onsdag den 17. november 2021

Ja men altså, solen skinnede en lille time i eftermiddag

 Så jeg var hurtigt ude med kameraet, det er jo ikke en hverdagsbegivenhed med solskin her i november.

det var svært at komme igennem skylaget, men hvor var det himmelsk, da det lykkede.
se bare
nu kommer der rigtigt fokus på sumpcypressen og tørstetræet er med endnu
her i oktober fik den sol, men da var den endnu ikke begyndt at blive brun
men i november kom det
der er dog stadig forskel på sol og gråvejr
derfor blev jeg rigtig glad, da solen kom frem et øjeblik
Acer davidii med Ambratræet i baggrunden

Ambratræet
før solen kom frem
og her i solskin
med solen på
skoven lige inden solen kom frem
og her med solskin
lidt viburnum billeder 
til Lisbeth bl.a.
Brændesituationen
er rigtig god 
efter alt det, der er blevet fældet
her ligger så hjortetaktræet, det var, hvad der var i formiddags. Sidste mand kom i eftermiddag og fyldte rygsækken, han kunne godt bruge det, det bliver spændende at se, hvad de to herrer kan få ud af det. 
R. Isolabella har vovet sig ud i en lille bitte blomstring
Novalis
og Our last summer blomstrer nu
den er da fin, men lidt højt oppe :)
Mon ikke det varer noget, inden solen skinner igen, så må I leve på mine solskinsbilleder et par dage.
Rigtig god aften. 
22 kommentarer:

 1. Hej Lisbeth
  Flotte bilder av skyer og solskinn! Det var sol her også i dag, og du verden så deilig det er å se solen. Det er en flott stabel med ved dere har.
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja det er rart at se solen, det er vi ikke vant til for tiden. Ja det er en flot stabel, den kan give varme en tid.
   Klem

   Slet
 2. Hej Lisbeth
  Sørme så, solen var også på besøg her i dag, det var skønt at se når jeg nu bare sad og kiggede ud af vinduet, så en jakke på og på en lille gårdtur :-) godt med lidt frisk luft i lungerne.
  Ja sumpcypressen er helt klart smukkest i sol, men den lyser da heldigvis lidt op selv i gråvejr, det er lidt samme historie med ambretræet.
  Så er der da også lige et par billeder hvor det tunge vejr gør noget godt, Viburnumenes bær er da utrolig smukke med dråber.
  Bents brændestakke ser bare godt ud som de står der snorlige. Håber der kan blive noget ud af hjortetaks træet, godt at nogen vil gøre et forsøg, så det bliver da lidt spændende.
  Our last summer i november, det er ik’ så dårligt.
  God nat og en rigtig god torsdag til jer
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja det er rarere at komme ud, når solen skinner, godt du kan komme på gårdtur ;)
   Ja det meste er nu smukkest i solskin i hvert fald her i november. Ja viburnum med dråber på bærrene, ser ret godt ud.
   Snorlige brændestabler, ja det er han også god til. Jeg har bedt om at få det at se, de laver af hjortetaktræet, vi får se, om de sender det til mig.
   Nej jeg blev også overrasket over rosen, jeg havde da set knopper, men mange af dem bliver jo ikke til noget.
   God nat og i lige måde, håber I hygger jer, det kan I jo lige så godt, når det nu skal være.
   Knus Lisbeth

   Slet
 3. I dag ser det desværre ikke ud til, at solen vender tilbage. Den gør ellers opmærksom på ting, som man umiddelbart ikke lægger mærke til. Brændet fra hjortetaktræet er utroligt flot. For mange år siden gav vi noget træ fra en guldregn til en træmand. Det er også helt specielt. Vi fik et æg, han havde drejet, som betaling.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Næ her er det lige begyndt at regne, så jeg har ikke de store forventninger. Men du har ret, alting er kønnere i solskin her i november. Ja det brænde er flot, ham der var her i går, talte også om guldregn. Vi har en i diget, men den er mere busket. Jeg fik en paddehat af ham.

   Slet
 4. Hvis du får billeder af resultatet af hjortetaktræet, ville det være skønt hvis du fik lov til at sætte dem på bloggen. Der kan virkelig komme noget smukt ud af det træ, hvis man er en dygtig trædrejer

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ellen
   Jeg har bedt om billeder af det de laver, så jeg vil betinge mig, at jeg får lov til at vise billeder af det på bloggen. Det bliver spændende at se.

   Slet
 5. Det sidste først - Novalis i absolut centrum af billedet er godt set! Og dejligt med alt det fine brænde, men det skal vel ligge til næste år og tørre ud. Godt I fik afsat noget hjortetaktræ til én der kan bruge det. Spændende om vi nogensinde finder ud af hvad det blev til:)
  Jeg må give dig ret: solen gør en kæmpe forskel i denne tid, og sikke farver den kan fremkalde! Vandgran er så flot og vi har et par gode eksemplarer i Præstøs haver også. De lyser langt væk netop nu. Jeg tror nok den er et nummer for stor til vores forhold...
  Her er vi i gang med at få monteret lyskæder for at få lidt lys i haven. Alle kneb gælder!

