onsdag den 29. april 2020

Skønheden og ukrudtet breder sig :)

Heldigvis kan jeg som Heidi skrev til mig sidst lade være med at vise det, som ikke er pænt.
Jeg kunne næsten også have skrevet : skønheden og udyret som overskrift. Jeg så mængder af snegle på golfbanestien til morgen, heldigvis bor vi langt derfra, men de er såmænd nok også nogle her i haven.  Her kommer et par oversigtsbilleder fra haven. Bemærk også at headeren er nutidig :) billedet er fra i går:
 alle de forskellige grønne farver er en fryd for øjet

 nordbedet med Iberis, pergola og rhododendron er også smukt, men det bliver bedre endnu
 så er der kommet farver på

rosenbedet er stadig lidt bart, men de fleste er godt på vej
 Acer davidii med den smukke stamme og nyt løv
 denne acer lå næsten ned, i efteråret blev den flyttet og rettet op, nu er den ganske fin at se på
 de gule fyldte anemoner breder sig fint i skoven
 denne her købte jeg i efteråret hos Thyboesminde. Stolnifera  semiplena
hov der er et stykke med bart bag rosenlysthuset, igen må jeg finde ud af at flytte planter, der var kun højt grimt græs der. Mon ikke et par storkenæb kan klare det problem.
 Dværgelm
 Den fine geranium, som visner ned efter blomstring. Denne gang med navn: Geranium malviflorum
 Græs i blomst
 Pileurt
Rhododendron:
 R. orbeculare, en af de få knopper er sprunget ud
 Derimod er O. Blauköpfchen endnu ikke sprunget ud, men jeg er vild med knopperne
 R. prattii er blevet flyttet, den fik for meget sol, den er købt til et plantemarked, men jeg var ikke obs. på, at den skal stå i koldhus om vinteren og i fuld skygge om sommeren, nu håber vi, det går bedre.
 R. Prinsesse Maxima
 og her i nærbillede, så I kan se skørterne
 R. prostratum
 R. Split up
 den første rose blomstrer, Nigrette. Den har stået i potte i pavillionen i vinter.
Aftenens solnedgang
Lige til slut
Nogen der kender navnet på denne, ja det gjorde Gunvor, tak for det. Bellevalia Romana købt hos Blomsterverden.dk
Rigtig god dag til jer. De lover regn, jeg håber, der kommer noget her, for jeg har planer om at gøde i dag. 

29 kommentarer:

 1. Det er virkelig fantastisk, som det myldrer frem lige nu - og alle de grønne nuancer. Også her breder ukrudtet sig, selvom man lige synes, at man har været over det hele. Men pyt, det er skønt alligevel. Vi fik 4 mm regn den anden dag, det fik alting til at shine.Din have er fuld af lækre planter - dejlige billeder!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Aase
   Ja man kan slet ikke følge med, de grønne nuancer må nydes, pludselig er det hele ens, især hvis vi ikke får mere regn, vi var ikke så heldige som jer, men håber på mere i dag og i morgen. Efter tørke bliver det hele så skønt og shiner, vi håber det bedste.
   Tak skal du have, jeg er ved at dele planter og flytte rundt.

