onsdag den 15. april 2020

Nyt bed igen

I går var det køligt her, heldigvis skinnede solen og hen på eftermiddagen nåede vi op på 11 grader, og der var lunt i pavillionen. Til aften blev det koldt og blæsende igen. Her til morgen er det bestemt ikke bedre, blæsende og ingen tegn på solskin.

Morgenturen i går gik til havet, der stod en enkelt fisker ellers havde hundene og jeg det for os selv.

Normalt er aftenturen Bents, men han havde knoklet lidt for rigeligt i haven mandag, så jeg tog lufteturen mandag aften. Stenen er Mikkelstenen, her kan I læse mere om stenen, mit billede er taget bag stenen.
Nå men til Bents arbejde:
den 12. lagde han denne nydelige række fliser, til venstre ligger en rist,  ved siden af den har han lagt sten. Så langt så godt, men så fik han en idé.
 for at holde på jorden ville han sætte nogle fliser på højkant, det var jo godt nok, bortset fra at arbejdet blev besværliggjort af de sten, han lige havde lagt.
 så det var hårdt arbejde at få gravet dybt nok, det ser ellers pænt ud, men var ret udmattende for ham.
I mellemtiden er vi kommet i tanke om, at han lige så godt kunne lave et ekstra bed her ved magnoliaen, så der blev gravet græs og jord af, for der var nærmest en ret irriterende bule der. Nu har jeg så et bed mere, hm jeg har snart mange. :)
der stod i øvrigt 4 roser og en ordentlig flok tidlige geranier, som blev gravet op og flyttet. Jeg skal nok vise flere billeder i et senere indlæg.
Her kommer lidt længere kig ind i haven:

 R. P.J. Mezitt er stadig fin, den holder farven længe og klarer rimfrost. I baggrunden til venstre lyser et træ op, det er Himlens 7 sønner. Heptacodium miconioides
Det lyse træ lige ved pavillionen er Acer tegmentosum
Iris Bucharica blomstrer nu i ørkenbedet
 jeg finder flere martagonliljer rundt omkring, her har en sået sig mellem nogle sten.
 Parasolgran/ Sciadopitys Verticillata har fået kogler opdagede jeg i går
 R. orthocladum står så fint der i det gamle stenbed, den blev flyttet fra nordbedet
til gengæld er R. Songbird blevet flyttet fra samme bed til læhegnet, hvilket har betydet, at den blomstrer en måned tidligere end normalt.
 også R. schlippenbachii er blevet flyttet længere ind i skoven, nu blomstrer den så
 Denne anemone blomstrer flot, jeg har ikke så meget held med dem, som Blomstertøsen har, mon ikke det skyldes den gode gødning (grisemøg) som hendes får.
Til sidst en fin Heuchera, som jeg fik af Anna, da vi besøgte hende i efteråret.
Som I kan se, var der ikke meget ved morgenturen i dag, solen gør en stor forskel både for motiver og humør rigtig god onsdag til jer.

18 kommentarer:

 1. Kære Lisbeth
  Jeg kan virkelig godt lide din sætning: "I mellemtiden er vi kommet i tanke om, at han lige så godt..."
  Burde der mon have stået "er JEG kommet i tanke om"???
  Det bliver i hvert fald flot.
  Kogle i parasolgranen. Det har jeg aldrig haft, men min blev nu heller ikke voldsomt gammel. Den blev så underlig åben og ufiks med alderen.
  Lige nu er det gråvejr og blæsende. Der skulle komme vindstød på 15 sekundmeter i eftermiddag. Så er det nok tid til at komme i læ, måske ligefrem indendørs.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lisbeth
   Ja sætningen lyder godt, men han var da med på idéen ;) ret hurtigt. Tænk på så er der mindre græs at slå. Jeg sagde det meget forsigtigt, for hvis han ikke brød sig om det, men det pynter på hele projektet.
   Min veninde Ida havde en flot parasolgran med en fin stamme, desværre gik den ud, da den blev flyttet, men er ikke nær så flot, men den står puttet i skoven, så det går no, og koglerne er da noget særligt.
   Ja det samme vejr her, jeg er krøbet i læ, jeg er ved at gøre pavillionen ren ;( ikke rart, men det skal jo gøres.
   Kh Lisbeth

