torsdag den 25. november 2021

Sumpcypressen og lidt solskin

 En noget anderledes solopgang tirsdag morgen, ikke så flot som mandag morgen, men sart og fin som en akvarel.

Her er jeg på vej ned til havet


og her er jeg næsten hjemme igen

Måske siger jeg det hvert år, men jeg synes aldrig, at sumpcypressen har været så fin som i år.


27.10 var den endnu næsten helt grøn
7.11.

22.11.
Selv i gråvejr og halvmørke nyder vi de smukke farver, men endnu bedre er det, når solen skinner
første Camellia er sprunget ud, det er den, vi har flyttet sidst, der er 6 knopper i. Den stod ellers i nordbedet, men den har det tilsyneladende godt på dette sted i skoven, sidste år var der ingen blomster i. Det er den eneste tidlige jeg har, de andre kommer først til foråret. De står med mængder af knopper.


solen skinnede ind i skoven, bemærk den mørke himmel bagved

tidligere skinnede den også på græsserne
igen mørk himmel, den klæder papegøjebusken
Hebe er frisk grøn nu
Peberbusken står fyldt med bær, men det skal man ikke lade sig friste af, de er giftige.
Enkelte roser:
A whiter shade of pale
Jayne Austin
Little Mermaid har ikke været produktiv i år, men nu er der lidt blomster højt oppe.
og Stockholm
Hvis det ikke blæser for koldt, er vi stadig i haven, ja men hvad laver vi dog derude
jo vi beskærer, der er meget, der kan beskæres her i haven nu. Bent går rundt med sin Makita og ørnenæbbet. Jeg bruger min Texas elektriske klipper, den er god, det er hurtigt og nemt at klippe grene af med den, så skal jeg ikke vente på, at Bent har tid. 
Til sidst et par af de fine stammer:
Ambratræet korkagtige stamme
og stammen på den vandgran, der står i skoven.
 Nu skal vi desværre igen til at bruge mundbind, lad os håbe, at det hjælper.  Jeg skal have 3. vaccine  d. 15.12. Det er vist godt nok. Søn, svigerdatter og begge børnebørn har været isoleret over en uge på grund af covid 19, det er ingen spøg, men nu er de heldigvis friske igen.  

Og Theodor fylder 6 år i dag. Tillykke med det 💚 tænk at det nu er 6 år siden, der var en kraftig snestorm på Sjælland, der var stadig meget sne, da vi kørte over d. 26. for at se det lille nye vidunder. 
Rigtig god torsdag til jer.
20 kommentarer:

 1. Hej Lisbeth
  Det var da et nydelig bilde det første du viser i dag. Tenk at himmelen kan være så vakker :)
  Det blir spennende å følge dine camellia. Det er knopper på mine også som står i kjelleren. Jeg gleder meg til å flytte de til det nye drivhuset, en først må jeg finne ut hvor kaldt/varmt det er der inne. Jeg tar ikke sjansen på å flytte de før jeg vet det ;)
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja det var en smuk solopgang der ved vandet. Det varer noget, inden jeg kan vise flere camellia udover når de sidste i den blomstrer. De andre kommer først senere. Spændende med temperaturen i dit drivhus, jeg kan godt forstå, at du ingen chancer tager :)
   Klem

   Slet
 2. Flotte billeder du har taget i naturen men også haven ser godt ud. Sumpcypressen pynter så flot med efterårsfarverne. Godt at I har fundet et godt sted til den Camelia. De blomster og knopper pynter fantastisk ved denne årstid. Det er OK at bladene er væk så vi kan nyde den flotte bark. Gode billeder med solen på.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Sydney
   Godt jeg har naturen, så der stadig er noget at tage billeder af, men sumpcypressen er nu også godt med. Ja det er rigtig godt at have camellia i skoven. Ja nu er det årstiden for at nyde stedsegrønt og stammer.

   Slet
 3. Det med mundbindet er jeg heller ikke glad for, men kan det gøre, at vi kan undgå deciderede nedlukninger og/eller lukkede grænser, vil jeg være glad.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja vi må "sluge nogle kameler" for at slippe for nedlukninger og lukkede grænser, men jeg glæder mig ikke til mundbind.

