onsdag den 2. november 2022

November med blæst og bladfald - naturbilleder

 

Ja så blev det efterår, her er mange blade fra tulipantræet, de er ikke alle faldet ned endnu, de andre fra de sidste par dage er nu revet ud i rosenbedene. 

Abutilon er kommet ind i pavillionen, det kan den godt lide, se hvor fint den blomstrer.
Gul vandgran og sumpcypres i baggrunden
Hasselbror/Corylopsis
kastanie
papegøjebusken er nu ved at få smukke farver, grenenderne er allerede nøgne
Sumpegen stod flot d. 31.10. men nu er bladene visne og tørre
tulipantræet taber flere og flere blade, der er dog stadig nogle tilbage
Zelkova skal få fine gule og røde farver nu, men det ved den vist ikke.
Her kommer lidt billeder fra mine morgenture efter urene blev stillet tilbage
flotte farver ved Mikkelstenen
bagefter kom solen frem
skoven ved Bertels bakke
her kommer solen 
der er flotte skyer
på vejen hjem kommer jeg forbi hjortetakshækken
ja flot er den
birketræer på golfbaneturen
det var diset vejr

Der er stadig lidt roser i blomst:

Silber cloud
Scepter d´isle
Jaqueline du Pré
Gram Slotsrose
og Golden Celebration
Bellis i solen, det kunne jeg ikke stå for, så det bliver sidste billede i dag.
Så må vi se, om solen også vil skinne på os i dag, jo da og regn og torden fik vi også. 
Rigtig dejlig dag til jer.
Vi har netop i formiddag fået at vide, at vi kan overtage nøglerne til Hellerupvej allerede på onsdag, så har vi god tid til flytning og andre forberedelse såsom varmepumpe, isolering af krybekælder, samt opsætning af hegn for hunde og udefra kommende dyr 😓 Nu er der ingen undskyldning for ikke at begynde og rydde op, smide ud og pakke.  Så nu må vi se, om jeg bliver ved med at lave indlæg to gange om ugen, det vil tiden vise, men jeg holder jer opdateret.




23 kommentarer:

  1. Godt billede af den "lille sorte". Mon Bellis kommer til at savne sine kogler at lege med?
    Det er da godtnok gået hurtigt med Hellerupvej. Så kan I da renovere og omrokere i ro og mag.
    Held og lykke og god arbejdslyst.
    hilsner Gunvor

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Gunvor
      Ja det er et godt billede af Bellis. Jeg er bange for, at den kommer til at savne grankogler, der er et par grantræer, men jeg har ikke set efter kogler. Ja det er endnu tidligere end, vi havde regnet med. Så vi har god tid til det hele. Huset står jo alligevel tomt, og det er nymalet, så det er mere hundehegn og lignende, han skal koncentrere sig om.
      Tak for det
      Hilsen Lisbeth

      Slet
  2. Hej Lisbeth
    Jeg vil tro at du vi savne din flotte paviljong, for den får du vel ikke tatt med deg? Deilige rosebilder og flotte trær. Her har det bare regnet, men noe torden har jeg ikke fått.
    Klem

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Marit
      Ja jeg vil nok savne pavillionen lidt, heldigvis har vi udestuen integreret i huset og med varme i gulvet. Godt I slap for torden, vi fik også hagl.
      Klem

      Slet
  3. Hej Lisbeth
    Dejligt at du kan forlænge sæsonen på Abutilon i pavilionnen ja og tænk når du får en opvarmet udestue så bliver det jo nærmest sæson hele året.
    Ja det er blevet noget blæsende og bladene fyger os om ørene og de ligger nu mere på jorden end de sidder i træerne, og så er der ikke så meget mere at gøre i haven, ja bortset fra at rive dem sammen, hvis man da gider :-)
    Det var sørme hurtigt at I kan overtage nøglerne, men det er jo kun godt, så I kan komme igang uden at I skal stresse helt vildt. Det vil jo være dejligt at være nogenlunde godt med når flyttedagen oprinder. Dejligt hvis du lader os følge lidt med, i “nybyggerprojektet” med lidt nyheder ind i mellem på bloggen.
    Bellis den lille linselus :-)
    Fortsat god aften
    Knus Anne

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Anne
      Ja Abutilon har det fint i pavillionen, men jeg tænker, at flere af de lidt sartere planter vil få det for varmt i udestuen. Der bliver jo fyret i brændeovnen, det tror jeg ikke er godt for mine rhodoer. Jeg har to, der skal være i læ om vinteren, det er 4´ere. Dumt at have sådan nogle.
      Jeg river bladene sammen efter bedste evne, men blæsten får mig til at tage en pause, så kan jeg pakke i pausen. Heller ikke i dag kom jeg i gang, der er så meget, der skal aftales og underskrives. Jeg håber at nå lidt i morgen.
      Jeg skal nok skrive en gang imellem, eller hvis jeg har billeder at vise. Jeg kan nok ikke lade være med at tage billeder. Men det er fint at få så god tid til flytningen.
      Tak i lige måde
      Knus Lisbeth

      Slet
  4. Tænk at du river blade sammen, selvom det snart er nogle andre mennesker, der får ansvaret for haven. Hvis vi skulle pakke og flytte, ville vi have et kæmpeproblem med at blive enige om, hvad der skulle ske med alt det , vi har samlet sammen. Søren har svært ved at give slip, mens jeg er mere tilbøjelig til at skære hårdt igennem.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Marie
      Ja det virker lidt dumt med de blade, men Bent siger, at vi skal passe haven, så længe det er vores. Men grunden er nok mere, at jeg godt kan lide det, bare ikke når det blæser.
      Her har vi også problemer med at blive enige, men det er omvendt af jeres. Det er mig, der ikke kan give slip, mens Bent smider så meget ud som muligt. Til gengæld er han ikke god til at komme videre med det, der skal laves, og det er nødvendigt nu.

