er glad for det. Sejt, at du fik gjort rent - jeg ved, hvad der venter i weekenden, og jeg gider ikke rigtig, men det trænger!
  I morgen skal der lægges haveslange ud til nyt bed og to bedudvidelser, og så går yngstesønnen i krig - skønt :) Imens kan jeg jo så fornøje mig med nyindkøb - ikke dårligt.
  Rigtig god weekend og velkommen hjem til Bent!
  Knus Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda
   Ja der er gang i mange ting med Schippo, lige nu sover han dog de uskyldiges søvn :) Han er da selv ude om at få vand i hovedet, jeg går ud fra, at han synes, det er sjovt, siden han bliver ved at sætte hovedet ind under.
   Jeg har andre roser, som er som du beskriver med Crocus, bl.a Jude th Obscure, jeg ved ikke hvad der går galt, men måske er det tørken. Jeg kan godt huske, at du kiggede længe på Big Purple, den er jeg også meget glad for.
   Uha jeg gad godt nok heller ikke gøre rent, men det var strengt nødvendigt, aldrig har der været så beskidt, der var også rosenblade, som var faldet ned.
   Det bliver spændende med dit nye bed og planteskolen, jeg venter spændt på at høre om den. Godt yngstesønnen vil hjælpe dig.
   Tak også god weekend til dig
   Knus Lisbeth

   Slet
 9. ÅH dine roser er så smukke.
  Håber Bent har haft en god tur.
  Ja det giver arbejde med sådan en lille fyr i huset.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Aase
   Tak skal du have, ja Bent har haft en fin tur, vejret var jo med ham.
   Schippo giver meget ekstra arbejde, men han er jo sød alligevel.

   Slet
 10. Hej Lisbeth

  Imponerende med den remonterende Iris - Det er vel en af dem fra Jan?

  Alletiders med lidt skov, når den skal tyndes ud bliver der meget godt brænde!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. God morgen
   Ja det er fint, at den blomstrer nu, det er den samme, som sidst men den har haft tre stængler med blomster her i eftersommeren, det er ikke en af de spanske.
   Jeg tror nu ikke, der skal tyndes ud i birketræerne, der er ikke så mange.
   Dejlig dag til dig

   Slet
 11. Hvor lyder det hyggeligt med den hundehvalp, Lisbeth. Hvalpe er bare noget af det mest livsbekræftende og det er med at nyde dem, for de bliver så hurtigt store. Endnu værre end børnene :-)

  Knus til dig

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lone
   Det har du helt ret i, pludselig er de voksne - både hundehvalpe og børn. Men de er jo skønne, når de er små.
   Knus

   Slet