   Slet
 2. Det bliver godt, det projekt, Bent har gang i. Det med at man bliver hjemmeblind, er nu ikke helt forkert; men sommetider får man alligevel pludselig øjnene op for, at noget trænger til at blive lavet om. Hvis I ikke var nødt til at få drænet, tror du så, I ville være gået i gang?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Ja det pynter gevaldigt, det bed ved terrassen har aldrig været pænt, måske kan jeg få det pænt nu, det virker nu stadig lidt rodet. Nej da det tror jeg bestemt ikke, men nu gik hjemmeblindheden væk :)

   Slet
 3. Hej Lisbeth
  Ja, du har virkelig mange bed, og du har god hjelp i hagen av Bent. Jeg begynner å forstå hvor mye vind det er hos deg. I det siste har det blåst veldig mye her også, og det jeg ikke vant til. Jeg hater vindvær! ;)
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja det har jeg, og Bent er god til at lave flere, så må jeg se, om jeg kan følge med. Det er frygteligt med den blæst, jeg hader det også, det tørrer alt ud, men her er det jo ofte sådan, så vi er vant til det.
   Klem

   Slet
 4. Good morning dear Lisbeth,
  It's great to see you have idea's to change the garden in something new!! Fantastic to have a husband with golden hands!!
  I love to see the white Anemone. I have two who bring a lot of foliage but no flowers untill now. Your see vieuws are so gorgeous!! Overhere on monday also a lot of wind. My garden looked like it was snowing because of the faded blossoms of the huge cherrytree were blowing out of the tree. But now
  it's great and a little warmer again outside.
  Have a beautiful day in good health
  Rosehugs Marijke

  SvarSlet
  Svar
  1. Hello dear Marijke
   Yes it is always nice to change things in the garden and to have a husband who will help me.
   Perhaps your Anemone will shop flowers later on. We have a lot of wind this day too, and absolutely not warmer outside :(
   Same to you
   Rosehugs Lisbeth

   Slet
 5. Hej Lisbeth

  Morsomt som du har martagonliljer der sådan popper op rundt omkring, det er mit indtryk at de der selv finder sig til rette, faktisk trives bedre;)
  Det er da morsomt at Sciadopitys har fået kogler - mon der er frø?

  Ha en dejlig dag

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja jeg har jo ventet i flere år på martagonliljerne, men nu er de flere steder i skoven, jeg er ikke sikker på, at jeg synes om stedet de vælger, det er lidt udsat. Mon det går at flytte dem?
   Jeg har ikke kigget efter frø i Sciadopitys, det vil jeg gøre.
   Tak i lige måde