   Slet
  2. Hej, jeg er Theresa Williams Efter at have været i forhold til Anderson i årevis, brød han op med mig, jeg gjorde alt for at bringe ham tilbage, men alt var forgæves, jeg ville have ham tilbage så meget på grund af den kærlighed, jeg har til ham, Jeg bad ham med alt, jeg gav løfter, men han nægtede. Jeg forklarede mit problem til min ven, og hun foreslog, at jeg snarere skulle kontakte en stavebeslag, der kunne hjælpe mig med at sprede en trylleformel for at bringe ham tilbage, men jeg er den type, der aldrig troede på stave, jeg havde ikke andet valg end at prøve det, jeg sendt en stavebeslag, og han fortalte mig, at der ikke var noget problem, at alt vil være okay før tre dage, at min eks vil vende tilbage til mig inden tre dage, han kastede trylleformularen og overraskende på den anden dag, det var omkring 16:00. Min eks ringede til mig, jeg var så overrasket, jeg besvarede opkaldet, og alt hvad han sagde var, at han var så ked af alt, hvad der skete, at han ville have mig til at vende tilbage til ham, at han elskede mig så meget. Jeg var så glad og gik til ham, at det var sådan, vi begyndte at bo sammen lykkeligt igen. Siden da har jeg lovet, at enhver, jeg kender, der har et forholdsproblem, ville være til hjælp for denne person ved at henvise ham eller hende til den eneste virkelige og magtfulde stavebeslag, der hjalp mig med mit eget problem. Hans e-mail: {drogunduspellcaster@gmail.com} Du kan e-maile ham, hvis du har brug for hans hjælp i dit forhold eller andre sager.
   1) Kærlighedsformularer
   2) Lost Love Spells
   3) Skilsmisser
   4) Ægteskabsformularer
   5) Bindende staver
   6) Opdelingsformularer
   7) Død spell
   8.) Du ønsker at blive forfremmet på dit kontor
   9) ønsker at tilfredsstille din elsker
   10) Lotteri
   Kontakt denne store mand, hvis du har problemer med en varig løsning
   gennem {drogunduspellcaster@gmail.com}

   Slet
 2. Hej Lisbeth

  Blauköpfchen må være en av de sorter som har de vakreste knopper! Dine ser veldig flotte ut. Mine vokser også, men alt går mye langsommere nå når det er så kaldt om natten. Det var en skjønn farge på den rosen! Den skulle jeg gjerne hatt. Jeg hadde en rose i drivhuset om vinteren i flere år og den het 'Black Baccara'.
  Jeg må nok heller satse på de som klarer seg ute her :)
  Flott ny header!
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja Blauköfchen har vakre knopper, men om et par dage viser jeg flere vakre knopper, disse har nu en helt særlig farve. Det hele går i stå, når det bliver koldt om natten. Ja jeg tror også, det er bedst at satse på de roser udendørs, du har så meget inde, det er ikke nemt at få plads til det hele. Nigrette er en ret vanskelig rose, derfor har jeg den inde.
   Tak skal du have.
   Klem

   Slet
 3. Den første rose... du er da for vild... hvis ikke du havde klippet roserne ned havde du haft roser hver eneste dag hele året.
  Sjovt: Jeg plantede tre Stolnifera semiplena sidste efterår. De er ikke helt så kraftige, som din. Jeg tror, de har haft det lidt tørt her i foråret. Men hvor er de altså nuser. Og de er godt nok svære at fotografere. Jeg skal helt ned på maven for at se blomsten :-)
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja det er lidt vildt, nå mon ikke det ville knibe med roser hver dag året rundt.
   Jeg har kun plantet den ene Stolnifera, jeg lod den stå i potten i vinter og først plantet den ud for ca. en måned siden, derefter har jeg vandet den, for den havde lidt svært ved at komme i gang. Ja tæt på blomsterne kom jeg ikke, men du kunne se, det var den :)
   Kh Lisbeth

   Slet
 4. Hej Lisbeth. Ja, ukrudtet breder sig, selvom vi virkelig mangler vand. I dag er det begyndt at dryppe lidt, men det er nærmest kun støvregn indtil nu. Det er godt nok en tidlig pileurt, du viser. Det er en skøn årstid. Kh Susanne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Susanne
   Ja det breder sig trods tørke, det er ikke alle steder vi mangler vand, men i nordbedet og mellem roserne trænger der. Vi har ikke fået regn her i dag.
   Kh Lisbeth

   Slet
 5. Hej Lisbeth

  Er det ikke en Hyacinthoides? måske H. aristides med de mørke pollen?
  Orbiculare er nu noget af en favorit:)

  Ha en dejlig dag

  SvarSlet
 6. Hej Karsten
  Jeg er ikke sikker, når jeg googler det navn, finder jeg ikke en der ligner helt.
  Ja jeg var også heldig at få et godt billede af orbiculare, et med lidt sol :)
  Tak i lige måde

  SvarSlet
 7. Good afternoon dear Lisbeth,
  Yes it's great to see how many different green colors appear after the rain!
  Well your roses are on the way to show theire beauty. And the flower of the Nigrette is so wonderful. Beautiful what the Rhodo's are bringing.
  Have a wonderful rest of the day
  Rosehugs Marijke

