mandag den 16. oktober 2023

Nye planter og morgenbilleder

 Heldigvis er det blevet helt godt vejr igen, så jeg kan tage morgenbilleder. Men det er også blevet koldere, så handskerne må i brug.

sådan så det ud søndag morgen
men mandag morgen 
var det endnu bedre

så smukt så det ud mod Herrested
Desværre fik jeg en kedelig oplevelse, da jeg kom hjem. Der lå et dødt egerne midt på vejen, det blev vi kede af. Vi ved ikke, om det var Egon, men vi så et levende egern kort efter i hegnet ind til naboen, så der er i hvert fald stadig egern her, og der er masser af valnødder foruden jordnødderne i det nye foderhus. 


Der var 50 % på alle haveplanter i Billigblomst i weekenden. Det kunne fru Høneballe ikke stå for, jeg gik derude i over en time og fyldte i trillebøren. Her er resultatet og nogle af planterne. 
Hydrangea paniculata Pink Lady
R. Wine and roses (den havde jeg også på Samsø, den er så flot med den røde bagside på løvet.
vinterviburnum/Viburnum Plicata Watanabe
og en mere Viburnum Tinus
og en glasbær, som blev plantet her ved stenene


Hjertetræ ved irishøjen
her er det Schippo som pynter i højen
Staudebedet i solskin - i baggrunden en blomstrende lilje
i det står en blomstrende lilje
købt for et par uger siden hos https://www.lenesliljer.dk/, bemærk at der er sket nyt hos hende,
gå ind og klik på linket, så I kan se forandringen
Roser:
Carl Nielsen
Koko Loco i sol
og i skygge
her er de planter, jeg kan nyde indefra. 
I må have en god ny uge, vi giver os ud på en laaaang tur i morgen, der kommer nok nye billeder med hjem. Jeg svarer ikke på kommentarer før til aften. 






12 kommentarer:

  1. Det blir stadig flere planter hos deg!
    Det blir nok veldig fint hos deg til neste år når alt kommer opp på nytt. Wine and roses er så fin. Lenes liljer må jeg la være å se på, for jeg har kjøpt mange liljer fra henne i høst. Hosta har jeg mer enn nok av her ;-)
    Klem

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Marit
      Ja jeg må jo prøve at følge med, selvom jeg ikke har så meget plads mere. Hosta ja der kan jeg ikke være med, men på Samsø havde jeg rigtig mange.
      Klem

      Slet
  2. Herligt du kunne gå shop amok i Billigblomst og så er det tilmed perfekt plantevejr.
    Den hvide lilje er iøvrigt meget smuk. 🤍

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej fru Friis
      Ja og det er jeg god til, hvis der er noget, der er værd at gå efter, det var der nu, ½ pris hvem kan stå for det, når det er noget man mangler. ;) fik du noget?

      Slet
  3. Det er da utroligt med dig - du har vist allerede købt dobbelt så mange planter i dine første måneder i det nye hjem, end jeg har købt de første ni år i vores ikke længere helt nye hjem 😂😉

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Ellen
      Ja man må gøre det, man er god til, jeg er bedst til at købe planter. Ja jeg kan nærmest ikke lade være ;) der mangler altid et eller andet.

      Slet
  4. Det er liige før jeg skal være "heldig" at der ikke ligger en Billigblomst i nærheden af mig. Jeg ville osse gå i total plante shop amok. Så må Bent i gang med skovl og spade igen og reducere græsset?
    Jeg er lidt spændt på om hvornår jeg får en bekræftelse fra Lene på mail om min ordre. Men den kommer måske først til februar når løgene skal sendes.
    Den er smuk den hvide lilje, den lyser op.
    hilsner Gunvor

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Gunvor
      Ja måske er du heldig, jeg havde nok ikke købt ret meget, hvis der ikke havde været ½ pris. Ja nu må han i gang igen, dvs. det meste er allerede plantet, han er en knag.
      Jeg kan ikke huske, om hun sender bekræftelse, men på et tidspunkt kommer det nok.
      Ja jeg var heldig med den hvide lilje, det var også det eneste, der var på det plantesalg, hvor hende og Bo heldigvis var der.
      Hilsen Lisbeth

      Slet
  5. Hej Lisbeth
    Åhhh hvor trist med det lille egern, mon det er Egon? men godt at der er spottet et mere.
    Hold da, der gik du da hvis lige shop amok, men til halv pris så er det jo svært at styre sig :-) er der snart mere ledigt jord at plante i?
    Mon der er nisser i højen, når Shippo også har en vagtpost der :-)
    Så fin liljen er, dejligt at den er sprunget ud, selv om det ikke ligefrem er varmt. Her har det været nogle kølige morgener. Mogens sagde at der var en tynd film af frost på bilruden imorges. Det har dog ikke været jordhøjde for Dahliaerne har ikke taget skade. Nå men det er da heldigvis nogenlunde stille i vejret, det ser dog ikke ud til at det holder særlig længe, godt man ikke har efterårsferie :-)
    Dejligt med lidt fine planter indendørs, jeg har også lige investeret i et par nye orkideer.
    Fortsat god aften, håber I er kommet godt hjem fra tur.
    Knus Anne

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Anne
      Ja det var meget trist, vi er i hvert fald glade for, at vi så en mere. Vi har ikke været hjemme i dag, så vi ved ikke om den har været der.
      Der er stadig plads, selvom det meste er plantet uden at tage af græsset (endnu)
      Måske er der nisser, men det er nu ikke der Schippo er mest interesseret, hellere rotter i brændeskuret.
      Nej jeg troede heller ikke at liljen nåede det, der er en mere, måske når den det også. Det stille vejr bliver ikke ved, ser det ud til. Ja heldigt du ikke har efterårsferie, Tim og familie kommer torsdag, så skal de til magic Odense, det er ikke så sjovt, når det skal blæse sådan.
      Næste gang jeg skal i Billigblomst er det nok stueplanter jeg skal se efter.
      Ja det var en lang tur, men vi var hjemme 17.30, men heldigvis inden det blev mørkt.
      Knus Lisbeth

      Slet
  6. Du kan jo snart åbne en filial af Billigblomst Lisbeth, og jeg fatter ikke hvordan du kan blive ved at skrue planter ned i bedene, men jeg kan levende forestille mig din hyggelige indkøbstur! Når der er gået et par år køber du vel nabohaven for at få plads til det hele.
    Surt med det døde egern, men mon ikke I får glæde af det levende.
    Det er fine morgenbilleder, og det første er særlig fint med spejlingen i vandpytten, men også billedet af søen med spejling af huset er virkelig godt. Det er blevet meget fint omkring jeres sø i det hele taget.

    Knus fra Ulla

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Ulla
      Nej der skal vist flere til. Der kan være meget endnu, fordi vi mest arbejder i skoven, i staudebedet kniber det at sætte mere ned. Nej nabohaven holder vi os fra.
      Ja lad os håbe, vi bliver ved at se egern.
      Jeg er ret vild med spejlinger, søen er ved at se ud af noget efterhånden.
      Knus

      Slet