tirsdag den 16. april 2013

Vejret i dag: tåge, sol og til slut lidt regn

Sådan startede dagen, først med tæt tåge siden brød solen heldigvis igennem, og det endte med at blive dejligt lunt. Kl. 16.30 kom der skyer, og kl. 18 en byge lige som jeg var ude at lufte hunde, det var træls, for da vi kom hjem, var det holdt op med at regne.
Vi starter lige med solnedgangen i aftes, den var smuk.
 Så blev jeg endelig færdig med at klippe mine roser ned, her er det bedet med de kølige farver, det var ikke så angrebet som
det med de gyldne farver, det ses helt tydeligt. Dejligt at være færdig, det er et stort arbejde, i eftermiddags blev grenene brændt af.
Bent har gang i sit eget projekt, det er jeg glad for. Han tager nemlig kanterne på alle bedene, fordi han skal bruge græstørvene til at forhøje ind mod vådområdet mod nord, så han kan få brændet hævet op, og vi kan undgå vand ind til huset. Det pynter gevaldigt på mine bede.

Som I kan se, er rhodoerne ved at gøre sig klar til blomstring, det varer dog lidt endnu, men jeg kan se, at knopperne bliver større og større, snart viser de farve.
Ukrudt vorterod kan også være meget kønt, heldigvis forsvinder det igen.


Snart er alle mine Helleborus i blomst, heldigvis blomstrer de længe.
Kejserbusken er i fuldt flor
Mine kobjælder er ikke så langt som Lenes på bloggen Bedstemors Have
Da jeg gik rundt i regnvandsbedet opdagede jeg pludselig en lille blomst i Kornus Mas
Disse krokus er stadig kønne
Lupinerne kommer hurtigt nu
Så er der en fin blomst i R. Olive
Peberbusken havde fint besøg i dag
Nu blomstrer også den gule primula
 Så er det meget tæt på med påskeliljerne
Her er det Jetfire der er tæt på blomstring
Regnvandsbedet er fint nu med minipåskeliljer og primulaer. Der er meget på vej op nu, så jeg, da jeg gik rundt og lugede.
Til slut et billede af min smukke amaryllis.
Fortsat god aften

31 kommentarer:

 1. Jeg skal da love for at alt springer ud og blomstrer hos dig.

  SvarSlet
 2. Mine kobjælder er ikke engang så langt fremme som dine:-)

  Der er sandelig gang i din have lige nu, og hvor bliver de næste par uger dog dejlige, alt kommer til at eksplodere i et blomsterflor, nu hvor vinteren endelig har sagt farvel:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Bente Lund
   Jeg syntes da også at mine var rimeligt langt indtil jeg så Lenes :)
   Ja det er skønt, at der endelig sker noget, det går så stærkt, at vi knapt kan følge med.

   Slet
 3. Så mange flotte blomster det er hos deg nå! Den du kaller peberbusk, er det en daphne? Olive ser skjønn ut :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja der er gang i meget nu. Rigtigt jeg glemte de latinske, det er en Daphne.
   Ja endelig er der gang i Olive :)

   Slet
 4. Endelig lykkes det med Olive, godt at se Lisbeth. Jeg har abet efter dig, og lavet mig en klokkehøj, det er en genial idé så man rigtigt kan nyde de smukke påskeklokker. Dine er også dejlige. I det hele taget myldrer det op alle steder i landet. Jeg måtte lige checke mit foldblad og de er kommet så langt som dine! Jeg har jo også snegle i haven, og mine spiser de altså ikke. Kan det mon være farven på blomsten, der gør det? Tja jeg ved det ikke! Her har det været solskin til kl 16:30 så jeg har også klippet roser. med de par stykket er det jo en smal sag…

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Bente
   Endelig lykkedes det for Olive at blomstre, det holdt hårdt. Jeg har glemt at kigge ind til dig for at se din klokkehøj. Alt det bryllupsværk fik mig jo langt bagefter. Min haveveninde har foldblad, den ser hurtigt grim ud på grund af snegle, regner jeg med, derfor har jeg aldrig fået nogen hos hende.
   Så har vi haft sol lige længe, ja det tager lidt længere tid for mig at klippe roserne ned.