  SvarSlet
  Svar
  1. Good evening dear Marijke
   Yes it is amazing in the start of the spring, I love the green colors now, we must enjoy suddenly it is over.
   Now the roses are looking much better even if we only have got 2 mm until now. Yes Nigrette is wonderful but not easy.
   There are a lot of rhodoes to look forward to.
   Same to you
   Rosehugs Lisbeth

   Slet
 8. Jeg strøj lige ud efter min bunke af gamle løgetiketter.. Jeg mindes nemlig jeg for et par år siden har haft købt en der ligner den du spørger om,, hos Blomsterverden.. Og den hedder Bellevalia Romana. Skulle plantes solrigt. Jeg mindes den sidste år som noget af en pistling, og har ikke observeret den i år, men havde faktisk osse glemt den.
  Her har det regnet stille det meste af eftermiddagen. ca 3 mm er det blevet til indtil nu. hurra og de lover mere i morgen.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gunvor
   Tak for det, ja jeg kunne kende navnet med det samme, det er den. Jeg tror, den har bredt sig, jeg synes, jeg kan se flere af dem derude, bare ikke i blomst endnu.
   Vi er knap nået 2 mm endnu og stille er det ikke, det blæser og er koldt, men vi tager gerne mod mere og så lidt varme bagefter.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 9. Hej Lisbeth
  Jeg venter også på regnen - nåede at gøde alle roserne i dag - så jeg er klar til et par våde dage, bortset fra at ukrudtet så får endnu bedre vilkår, og det ser strengt nok ud i forvejen. Jeg slog to dræbere ihjel i dag, så de er her allerede - øv! Så fine billeder af rhodoer i blomst - jeg glæder mig til, at Blaukopfchen springet helt ud - det er jo en favorit her, men de øvrige, du viser, ser nu også dejlige ud 😊 Flot med Nigrette i blomst allerede, det er nu en smuk rose, men ikke særlig nem efter min mening. Her er der stor forskel på, hvor langt roserne er, oplever du det samme? Jeg har også en lille samling af den, du viser på sidste billede, men ved heller ikke, hvad den hedder.
  Rigtig god aften til dig!
  Knus Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Linda
   Ja her er den startet, men da jeg snakkede med Kim 16.30 var den ikke nået Silkeborg endnu, så denne gang kommer det ikke fra Jylland men østfra. Det samme her både med ukrudt og snegle, jeg fandt en del små ude i mit nye bed ved trappen :(
   Blauköpfchen er fantastisk, jeg glæder mig også hver gang, jeg ser de store fine knopper. Du har ret, Nigrette er bestemt ikke nem. Ja jeg oplever det samme med roserne, nogen er dårligt startet, mens andre står med det flotteste løv. Jeg fik ikke gødet, lidt med vilje - for der ligger meget derude fra sidste gang jeg gødede.
   Gunvor fandt ud af, hvad den hedder, så nu står det under billedet. De breder sig vist en del, ser det ud til.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 10. Ja, skønne grønne farver! Har du set bøgeskoven?
  Flot header og helt aktuel. Der er sådan et dejligt lys i mange af dine billeder. Det får mig til at se frem til den tid hvor vores træer kommer lidt i højden og filtrerer lyset. Heldigvis ser det ud som om det hele gror trods det røde tørkeindeks.
  Her har vi også den lille lilla Geranium, som visner ned efter blomstring. Hvert år har jeg glemt den, og hvert år er den er dejlig overraskelse, og nu ved jeg også hvad den hedder.
  Dejligt med dine solskinsbilleder på en grå, fugtig og blæsende dag, som dog virker helt forfriskende.