      Slet
  5. I dag mærker vi rigtig efteråret her hos os, der er gråt og det blæser så nu er der snart ikke flere blade på træerne. Det er et stort arbejde, at rive bladene af græsset, men bedene har jo godt af dem og det har græsset bestemt ikke. Vi plejer, at slå græsset med blade et par gange så de bliver mere findelt, for vi får ikke revet dem af. Det er utroligt, at roserne stadig er i gang, der er lidt blomster i vores, men de er så grimme på grund af al den regn vi har fået den sidste tid. Fine billeder fra din morgentur, nu er der trods alt lidt lyst fra morgenstunden. Det er dejligt, at I har mulighed for, at gøre det nye hus klar inden I skal flytte, det gør alting lidt lettere, selvom det er et kæmpe arbejde, at få ryddet op, smidt ud og pakket sammen efter så mange år. Held og lykke med flytningen og jeg håber da vi får lov til at følge lidt med.
    Med venlig hilsen
    Lene Bedstemorshave

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Lene
      Ja nu er det efterår, her blæser det også rigtig meget, men regn får vi ikke så meget af, så de roser der er tilbage har det fint. Ja Bent plejer også at findele bladene, men det kniber med at nå det hele, så jeg river sammen altså når det ikke blæser.
      Jeg vil hellere rive blade sammen end få ryddet op og smidt ud, men jeg må jo i gang.
      Tak for det, du ved jeg har svært ved at lade være, så mon ikke I hører lidt om, hvordan det går.
      Hilsen Lisbeth

      Slet
  6. Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.

    SvarSlet
  7. Det er fine billeder af himmel og jord fra dine lufteture, og det lune vejr fortsætter jo selvom landskabet virker november-agtigt nok. Bellis har da fundet sig en god solstråle!
    Man kan næsten bruge de visne blade i haven som en undskyldning for ikke at have tid til at pakke sammen, men det bliver måske lige lovlig smart i længden... Pakkeriet skal vel bare overstås, mens havearbejdet er et godt sted at hvile hovedet i pauserne. I alle familier findes der samlere, og det gør jo ikke en flytning nemmere. I min familie samles der bl.a. på fossiler, og det er tungt at flytte med:-)
    Jeg synes mange af vores (små) træer slipper bladene hurtigt og tænker det handler om tørke, men du har jo stadig smukke høstfarver i haven.

    Rigtig god arbejdslyst!
    Knus fra Ulla

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Ulla
      Ja det er stadig lunt, men det mærkes ikke så meget, når det blæser så meget, der er heller ikke mange solstråler til os eller Bellis for tiden.
      Ja hvis det ikke blæste så meget, så ville jeg også hellere rive blade sammen, men det går ikke, nu skal der pakkes. Vi har heldigvis ingen fossiler, men bøger og porcelæn er også rigeligt, det kan jeg nu godt forholde mig til, men alt det jeg har samlet af albums og gamle billeder, ting fra mine forældre, hvad skal man smide ud suk, suk, suk.
      Nu er bladene også så småt faldet af her i haven, det er trist.
      Tak for det
      Knus

      Slet
  8. Det kan jo desværre ikke blive ved, det gode vejr - jeg skal vist bare være glad for, at vi for en gangs skyld har det gode vejr længere end de har haft det i England. Det plejer altid at være omvendt, men altså ikke i år, så de har mistet stort set alle de fine efterårsfarver.
    Men ja, lunt er det stadig. Det er dejligt, bortset fra, at musene også stortrives i det gode vejr ... og dermed nok også rotterne, selv om vi heldigvis ikke har set nogen i år. Endnu ...

    SvarSlet
  9. Hej Ellen
    Ja det er trist, at bladene allerede er faldet næsten af, farverne får ikke lov til at blive der så længe i år.
    Uha ja jeg så en død rotte i morges, heldigvis på min luftetur ikke her.

    SvarSlet
  10. Flotte billeder både af haven og naturen. Fantastisk fin solopgang. Uha ja det er ikke nogen lille opgave at rydde op og pakke sammen. Hårdt arbejde og mange beslutninger, men samtidig en dejlig mulighed for at muge ud! ;-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Sydney
      Tak skal du have. Nej du har, det er en stor opgave, hvad skal vi gemme, og hvad skal ud, der er meget nostalgi i det, jeg sidder med nu, men det skal jo gøres.

      Slet
  11. Du har sandelig mange gøremål for tiden. Det er godt, at du kan slappe af med at rive blade sammen ;-)
    Jeg nyder selvfølgelig efterårsbillederne fra Høneballehaven, men også alle de smukke naturbilleder. Det bliver spændende at følge med dig på dine morgenture, når I flytter til Hellerupvej. Har du fundet et godt navn til din nye have?

    Hilsen Elna

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Elna
      Ja der er nok at se til, og jeg går lidt i stå over pakningen og oprydningen, der er gamle billeder og masser af nostalgi. Ja nu kommer der nok flere naturbilleder, der er ikke så meget i haven mere. Ja nu må vi se, hvor mange billeder jeg får taget, men det er nok som vanligt mange. Nej jeg er ikke helt færdig med overvejelserne om navnet på haven/bloggen.
      Hilsen Lisbeth

      Slet
  12. Många bilder och fina färger. Upplever att den lugna senhöstkänslan börjar infinna sig i takt med att det blir mer uppenbart att hösten närmar sig.
    Kram, Carina

    SvarSlet
  13. Hej Carina
    Ja nu er det høst, det er blevet køligere hos os - under 10 grader, men fint vejr i dag.
    Kram Lisbeth

    SvarSlet