lørdag den 27. april 2013

Mange billeder og de sidste rhodoer plantet

Påskeliljerne her er godt nok nettogule, men jeg synes, de er charmerende, som de står der og læner sig op af grenene på den syriske rose.
Affødt af Karstens Grønne nedslag, hvor han spørger, om man synes, han har for mange billeder på sin blog, vil jeg her sige, at jeg har mange billeder, og jeg er fuldt bevidst om det. Jeg bruger godt en ½ time dagligt på at tage billeder. I dag har jeg taget 63, mange bliver slettet, men de bedste vil jeg gerne præsentere for jer. Jeg synes, jeg har så meget at vise frem, nogen gange er det noget, jeg har vist før, men det er altid nye billeder på denne årstid.
Udsigten fra bænken ved hasselbusken.
Jeg er af den overbevisning, at rigtig mange mennesker har glæde af min blog. Hvis man ikke har lyst og tid til at se mange billeder, kan man blot springe over. Jeg tror og håber, at mange syge som f.eks Hanne og andre har fornøjelse af at kigge på de mange billeder og følge med i, hvad der sker. Når man ikke selv kan komme i haven, må det være dejligt at følge med på den måde.
Jeg bruger ca. 1 time dagligt på at lave bloggen, jeg holder meget af det, ellers kunne jeg jo lade være, men jeg må da indrømme, at det ind i mellem kniber med tiden, men stædig som jeg er, VIL JEG :)
Jeg håber, at når jeg bliver så gammel, at jeg ikke mere kan gå i haven, at der også vil være haveblogge, som jeg kan læse med på. Forhåbentlig varer det maaaange år endnu :)
Den skønne blomst fra R April Reign, den som blev plantet i det nye bed i går. Bent har taget billedet
R. April Reign dette billede har jeg taget.
 Apropos bier, så tog Bent dette fine billede i går, bien sidder i R. Daurilut.
Her er den anden som blev plantet i går R. Daurilut, er den ikke skøn?
I dag har jeg plantet triteleia og franske anemoner i det samme bed.
De sidste to rhodoer blev i dag plantet i det lysegule bed, som vender mod øst.
R. Lucinda er en stedsegrøn yakushimanum hybrid. Læg mærke til at der stadig er lidt brun belægning på bladene. Den bliver rigtig fin, når det nye løv kommer.
R. Norfolk Candy, en storbladet stedsegrøn hybrid, som blomstrer i maj med gulorange blomster.
Nu vil tiden vise, om den går an i det bed farvemæssigt, eller den skal flyttes.

Billedet er lånt på nettet
Her kommer lidt billeder fra min tur rundt i haven:
Bispehue/Epimedium kommer hurtigt op nu
Euonimus Sachalinensis er snart helt udsprunget
Jeg blev snydt med hensyn til den nyeste hundetand/Erythronium, Blomsten er væk!!! Gad vide hvem der har taget/spist den.
R. Isola Bella er endelig sprunget ud
I dag opdagede jeg pludselig en knop i R. Tsariense, den første blomst i denne plante. Det var stort, jeg har haft planten i omkring 6 år, så stolt var jeg. Jeg havde slet ikke opdaget, at der var en knop i.
Der er en knop mere på vej
 Klokkehøjen har fået en ny beboer
Den røde kobjælde/pulsatilla
Nu er også den blå sprunget ud, sikken en yndighed.
Der er en enkelt knop i min nyeste træpæon.
R. Purdomii er ved at springe ud, men jeg tror nu ikke, blomsten bliver noget særligt, den ser lidt underlig ud.

Påskeklokker skal der ikke mangel i dette indlæg.
Se hvad jeg fandt i mit regnvandsbed, jeg har ingen anelse om, hvorfor den er endt der. Mon det er sundt for den at stå oversvømmet af vand. Det har den i hvert fald gjort mere end en gang. Det ser ikke ud som om, det har generet den.
 Til slut gårsdagens solnedgang
Her ses den i vinduerne. Billederne har Bent taget.
Fortsat god lørdag aften.