   Slet
 4. Smukke morgen billeder. Ja de de er lige til en akvarel.
  Camellia ser så fin og sart ud. Men den må kunne klare en del siden du kan have den på friland.
  Jeg når først at beskære i januar. Lige nu er det geoginer der skal op og blade fra græsset der skal fjernes og juledimseri "alle vegne".
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
 5. Tak Gunvor
  Ja det var som en akvarel.
  Camelia klarer sig fint her, med mindre det blæser meget, så får de brune blomster ret hurtigt.
  Det forstår jeg godt, når du har geoginer der skal op, blade og juledimserier. Det bruger jeg ikke meget tid på, vi har lys i haven, så må det være det. Bladene er revet ud i bedene.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
 6. Den solopgang egner sig i hvert fald fint til fotografering, og i det hele taget har du meget fine lysvirkninger på dine billeder i dag. Jeg holder så meget af den skarpe kontrast mellem en blygrå himmel og så solskin på enkelte planter og partier i haven. Det er som en iscenesættelse med spotlight. Godt fanget!
  Sumpcypressen har sikkert aldrig været så flot:) I hvert fald er det ingen skade til at blive mindet om den hvert efterår.

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja det blev et ret godt billede. Jeg tror, vi holder af de samme ting med hensyn til at tage billeder, jeg holder også meget af de skarpe kontraster, det ses også tydeligt på mine billeder, hvis jeg ser sådan noget inde fra, suser jeg ud for at tage billeder :)
   Der er jo også det ved sumpcypressen, at den bliver større for hvert år og dermed mere synlig i haven, ja ligesom de andre buske og træer. Jeg holder jo meget af efteråret, og tænk at kan nyde det lige til 1. december.
   Kh Lisbeth

   Slet
  2. Ja! Det kender jeg godt - dette med at sus ud i træsko for lige at fange et øjebliks flot lys:)

   Kh. Ulla

   Slet
 7. Hej Lisbeth
  Ja den er sørme fin, tirsdagens solopgang og dejligt med lidt variation i farverne.
  Sumpcypressen er jo som en kæmpe “sol” i haven. Flot ser det ud.
  Tror at Cameliaen ser ud til at blive en succes historie her i år, jeg har spottet en del knopper. Jeg har sørme også været tålmodig med den, så der er noget om st tålmodighed lønner sig :-)
  Ingen grene kan ikke vide sig sikker, med alle de former for klippe/skære redskaber I kan præstere :-) det er jo et must at have det rette værktøj.
  Godt at 3. stik er inden for rækkevidde, vi må håbe at et ekstra boost kan forhindre smitte, og nej det er ikke særlig sjovt at blive ramt, men godt at sjællænderne er friske igen. Stort tillykke med Theodor, sne blev det ikke til i år :-) ja der har vel ikke været sne på denne dato siden han blev født.
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja det var en flot og anderledes solopgang i tirsdags. Og du har ret, vi har ekstra sol i haven med den store sumpcypres.
   Godt at høre, at der endelig er knopper i din camelia, det er snart mange år siden du købte den, det var samtidig med, jeg købte min den røde :) som ikke skulle have været rød.
   Ja det er godt at vide, at vi snart kan få 3. stik. Ja heldigvis er de friske igen, det er vigtigt, når der skal fejres fødselsdag. Der er vist en del i hans klasse, der er smittet.
   Tak for det, nej ingen sne i år, det er vi ikke forvænte med mere.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
  2. I DAG FIK JEG MIT ØNSKEDE JULELÅNEBELØB 520.000,00 SEK FRA ET PÅLIDELIGT OG PÅLIDELIGT LÅNESELSKAB. HVIS DU HAR BRUG FOR ET LÅN NU EMAIL KONTAKT remy.credit111@gmail.com De tilbyder alle former for lån Hej, jeg er her for at vidne om, hvordan jeg fik mit lån fra REMY LOAN FINANCE(remy.credit111@gmail.com) Jeg donerer Ved ikke om du har brug for et akut lån til at betale regninger, starte forretning eller bygge et hus, de tilbyder alle former for lån. Så kontakt REMY CREDIT, han har alle oplysninger om, hvordan du får penge hurtigt og smertefrit uden omkostninger/stress via e-mail: remy.credit111@gmail.com Overvej alle dine økonomiske problemer løst og løst ASAP. Del dette for at hjælpe en sjæl lige nu TAK. de tilbyr alle typer lån email REMY CREDIT de er de beste de kan hjelpe deg med alle slags lån 100% spar

