fredag den 6. oktober 2023

Morgenbilleder, og dejligt besøg af gode havevenner.

 Morgen på Midtfyn

2. oktober
5. oktober
rønnen er smuk, når solen skinner på de fine bær
der er mange rønnetræer i dette hegn, bagerst ses vores dejlige hus
her kom vi tættere på
de besøgende havde 
mængder af planter med til os. Det var bl.a. hostaer, tidselkugler og et hjertetræ
som blev plantet her ved søen, vi har et, men kan man få for mange hjertetræer :) tak Jette
Vi prøver på at tilplante omkring søen
Det ser fint ud, synes vi
her står en heuchera og hosta Praying Hands
Her er det to heuchera, en hosta og allerforrest en høststenbræk
både stenene og planterne ser flotte ud her ved søen
her er det staudebedet og vindspillet til venstre
en dejlig udsigt her fra søen, selvfølgelig bedst når solen skinner, hver formiddag har vi besøg af et sort egern, jeg har netop købt et egernfodrehus, jeg håber, den kommer ofte og besøger os. Måske kan jeg været heldig at få et billede af den. 
Mon ikke hostaerne bliver store med tiden, dem vi fik foræret var nogle ordentlige klumper
Fire and ice havde jeg på Samsø
tilplantning ved de store sten
også her
Roser:
Aloha står ved garagemuren
Carl Nielsen
bød gæsterne velkommen ind i stuen
Hot Chocolate
Olivia
tudselilje/Tricyrtis
Det var vist nok for i dag, jeg ønsker jer en skøn weekend. 






18 kommentarer:

  1. Hej Lisbeth
    Du får nok av planter, og snart er din hage full :-)
    Det er jo hyggelig å få planter fra andre hagevenner. Olivia er en nydelig rose, og det er så fint å ha noe i hagen som blomstrer nå. Her regner det i dag, men i kveld skal vi få et skikkelig vindvær. Er det meldt hos deg også?
    Klem

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Marit
      Ja det gør jeg, måske kan jeg snart ikke have flere, men det går da lidt endnu. Ja det er rigtig hyggeligt med havevenner, der kommer på besg med planter. Olivia er en rigtig fin rose, den er lige begyndt remonteringen. Her er det godt og regnfuldt, men det giver som vanligt ikke meget regn. Ja her skal det også blæse op i eftermiddag. Færgen til Samsø er aflyst til aften, det kommer heldigvis ikke mig ved mere :)
      Klem

      Slet
  2. Haven begynder at se mere og mere beboet ud. Til næste år vil der uden tvivl være meget indre bar jord mellem planterne. Det er altid spændende at få foræret planter.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Marie
      Ja i forhold til da vi flyttede ind, hvor der slet ingen ting var udover store træer, så er der sket meget. Ja det er herligt.

      Slet
  3. Dejligt med gæster som bringer flotte gaver til haven. De fine hosta kommer til at pynte gevaldigt ved søen. Det er nogle fine stauder du har sat sammen.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Sydney
      Ja det er skønt, det er så fint med hosta der i skoven ved søen.
      Tak ja der har jeg været heldig.

      Slet
  4. De bedste planter er næsten dem man får af havevenner. Dobbelt glæde, man nyder planterne og husker vennerne.
    I er da ved at få en flot beplantning omkring søen. De nye hosta er flotte store. De fylder med det samme. Fire and Ice reddede jeg fra sneglene sidste år, i år har den stået i en potte og kommet sig så fint. Men jeg tror ikke den bliver plantet ud forløbig. Jeg har på fornemmelsen sneglene æælsker de hostaer med hvidt mønster og små bløde blade.
    hilsner Gunvor

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Gunvor
      Ja det har du helt ret i.
      Ja nu begynder det at ligne noget rundt om søen. Det kan godt være, du har ret i det, du må hellere lade den stå i potten. Jeg er spændt på om jeg får snegle næste år.
      Hilsen Lisbeth