Bor du i Nordjylland og har lyst til at se min have d. 25.5 hvor der blomstre en masse rhodoer, så har du mulighed for at køre med Lene fra Bestemors Have, se her

38 kommentarer:

 1. Du har (igen i dag) været flittig både med havearbejde og fotos - synes din entusiasme, ihærdigehed og haveglæde er utroligt smittende!!!

  Tænkte på dig i går, da jeg i Holte så en stor, blomstrende rhododendronbusk. Var nær kørt galt over at se sådan en blomstring nu, men skønt var det!

  Dejlig aften og KH herfra

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Katinka
   Ja lidt flittig har jeg været - jeg er glad for at høre, at min ihærdighed og haveglæde er smittende.
   Godt du ikke kørte galt, det var også tidligt at den rhodo blomstrer, mange af knopperne på mine er revnefærdige, men de viser ikke farve endnu.
   I lige måde
   Kh

   Slet
 2. Godaften. Det er nogle skønne billeder i har fået taget. Jeg glæder mig altid til at hvad nyt der er på de blogge jeg følger. Kh Gerda

  SvarSlet
  Svar
  1. God aften Gerda Pauk
   Hyggeligt at du lægger en kommentar. Dejligt at høre at du glæder dig til at se hvad nyt der er på bloggene.
   Kh
   Lisbeth

   Slet
 3. Hej Lisbeth. Jeg kan godt lide at se mange billeder, det er meget inspirerende og lærerigt, så du skal endelig fortsætte dine gode indlæg! Det bliver spændende om dit nye bed tager sig godt ud. Der er meget, der tyder på det. Jeg har endnu ikke taget beslutning om en tur til Samsø den 25.05. Jeg vil gerne lidt tættere på datoen før jeg bestemmer mig, da jeg har temmelig travlt og også har brug for weekenderne til at slappe af i!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Birgitte
   Jeg er glad for at høre, at du synes, det er inspirerende og lærerigt. Jeg håber i hvert fald, at mit nye bed kommer til at tage sig godt ud.
   Det er helt i orden, at du ikke har taget beslutning om at tage med til Samsø, det er jo en lang tur, og hele dagen går med det. Heldigvis er det en lørdag, så du kan bruge søndagen til at lade op igen hjemme i din egen have. Du siger bare til, når vi kommer tættere på dagen.

   Slet
 4. Godaften Lisbeth.Jeg er også rigtig glad for alle de billeder du viser.Man kan altid blive inspireret af det du viser,selv om man "kun" har en helt almindelig villahave.
  Søde små kobjælder......har en enkelt blå.
  Og påskeklokkerne er altid dejlige.God aften til dig knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. God aften Jette
   Det glæder mig, at du kan lide mine billeder. Det kan vel også blive en vane, at der er mange billeder hos mig :)
   Ja kobjælder og påskeklokker er skønne.
   Knus Lisbeth

   Slet
 5. Det er alltid hyggelig å se på dine bilder! Ja, det er en jobb å skive på bloggen, men det er jo også en veldig hyggelig jobb. Flotte bilder du viser. Likte spesielt godt det med solnedgangen som speiler seg i vinduene.
  Ha en god aften.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Marit ja og det er også et hyggeligt job at blogge, ellers gjorde vi det nok ikke :)
   Det billede med solnedgangen, der spejler sig er ret flot. Jeg tog også et selv.
   I lige måde.

   Slet
 6. Faktisk faldt jeg mest over de sidste to billeder, som jo ikke er havebilleder. De oser af aftenstemning. Jeg går også og holder øje med bispehuerne - de er bare så svære at tage billeder af med deres fine og spinkle aks og blade og blomsterknopper.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Det kan jeg godt forstå at du gjorde, de er også skønne. Der var god aftenstemning i aften igen, så der kommer nogen i morgen igen.
   Ja bispehuerne er meget svære at tage billeder af.

