onsdag den 1. november 2023

Efterårsbilleder

 Som nogle af jer måske husker, er jeg vild med  efteråret, jeg elsker de glødende farver, derfor tager jeg mange billeder. Jeg håber, I vil tage godt imod dem, jeg kan simpelt hen ikke lade være med at fotografere dem. Hvis du ikke er til efterår er det ok at springe over.

Træerne er fantastiske
især birketræet her
kinesertræet er jeg meget glad for
Der bliver taget mange billeder af det for tiden, hvor er jeg glad for, at vi fik det med fra Samsø. Allerede i efteråret gravede vi det op og plantede det i Pers have, det gik heldigvis godt. Der står stadig et i haven på Samsø, der var nemlig to i det bed. 

Hortensiaen som stod i haven, da vi flyttede ind er også fin
Der er også kommet lidt acer til haven i løbet af sommeren
Acer
Acer palmatum atropureum
Kornellen har fået fine farver
Magnolia grandiflora bemærk den fine bagside på bladene, den er stedsegrøn, så forhåbentlig kan jeg nyde den i vinter. 
Bent rosen fra Rosenmageren blomstrer fint endnu.
Der var frost i grøftekanterne i morges, men solen stod op og jeg tog de smukkeste billeder, dem har I til gode til næste indlæg. 

Vi var en kort tur i Billigblomst, der købte vi et fligbladet tørstetræ/Rhamnus frangula Aspleniifolia,
sådan et havde vi på Samsø
Det bliver flot med tiden
Vi har fået port i garagen, det er vi glade for
Vi nyder dette syn hver dag - selv i  regnvejer
En tur i skoven er det også blevet til

I dag er der ikke så mange billeder, men der kommer flere i næste indlæg. 
God aften til jer og god start på november.





15 kommentarer:

  1. Hej Lisbeth
    De flotte høstfarger kan jeg da ikke få for mange av :)
    Lønner kan vi derfor ikke unnvære når det blir høst. Utsikten til hagen er veldig fin.
    Klem

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Marit
      Også der er vi enige høstfarver og lønner kan vi lide. Jeg er meget glad for vores udsigt.
      Klem

      Slet
  2. Ja nu kommer træernes farver vist. Der har været liige en snært frost i nat. Jeg glæder mig til weekenden så skal jeg ud og nyde det. Cykelturen i morges var så fin, alle træerne lyste i solen.
    Den Acer og fligetbladet tørstetræ er osse på min ønskeliste. Jeg skal bare ha fundet en plads. De hører jo til efterårsskønhederne.
    Det er en fin spejling jeres sø har. Og så med de flotte store sten, flot.
    hilsner Gunvor

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Gunvor
      Ja endelig kommer farverne, de må gerne blive et stykke tid. Vi havde også frost i græsset til morgen, det var en utrolig smuk morgen, jeg kan godt forstå, du nød cykelturen.
      Ja det med pladsen er ikke nemt. Vi nyder i den grad udsigten til haven.
      Hilsen Lisbeth

      Slet
  3. Det virker, som om de flotte farver kommer henover en længere periode i år, synes jeg. Tørstetræet er et kønt lille træ. Det burde man nemt kunne finde en plads til 🙂

    SvarSlet
  4. Hej Marie
    Ja på en måde er de længere om at komme i år, men jeg glæder mig over, så længe de holder.
    Ja tørstetræet kommer til at stå mellem græsserne fra jer, regner vi med.

    SvarSlet
  5. Sikke mange flotte billeder fra din efterårshave. Ja vi kan være heldig med vejret og farverne så det hele gløder. Det er dejligt med al din erfaring fra Samsø. Du kan gå direkte ud og købe det helt rigtige træ til et sted i din nye have. Det bliver til mange gode ture til forskellige planteskoler! :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak Sydney
      Ja jo længere farverne holder jo bedre. Ja erfaringen nyder jeg godt af nu, jeg ved, hvad jeg vil have og nyder alle turene til forskellige planteskoler :)