   Slet
 6. Hæ det ene procjekt giver ideer til det andet. Det er ellers noget af et arbejde Bent har lavet. Forhåbentlig holder det vinter vandet væk fra huset. Og nu har du fået et nyt bed at "lege" i, spændende hvad du finder på..
  Hvis du kan tage martargonliljer mens de er forholdsvis nye, så kan det lade sig at flytte dem. Ellers graver de sig for langt ned, og er håbløse at grave op. Jeg har kunne hapse flere små nye hos min mor på den måde. De kommer alle mulige steder nede i hendes have.
  Ja sol og vind udtørrer alt for meget. Egentlig kunne jeg godt "undvære" den skrape sol. Mit øje ka ikke li det endnu..
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gunvor
   Ja sådan går det tit. Det er et stort arbejde ja, så vi må håbe, det hjælper.
   Tak for råd om martagonliljer, det bliver et af de næste projekter at grave op og flytte.
   Ja det er da nok ikke godt med så meget sol i dine øjne, du må have solbriller og kasket, når du er ude, du må passe på øjnene, de er svære at undvære.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 7. Hej Lisbeth
  Det er sørme da noget af et arbejde, Bent har været på, så jeg kan godt forstå, hvis han føler sig lide slidt. Det kan være, du bliver nødt til at lave lidt mere lagkage til ham, når han nu ovenikøbet også har haft kræfter til at lave et nyt bed 😉 R Mezitt fanger virkelig øjet i dag med den flotte farve og de smukke blomster. Også fine billeder fra morgenturen. I dag har så været hundekold og blæsende og har ikke ligefrem indbudt til alt for meget udeliv efter arbejdstids ophør. Sjovt som den Martagonlilje lige har fået vrikket sig ned i mellemrummet - det vidste jeg faktisk ikke, at de kunne finde på, men skønt ser det ud 😊
  Tak for dejlige billeder igen i dag og fortsat god aften!
  Knus Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Linda
   Ja det er et stort arbejde, Bent har lavet, og han er ikke færdig endnu. Ja måske skal han have en lagkage mere, men der skal nok lige gå et par dage. Ja Mezitt er så fin og holder længe. Her har det også været meget blæsende, men det var ikke så koldt over middag. Nej det kom også bag på mig, at Martagonen kom lige der, der er en mere i nærheden.
   Selv tak og i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 8. Hej Lisbeth
  Ja det er nogle blæsende og kølige dage for tiden, men blæsten skulle aftage i morgen så blir det nok bedre, både at gåture og havearbejdet. Jeg var ude i aftes og lægge liljeløg og det var en kold fornøjelse, men det blev gjort.
  Hold da op, både dræn og et nyt bed, det er da win win, hvad mon så magnoliaen skal have af selskabs planter.
  Sjovt at martagone lige har sået sig mellem stenene, men det er jo nok netop derfor at den er blevet til noget, for der kommer luge jernet jo ikke lige, og martagoner må hellere end gerne selvså. Spændende hvilken farve de nye får.
  Rhodoer, der blir flere og flere, altid spændende at se hvad der er sprunget ud, sådan hver anden dag.
  De er så søde de små anemoner, jeg fik lidt forskellige forrige år, og de er her stadig men stærkt gror de altså ikke, om de så bare er sådan eller jeg har lige så lidt held med dem som dig :-)
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   I dag blev det lidt lunere over middag, det skal stadig blæse en del i morgen i vindstødene. Vi må se, om det bliver bedre i morgen, man har da lov at håbe.
   Ja der sker lidt af hvert, hvad der skal stå under magnoliaen, må du gætte på :)
   Jeg luger ikke meget i skoven, det er ikke nemt, så jeg ved ikke, om det er derfor, den har overlevet, nu vil jeg følge Gunvors råd og grave den op, mens tid er.
   Ja det er spændende med rhodoerne nu, i dag har jeg knap nået rundt, der skulle plantes liljer.
   Det er heller ikke alle mine anemoner, der gror lige stærkt, de blev også generet, da vi flyttede rundt på rhodoerne i skoven, men de kommer forhåbentlig igen næste år.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 9. Det må godt nok være en slem en der havde fødselsdag.
  Koldt og blæsende........
  Sikke i har knoklet i haven. Det ser rigtig godt ud.
  Godt fundet på med de sten.
  Spændende hvad i skal komme i det bed...

  Skøn aften
  Klem

  Charlotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Charlotte
   Ja det var i hvert fald en strid blæst, i dag er det derimod så dejligt.
   Ja der sker noget derude, og Bent er god til at finde på nye tiltag. Jeg er også lidt spændt på, hvad der kommer i bedet, er ikke helt kommet frem til en afgørelse.
   Dejlig dag til dig
   Klem

   Slet