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja det er så flot med de forskellige grønne nuancer. Jeg har ikke set bøgeskoven, jeg kommer ikke meget udenfor matriklen, vi har kun en enkelt bøgeskov herovre. Men inden længe skal jeg på tur, så får jeg set flere. Ja det er dejligt, når det begynder at gro, men pludselig er det for stort :)
   Det var da sjovt, at du også har den lilla geranium, den er god til at brede sig, og så er det en fordel, at den visner helt væk og overraskende kommer igen til foråret, når vi har glemt den.
   Ja det varer nok et par dage, inden jeg kan vise solskinsbilleder igen.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 11. Hej Lisbeth
  Her har vi også fået regn idag, hvad det er nået at blive til har jeg ikke lige styr på men det helt store er det vidst ikke endnu. Der skal nok heller ikke meget til for at ukrudtet får kronede dage, nå men det må vi forsøge at se væk fra :-) når bare vi kigger på alt det lysegrønne og forskellige blomsterfarver på afstand ja så ser vi jo ikke skidtet.
  Ja hov da et stykke bart jord, det må du hurtigst muligt få gjort noget ved, for det går da ikke :-)
  Ja Blauköpfchens knopper er så flotte, og prinsesse Maxima er også så fin.
  Flot med blomst i Nigrette, er den bedre i krukke end i bed? Jeg syntes nemlig ikke at min er så god.
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Nej det store er det ikke blevet til, så må vi se, om vi får mere i morgen. Både ukrudtet og sneglene hos mig har og får kronede dage. Vi må bare se bort fra skidtet, sneglene skal dø.
   Jeg er allerede i gang med plantningen ;) Hvordan gik det i Rhododendronhaven, det har jeg ikke hørt noget til.
   Jeg har Nigrette i en potte, fordi den slet ikke trivedes i bedet, men hvor længe, den kan være der, ved jeg ikke. Lindas har heller ikke været god, så den er åbenbart ikke så god.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 12. Sikke mange flotte blomster du allerede har i haven.
  Der ser så grønt og frodigt ud hos jer.
  Den smukke hvide anemone har jeg købt samme sted i år.
  Det er den som får et helt blåt øje ikk?

  Klem og skøn dag i regnen
  Charlotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Charlotte
   Ja der er en del, det er frodigt, selvom vi ikke får så meget regn, det regner dog nu, men giver ikke meget.
   Nej jeg har ingen anemoner, der får et blåt øje.
   Tak i lige måde
   Klem

   Slet
 13. Det lyder helt utroligt, at du har haft et område med højt græs. Du har da ellers fyldte bede overalt. I går kæmpede jeg en heroisk kamp mod ukrudtet, men i dag er det det både for koldt og for vådt. Skønt med noget regn omsider.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Jo det har jeg desværre, det er groet til for mig, jeg kan ikke overkomme det hele. Ja her blæser det en halv pelikan småregner (ikke noget der giver ret meget) men vådt og koldt er det.

   Slet
 14. Lidt regn kommer der, men også blæst sådan er det også her og øv hvor er det koldt!
  Så er det godt med nogle solskinsbilleder fra din have :-) Sikke fin den lille hyacint er, godt at du fandt et navn til den.
  Pileurten er vel nok tidlig på den - måske står den et lidt lunt sted?
  Det var da dejligt med et stykke bart jord, du skulle jo nødig kede dig - jo storkenæb vil nok passe fint der.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Her er det tørvejr og næsten stille nu, men det var både koldt og meget blæsende ved middagstid, vi fik kun 4.4 mm. Mon ikke det bliver stille hos jer og tørvejr inden længe. I dag får jeg vist ingen solskinsbilleder, men bare det at det ikke blæser så meget længere. Jeg er ved at gøde rhodoer.
   Jeg tror, det er en særlig pileurt, jeg har fået den af Dorte, som også bloggede for snart mange år siden.
   Nej det går ikke at kede sig ;)

   Slet
 15. Hei Lisbeth.
  Det ser virkelig godt ut hos deg nå. Det er deilig å nyte grønnfargene nå, og de varer litt lenger når været er blitt kaldere.
  Din Iberis er bare flott. Vår har endelig etablert seg i år, etter å ha sett skikkelig stusselig ut noen år.
  Ha det godt/Eirin

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Eirin
   Tak skal du have, ja det er så flot med forskellige grønne farver nu, ja måske beholder vi dem lidt længere, køligere er det i hvert fald blevet.
   Iberis kan godt være nogle år om at komme ordentligt i gang, men nu skal jeg love for, at de gror.
   Tak i lige måde

   Slet