      Slet
  6. Hej Lisbeth,
    Jeg gik også en tur over mine marker mod nord i går og nød de smukke efterårsfarver, og på vej til arbejde kører jeg gennem en stor skov hvor der altid om efteråret er meget flot. Tørstetræet er jeg også meget begejstret for, mit er der ikke meget vækst i men den er flot grøn.
    Her havde vi - 2,3 grader i går morges, godt jeg havde fået de sarte vækster under tag. Flot med jeres nye garageport, det er dejligt at kunne lukke af.
    Jeg kan godt forstå i nyder at kunne sidde og kigge ud på jeres dejlige have med søen.
    I dag ankom mine planter fra Esveld, 11 stauder, 2 lonicera, 1 Zenobia blue sky, den skulle du prøve, jeg troede jeg skulle igang med at plante stauderne men nu regner det igen, igen, men vi har 10 graders varme.
    Nu venter 14 dages ferie, det bliver dejligt, jeg har købt 2 engelske bøger som jeg skal hygge mig med, bl.a. om en kvinde som køber 4 acers bar jord og planter skov på for at se hvad der sker med faunaen, jeg kan se hun har udgivet bog 2, så der sker nok meget når man har en skov.
    God weekend til jer.
    Kh
    Dorte

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Dorte
      Ja man er nødt til ud og nyde de smukke farver, med den blæst sidder de ikke så længe. Vi kører også lidt omkring, så vi kan nyde efteråret. Ja det var koldt i går, godt du har fået de sarte ind. Ja rart med en port, så vi kan få lukket af for rotter og mus, ja og katte. Bent har jo sin nye cykel derinde også. Ja her til aften blev det solskin, det er så fint i haven.
      Så er der lidt at plante igen, godt du har ferie, nu er det jo lidt koldere, så måske er du ikke så udholdende med at plante. Zenobia blue sky havde jeg på Samsø, den er rigtig fin med det blå løv og de små hvide klokker.
      De bøger lyder som noget for dig, det bliver god læsning i din ferie. Jeg har nydt havebladene.
      Rigtig god ferie.
      Kh Lisbeth

      Slet
  7. Hej Lisbeth
    Ja efteråret er over os, og jeg er da glad for efterårets smukke farver, men foråret er nok mest min årstid. Jeg er glad for at jeg nåede at se Høneballe haven sidste efterår, for smuk var den og det ser også dejligt ud hos jer nu i den nye have, men når det er din årstid, vælger du jo også planter derefter, og selv om meget er nyt så ser det allerede så fint ud i rammerne af de store træer der var i forvejen.
    Kan dælme godt forstå at synet ud over dammen nydes, for der er også bare så smukt.
    Dejligt med en port i garagen, så kan den også vinges af på listen :-)
    En rigtig god dag til jer
    Knus Anne

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Anne
      Forår og efterår er det bedste. Ja det var godt, I nåede efteråret i Høneballehaven, endda uden solskin, men farverne er så fine også uden solskin. Ja jeg vælger helt sikkert efterårsløv til min nye have. Ja vi var så heldige med haven, den er nem at gøre fin med de rigtige planter og farver.
      Når solen skinne, nyder vi virkelig synet af haven. Ja det er godt med en port, så skal den "bare" betales.
      Tak i lige måde
      Knus Lisbeth

      Slet
  8. Vi skal jo leve længe med høstfarverne i hukommelsen, så kom endelig med nogle flere. Det er dejligt I har sådan nogle store gamle træer på grunden, men kinesertræet er jo også et fint lille udråbstegn midt i haven. Godt det kom med!
    Jeg forstår I nyder udsigten over jeres sø hver dag. Håber ikke vandstanden stiger mere end der er plads til:-) Om et par år vil det være rigtig fint med de mange nye planter - ikke mindst de japanske løn. Porten i garagen må være en stor forbedring, og fint ser det ud!

    Knus fra Ulla

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Ulla
      Ja det skal vi og jeg har allerede næste indlæg klar. Ja kinesertræet står stadig med løvet, vi nyder det sammen med de gamle træer. Birketræerne er virkelig et hit.
      Der er vist ingen fare for, at vandstanden stiger, som jeg har vi tørke endda mere end jer. Ja japansk løn pynter godt i landskabet. Ja porten pynter også gå den gamle garage.
      Knus

      Slet
  9. Efteråret har de smukkeste farver, men foråret er og bliver nu engang min yndlingsårstid.
    Jeg ville dog ikke undvære nogen af vores årstider ... kunne ikke trives i et land uden.

    SvarSlet