   Slet
 7. Hvor er de flotte de nye rhododendron. Du har mange spændende planter i din have, nyder at følge med. Solnedgangen i går var da helt fantastisk flot, specielt det med vinduerne.
  Knus Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have Anette. Jeg er glad for at høre, at du nyder at følge med.
   Ja billederne af solnedgangen var flotte.
   Knus Lisbeth

   Slet
 8. Hvor er det dog nogle dejlige billeder.
  Du har igen været flittig.
  Billederne af solnedgangen er bare gode. Rigtig godt fanget det med lysskæret i vinduerne.
  Ha` en god aften.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Aase
   Ja det er flot med solnedgangen og lysskæret i vinduerne.
   I lige måde.

   Slet
 9. Hej Lisbeth - Ja selv om vi er enige om de nettogule blomster, må jeg alligevel sige at det første billede du viser, er ret så skønt ;o).
  Dejligt at din træpæon har sat knop i år også, nu må jeg følge godt med i dens udvikling.
  Fin ny kobjælde til samlingen, jeg kan se vores blå er lige langt fremme ;o).
  Det er så heldigt, at billedmængden på dine indlæg altid passer til indlægget, så fortsæt du bare, med alle dine skønne billeder fra din skønne have ;o)
  Flotte solnedgangs billeder

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Heidi
   Ja jeg kan heller ikke stå for de nettogule lige på det billeder der :)
   Den træpæon jeg viste sidste år, har ikke sat knop i år. Dette her var en jeg fik som erstatning for nogen andre, som gik ud. Jeg skal nok tage billeder jævnligt af udviklingen.
   Ja men det er da godt at vide at de blå er lige langt fremme.
   Tak for det Heidi, så fortsætter jeg bare med mange skønne billeder :)
   Tak fra Bent.

   Slet
 10. Hej Lisbeth.
  Æv, hvor var det ærgerligt med den hundetand!
  Men hold dog op, hvor er det nogle flotte Rhododendron du har fået dig. De er godt nok flotte. Jeg falder især for din nye Rhododendron Daurilut, den er godt nok smuk:-)
  Sød kobjælde der er flyttet ind også og den blå ser også ud til at være smuk.
  Hvor længe har du haft din træpæon, nu hvor den har fået en knop? Hvad er det for en du har i dit regnvandsbed? Jeg kender den vist ikke.
  Vi trænger til farver på denne årstid, så jeg synes man bliver glad for de glade nettogule farver her i foråret. På andre tider af året har jeg ikke lyst til den gule farve i min have. Den står ikke så godt til lyserød. Hvis min have havde været større, ville jeg have haft gul i noget af haven, men i et haverum uden lyserød. Måske med blå og lilla sammen med den gule farve, eller måske bare hvide og gule farver. Men det er jo ikke relevant i min lille have.
  Jeg synes det er vigtigt med billeder, for at en blog er spændende at se på, og det er da dejligt, at du og andre lægger mange billeder ud. Jeg tror oftere folk skøjter hen over det der er skrevet, og kun ser billeder. Hvis man så ser noget interessant, stopper man måske op og læser hvad der står.
  Det er dejlige billeder du viser, som altid, og Bent er altså bare rigtig go' til at tage solnedgangs billeder.
  Jeg er lidt stille for tiden, men det er fordi der sker så meget her hos mig. Jeg glæder mig til, at få almindelig hverdag igen, her efter lockouten, og til at vise jer alt det der er sket i haven.
  Kh. Malene

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Malene
   Ja det var ærgerligt, at knoppen forsvandt fra hundetanden.
   Daurilut er lige dig, den har den rette lyserøde farve, og så blomstrer den allerede i april.
   Du har ret i, at når man kommer længere hen og når man som du har en lille have, så er det ikke helt godt med gult.
   Ja du bruger jo også mange billeder hos dig, men også meget tekst. Der er sikkert nogen som bare kigger billederne, men det gør ikke noget, hvis de kan lide det de ser.
   Ja du er lidt stille, men du kommer nok tilbage, når der bliver ro i det lille hjem igen.
   Kh
   Lisbeth