   Slet
 8. Ser ut som en härlig morgontur och en vacker soluppgång kan man spara och bära med sig hela dagen. Sumpcypress är så läcker. Mina är fortfarande små men om jag fatat rätt så växer de snabbt när de etablerat sig.

  Kram, Carina

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Carina
   Ja det var en fin tur, jeg har lige været der igen. Der er gang i bølgerne i dag. Ja sumpcypressen er fin, heldigvis bliver de store, min var ikke ret stor for 10 år siden.
   Kram

   Slet
 9. Den første himmel, der er helt lilla er vel nok skøn at skue. Det samme er din camelia. Blomstrer den virkelig nu - altså normalt?
  Jeg er SÅ træt af corona og fik mit tredje stik for et par måneder siden, men bruger alligevel mundbind hver eneste gang jeg er i forretning, og undgår at være tæt på fremmede. En af vores venners datter på omkring 50 er nu sygemeldt på femte måned med senfølger efter covid19, hvor hun faktisk ikke var ret syg. Hun har fået lov at arbejde 25 minutter om dagen, men selv det, kniber det med. Hun tilbringer nu sit liv med at glo ud i luften. Må hverken se på computerskærm, mobilskærm eller tvskærm, og kan ikke tåle lyde og at være sammen med andre i mere end maks 20-30 minutter. F.... ikke sjovt med familie og 2 børn - selv om de er store - og med risikoen for at skulle mangle en indtægt en dag. JEG skal nok passe på og ønsker, at andre også vil. Om ikke andet for deres egen skyld, så de ikke ender som den stakkels datter.
  Godt du skal have 3. stik. Pas godt på jer.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja himlen var flot, næsten flottere på billedet, det blev et fantastisk billede. Ja cameliaen (denne ene) har altid blomstret i november, bortset fra sidste år, hvor den pjekkede.
   Jeg kan godt forstå, at du er træt af corona, jeg kan godt huske, hvor nervøs du var, da I var herovre. Det lyder da uhyggeligt med jeres venners datter, det er da nærmest uudholdeligt. Ja bare andre også vil passe på både for vores og deres egen skyld, desværre findes der mange idioter og med den nyeste variant bliver man da endnu mere betænkelig.
   Ja vi passer på, Bent har ikke fået invitation endnu, men det kommer nok snart. I morgen skal vi til barnebarnets fødselsdag på Sjælland, vi er lidt betænkelig, men gør det alligevel, vi husker sprit.
   Kh Lisbeth

   Slet
 10. I DAG FIK JEG MIT ØNSKEDE JULELÅNEBELØB 520.000,00 SEK FRA ET PÅLIDELIGT OG PÅLIDELIGT LÅNESELSKAB. HVIS DU HAR BRUG FOR ET LÅN NU EMAIL KONTAKT remy.credit111@gmail.com De tilbyder alle former for lån Hej, jeg er her for at vidne om, hvordan jeg fik mit lån fra REMY LOAN FINANCE(remy.credit111@gmail.com) Jeg donerer Ved ikke om du har brug for et akut lån til at betale regninger, starte forretning eller bygge et hus, de tilbyder alle former for lån. Så kontakt REMY CREDIT, han har alle oplysninger om, hvordan du får penge hurtigt og smertefrit uden omkostninger/stress via e-mail: remy.credit111@gmail.com Overvej alle dine økonomiske problemer løst og løst ASAP. Del dette for at hjælpe en sjæl lige nu TAK. de tilbyr alle typer lån email REMY CREDIT de er de beste de kan hjelpe deg med alle slags lån 100% spar

  SvarSlet