   Slet
 5. Smuk solnedgang.
  Der er rigtig gang i det hele hos dig.
  Hvor er din amaryllis fin.
  Ha´ en god aften.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Aase
   Ja der sker noget her, jeg er glad for min amaryllis og synes også den er fin.
   I lige måde.

   Slet
 6. Hej Lisbeth. Hold da op, så meget der sker hos jer. Jeg er helt forundret over så langt nogle af dine planter er. Jeg har været ude at kigge i mine staudebede både i går og i dag og det ser godt nok temmelig dødt ud! Jeg bliver da helt nervøs. Hvor var det interessant at se bryllupsbillederne og din kjole er bare rigtig flot. Jeg kan godt forstå, at du er stolt over dine sønner!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Birgitte
   Ja der sker meget her, det kommer der også til hos dig. Nogen af mine ser også døde ud, men nogen er jo senere end andre, og bortset fra Lenes kobjælder, så er I bagefter Samsø :) Jeg mangler stadig mange af mine, men regner med de kommer igen.
   Jeg regnede med, at der nok var nogen, som gerne ville se bryllupsbillederne. Det var en dejlig fest,og sønnerne ser da godt ud :)ligesom brudeparret.

   Slet
 7. Vi fik klippet alle roserne i går, desværre tror jeg også at nogle af mine er ramt af stængelsygen, så vi klippede godt i bunde.
  Det er altså sjovt, at se hvad der er fremme forskellige steder i landet. Mine kobjæller er længere fremme end dine, men til gængæld er dine påskeliljer lang mere fremme en mine. Jeg så også at der var en der viste martsvioler i blomst, det er mine slet ikke endnu.
  Med venlig hilsen
  Lene Jensen Nordjylland

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lene
   Ja det er skidt med de roser, mine var helt i bund også sidste år, men de kom sig heldigvis alle på nær en, så jeg håber, at de også gør det i år.
   Ja det er da underligt, at dine kobjælder er så tidlige. Mine violer, jeg har flest af de hvide, er også først lige startet med at blomstre.

   Slet
 8. Hej Lisbeth

  det var flot at du fik klaret roserne, med den mængde du har er det jo et enormt arbejde, vi må håbe at alle kommer sig, og dog mon ikke!

  Og haven begynder da at vise sig! Glæder mig til at se Rhodoerne snart!

  Du er nok træt - så sov godt når den tid kommer!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja det var et stort arbejde, det er hårdt for ryggen. Til gengæld sover jeg godt om natten, Bent har ferie, så jeg behøver ikke så tidligt op i denne uge.
   Jeg håber roserne klarer sig lige så godt som sidste år.
   Ja nu varer det forhåbentlig ikke længe før rhodoerne begynder.
   Tak i lige måde.

   Slet
 9. Smuk solnedgang. Det ser godt ud med de skarpe kanter. Hvor er jeres græs dog grønt, i forhold til mit, det er mest grå-brunt. Det ser ud som om du snart skal have gang i plæneklipperen :-) så kommer en af sommeren bedste dufte, nyklippet græs.
  K.H. Anette fra Fru Pedersens have

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Anette
   Ja det pynter gevaldigt at få rettet kanterne af, og Bent er god til det. Jeg har også lige sagt til Bent, at nu varer det ikke længe, inden han skal have gang i klipperen. Du har ret, det dufter skønt, men det er hårdt arbejde for den lille mand. Han går rundt efter plæneklipperen, med alle de bede vi har, er det ikke til at bruge en havetraktor.
   Kh
   Lisbeth

   Slet
 10. Hej Lisbeth - Her har vejret været ligesom hos jer.
  Er det alle roser du klipper ned nu Lisbeth, eller kun de syge ? I morgen må jeg vist ud og gøde mine for første gang i år.
  Jeg kan se at vores kobjælder også følges ad i år, det bliver dejligt når de atter blomstrer. Ja her er vorteroden også klar til blomstring, dem er jeg altså træt af.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Heidi
   Ja det er alle roser, jeg har klippet ned nu. God idé at gøde roserne nu, så kan du klippe dem i weekenden.
   Fint at vi følges ad med blomstringen af kobjælder, Lene kan vi ikke følges med.
   Jeg er også dygtigt træt af vorterod, men heldigvis forsvinder de igen, de er ikke til at slippe af med. Jeg prøver hvert år.

