søndag den 29. oktober 2023

Efterår, vintertid og en tur

 Så fik vi stillet urene, ikke det bedste jeg ved, men man vænner sig jo til det. 

det har regnet hele formiddagen, ja og lidt torden fik vi også, men nu kan vi igen nyde udsigten.
da solen kom frem blev det meget bedre, ved  siden af glasbær står en cornel, der har fået fine efterårsfarver
surbundsbedet og til højre kinesertræet/Koelreuteria
som nu er ved at få efterårsfarver, snart skal jeg have plantet flere roser i dette bed, men først skal de hentes hos Jas. 
R. Liriope med efterårsfarver
en af de mindre - også med fine farver
A shropshire lad i går
og i dag
Aloha
Sofia Renæssance 
Birkebladet spirea har jeg købt i Lønbæk Planteskole, den kan anbefales, jeg havde to på Samsø og vidste derfor, at den får de skønneste efterårsfarver.
Rundt om haven er der en spireahæk, den har også gule farver nu, men heldigvis kan man stadig se himlen og kirken.
En acer ved de store sten
den gule vandgran er nu ved at tabe løvet
liljen Chardonnay både ude
og inde i små vaser
hvor er vi nu henne ?
ja gæt selv






I går var vi på tur, mon I kan se, hvor vi var? Desværre måtte jeg igen nøjes med billeder udenfor hegnet. Det er lidt trist.
Vi sluttede vennebesøget af med et fantastisk kig fra altanen

Der var langt hjem, men vi klarede det og var lykkelige for at være hjemme igen, for her har vi hjemme nu, det er vi stadig glade for. Her er ganske vist en mindre have, men her er også mange fine planter, der skal nok komme flere. Rigtig god start på uge 44. 






19 kommentarer:

  1. Det lyder så dejligt med jeres nye have.
    Ligesom os er vores have blog jo påbegyndt et andet sted og beskriver ny en bæredygtig kolonihave og opbygning af vores bæredygtige kolonihavehus. Så selvfølgelig bliver jeg ved med at følge dit have liv her.

    SvarSlet
  2. Hej Anette
    Det er jeg glad for at høre, jeg kigger også med hos jer.

    SvarSlet
  3. Meget flot billede af søen med trækroner der spejler sig. Nu kan vi se, at du har fået plantet dig til fine efterårsfarver. Det må være underlig at besøge den gamle have. Godt at I føler jer hjemme på Fyn - I har fået godt gang i en fin ny have.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Sydney
      Ja jeg er også vild med det. Ja vi har fine efterårsfarver, for jeg er vild med det. Det er meget underligt at besøge den gamle have, det eneste jeg er interesseret i, er at se hvordan planterne udvikler sig, det er jo mine børn. Ja vi er heldigvis så glade for at være her.

      Slet
  4. Ja uhr omskiftetid. Men nu er det da lidt lysere om morgenen et par uger.
    Vi have en regnfuld weekend og i dag, arbejdsdag, skinnede solen. Typisk, og jeg var ovenikøbet sent hjemme.
    Der er allerede mange skønne efterårsfarver i jeres have. Og søen har fået fine spejlinger.
    hilsner gunvor

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Gunvor
      Ja det må vi desværre tage med, men jeg nyder gåturen mere nu, når det er lysere, desværre lover de regn, når hundene og jeg skal have morgenlufteturen.
      Ja heldigvis er der mange skønne efterårsfarver, jeg har jo fundet ud af, hvilke jeg skal købe.

      Slet
  5. Det var en lang tur, men jeg er da glad for at høre I skulle besøge gode venner. Hvis det bare havde været for at trykke næsen flad mod hegnet til den gamle have... Ja, det havde ikke været sjovt. Og nu er der jo i den grad en dejlig have på vej på Fyn, endda med høstfarver! Jeg husker godt den birkebladede Spirea fra Samsø, og sådan en kunne jeg jo godt overveje:-) Skøn høstdragt!
    Godt at i kunne vende hjem til Fyn efter en lang dag!

    Knus fra Ulla

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Ulla
      Ja vi har en gammel mand på plejehjemmet, vi lige skulle besøge, ja og så ham med altanen og vores genbo, vi nåede det hele. Vi havde ikke taget turen for at se den gamle have, der er da grænser, selvom det kunne have været rart at se det hele.
      Jeg glæder mig dagligt over høstfarverne her, især når solen skinner. Birketræet er især en af de smukke, og jeg har ikke en gang selv sat det ;) så havde det ikke været så højt. Jeg gør hvad jeg kan for at reklamere for den birkebladede spirea, den er meget fin. Håber du får sådan en.
      Det var så dejligt at komme hjem igen efter den lange tur.
      Knus

      Slet
  6. Birkebladet spirea er en af de planter, man først for alvor bemærker om efteråret, hvor den brænder igennem. Skal du vente med at besøge Jas, indtil det er barrodsplanter, han sælger? Dem sværger Søren til. På billedet med dammen, bemærkede jeg også, hvor flot brændeskuret er blevet.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Marie
      Det er rigtigt, man bemærker først birkebladet spirea om efteråret, men så er den også flot. Ja jeg skal først besøge Jas, når han har barrodsplanter klar, vi så dem på marken, da vi var derude i juni. Brændeskuret er vi vældigt tilfredse med.