   Slet
  2. Ja, den er helt sikkert lige mig. Støvdragerne er også fantastiske i den. At den blomstrer allerede i april, gør det kun endnu bedre.
   Ja, folk må selv om hvor meget de læser, eller om de bare ser billeder. Det skulle gerne være for fornøjelsens skyld, at man blogger og læser blogs.
   Ja, jeg glæder mig til, at det bliver almindelig hverdag igen fra i morgen. Så får jeg lidt mere ro på mine hverdage igen.
   Kh. Malene

   Slet
 11. Hej Lisbeth

  Dine vildt høje besøgstal og de mange kommentarer er vist svar nok på om folk synes om din blog;)
  Flot bille af bien der sidder i R. daurilut - er det det nye retro-kamera Bent har fået?
  Om hundetanden- hos mig er det kragefugle der tager disse stilke med blomster, tror de forer deres reder med dem.
  Din Fritilaria kunne godt ligne Fritillaria michailovskyi, sjovt at den har overlevet vangangen i bedet:)

  Du må have en god nat - jeg er på arbejde så det blev lidt sent:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja det kan du måske have ret i.
   Ja det er Bents nye hipster kamera, som han har taget billedet med:)
   Øv hvor ærgerligt tror du det er kragerne, jeg håber de holder sig fra den anden, som er tæt på blomstring.
   Mon ikke det er klogt at flytte Fritillariaen væk fra regnbedet, når den er færdig med at blomstre?
   I lige måde - tænkte nok du var på arbejde.

   Slet
  2. Hej igen

   Fritillariaen den ser da ud til trives - og har jeg ret i hvad det er, koster de ikke vildt meget - så hvis den ikke ligefrem står i vejen?

   Slet
  3. Hej Karsten
   Jeg lader den stå, så må vi se om den vil blive ved at være der.

   Slet
 12. Jeg elsker dine billede Lisbeth, det er ikke altid jeg får lagt en kommentar, men jeg ser dem altid.
  Det var synd med den hundetand, jeg ville gerne have set blomsten.
  Mon det er et rådyr der syntes den så lækker ud ?
  Alle dine rhodoer er så skønne og jeg må da indrømme at du er i mine tanker når jeg ser nogen der er på vej i udspring.
  Forsat god weekend:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Linda, det er jeg glad for at du gør. Det gør ikke noget, at du ikke altid får lagt en kommentar, bare du ser dem, hvis du er glad for det.
   Ja det var ærgerligt med hundetanden, Karsten skriver, at det kan være kragerne.
   Hyggeligt at du tænker på mig, når du ser en rhodo på vej i blomst.
   I lige måde.

   Slet
 13. Jeg skal altid ind forbi og se, hvad du kommer med af inspiration i dag. Godt nok lidt sent i dag......Det giver altid et indspark til, hvad jeg nu skal huske at holde øje med i haven. Der er du langt bedre end jeg og du bruger også meget tid på det. Stor respekt for det.
  Nu kan du se, at du er ved at danne mode mht klokkehøjen. Det er da sjovt når andre lader sig inspirere (heriblandt mig).
  Jeg har det som både Kathinka og Linda når jeg ser en rhododendron. Så går mine tanker en tur til Samsø og dig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Bente
   Ja du er en af de trofaste, det er dejligt. Nå ja sådan kan man jo også se på det, er der kommet nogen gode idéer til, hvad man skal lave :)
   Tak for det.
   Ja det er sjovt at andre lader sig inspirere, og sjovt at se om planter, som man må eje, fordi man har set dem på en anden blog.
   Hyggeligt at I tænker på Samsø og mig, når I ser en rhodo.

   Slet
 14. Jeg elsker alle dine billeder :) og hvor ligger dit hjem og have dejligt :)

  Jeg har prøvet at få sådan en google friends connect bar på min blog, men jeg kan ikke finde html koden, den bliver bare ved med at sende mig ind på google+. Og hjælpesiderne hjælpe ikke. Så jeg satte en få en mail dims på.