   Slet
 11. Kære Lisbeth
  Fin solnedgang i havde.
  Og hver alt dog langt fremme hos dig. Mine påskeliljer tittede kun lige op af jorden - nede på stranden.
  Her går det bedre.
  Sødt billede af R. Olive's blomst.
  Ja, det pynter med at få rettet kanter, godt Bent gør det, for det er et stort arbejde, og du har sikkert mange kanter....
  Hilsen jessie
  Flot billede af din Amarylis.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jessie
   Ja solnedgangen var rigtig flot. Jeg troede også, at det var langt fremme ved stranden, men det er det så ikke. Måske er der mere læ i din have derhjemme.
   Ja er den ikke skøn i blomst.
   Du kan tro, jeg er glad for, at Bent gør det, jeg har rigtig mange kanter, og da han skal bruge græstørvet, slår vi to fluer med et smæk.
   Tak ja den er fin lige ny.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 12. Ja, det går godt nok stærkt derude nu og i år føler jeg faktisk at vi er nogenlunde med, vi plejer altid at være lidt bagefter. Men det kan også gå for stærkt, synes jeg. Et hold Dorthea liljer var gemt under det sidste sne her og jeg så det første glimt af toppen i torsdags. I går blomstrende de. Så man skal huske at kigge i alle hjørner.
  Kh Anne Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne Mette
   Jeg fornemmer nok, at du er en af dem, der kan følge med. Det går faktisk lidt for stærkt i år, fordi det hele kommer på en gang.
   Jeg går og kigger i alle hjørner hele tiden, for nu venter jeg på alt det spændende, som snart stikker næsen op i skoven.
   Kh
   Lisbeth

   Slet
 13. Det er faktisk utroligt, hvor det pynter på bedene, når kanterne bliver ordnet. Og regnen gør underværker for græsplænen. Det bliver spændende at se, hvordan roserne arter sig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Ja det ser meget bedre ud, når kanterne er i orden. Vi får ingen regn, men alligevel er vores plæne pænere end mange andre steder. Det er nok fordi, der er så meget vand i jorden.
   Ja det er spændende med roserne, jeg tør ikke kigge endnu, sidste år gik der 14 dage, så begyndte de at gro igen.

   Slet
 14. Fint, at Bent har gang i et projekt som indebærer kantstikning af græsplænen :)

  Det slår mig tit, at der er stor forskel på, hvornår ting springer ud i de forskellige haver. Dine påskeliljer f.eks. Mine er kun fremme med et par blade. Til gengæld står Cornus Mas fuld af gule blomster og det har den gjort et par dage.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla J
   Ja det er rigtig godt med det projekt, Bent har gang i.
   Jeg tror ikke, der kommer flere blomster på min Cornus Mas, den er af nyere dato. Men jeg viste en i blomst oppe fra den have med scillatæppet, så det følges nok alligevel ad.

   Slet
 15. Hej Lisbeth.Dejligt at vejret er til havearbejde,uden man skal gå og fryse.Og der er da mange ting der blomstre hos dig.Vil godt tro at det er et kæmpe arbejde at klippe alle dine roser.Og hvor er det dejligt at Bent skærer kanter af......det ser rigtig godt ud.God dag i haven knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Ja det er dejligt vejr, jeg kan vist godt smide jakken nu. Det er et stort arbejde at klippe alle roserne ned, men nå er der et helt år til næste gang, det glæder jeg mig over og over at Bent skærer kanter af, det er så godt.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 16. Herligt at se der er dømt forår,ser godt ud med alle de små knopper ,blomster mm ,og rhodoerne bliver sikkert fine i år.
  Lidt sjovt at se alle de forårsting ,som stort set er forbi her:)

  SvarSlet