      Slet
  7. Vi havde engang en uklippet hæk af birkebladet spirea, og den var helt utrolig smuk, når den blomstrede. Men den er jo også smuk i efterårsfarver.
    Det var godt, I havde en god tur til Samsø, men det bedste er, at “hjem” er på Fyn.

    Hilsen Elna

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Elna
      Ja de er også flotte, når de blomstrer og sikkert også flot som hæk. Efterårsfarverne er formidable, jeg læste om den i et blad fra en planteskole, jeg er glad for jeg så den den gang.
      Ja og nu er vi hjemme igen her er vi hjemme.
      Hilsen Lisbeth

      Slet
  8. Hej Lisbeth,
    Så I var en tur på Samsø, og så desværre kun jeres tidligere have udefra, det ser ud som om der stod vand i haven, men de har vel også fået meget regn derovre.
    Du har allerede mange efterårsfarver i din nye have. Min vandgran står helt grøn stadigvæk, men til gengæld er mine 2 Acer palmatum dissectum såå flotte gul/orange i løvet, også et par af de andre Acer er blevet flotte, jeg tror der skal lidt flere af dem i skoven, de er dejlige.
    Har idag fået alle mine sarte planter ind i mit pottingshed, 36 stk, men det er fordi jeg synes nogle af de nye træer er for små til at få en dansk vinter, så de bliver inde til foråret, nu begynder de jo at tale om nattefrost.
    Jeg havde 2 Stanwell roser i skoven som vi gravede op og plantede herhjemme i rosenbedet, de har ikke rigtig været tilfreds med at bo i skoven
    Kh
    Dorte

    SvarSlet
  9. Hej Dorte
    Ja vi var på Samsø, men intet var forandret med hensyn til at komme ind og se det hele, om noget var forandret i haven, ved vi ikke.
    Ja jeg har sørget for gyldne farver, jeg holder så meget af dem. Ja acere er et godt køb, jeg har også flere, men de er jo ikke så store.
    God idé at sætte de sarte planter ind i dit pottingshed, det bliver nok koldt ovre ved dig, her lover de 0 grader næste nat. Jeg har lige været ude og gå tur, det var en kold fornøjelse. Roserne ville gerne have mere lys åbenbart.
    Kh Lisbeth

    SvarSlet
  10. Hej Lisbeth
    Ja så blev det vintertid og så er det slut med at kigge rundt i haven efter arbejdstid for nu er det mørkt når jeg kommer hjem :-(
    Nå så I har også været på tur og ude og sejle i weekenden. Jeg kan så sige at Samsøfærgen er mere bekvem end Langelandsfærgen :-)
    Så ærgerligt at I må nøjes med at se det hele udefra, men heldigvis ser jeres nye have også dejlig ud i efterårsklæder, og med erfaring fra Høneballehaven er du jo godt hjulpet på vej med at få de rigtige planter med skønne efterårsfarver ind i Hellerup.
    Den lilje har gjort det fantastisk, så fint at plukke ind og nu lover de så frost, men nu lurer november jo også lige om hjørnet.
    Fortsat god aften
    Knus Anne

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Anne
      Ja vintertid og koldt, men vel ikke så længe. Til gengæld er der ikke meget ved at gå ud efter kl. 16, du må glæde dig til foråret.
      Nå ja du var også ude og sejle. Ja det var ærgerligt ikke at måtte se ind, men nu kender vi jo turen. Vores gamle genbo var glad for besøg. Ja jeg har gjort mig umage for at finde smukke træer og planter til haven. I øjeblikket er Havndrup også smukt efterårspyntet.
      Ja det er åbenbart det helt rigtige tidspunkt at købe en lilje på. Frost er nok ikke lige det bedste for den, men november kan vi ikke stoppe.
      Tak i lige måde
      Knus Lisbeth

      Slet
  11. Vi ikke længere jobramte kan da heldigvis tage omstillingen til normaltid i det tempo, vores indre ure selv vil. Selvfølgelig tager det et par dage, men det betyder jo ikke noget for os, om vi vågner eller går i seng en time før eller senere.
    Jeg kan dog ikke forstå, at man ikke afskaffer den omstilling, for den gør ingen gavn.

    SvarSlet
  12. The photo with the small pond and large rock looks so calming. I like that. I see you used it two times. You must like it too!!! Enjoyed my visit as I always do.

    SvarSlet
    Svar
    1. Yes I like it too, it is my garden, just now I enjoy it at lot, I like the fall and the colour. I am happy to hear that you enjoy my photoes.

      Slet