      Slet
  5. Hej Lisbeth,
    Hvor nyder jeg billedet af det flotte rønnebærtræ, efterår, der er mange bær på træerne i år, gad vide om det betyder en hård vinter?
    Dejligt med besøg af havevenner og så endda med masser af planter, og som sagt det man bliver foræret har en særlig plads fordi man altid tænker på dem man fik det af, jeg har fået mange dejlige planter af dig så du er ofte i mine tanker når jeg går i skoven.
    Her blæser det ganske meget fra sydvest. De har lige kørt alle kartoflerne op 22hektar, 3 kartoffeloptagere og en kæmpe vogn til at køre fra og lægge i kule, under 2 døgn efter de startede er de færdige, det er helt utroligt hvor effektive landbruget er nu til dags. Det ville have taget os uger at få dem op, og i stedet kan man bare nyde jordlejen, uden at løfte en finger.
    Rigtig god weekend til jer.
    Kh
    Dorte

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Dorte
      Ja jeg kunne heller ikke stå for det rønnebærtræ med sol på. Ja det vil tiden vise, om det bliver en hård vinter.
      Ja det er dejligt med planter fra gode venner, men du har nu mere brug for billeder af din flotte skov, desværre er der lidt langt op til dig, i hvert fald længere end fra Samsø - til gengæld er der heldigvis ingen færge.
      Ja der sker meget i landbruget i forhold til i vores barndom. Blæsten går frisk i dag.
      Tak i lige måde
      Kh Lisbeth

      Slet
  6. Hvor var det hyggeligt og sjovt at gense haven. Utroligt så meget der sker hos jer, og I er hurtige til at udvide bedene. Det bliver spændende til næste år, at se hvor meget det vokser. Alunrod i flere farver er så fin sammen med hostaerne. De drager øjet rundt om søen, det skal no blive et frodigt bunddække på rekordtid.
    Håber du “fanger” egernet Egon inden længe…altså på foto! Det kunne være sjovt at hilse på ham og mon ikke en egernrestaurant nok skal lokke ham til.
    Masser af havehilsner fra fru Friis & Co. 💚

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Fru Friis og co.
      Ja dejligt at I kiggede forbi, det var vi glade for, heldigvis kan I se hvor langt vi er nået. Det bliver endnu bedre til næste år.
      Jeg håber også at få et billede af Egon, vi ser ham dagligt nu, men det er nok ikke nemt at få et billede af ham, men jeg gør, hvad jeg kan. Han er vist morgenmand, når det lysner er han der.
      Knus Lisbeth <3

      Slet
  7. Det er så fint omkring søen nu og alting ser ud til at trives. Det må da være dejligt at kunne nå rundt i haven med vanding, når så meget nyt skal finde fodfæste, og det vælter jo ind med planter fra alle kanter! Dejligt at tænke på alle de små størrelser der skal vokse sig store næste år.

    Knus fra Ulla

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Ulla
      Ja det er dejligt, at det trives, jeg er glad for det, der en gang bare var træls, tænk at det kunne blive fint med alle de sten. Vi er heldige, at så mange forærer os planter. Vi vander, når vi har plantet, og så går det rimeligt, selvom vi ligesom jer ikke får meget regn. Det har nok også noget at gøre med, at solen ikke længere er så skrap.
      Knus

      Slet
  8. Hej Lisbeth
    Fine efterårs morgener og et smukt lys. Rønnebær er lig efterår og smukke er de.
    Hyggeligt med besøg af fru Friis &Co og fine sager du blev beriget med. Det hjælper efterhånden med tilplantningen med diverse køb og donationer :-) glæder mig allerede til et muligt gensyn med haven til næste år.
    Sød Tudselilje.
    Fortsat god lørdag aften
    Knus Anne

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Anne
      Det kan du roligt gøre, desværre bliver vejret vist for dårligt nu, for ellers kan det godt lade sig gøre i år. Det var hyggeligt med fru Friis & Co. Der er snart fyldt godt op i haven, men der er stadig plads til lidt mere, det skal nok komme.
      God søndag til jer.
      Knus Lisbeth

      Slet
  9. 'Praying Hands' er en sjov hosta. Jeg har set den i Enemærkets Hostahave. Den bliver virkelig flot, når den vokser sig større og tættere. Den vil også være fin i en krukke.
    Det bliver så flot ved jeres lille sø. Du må se, om du kan få dunhamrene udryddet.

    Hilsen Elna

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Elna
      Ja jeg havde også Praying Hands på Samsø, den var større, det er en rigtig flot hosta.
      Det er ved at være rigtig flot, men hvordan vi får dunhamrene væk er det store spørgsmål, det bliver ikke nemt.
      Hilsen Lisbeth

      Slet