mandag den 14. november 2022

Der er stadig farver derude

 Mange træer står nøgne nu, men de er blevet afløst af andre træer, som nu viser deres festdragt, her taler jeg især om birk og bøg, jo det er stadig smukt i naturen. 

Solstrålerne viser sig af og til om morgenen, jeg har i hvert fald et par morgenbilleder:

10.  november
og søndag
d. 13.11., hvor jeg var så heldig at se solen stå op af havet
Da jeg gik hjem igen, tog jeg disse billeder:Så dejligt ser det ud nu, for nu er det birketræernes tur til at vise festdragten frem
Sumpcypressen bliver stadig flottere
vi mangler blot lidt sol, der har kun været glimtvis sol her søndag, den er noget finere i solskin

Tørstetræet er ved at blive gult, snart ligger alle bladene på græsplænen
Til gengæld er der farver på nordbedet ig
det  er meget smuktja det blev til mange billeder, jeg er især nu ret vild med det bed
i bedet står også R. Summerduft, en skøn løvfældende rhodo, som blomstrer sent og har en fantastisk duft, når den blomstrer.
I badeværelset hvor der er udsigt til det smukke nordbed står afskårne roser, her er det Acapella
Lise Nørgaard blomstrer flot for anden gang i år
Lovely Green
Mia
Poustinia
og Strawberry Hill
Sidst men ikke mindst
igen i år er der knopper i min Eucalyptus, det er fantastisk

Ellers går jeg stille og roligt og forsøger at pakke ned, men der er så meget andet, så det går lidt for langsomt. Bent er på Hellerupvej for at gøre klar og fodre pillefyret, ja og sætte hegn op for hundene. 
Der er som sagt en flot udestue der, men der mangler bryggers og en ordentlig indgang, hvor vi kan have overtøj og udefodtøj. Vi håber, det løser sig hen ad vejen, vi kan ikke bare sidde og nyde rovfuglene fra udestuen. 😎😔 forhåbentlig kommer det, når vi er på plads. Ja det varer lige lidt endnu. Jeg havde i øvrigt min sidste rundvisning i haven i går, 3 Samsøvenner var på besøg, det var hyggeligt. I dag kommer Dorte for at få en rundvisning mere, Dorte er den nye ejer sammen med Ole. De var her i fredags en tur, men vi nåede ikke helt rundt, der er meget at fortælle og vise her 
sådan så den ud Grundlovsdag 2021, så der er noget for Dorte og Ole at glæde sig til I må have en god start på ny uge.


18 kommentarer:

 1. Hej Lisbeth
  Flotte farger hos deg fortsatt. Parykkbusk er virkelig en flott plante som både beholder bladene og fargene lenge.
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja der er lidt endnu, men det er nok ikke længe endnu. Parykbusken er fantastisk.
   Klem

   Slet
 2. Man må aldrig gå ned på planer, og det har jeg sådan på fornemmelsen, at du/I heller ikke gør 😊
  Hvis jeg gerne vil have noget, der får noget meget rødt efterårsløv, men ikke vil have et hjortetaktræ, hvad skal jeg så plante, som hverken breder sig eller bliver for stort?

  SvarSlet
 3. Hej Ellen
  Hvad angår planter til haven, går jeg ikke ned på planer. Det er straks værre inde i huset. Liquid Amber eller en japansk ahorn, måske Acer dissectum Garnet https://kridtvejsplanter.dk/ahorn-lon-navr/20219-japansk-ahorn-garnet-90-cm-stamme-acer-palmatum-dissectum-garnet.html

  SvarSlet
 4. Ja der er stadig farver derude, man skal bare kikke lidt efter dem. Og så hjælper det osse hvis solen vil titte frem. Mine violer kommer med en lille efterårsblomstring. Sjovt nok er det som om denne sene blomst dufter meget stærkere end den alm. forårsblomstring. Hyggeligt er det.
  phyy, ja at skulle pakke en masse år ned og flytte, samtidig med at lave det nye om til ens egne vaner, er noget af et puslespil. Forhåbentlig går det hele op i en højere enhed for jer.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gunvor
   Ja det er der, nu er det bare noget andet, der viser farverne, solen ville gøre underværker, men den ser vi ikke meget til i disse dag. Det vidste jeg ikke om violer, jer har ikke lagt mærke til nogen, jeg går heller ikke så meget derude for tiden.
   Det er frygteligt at pakke det hele ned, hvad skal med og hvad skal ud. Det sidste bliver svært, det hus er flot, men der mangler en del vigtige rum, så det bliver svært. Ja det håber vi, at det gør, vi står lidt i stampe nu.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 5. Sikke nogle flotte billeder af smukke solopgange du viser os! Sådan en lav sol lyser fantastisk op på træerne. Flotte farvespil i nordbedet. Kan godt forstå at du nyder det!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Sydnet
   Ja solopgange og sol på træerne er lige mig, men det kniber lidt med solen her hos os. Nordbedet lyser op også uden sol, ja selv i tusmørket. Det nyder jeg.