  Kærlig hilsen
  Marianne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marianne
   Tak skal du have, ja jeg synes, at vi bor dejligt.
   Hvor ærgerligt at du ikke kan få faste læsere på, der er lavet så meget om siden jeg selv lavede det, så jeg er ikke sikker på, at jeg kan finde ud af det mere. Måske har du også din blog et andet sted end jeg har. Jeg kan se, at du ikke automatisk dukker op under blogger, selvom jeg kommenterer hos dig.
   Kh
   Lisbeth

   Slet
 15. hej Lisbet.Jeg kigger altid ,hvad du går og laver,og det foregår sammen med min morgen kaffe.Jeg har også en stor have,som jeg prøver at lave,det var ingen have ,da jeg startede og jeg må indrømme,når man ikke har forstand på det,er det lidt af et arbejde.Jeg har en gammel rhondenrum,der er noget galt med,den mugner blomster knopperne og taber bladene,hvad gør jeg hved den?jeg fik en træ peon af min datter sidste år men den ser død ud,ingen skud eller knopper,er der noget jegkan gære for den?Jeg er meget glad for at følge dig,det er altid super spændende og dejlige billeder.Mange hilsner fra Grete

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Grete
   Tak fordi du melder ud, at du kigger med, det er rart at vide, at nogen følger med.
   Flot at du sådan har lave en stor have og var uden erfaring. Det var jeg også for 12 år siden, nu går det bedre, man lærer meget ved at læse blogge :) og hvad man ellers kan finde på nettet.
   Med hensyn til din rhododendron kan jeg kun komme i tanke om, at den står for skygget, så det er derfor blomsterknopperne mugner og at den taber bladene. Hvis den gør det, er den glad for en flytning, rhodoer elsker at blive flytte, hvis de får nyt friskt grov spagnum. Lidt gødning skal du også huske, min får 3 gange i løbet af foråret.
   Hvor er din træpæon købt henne, ved du det? Det lyder som om, den er død, jeg har også prøvet at købe et par stykker, som bare er døde for mig. Hvis den er købt i en planteskole eller hos Pæoneksperten, skal I klage over den, de har sikkert grogaranti på deres planter. Så burde du få en ny.
   Tak skal du have :)
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 16. Hej lisbeth
  Hvor spændende sådan pludselig at opdage en knop på R. Tsariense
  Dejlige billeder du viser trot ikke nogen synes det er for meget
  det er da dejligt med den gule farce I en rid hvor der ikke er meget farve i haven
  bents solnedgangsbilleder er flotte.
  God søndag i dejligt vejr
  Holden fra stranden
  Jessie

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jessie
   Ja jeg var lige jeg hoppede og jublede, da jeg opdagede knoppen, det forstå du jo godt, som rhodoelsker.
   Hvis nogen synes det er for meget, læser de nok ikke med :)
   Også god søndag til dig på stranden.
   Solen skinner her, men det er noget koldt endnu.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 17. Hej Lisbeth.
  Vil da håbe at du bliver ved med alle dine skønne billeder, det er jo det vi andre lærer af. Jeg får også øjnene op for hvor smukke blomster kan være bl.a. Den anden dag hvor du viste det flotteste billede af stenbræk.
  Og skønt at du bruger en halv time på fotograferingen hver dag, der skal jo være billeder til hele den kommende lange vinter også. Det var pragtfuldt gennem alle de mørke og jo for mig triste vintermåneder at kunne se alle de skønne billeder af bl.a dine roser, tusind tak ;-))
  Kærlig hilsen
  Lotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lotte
   Du kan tro, jeg bliver ved med alle mine billeder, du er jo bl.a. en af dem jeg tænker på, som kan have glæde af at sidde og kigge billeder, når helbredet driller.
   Jeg bryder mig faktisk ikke om stenbræk, men sidste år fik jeg øjnene op for den smukke blomst.
   Ja der skal være billeder til hele vinteren, godt du havde glæde af dem her i vinter. Selv tak det gør jeg gerne.
   Kærlig hilsen
   Lisbeth

   Slet