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja jeg må jo vise de få roser, der er tilbage. Ja brændet ligger et par år, han har lagret træ i skuret. De har lovet mig, at jeg må se det, de laver af hjortetakstræet.
   Ja lige netop nu skinner solen for lidt, så får man ikke meget glæde af de smukke efterårsfarver. Den gule vandgran har tabt nålene nu, men sumpcypressen gør en stor forskel, når solen skinner. Ja den starter som lille, men den bliver godt nok stor, så det går nok ikke hos jer.
   Dejligt med vinterbelysning, jeg nyder vores.
   Kh Lisbeth

   Slet
 6. Godt du skyndte dig ud med kameraet. Det er så smuk med solen på alle de gyldne blade, og der er snart lidt lang mellem solstrejf. Alletiders ide at give det flotte træ videre til nogen som tryller det til flotte ting.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Sydney
   Ja jeg havde ventet længe på lidt sol så jeg måtte skynde mig, så jeg kunne vise billederne her. Det var synd bare at fyre de fine træstykker af.

   Slet
 7. Hej Lisbeth,
  Ja billederne bliver flotte når der er sol på, og især i denne tid nyder man når man ser solen.
  I dag regner det en lille smule her men jeg har haft travlt i skoven med at rykke fjeldribs op samt beskære andre træer og buske. Jeg fandt flere bøge træer det var dejligt. I øjeblikket er der rigtig meget farve på mine cotoneaster som har selvsået sig mange steder i skoven.
  Troede ellers jeg var færdig med at handle planter for i år, men der var lige kommet nogle nyheder så jeg skyndte mig at købe lidt nyt, når det kommer skal jeg nok skrive hvad jeg har købt.
  Sumpcypressen som du viser kunne jeg godt tænke mig men jeg tror ikke jeg har nogle egnede steder til den, for den skal vel helst stå fugtigt.
  Hele skovbunden er flot med alle de farvede nedfaldne blade. Håber du har noget hyggeligt havelitteratur til de lange aftener indendørs, jeg køber Haven magasinet brugt, jeg er endnu ikke blevet medlem af Haveselskabet selvom jeg overvejer det. Har lige købt kataloget fra Hillier i England, det talte Arne Jacobsen meget om, da jeg var der.
  Kh
  Inge Dorte

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Inge Dorte
   Ja på denne årstid pynter solen rigtig meget.
   Vi har også fået lidt småregn i dag, dejligt med bøgetræer de er så smukke nu. Cotonaster er jeg ikke meget for, de breder sig så meget, men der findes nogle flotte træer af dem, som har de smukkeste farver nu.
   Jeg tænker godt, du kan have en sumpcypres, men spørg Anne Marie. Vores var ikke stor, da vi købte den, den var længe op at springe ud, men nu klarer den sig flot. Den står godt nok i regnvandsbedet, men det er jo kun vådt, når vi får rigtig meget regn, det gør vi sjældent. Kan den ikke stå ved dit vandhul/sø i skoven, det vil jeg tro.
   Man har et standpunkt til man får et nyt ;) jeg er spændt på at høre, hvad du nu har anskaffet dig.
   Jeg læser ikke havelitteratur for tiden, gode romaner og film er mere hvad jeg bruger tid på om vinteren. Jeg bruger jo også meget tid på bloggen, så er den dag gået :) facebook bruger jeg også, det er du ikke så meget til. Jeg har været medlem af Haveselskabet, men meldte mig ud for nogle år siden, jeg var ikke helt tilfreds med måden, det kører på.
   Kh Lisbeth

   Slet
 8. Her havde vi også en kort visit af solen. Det betyder meget for både farver og humør.
  Tak for billederne af de flotte bær, der gør sig godt med dråber på.
  Og så glæder jeg mig til at se, hvad der kommer ud af træstykkerne. Hvor er det altså sjovt.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja det var dejligt med lidt solskin, det grå vejr kan man godt blive lidt eller meget trist af.
   Jeg måtte lige tage billeder igen af bærrene, nu der var dråber på.
   Jeg er også spændt på træstykkerne, den sidste der hentede er meget svagtsynet, han havde lavet en fin svamp, som jeg fik.
   Kh Lisbeth

   Slet
 9. Der var en svag sol i morges, men det grånede vist hurtigt til igen. Gemalen siger det har snask regnet flere gange i dag. Når jeg går inde i hallen kan jeg jo ikke rigtig følge med vejret. Det har altid været det mest trælse ved mit arbejde. jeg blev altså gartner for at være ude, oprindelig, men tiderne skifter.
  Jeg bliver mere og mere lun på at skifte nogle af de pistne roser ud med små træer og buske med efterårs farver. Det vil nok osse blive mindre arbejdskrævende på mine ældre dage, Måtte de komme sent. fnis.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gunvor
   Ja her så vi kun solen eller en lystribe langt væk, her har det småregnet lidt i formiddags. Jeg kan godt forstå, at du synes, det er træls ikke at kunne se ud, gartnere skal være udenfor, men sådan er det åbenbart ikke.
   Ja det må være mindre arbejdskrævende, selvom dine ældre dage selvfølgelig kommer sent, du har masser af år endnu :)
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 10. Solen har været en sjælden gæst, men hvor er det skønt, når den lige kigger frem. Det giver også kulør på dine billeder :)
  Sikke en masse brænde - mon det er klart til at fyre med i denne vinter, eller skal det ligge og tørre længere?
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja det har været gråt og mørkt i vejret, men så nyder vi, når den endelig kigger frem og sætter glød på have og billeder.
   Ja der er meget brænde, det skal nok først bruges om et par år, Bent er en meget omhyggelig mand, også hvad brænde angår, men det kommer nok ikke bag på dig :)
   Knus

   Slet
 11. Härligt med solsken! Det har varit sol här också men jag har varit sjuk hela veckan och inne mest hela tiden. Ska se om jag tar en runda i morron och ser - finns det några blad kvar därute :)

  Kram, Carina

  SvarSlet