   Slet
 6. Et er sikkert! Hvis der er en smule farve skal du nok finde den, og der skal også nok komme kulør på din nye have! Forstår du suger til dig af alle de indtryk haven kan give her på falderebet, men det er også dejlige naturbilleder Lisbeth! - Og nu kommer der lidt kulde så du kan komme igang med alle de kedelige grå flyttekasser...
  Fint du stadig har besøg af havevenner, så I kan nyde det hele sammen.
  God arbejdslyst!

  Knus fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja jeg må indrømme, at jeg jagter farverne, måske særligt i år. Jeg suger til mig og tager billeder, men mere sol ville være godt. Ja nu må jeg videre med flyttekasserne, men der er meget andet at tage sig af.
   Ja det var hyggeligt med endnu et besøg det allersidste, hvor jeg viser rundt.
   Tak for det
   Knus

   Slet

 7. Hej Lisbeth
  Det er vist med at nyde farverne og de blade der stadig er på buske og træer. Det ser ud til at de nu bliver mere normalt novembervejr med regn og rusk. Eller kan vi da ikke klage over november indtil nu. Vi var ude og plukke selv æbler igår og fik ca 20 kg med hjem, det var det fint vejr til og hold nu helt op hvor var der mange æbler på. Det var et stort stykke hvor træerne skulle væk da der skulle plantes pæretræer i stedet. Sådan er det jo nok i plantagerne, x antal år og så er det slut.
  Mon noget der ligner nordbedet lidt kan skabes i Hellerup? For det bed bliver da noget af et savn, tror jeg.
  Uha ja der er meget for dig at fortælle og vise de nye ejere af haven, men dejligt at de er interesseret, det er jo også ved at være sidste udkald nu. Så fremover kommer der mange overraskelser til dem når et nyt haveår går igang. Ja de har mange glæder i vente.
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja det er det, det varer ikke længe nu, sådan som det skal blæse. Nej november har været fin, lidt mere solskin kunne jeg godt have brugt til sumpcypressen. Hold da op det lyder godt med så mange æbler, vi fik stort set ingen i år, de få der var, fik jeg ikke plukket i tide, så det blev til fuglene :(
   Måske jeg ved det ikke helt med nordbedet, men jeg finder ud af noget. Ja der er meget at fortælle til de nye ejere, men det kniber for dem med tiden, så jeg kan ikke rigtig gøre noget, men der er garanteret mange overraskelser og glæder i vente, men også en del græs i bedene, der er nok at se til, og jeg når ikke mere derude.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 8. Hov, jeg kom bagefter med at lægge en kommentar, så måske er det flotte løv, du viser, for længst blæst ned nu. En rummelig og praktisk baggang er uundværlig, når man har have og hunde. Når først I er flyttet ind, finder I uden tvivl en god løsning.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Ja sådan kan det gå, der sker for lidt på bloggene nu, så får man ikke set efter. Ja der er kun lidt løv tilbage, men parykbusken kan endnu og også papegøjetræet. Jeg håber, vi finder en løsning, for det er svært at undvære en baggang og for den sags skyld et bryggers.

   Slet
 9. Hej Lisbeth,
  Flotte billeder af solopgang, og nordbedet er altid flot. Ja du har travlt med at pakke sammen.
  Jeg kan godt forstå i mangler en bagindgang når man bor på landet kan det ikke undværes, men I finder nok en løsning.
  Sikke dog et blæsevejr, da jeg var i skoven i dag hørte jeg et brag og da jeg kom ned til indgangen så jeg at der var knækket en stor lærk og nu ligger den så midt i mellem rhodoerne og vildt hegnet er også revet ned, så Peter har lovet at komme forbi i morgen og få styr på det, der er altid noget at forholde sig til når man har en stor have.
  God aften til dig.
  Kh
  Dorte

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Dorte
   Tak ja lige nu eller i går var nordbedet flot. Solen ser vi ikke noget til. til gengæld mærker vi også blæsten, det er hårdt at gå med hunde i modvind.
   Ja en bagindgang er svær at undvære, vi håber, vi finder en løsning.
   Uha det var da uhyggeligt med den knækkede lærk, jeg tænker, at det er lidt farligt eller meget at gå rundt i din skov i sådan et stormvejr. Det skal blæse lige så meget i morgen, så måske skal I vente til stormen har lagt sig.
   Tak i lige måde
   Kh Lisbeth

   Slet